lupus1020 03.02.13, 15:23 Aha czyli najpierw przechwalał się offsetem za 30 mln zł a teraz chce żeby mu kasę oddać? Jak wam wystawi rachunek za stadion to miasto się nie pozbiera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ccc Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 03.02.13, 15:48 No niestety kolego tak to działa jeśli miasto chce przejąć jego grunty wraz z drogą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor no Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 16:14 panie ryśku, nie wystarczy że jeden naczelny urzędnik panu sprzyja? zachłanny pan jak bardzo. no ale skoro bieda była że aż piszczało nic dziwnego . jednak zachłannoś grozi niestrawnością wcześniej czy później. Odpowiedz Link Zgłoś
passazer Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powinni 03.02.13, 17:23 Już nawet Podkulski twierdzi, że urzędnicy mu nie sprzyjają, kuniec świata:) Czyli jednak prawdą jest, że Rzeszów to miasto wybitnie nieprzyjazne inwestorom. Odpowiedz Link Zgłoś
jasioplo ktoś tu mówi nieprawdę ... 03.02.13, 17:51 kto i kogo robi tu w balona ? W grudniu miasto twierdziło publicznie cyt: "Teren, na którym jest droga, jest własnością miasta, natomiast sama droga jeszcze nie ..." a teraz Podkulski: " Wybudował pan w ramach offsetu drogi wokół Galerii Rzeszów. Czy to prawda, że chce pan odzyskać od miasta część pieniędzy? - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Re: ktoś tu mówi nieprawdę ... IP: *.res.pl 03.02.13, 18:11 Ja tam jestem wdzieczny panu Podkulskiemu ze wybral swoje inwestycje w moim miescie. Wszyscy wiedza ze ilosc galerii handlowych jest juz duza w Rzeszowie. Moze warto namieszac w tym zestawieniu panie Podkulski? Mowiac prawde jedyna osoba majaca ambicje i pieniadze to wlasnie pan - pl.wikipedia.org/wiki/Lista_najwy%C5%BCszych_wie%C5%BCowc%C3%B3w_w_Polsce Cos ladnego ponad 230 metrow to byloby cos pieknego w moim Rzeszowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: ktoś tu mówi nieprawdę ... 03.02.13, 18:18 Nie zapomnij otrzepać kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Re: ktoś tu mówi nieprawdę ... IP: *.res.pl 03.02.13, 18:20 Cos takiego na Nowym Miescie - przewodnik.onet.pl/foto/w-brytania-wiezowiec-shard-w-londynie,5399744,foto-miniatury.html Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: ktoś tu mówi nieprawdę ... 03.02.13, 18:29 I coś takiego na Staromieściu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Płaczę IP: *.rzeszow.mm.pl 03.02.13, 19:06 A ile w tej ciężkiej pracy przekrętów,Np. Zakłady Graficzne????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw Re: Płaczę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 19:32 Ciesze sie, ze gazeta wyborcza napisala taki cieply reportaz o panu Ryszardzie. Najwyzszy czas skonczyc z tym ciaglym obrazaniem pana Ryszarda. Brawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa! Och ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 19:40 On , lubi nasze miasto ! Jak się cieszymy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsf Re: Powiedzcie prawdę.... Zazdrościcie mu :P IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 04.02.13, 12:20 Prawda jest taka że 90 procent piszących tu zazdrości mu że się wyrwał z biedy i coś potrafi... a połowa z tych zazdroszczących jeszcze kipi nienawiścią bo to takie typowo polskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Najwiekszy oszust Podkarpacia !!! IP: *.158.216.202.