Gość: irek Re: Miasto rozpoczyna budowę drogi do strefy Dwor IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 14.02.13, 21:00 Zamiast okrągłej kładki czy fontanny multimedialnej już dawno na tym terenie mogły powstac nowe miejsca pracy.Miasto spóżniło sie dobrych kilka lat bo teraz inwestorzy zewnetrzni budują swoje zakłady, ale w gminie Trzebownisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisul Re: Miasto rozpoczyna budowę drogi do strefy Dwor IP: *.res.pl 14.02.13, 21:26 Tylko co przyciagnie inwestorow do Dworzyska po wybudowaniu drogi? Wlasnie takie drogie, ladne inwestycje jak kladka czy fontanna multimedialna. Historia pokazuje ze malo logiczne inwestycje lub calkowicie niedochodowe sa dusza miasta i katalizatorem duzych inwestycji. Niedawno czytale ksiazke noblisty z ekonomi gdzie porownano 2 podobne miasta Usa lezace obok siebie z podobna liczba mieszkancow, zamoznoscia czy infrastruktura drogowa. Oba na starcie byly identyczne. Po pol wieku jedno z nich przezywa boom gospodarczy i rozwoj a druga stagnacje. W pierwszym inwestycje to bylo to minimum ktore jest konieczne i jedynie sluszne do przezycia a w drugim szalone budowle ktora personalizowaly miasto i posrednio wplywaly nawet na dobre postrzeganie miasta jako lepszego do zycia (a byly to przyklady ala rzeszowska okragla kladka) Logika sprawdza sie w handlu i biznesie ale proby wplywania na rozwoj miasta to nie to samo. Wedlug mnie Rzeszow powinien postawic na nosnosc negatywnej reklamy i pomalowac Wielka Cipe na czerwien miesiaczkowa. Dzisiejsze media jak pokazuja spece od pijaru PO i tuska latwo oszukak. Negatywna reklama spopularyzowalaby miasto. I tak jak w ksiazce z 2 miast to nasz Rzeszow mialby darmowa reklame w kazdej stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
shepard102 Re: Miasto rozpoczyna budowę drogi do strefy Dwor 15.02.13, 09:39 "... Tylko co przyciagnie inwestorow do Dworzyska po wybudowaniu drogi? Wlasnie takie drogie, ladne inwestycje jak kladka czy fontanna multimedialna... " Doskonale rozumiem, że o-kładeczka z fontanną na dokładkę to dla małorolnych esencja kultury, nauki, teatru, filharmonii i muzeum techniki... ale... Stawiam moje niebieskie Delahaye 135M przeciwko twojemu rowerowi, że ICENT i inne tego typu inwestycje, będą skuteczniejsze. Zakładasz się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Miasto rozpoczyna budowę drogi do strefy Dwor IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 15.02.13, 12:03 Podobno IBM planuje zatrudnić w Rzeszowie 1500 osób. Decyzja zapadła po tym jak przedstawiciele dowiedzieli się, że w mieście powstała okrągła kładka. Odpowiedz Link Zgłoś
ex_lowca Re: Miasto rozpoczyna budowę drogi do strefy Dwor 14.02.13, 23:50 Gość portalu: irek napisał(a): > Zamiast okrągłej kładki czy fontanny multimedialnej już dawno na tym terenie mo > gły powstac nowe miejsca pracy.Miasto spóżniło sie dobrych Zrozum w końcu, że zarząd żadnego miasta na ziemi nie tworzył, nie tworzy i nie będzie tworzył miejsc pracy. Owszem można stworzyć preferencyjne warunki, ale one bardzo często nie wystarczą. Teraz pomyśl chwilkę i zastanów się czy będąc przedsiębiorcą chciałbyś mieć jako pracownika takiego stop_n_rz, czyli Wojciecha Jamę. Średniowykształconego nieudacznika, który wszystko wie lepiej, czepia się drobiazgów i zionie żądzą zemsty do byłych pracodawców. A może wolałbyś komandorka, który w facetach widzi Marysie lub Łowiecki, wszystko mu się nie podoba, nic się nie uda... Ba, on chce żeby sie nie udało, a w wolnych chwilach beeecy i pitoli jakieś bezsensowne, prostackie opowiastki i grafomańskie, idiotyczne wierszydła. Czy taki rynek pracy jest w stanie wynagrodzić nawet najlepiej zorganizowana strefa ekonomiczna? Czy totalny deficyt wykwalifikowanej, umiejącej i chcącej pracować w zespole kadry na Podkarpaciu wynagrodzi droga? Gdzie podkarpacki chłop - tam dwa, a nawet trzy zdania. Od siebie nic, albo niewiele, ale wymagania, że hohohooo. Bo jemu się należy. Rąk do pracy u nas jest dostatek, ale na tym koniec. Fachowców już dawno tu nie ma. Czy położenie w odciętym od świata, poprzez brak autostrad, zadupiu Europy może coś zrównoważyć. Nawet jak te autostrady kiedyś w końcu będą, to zauważ, że inaczej się jedzie z Berlina do Nowego Tomyśla, a zupełnie inaczej do Rzeszowa. Zupełnie inne są też koszty transportu towarów, komponentów.... > inwestorzy zewnetrzni budują swoje zakłady, ale w gminie Trzebownisko. Jaki masz problem? Tysiące ludzi jeździ codziennie do pracy w Rzeszowie z okolicznych wioch. Ty nie możesz do Trzebowniska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bca Re: Miasto rozpoczyna budowę drogi do strefy Dwor IP: *.181.85.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.02.13, 00:13 > Fachowców już dawno tu nie ma zostały tylko pisule i inne lizusy Ferenca. Ale przyjdzie czas i na was. Odpowiedz Link Zgłoś
ex_lowca Re: Miasto rozpoczyna budowę drogi do strefy Dwor 15.02.13, 00:42 Gość portalu: bca napisał(a): > Ale przyjdzie czas i na was. Wiem. Każdy kiedyś musi odejść. Takie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rotua Re: Miasto rozpoczyna budowę drogi do strefy Dwor IP: *.204.88.78.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.02.13, 00:09 > Wiem. Każdy kiedyś musi odejść. Takie życie. Wiem. Ale niektórzy wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jasioplo Twój świat ... 15.02.13, 08:49 >>Zrozum w końcu, że zarząd żadnego miasta na ziemi nie tworzył, nie tworzy i nie będzie tworzył miejsc pracy. <<< - przecież to nieprawda - nie masz racji >>>Owszem można stworzyć preferencyjne warunki, ale one bardzo często nie wystarczą. << - w tym przypadku (SSE Dworzysko) jest wyłącznie mowa o tworzeniu "zwykłych" podstawowych warunków typu: dojazd, uzbrojenie terenu - przecież to żadne preferencje - to są warunki koniecznie !!! by jakiś inwestor wogóle wziął pod uwagę Rzeszów ... >>> Teraz pomyśl chwilkę i zastanów się czy będąc przedsiębiorcą chciałbyś mieć jako pracownika takiego ... - teraz pomyśl i zastanów - czy na tych osobach kończy się świat ? Twój świat może tak ... bo praktycznie w każdym swoim wpisie uciekasz się do przytyków i "osobistych wycieczek" >> Czy taki rynek pracy jest w stanie wynagrodzić nawet najlepiej zorganizowana strefa ekonomiczna? Czy totalny deficyt wykwalifikowanej, umiejącej i chcącej pracować w zespole kadry na Podkarpaciu wynagrodzi droga? Gdzie podkarpacki chłop - tam dwa, a nawet trzy zdania ... ... Czy położenie w odciętym od świata, poprzez brak autostrad, zadupiu Europy może coś zrównoważyć ... << - co ja widzę - czyżby to oznaki powszechnego tu "krytykanctwa" ? Aha - od razu napiszę, że na pewno się mylę w tym spostrzeżeniu - bo przecież ja nie mogę mieć racji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ex_lowca Re: Twój świat ... 