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.02.13, 19:50 Czy to przypadek że inwestor z Jasła (były milicjant drogówki) przewala pieniądze z jednej do drugiej spółki tylko na Podkarpaciu. Szczególnie dobrze mu ten interes idzie w Rzeszowie.Próbował kreci lody w Lublinie ale tam dostał skutecznie po blachach i już tam nie chce jezdzic choc ma tam udziały w hotelu. Ci którzy go bliżej znają to wiedzą, że przepisy prawa go bardzo ograniczają, on woli załatwiac sprawy bezpośrednio, kasa z rączki do rączki lub z siatki do siatki.Uwikłał w te niejasne interesy urzedników miasta, którzy na zlecenia z góry, tak prowadzą sprawy aby wyszło tak jak chce.Przecież można dzieki władzy miejskiej wszystko zrobic, zablokowac sprzedaz gruntów , można zmienic plan zagospodarowania przestrzennego jak również zalegalizowac samowole budowlane.Ten układ na styku biznes-inwestor miejski działa od dawna.Wiele osób zapewne zadaje pytanie czy to działalnosc ze wzajemnością. Kiedyś interesami i odzyskiwaniem działek miejskich zajmował sie sp. P.Andzrzej .Teraz ma od tego miejskich żołnierzy, biuro prawne spod Hali Widowiskowej, kancelaria prawna meza byłej prezeski Conresu, czy baron Stowarzyszenia Ordynacka Bogdan K. specjalista od wina, koszykówki wraz z konkubiną Bożeną D.Jest również wdzieczny działaczom SLd, radnym z pro- prezydenckiego ugrupowania nie mówiąc i innych działaczach partyjnych różnych maści.Ten inwestor to typowy oszust, zaczynał już jako milicjant drogówki tam nauczył sie jak załatwia sie interesy, pożniej lepił woreczki ale na woreczkach z ryżem nie osiąga sie takich zysków jak na majątku Skarbu Państwa czy na majatku miejskim.Ale może przyjdzie taki czas, że odda wszystko co zarobił nielegalnie z nadwyżką.Prezes Amber Gold też myślał że nic mu nie zrobią bo wszystkim był wdzieczny nawet zakonnikom których obdarował kasą, na remont kościoła w Gdańsku.Zrobił wiecej złego dla mieszkańców Rzeszowa niż dobrego jak sie jego rodzinie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debe Re: Najwiekszy oszust Podkarpacia !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 20:05 Bartek - jesli jest tak jak piszesz to gazety dawno by o tym pisaly. A nie pisza - dowodem jest ten wywiad z prezesem. On zreszta nie ma nic do ukrycia - widac, ze mowi dziennikarzowi szczerze, odpowiada na nawet takie nieciekawe pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bede Re: Najwiekszy oszust Podkarpacia !!! IP: *.205.1.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.02.13, 22:08 > Bartek - jesli jest tak jak piszesz to gazety dawno by o tym pisaly. A nie pisza a nie pisza bo pewnie nie mogą pisać. a dlaczego? kto to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Najwiekszy oszust Podkarpacia !!! IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 03.02.13, 20:09 Nie jest on zapewne jedynym, który robi przekrety w biznesie na Podkarpaciu ale ten inwestor jest chyba najbardziej znany z chciwości. Przekonał sie ostatnio chyba dobitnie prezes firmy budowlanej Resbex z Przeworska, która do dziś nie otrzymała ponad 25 mln zł za roboty przy stanie otwartym budowy City Center.Gdyby firma Resbex nie miała innych zamówień to czekało by ją bankructwo.Cała ta budowa podobno kosztowała ok 500 mln zł ale mogła również 240 lub 280 bo nikt wszystkich faktur nie widział nie mówiąc o tzw offsecie z miastem.Podobno była umowa z miastem ale nikt jej nie widział z wyjątkiem inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cenzor Re: Najwiekszy oszust Podkarpacia !!! IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 22:12 Za dużo czytasz prasy brukowej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katie Re: Płaczę IP: *.rzeszow.mm.pl 04.02.13, 15:27 Zazdrośnicy, leniwcy, aspirujący zakompleksieni prowincjusze. Też nie lubiłam tego pana, aż do momentu kiedy nie zastanowiłam się że tak właściwie nie wiem za co. Bo galeria mi się nie podoba, bo narysowałabym ją sobie inaczej na kartce papieru? Weźcie się wsiochy zastanówcie nad własną zajadliwością i zawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Proste pytanie do tego faceta. 03.02.13, 20:41 Dlaczego urzędnicy powinni tobie sprzyjać ? Wydaje mi się, że powinni traktować wszystkich równo. Masz się za jakiegoś mesjasza, boga czy cesarza ? Myślisz, że jakąś pożyczoną kasą machniesz pod nosem to wszyscy się z tego powodu mają się posikać ? Więc nie marudź bo i tak jesteś w Rzeszowie na specjalnych prawach. Inni bu już dawno głębiej poznali lub poznają instytucje z ulicy Podwisłocze 42 / 2 piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Proste pytanie do tego faceta. IP: *.147.96.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.02.13, 21:30 Czy to jest przypadkowe,że najlepsze interesy sie załatwia w Szwajcarii, tam można miec konto do którego Urząd Skarbowy nie ma zadnych praw.Ze Szwajcarii sprowadza sie maszyny które można cudownie w jeden dzień odmłodzi, no powiedzmy o około 500 % i w zamian za to przejac udziały w spółce Skarbu Państwa. Aby taki interes mógł byc zalegalizowany potrzebny jest podpis najlepiej kogoś z rodziny lub przedstawiciela SP. Można również przy pomocy znajomego z podwórka tak wycenic aktywa (np maszyna agfa) aby po przechodzeniu z jednej do drugiej spółki Ctp spółka z o.o. rosła jak na drożdżach.W ten sposób omija sie należny podatek VAT a można nawet dostac zwrot nienależnej kwoty.Można również pod fikcyjne wyceny otrzymac kredyty w bankach PBS, bo przecież co za problem, to nie są dyrektora czy urzednika banku pieniądze tylko udziałowców. Był taki skarbnik lewicy który pracował w Szwajcarskim Banku i pozakładał konta lewicowym działaczom partyjnym. Ale nie tylko lewica ma tam konta maja tam również konta miejscy urzednicy.Niektórzy jezdzą do Szwajcarii nie tylko na narty, niektórzy robią transfery do swoich rodzin zamieszkałych za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sulpisulpis Re: Proste pytanie do tego faceta. IP: *.205.1.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.02.13, 22:12 Dlaczego? a kuku; tu masz odpowiedź; Ja tam jestem wdzieczny panu Podkulskiemu ze wybral swoje inwestycje w moim miescie. Wszyscy wiedza ze ilosc galerii handlowych jest juz duza w Rzeszowie. Wszyscy powinni jak widzisz pod nogi podejmowac dobrodzieja. a kysz jadolejcy i żółci wylewacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Proste pytanie do tego faceta. IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 22:15 Ty ewa to chyba strasznie sfrustrowana moherówka być musisz hehe jak byś miała chłopa i zajęcie to byś pracowała uczciwie na lepsze jutro a nie obskakiwała większość tematów na forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Proste pytanie do tego faceta. IP: *.podkarpacki.net 04.02.13, 20:09 To facet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Proste pytanie do tego faceta. IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 21:10 Widać że dalej niektórzy nie mogą się pogodzić z tym że komuś się udaje. Ciekawe jest to ze ujadacze wszędzie krzyczą jak to źle jest w Polsce że interesu nie można prowadzić a już rozwinąć bo administracja bo podatki bo zusy itp A tutaj gość od 30 lat coś robi i co..... musi być łobuz, złodziej itp Tak jak ktoś już tu zauważył większość używa pseudonimów bo podpisać się to już nie w ich stylu. Taka choć by e_w_a jakaś tam :-) Ja gratuluje temu człowiekowi wytrwałości i kreatywności że w takim kraju jak nasz coś mu się udało. Brawo Panie Prezesie Podkulski!