15.02.13, 14:07 jasioplo napisał: > - przecież to nieprawda - nie masz racji OK. W takim razie napisz jakim to sposobem, poza tworzeniem specjalnych warunków dla inwestorów i informowaniem o tym władze miasta mogą tworzyć miejsca pracy. Jednak to inwestor wybiera czy bardziej mu się opłaca wybudować fabrykę pod Wrocławiem lub Poznaniem. Gdzie ma 2 godzinki jazdy autostradą, wysokowykwalifikowaną kadrę, niekombinującą, lojalną siłę roboczą i kooperantów w promieniu 100 km. Czy gdzieś na Podkarpaciu. > - w tym przypadku (SSE Dworzysko) jest wyłącznie mowa o tworzeniu "zwykłych" po > dstawowych warunków typu: dojazd, uzbrojenie terenu - przecież to żadne prefere > ncje - to są warunki koniecznie !!! by jakiś inwestor wogóle wziął pod uwagę Rz > eszów ... To są pierdołki do zrealizowania w kilka miesięcy. Ważne by było dla kogo je realizować. W przeciwnym wypadku Jama & Co. dopiero będzie ujadał o niegospodarności. > - teraz pomyśl i zastanów - czy na tych osobach kończy się świat ? > Twój świat może tak ... bo praktycznie w każdym swoim wpisie uciekasz się do pr > zytyków i "osobistych wycieczek" Mój świat? Czyżbyśmy żyli w różnych? Cztery lata temu poszukiwałem dwóch, trzech specjalistów. Znalazłem, ale we Wrocławiu. Skończyło się na tym, że zrezygnowałem z tej działki działalności. Załogę firmy kompletowałem ok. 20 lat. Na 20-30 nowo zatrudnionych zostawał maksymalnie jeden. Reszta się kompletnie nie nadawała. O średniej kadrze nawet pisać mi się nie chce. Bierzesz do ręki CV i widzisz ideał. Doświadczenie na odpowiedzialnym stanowisku. Dwa języki biegle w mowie i piśmie. Kursy managerskie, NLP i asertywności. Na spotkaniu oglądasz sierotę, która duka kali być, a doświadczenie managerskie ma i owszem, ale chyba w zarządzaniu zespołem pasących się krów. Na odchodnym słyszysz, że kandydat chce pracować choćby za 1000zł. Może na czarno i w ogóle to on może być i fizycznym. Byle tylko... To nie są przytyki, czy osobiste wycieczki, tylko fakty. Jest mi przykro z tego powodu, ale nie mam na nie wpływu. > - co ja widzę - czyżby to oznaki powszechnego tu "krytykanctwa" ? Może troszkę przejaskrawiam, ale wierz mi, że mam powody. Jaki krzyż pański przeżyłem z pracownikami przez 20 lat prowadzenia działalności wiem tylko ja. To była spora góra pijaństwa, złodziejstwa, kombinatorstwa, lenistwa, olewatorstwa i krytykanctwa. Owszem dziś syn może zostawić działającą firmę i pojechać na długie wczasy. Nic złego raczej się nie wydarzy, ale ile to kosztowało czasu, pracy i pieniędzy wiem tylko ja. A jakie zastępy ludzi się przewinęły, by można było wybrać tych wartościowych szkoda pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
jasioplo Re: Twój świat ... 15.02.13, 14:29 - miasto jako samorząd może tworzyć własne jednostki prowadzące działalność gospodarczą lub różne spółki wraz z innymi podmiotami ! >> To są pierdołki do zrealizowania w kilka miesięcy. Ważne by było dla kogo je realizować. - jak widać te "pierdółki" zajęły ratuszowi ponad 5 lat ! >>> Cztery lata temu poszukiwałem dwóch, trzech specjalistów. Znalazłem, ale we Wrocławiu. Skończyło się na tym, że zrezygnowałem z tej działki działalności. Załogę firmy kompletowałem ok. 20 lat. Na 20-30 nowo zatrudnionych zostawał maksymalnie jeden. Reszta się kompletnie nie nadawała. <<< - i co ? To ma byc dowód na to, że Podkarpacie jest "zadupiem" Europy ? >>> To nie są przytyki, czy osobiste wycieczki, tylko fakty.<< - jeżeli swoje opinie o innych opierasz na tym co ludzie piszą w internecie to gratuluje podejścia ... Odpowiedz Link Zgłoś
ex_lowca Re: Twój świat ... 15.02.13, 15:04 jasioplo napisał: > - miasto jako samorząd może tworzyć własne jednostki prowadzące działalność gos > podarczą lub różne spółki wraz z innymi podmiotami ! Oczywiście, że może. A widziałeś kiedyś taką spółkę, która jest konkurencyjna, dobrze zarządzana i przynosi zyski. Jako priorytet weź proszę słowo "konkurencyjna", bo inaczej można tu wrzucić np. MPGK ;-) > - jak widać te "pierdółki" zajęły ratuszowi ponad 5 lat ! Bo widocznie nie było takiej, pilnej potrzeby. Dlaczego? Pisałem wcześniej. > > >>> Cztery lata temu poszukiwałem dwóch, trzech specjalistów. Znala > złem, ale we Wrocławiu. Skończyło się na tym, że zrezygnowałem z tej działki dz > iałalności. Załogę firmy kompletowałem ok. 20 lat. Na 20-30 nowo zatrudnionych > zostawał maksymalnie jeden. Reszta się kompletnie nie nadawała. <<< > - i co ? To ma byc dowód na to, że Podkarpacie jest "zadupiem" Europy ? > > >>> To nie są przytyki, czy osobiste wycieczki, tylko fakty.< > 60; > - jeżeli swoje opinie o innych opierasz na tym co ludzie piszą w internecie to > gratuluje podejścia ... Halo tu Ziemia ! Przeczytaj jeszcze raz na czym opieram swoją opinię i sprawdź, czy widnieje tam słowo "Internet"? Odpowiedz Link Zgłoś
jasioplo Re: Twój świat ... 15.02.13, 15:26 >>> Oczywiście, że może. - raz piszesz tak a raz tak: >>>że zarząd żadnego miasta na ziemi nie tworzył, nie tworzy i nie będzie tworzył miejsc pracy. <<< >>> Bo widocznie nie było takiej, pilnej potrzeby. Dlaczego? Pisałem wcześniej. - Tylko, że jak sam piszesz w innymi miejscu o prowadzeniu firmy - liczy się czas ! Nie może być takiej sytuacji, że "ktoś" chce rozpocząć działalność i zgłasza się do odpowiedniej jednostki ratusza a oni mówią: - fajnie, że "Pan" chce inwestować, to w końcu teraz mamy "pretekst" do tego by rozpocząć budowę drogi i uzbrajać teren ... ;-) To nie ta kolejność działań ! Trzeba "wyprzedzać" potrzeby ludzi ! To jedna podstawowych zasad zarządzania ! >Halo tu Ziemia ! > Przeczytaj jeszcze raz na czym opieram swoją opinię i sprawdź, czy widnieje tam słowo "Internet"? - mało istotne czy widnieje tam słowo "internet" ! Swoją opinię (o komandorze) opierasz na tym co przeczytałeś ... Odpowiedz Link Zgłoś
ex_lowca Re: Twój świat ... 15.02.13, 15:52 Jasiu plisss. Jeśli odnosisz się do wcześniejszych postów, to cytuj te, a nie inne. Napisałem zgodnie z prawdą, że żaden zarząd miasta nie będzie tworzył miejsc pracy. Owszem są i będą spółki miejskie, ale nikt ich nie tworzył dla miejsc pracy tylko do wykonywania konkretnych zadań. W momencie, kiedy kończą się potrzeby, kończy się równocześnie powstawanie takich spółek. Po drugie będę upierdliwy analogicznie do Ciebie i stwierdzę, że to są spółki, a nie zarząd miasta ;-)))) > To nie ta kolejność działań ! > Trzeba "wyprzedzać" potrzeby ludzi ! To jedna podstawowych zasad zarządzania ! Tu mogę się zgodzić. Jednak z tego co wiem nie było żadnych chętnych i droga nie miała znaczenia, ale OK, masz rację. > - mało istotne czy widnieje tam słowo "internet" ! Swoją opinię (o komandorze) > opierasz na tym co przeczytałeś ... To dlaczego cytujesz zupełnie inny mój post? Komandor wraz z jego cechami to zupełnie odrębny temat, na który powołałem się wcześniej jako symbol człeczyny tak pokręconej i pokrzywionej, że już sam nie wie kto jest jego imaginacją "łowiecki", "Marysi", czy siusiającego chłopca. Człeczyny, której podejście do wszystkiego jest 100% czarne pt. "to się nie uda" i "żeby to się nie udało". Wiem, że to ekstremum pofyrtania, ale czy nie jest to w jakimś stopniu reprezentant naszego społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
jasioplo Re: Twój świat ... 15.02.13, 18:08 >> Napisałem zgodnie z prawdą, że żaden zarząd miasta nie będzie tworzył miejsc pracy. .... >> Po drugie będę upierdliwy analogicznie do Ciebie i stwierdzę, że to są spółki, a nie zarząd miasta ;-)))) <<< - Nie zauważyłeś tego, że Irek, na którego post odpowiadiałeś, nie mówił o żadnym zarządzie miasta (jakoby on miał tworzyć miejsca pracy) ? >>Owszem są i będą spółki miejskie, ale nikt ich nie tworzył dla miejsc pracy tylko do wykonywania konkretnych zadań. W momencie, kiedy kończą się potrzeby, kończy się równocześnie powstawanie takich spółek. - tylko, że często pojawiają