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Proste pytanie do tego faceta. IP: *.147.169.62.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.13, 22:12 > A tutaj gość od 30 lat coś robi i co..... musi być łobuz, złodziej itp wcale nie musiał. to był jego własny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_zderzacz Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powinni 03.02.13, 21:20 Zazdrość, zazdrość, wszędzie zazdrość. :)))))))))))) Pan Podkulski osiągnął w swoim życiu coś, czego nigdy nie osiągnie 99% mieszkańców Rzeszowa, tak więc należy go zgnoić, no bo przecież byłby dobrym człowiekiem, gdyby nie pieniądze, które zapewne ukradł, bo inaczej się nie da dorobić w tym kraju. Do mało kogo dociera, że w tym czasie, kiedy większość obija się przed telewizorem lub komputerem, to ten facet pracuje umysłowo na wysokich obrotach i ma głowę, aby ogarnąć to wszystko co posiada i jeszcze pomnażać swój majątek. Polecam powrót do artykułu do pytania "Jaka jest pana recepta na sukces?" Czy któryś z obecnych na forum gazety krytykantów mógłby udzielić takiej odpowiedzi jak on? Na koniec dodam tylko, że chciałbym, aby włodarze naszego miasta mieli tyle entuzjazmu do pracy i taką smykałkę do inwestycji jak Pan Podkulski. Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi 03.02.13, 22:07 Oj gdyby ten chłopek był taki bystry, inteligentny i pracowity to kariery nie zaczynałby w milicji obywatelskiej. Chyba, że ktoś mi udowodni, że wszyscy milicjanci w latach 70-tych byli tak przewidujący, że wiedzieli o zmianach które nastąpią po 1989. Gimbusy tu piszące niestety nie wiedzą kto wtedy szedł pracować do milicji, nie wiedzą jak milicjanci dorabiali na boku, tylko naoglądały się na demotywatorach historyjek typu od pomywacza do milionera. Ale ok - mi to bimba, że facet ma kasę. Tu nie o zazdrość chodzi - tylko o ten śmierdzący układ biznesowo-polityczny i ciągłe zamienianie Rzeszowa w prywatny folwark Podkulskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 22:19 Dzięki temu jak to nazywasz folwarkowi i takim ludziom jak Podkulski i Ferenc Rzeszów to jedno z bogatszych i ładniejszych miast w Polsce. Ciekawe co Ty robisz dla tego miasta i rejonu EWO? Poza tym ze umiesz marudzić i zawodzić jak to na układach Rzeszów zbudowano. Nie tacy jak ty chcieli tego człowieka oczernić i uwalić ale jakoś od ponad 20 lat dobrze sobie daje radę. Ty się lepiej przyznaj złociutka czy abonament za TV masz zapłacony bo coś mi się wydaje że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi IP: *.205.1.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.02.13, 22:23 > ten śmierdzący układ biznesowo-polityczny i ciągłe zamienianie Rzeszowa w prywatny folwark > Podkulskiego. no jasne! dawno tego nie grali; skąd krytyka ferenca?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupis Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi IP: *.205.1.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.02.13, 22:22 > ten śmierdzący układ biznesowo-polityczny i ciągłe zamienianie Rzeszowa w prywatny folwark > Podkulskiego. też zauważyłaś? dodaj do tego lobby budowlane podwieszone pod tę politykę i masz; wizerunek boba budowniczego i jego ferajnę. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_zderzacz Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi 04.02.13, 11:04 e_w_a_21 napisał(a): > Oj gdyby ten chłopek był taki bystry, inteligentny i pracowity to kariery nie z > aczynałby w milicji obywatelskiej. Chyba, że ktoś mi udowodni, że wszyscy milic > janci w latach 70-tych byli tak przewidujący, że wiedzieli o zmianach które na > stąpią po 1989. Oczywiście, że gdyby był bystry, inteligentny i pracowity to od razu rozpocząłby pracę na stanowisku kierowniczym i to do tego w wielkiej korporacji, tak jak wszyscy zdolni w czasach PRL-u jak i dzisiejszych. :)) No i oczywiście, każdy były milicjant może sobie teraz pozwolić na postawienie galerii, bo tak się dorobił na swojej robocie. :)))) >Gimbusy tu piszące niestety nie wiedzą kto wtedy szedł pracować > do milicji, nie wiedzą jak milicjanci dorabiali na boku, tylko naoglądały się > na demotywatorach historyjek typu od pomywacza do milionera. No cóż, niektórzy z braku argumentów wyzywają innych od faszystów czy lewaków, a niektórzy od gimbusów. Poczytaj trochę o tzw. argumentacji ad hominem to zrozumiesz swój problem. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Czop Re: Twoje słowa pasują..... IP: *.podkarpacki.net 04.02.13, 13:05 > Oj gdyby ten chłopek był taki bystry, inteligentny i pracowity to kariery > nie zaczynałby w milicji obywatelskiej. Te słowa pasują i do Wojtka Jamy czyli stop_n_rz Widać, że pies na psa nie ujada w tym wątku . Chyba, że uderzyłem pięścią w stół i się zacznie Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi 04.02.13, 00:35 wielki_zderzacz napisał(a): > Zazdrość, zazdrość, wszędzie zazdrość. :)))))))))))) > > Pan Podkulski osiągnął w swoim życiu coś, czego nigdy nie osiągnie 99% mieszkań > ców Rzeszowa, tak więc należy go zgnoić, no bo przecież byłby dobrym człowiekie > m, gdyby nie pieniądze, które zapewne ukradł, bo inaczej się nie da dorobić w t > ym kraju. Do mało kogo dociera, że w tym czasie, kiedy większość obija się prze > d telewizorem lub komputerem, to ten facet pracuje umysłowo na wysokich obrotac > h i ma głowę, aby ogarnąć to wszystko co posiada i jeszcze pomnażać swój mająte > k. > > Polecam powrót do artykułu do pytania "Jaka jest pana recepta na sukces?" > ] Czy któryś z obecnych na forum gazety krytykantów mógłby udzielić takiej odpo > wiedzi jak on? > > Na koniec dodam tylko, że chciałbym, aby włodarze naszego miasta mieli tyle ent > uzjazmu do pracy i taką smykałkę do inwestycji jak Pan Podkulski. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi 04.02.13, 00:41 ouimet napisał: > wielki_zderzacz napisał(a): > > > Zazdrość, zazdrość, wszędzie zazdrość. :)))))))))))) > > > > Pan Podkulski osiągnął w swoim życiu coś, czego nigdy nie osiągnie 99% mi > eszkań > > ców Rzeszowa, tak więc należy go zgnoić, no bo przecież byłby dobrym czło > wiekie > > m, gdyby nie pieniądze, które zapewne ukradł, bo inaczej się nie da dorob > ić w t > > ym kraju. Do mało kogo dociera, że w tym czasie, kiedy większość obija si > ę prze > > d telewizorem lub komputerem, to ten facet pracuje umysłowo na wysokich o > brotac > > h i ma głowę, aby ogarnąć to wszystko co posiada i jeszcze pomnażać swój > mająte > > k. > > > > Polecam powrót do artykułu do pytania "Jaka jest pana recepta na sukce > s?" > > ] Czy któryś z obecnych na forum gazety krytykantów mógłby udzielić takie j odpowiedzi j #### Hi,hi,hi... najsamwprzod zapytam: skad policjant/Jaslo-Rzeszow/ mial pierwszy milion? Skad nastepne?Nie policyjne?/ESBECKIE?/ Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_zderzacz Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi 04.02.13, 11:19 > #### > Hi,hi,hi... > najsamwprzod zapytam: > skad policjant/Jaslo-Rzeszow/ mial pierwszy milion? > > Skad nastepne?Nie policyjne?/ESBECKIE?/ A skąd ty miałeś pierwszy tysiąc i co z nim zrobiłeś? Rozumiem, że zainwestowałeś w własną działalność gospodarczą i je pomnożyłeś. Rozumiem, że przez 30 lat dzień w dzień zamiast siedzieć na kanapie przed telewizorem, to non-stop rozwijałeś swój własny biznes. No i gdybyś nawet załatwił sobie pierwszy milion złotych, jak sam to zasugerowałeś, to oddałbyś ten milion to na cele charytatywne. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
res61 Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powinni 03.02.13, 22:18 Ale jaja. Rysiek pokrzywdzony!. Zapisz się do OPUS DEI i cały Rzeszówek twój. Musisz się tylko dokształcić i nie wyskakiwać z hasłami jak ci się czasami zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 22:25 Inwestorowi podobno coraz bardziej zaczyna zalezec na wizerunku. I stara sie, stara Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Eurobiznes po rzeszowsku 04.02.13, 00:40 W życiu prawie wszystko jest jak w tej grze : kupujesz, zastawiasz, budujesz hotele, modernizujesz..... Jest tylko jedna różnica. W grze kartę "wychodzisz wolny z więzienia " losujemy a w realu kupujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Ewooo Zazdrość z ciebie wypływa :D IP: *.2-1.cable.virginmedia.com 04.02.13, 12:23 Zazdrosna jesteś jak typowa baba ze wsi Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powinni 04.02.13, 08:29 Pan Rysiek ma poczucie humoru. Opowiedział jeden z lepszych dowcipów miejskich tej dekady :))) KRYTYKANCI, NIEUDACZNICY I ZAWISTNE GNIDY, CO ZROBILIŚCIE DLA RZESZOWA? Gdyby nie Pan Rysiek, nic by w Rzeszowie nie było, dawno odebraliby nam prawa miejskie. To właśnie ten człowiek buduje drogi, przedszkola, daje pracę i stawia architektoniczne perły, rzeszoski archi tektury. Żarłoki jadem plwają, a wagonik z cukierkami jedzie dalej! Panie Ryszardzie sto lat i ciut ciut. Od razu mam jedną propozycję, świetne posunięcie marketingowe i filantropijne w jednym. WAGON CUKIERKÓW - na dzień dziecka. Jakby się jeszcze Pan Prezydent z ciuchcią wyrobił, na pewno pokazaliby nas w TELEEXPRESSIE. W czołówce może nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi 04.02.13, 08:35 Odnośnie kawałów i dekad. Był to zdecydowanie najlepszy kawał odnośnie, poprzedniej dekady. Co do dekady bieżącej, trzeba jeszcze poczekać, aczkolwiek trudno będzie błysnąć czymś zabawniejszym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Czop Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi IP: *.podkarpacki.net 04.02.13, 10:13 Psychu pytasz się ludzi co zrobili dla miasta a Ty co zrobiłeś oczywiście prócz krytyki anonimowej, no co Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi 04.02.13, 11:11 Andrzej nie odwracaj konia ogonem. Zaklinam na kładkę zbawicielkę, odpowiedz: CO ZROBIEŁEŚ DLA RZESZOWA? :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Czop doktore - czyli kozak? IP: *.podkarpacki.net 04.02.13, 12:10 Widzisz jaki maluczki jesteś? Nie stać Cię na odrobinę odwagi by przyznać się, że nic nie zrobiłeś dla Rzeszowa, przepraszam zapewne czasem nie trafiłeś do kosza ze śmieciem. Ot taki z Ciebie kozak jak wielu tu piszących, bardziej bezpodstawni roszczeniowcy niż prawi obywatele na dodatek nie mający odwagi podpisać się z imienia i nazwiska. (takie skojarzenia z donosicielstwem z anonimem) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: doktore - czyli kozak? 04.02.13, 14:22 Ty to na serio bierzesz? :)))) Myślałem że znasz już tę zabawę ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