się nowe potrzeby i trzeba je jakoś zaspakajać ... >>> - mało istotne czy widnieje tam słowo "internet" ! Swoją opinię (o komandorze) opierasz na tym co przeczytałeś ... > > To dlaczego cytujesz zupełnie inny mój post? - OK to jeszcze raz od początku: >> Teraz pomyśl chwilkę i zastanów się czy będąc przedsiębiorcą chciałbyś mieć jako pracownika takiego stop_n_rz, czyli Wojciecha Jamę. Średniowykształconego nieudacznika... ... może wolałbyś komandorka, który w facetach widzi Marysie lub Łowiecki, wszystko mu się nie podoba, nic się nie uda...<<< - teraz pomyśl i zastanów - czy na tych osobach kończy się świat ? Twój świat może tak ... bo praktycznie w każdym swoim wpisie uciekasz się do przytyków i "osobistych wycieczek" >> To nie są przytyki, czy osobiste wycieczki, tylko fakty.<< - jeżeli swoje opinie o innych opierasz na tym co ludzie piszą w internecie to gratuluje podejścia ... Odpowiedz Link Zgłoś
ex_lowca Re: Twój świat ... 15.02.13, 18:30 jasioplo napisał: > - tylko, że często pojawiają się nowe potrzeby i trzeba je jakoś zaspakajać ... Wtedy miasto najczęściej zleca ich zaspokajanie firmie zewnętrznej, która jest znacznie efektywniejsza, nie można jej podejrzewać o nepotyzm, a miejsca pracy i tak powstają. Mało tego, kolesie i rodziny urzędników raczej tam zatrudnienia nie znajdują. A jakie praktyki obowiązują w spółkach miejskich i urzędach chyba wszyscy dobrze wiemy. > > >>> - mało istotne czy widnieje tam słowo "internet" ! Swoją opinię > (o komandorze) opierasz na tym co przeczytałeś ... > >> Teraz pomyśl chwilkę i zastanów się czy będąc przedsiębiorcą chciałb > yś mieć jako pracownika takiego stop_n_rz, czyli Wojciecha Jamę. Średniowykszta > łconego nieudacznika... > ... może wolałbyś komandorka, który w facetach widzi Marysie lub Łowiecki, wszy > stko mu się nie podoba, nic się nie uda...<<< > - teraz pomyśl i zastanów - czy na tych osobach kończy się świat ? Nie, na nich świat się nie koczy. Podałem ich jako przykład ludzi, którzy skrajnie nie nadają się do niczego. Takie ekstremalne symbole antypracownika. Skrzywione, zakompleksione i owładnięte odjechanymi imperatywami, dziwaczne jestestwa. Oczywiście, że wokół nas są tysiące innych, normalnych ludzi i wśród nich można trafić nawet na prawdziwe rodzynki. Jednak ten proces trwa na Podkarpaciu zdecydowanie zbyt długo i jest bardzo męczący. > - jeżeli swoje opinie o innych opierasz na tym co ludzie piszą w internecie to > gratuluje podejścia ... Moje opinie opieram na wszelkich, dostępnych mi źródłach informacji. Przykro mi, ale krawiec kraje, jak mu materii staje. Z resztą w przypadku Wojciecha nie jest to wyłącznie Internet, a dla kmdr'a niczego więcej nie potrzeba. Wystarczy przeczytać kilka postów, by mieć pewność z jak bardzo pokrzywionym osobnikiem ma się do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex prezes Re: Twój świat ... IP: *.31.0.81.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.02.13, 16:25 > Owszem dziś syn może zostawić działającą firmę i pojechać na dł > ugie wczasy. Nic złego raczej się nie wydarzy, ale ile to kosztowało czasu, pra > cy i pieniędzy wiem tylko ja. A jakie zastępy ludzi się przewinęły, by można by > ło wybrać tych wartościowych szkoda pisać. a wszystkie tytuły wykonawcze uległy przedawnieniu i znów można spokojnie spojrzeć ludziom w oczy. szkoda pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