shepard102 Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powinni 04.02.13, 09:13 "... Budował pan obiekty powyżej 2000 m kw. powierzchni, a potem starał się o zgodę Rady Miasta Rzeszowa. Dlaczego?..." Bo u nas energia wyprzedza zawsze inteligencję... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi IP: *.180.21.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.13, 10:28 Urzednicy może wszyscy mu nie sprzyjają ale najważniejszy to robi wszystko aby Ryszard miał te działki które chce. Mamy przykład inwestycji Bella Dolina mamy przykład Milenium Holl gdzie do blokowania właczył sie miejski sztab kryzysowy powołany przez inwestora.Były takie czasy, że inwestor zajezdzał na podwórko dziadka z ulicy piaskowej i razem debatowali w zaciszu domowym.Teraz po oskarżeniach o finansowanie kampanii wyborczej doszło do wielkiej konspiracji.Bo ludzie to wilki, nawet swobodnie nie można porozmawiac o miejskich interesach zmuszają nas do konspiracji jak za czasów okupacji.Może nie dochodzi do spotkań na cmentarzach ale zawody sportowe czy tenis to dobre miejsce na ustalanie strategii.Były takie czasy, że Ryszard organizował manifestacje (pod Ratuszem i pod biurem posła Szlachty) płacąc manifestantom 5 zł za godzine, plakaty były drukowane w Miłocinie.Z offsetami bywa różnie jedni zmuszeni są do wpłaty na konto miasta gotówki (Real, Nowy Swiat,Tesco ) w przypadku tego inwestora, to on decyduje co zrobi, ile, kto to zrobi i za ile i do tego bez pisemnej umowy.Do dziś nie ma umowy notarialnej na offset za 35 mln zł ale co ciekawe radni miejscy uchwałą ponazywali nowe ulice wokół City Center ale co z tego kiedy nadal należa one do córki inwestora.Kiedyś były takie hasła /Wasze ulice nasze kamienice/ teraz jest podobnie.Jak wieś gminna niesie na tej miejskiej wdzieczności najwiecej to chyba skorzystał wnuczek Adrian z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek Re: Podkulski: Urzędnicy mi nie sprzyjają, a powi IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 04.02.13, 12:13 Jest uzasadnione ryzyko, że inwestorz Jasła może przy pomocy urzednikow miasta Rzeszowa i urzedników marszałka województwa Podkarpackiego przejąc cenne grunty miejskie min. pod stadionem Resovii ( a jest tego ponad 3ha) w zamian za remont stadionu lekkoatletycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Czop Re: offset IP: *.podkarpacki.net 04.02.13, 12:19 Co to taki ten offset??? Jak będę budował dom w Budziwoju to też mam doliczyć do kalkulacji coś extra dla Rzeszowa??? Powiedzmy latarnie na Rejtana???? Wytłumaczcie mi proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barany Re: offset IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.13, 13:17 Tak, dolicz dla Rzeszowa (do budżetu) extra drogę ok 300 metrów wybuduj ja sobie i sprzedaj miastu za np 2 mln lub lepiej za 10mln, i to jest właśnie ten offset. Pan Ryszard nauczył się offestu właśnie w drukarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witold Re: Poszkodowany oszust szuka wsparcia od UM !!! IP: *.147.70.6.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.13, 14:04 Cały ten miejski biznes kreci sie wokół jednego inwestora z Jasła.To dla niego miasto zbudowało okrągłą kładke za ponad 12 mln zł, wyremontowano drogi dojazdowe przy ul.Jagielońskiej wykonało remont kanalizacji, przebudowano przejazd przez tory na ul.Wyspiańskiego.Nic sie w mieście nie dzieje na co nie wyrazi zgody miejski inwestor, członkowie zarządu miasta są zakładnikami jednego inwestora.Ale nie tylko miasto traci na działalności tego inwestora na jego działalności traci wszyscy podatnicy .Czy można płaci niższe podatki, można a czy można zarobic na podatku Vat można do tego potrzebne są znajomości, czy można nie składac raportów z działalnosci gospodarczej można, ale mogą to robic tylko nieliczni.Ten facet nigdy nie składa raportów z działalności gospodarczej jego licznych spółek wykazane w (KRS) służą do przerzucania aktywów z jednej do drugiej spółki.Gdy sie ma znajomości u samych naczelników I US w Rzeszowie to podatki nie są bolesne.To chyba dlatego inwestor zameldował sie w Rzeszowie. Czy podatki płacą wszyscy równo, nie zawsze, jeden płaci zawsze (emeryt, rencista) inni bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Poszkodowany oszust szuka wsparcia od UM !!! IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 04.02.13, 21:04 Co to sie w tym Rzeszowie nie porobiło, jeden inwestor a tyle problemów jak z żadnym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Poszkodowany oszust szuka wsparcia od UM !!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 21:14 Ciekawe że właśnie TYLKO jeden inwestor? Gdzie są inni ci uczciwi? No śmiało PISmaki pokażcie się wymyślcie coś ciekawego, zróbcie plan, pozyskajcie Ratusz i budujcie!!! :-) Piep......yć każdy potrafi ale robić to nie ma komu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Re: Poszkodowany oszust szuka wsparcia od UM !!! IP: *.res.pl 04.02.13, 21:35 Modlitwa prawdziwego Polaka z dedykacja do zawistnikow lejacych tu jad na pana Podkulskiego - www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Poszkodowany oszust szuka wsparcia od UM !!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 21:41 Święta racja Pisul :-) Tak jak to już ktoś powiedział: w naszej społeczności to jeden robi a 10 myśli jak mu przeszkodzić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemuś Re: Poszkodowany oszust szuka wsparcia od UM !!! IP: *.147.113.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.13, 22:13 Wiele osób oszukanych przez tego inwestora oraz członków jego rodziny chyba codziennie rano wstając i ma nadzieje.Może kiedyś nastąpi sprawiedliwośc i przyjdzie taki dzień, kiedy inwestor zobaczy wschód słońca ale za wieziennych krat. Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Dla tych co go bronią 04.02.13, 22:22 Hi mohery i inne POiPISY. Wiem, że to co piszę zawsze was nakręca, więc słuchajcie. Wybudował Wam wieśniak stodoły a Wy się podniecacie jakbyście nigdy w życiu sklepów nie widzieli. Niektórzy nawet piszą, że wdzięczni mu są, życzą zdrowia ,,,i inne tego typu pierdoły. W przyszłości jak będziecie się Ryśkiem podniecać to schowajcie słomę do butów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e_w_a_22 Re: Dla tych co go bronią IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 22:28 hohohoh Pani z miasta się odezwała :-) lepiej słowa z butów niż chamstwo na salonach ewo :-) Widać że z domu wyniosłaś tylko jad i chęć obrażania ludzi. Co się jednak dziwić. Gdzie kończy się merytoryka i siła argumentów zaczyna się chamstwo i argument siły. A jak to mówią .... ważne żeby nazwiska nie przekręcali.... a swoją drogą e_w_a czy ty masz jakiś kompleks pochodzenia? Tak jakoś dziwnie pijesz do ludzi pochodzących spoza Rzeszowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Re: Dla tych co go bronią 04.02.13, 22:46 Słoma jest synonimem głupoty a nie miejsca zamieszkania. W tym grajdole zwanym Rzeszowem mieszka masa takich właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet ewciu,ewciu 04.02.13, 23:01 e_w_a_21 napisał(a): > Słoma jest synonimem głupoty ... @@@ sieczke /w czaszce swojej/utozsamiasz ze sloma... Prawdziwie jestes niskich lotow...taka padalcza dupa:) Niby cosik chcesz,ale nie chcesz... Naukowe stwierdzenie o slonie powalilo mnie na kolana:) Strzelam : jestes blondi:)A patrzac na godzine podajesz tradycyjnie >>>dzielone przez np.23:) Odpowiedz Link Zgłoś