ex_lowca Re: Twój świat ... 15.02.13, 19:16 > a wszystkie tytuły wykonawcze uległy przedawnieniu i znów można spokojnie spojrzeć > ludziom w oczy. szkoda pisać. Ja nie mam żadnego problemu ze spoglądaniem ludziom w oczy, a Ty jak widzę masz z pisaniem konkretów i zwykłą, wręcz bardzo podstawową kulturą. Na jakiej podstawie zarzucasz mi jakieś malwersacje i przypinasz tytuły wykonawcze? W całym życiu miałem raz komornika w domu. Za niezapłacony mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex prezes Re: Twój świat ... IP: *.204.88.78.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.02.13, 00:04 a gdzie ja młotku napisałem, że to o ciebie chodzi? tłumaczy się tylko winny. skoro tak wszystko bierzesz do siebie to albo jesteś nadpobudliwy emocjonalnie albo masz coś na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ex_lowca Re: Twój świat ... 16.02.13, 01:24 Gość portalu: ex prezes napisał(a): > a gdzie ja młotku napisałem, że to o ciebie chodzi? tłumaczy się tylko winny. s > koro tak wszystko bierzesz do siebie to albo jesteś nadpobudliwy emocjonalnie a > lbo masz coś na sumieniu. Piszesz pod moim postem, Cytujesz moje słowa. Wypisujesz jakieś durnowate oskarżenia i groźby, a teraz nagle to nie jest do mnie. Zamiast przeprosić za pomyłkę nazywasz mnie nadpobudliwym emocjonalnie, winnym Bóg wie czego, młotkiem z zababranym sumieniem. Do tego każdy post podpisujesz innym nickiem. Różne rzeczy już tu czytałem w wykonaniu przeróżnych "oryginałów". Jednak gdyby głupota umiała latać Ty byłbyś kosmonautą w drodze na Jowisza. Komandore razem ze szlifującym bruk aspirantem i wszystkimi imaginacjami łowiecek, Marysiek i innymi omamami skrzywdzonych jestestw nie mają do Ciebie żadnych szans. Ba, oni przy Tobie jawią się jako ptaszyny zdecydowanie niskich lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bca Re: Miasto rozpoczyna budowę drogi do strefy Dwor IP: *.181.85.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.02.13, 00:17 > Zamiast okrągłej kładki czy fontanny multimedialnej już dawno na tym terenie mogły > powstac nowe miejsca pracy oliwa sprawiedliwa. cba sprawdza jeden urząd, sprawdzi i inne; zmarnowane pieniądze na kładkę to działanie na szkodę miasta. tego ferencowi nie uda się zamieśc pod dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSINA STOP stop_n_rz IP: *.podkarpacki.net 14.02.13, 23:13 Stanowcze nie dla lajkonika podpier...dalacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSINA Re: STOP stop_n_rz IP: *.podkarpacki.net 15.02.13, 13:13 A to darmozjad chciał jeszcze coś za free a czemu bo mu się należy???? I podpier...dolił wróć doniósł na przełożonego gratuluje obywatelskiej postawy Wojciechu Jamo. W Rzeszowie oczywiście mieszkanko to za free dostałeś z puli MSW? Jednak Macierewicz ma rację wyciąć hołotę do 4 pokolenia. W dupach się przewraca. Synkowi "gratuluję" tatusia Odpowiedz Link Zgłoś
ex_lowca Re: z kart historii 15.02.13, 14:29 "W liście do naszej redakcji bohater tej historii przyznaje, że decyzja komendanta małopolskiego była dla niego dużą satysfakcją, ponieważ po pół roku walki o respektowanie prawa przez organ Policji udało się jemu - szeregowemu policjantowi udowodnić, że ma rację." Współczuję Ci. Kargul ze swoim "a sprawiedliwość musi być po naszej stronie" to przy Tobie pikuś. Pół roku wojowania z przełożonymi o rację i 700zł w tle to już nie charakter, to choroba. Wojowania, które jak było do przewidzenia, skończyło się dla wojownika na bruku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Miasto rozpoczyna budowę drogi do strefy Dwor IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 15.02.13, 12:01 A teraz warto zapytać dlaczego dopiero po 5 latach? Ilu absolwentów rzeszowskich uczelni mogło znaleźć przez 5 lat pracę w tej strefie? Ilu miasto straciło potencjalnych mieszkańców? A kosztuje to 1/4 z tego co okrągła kładka. Odpowiedz Link Zgłoś
stop_n_rz Re: Miasto rozpoczyna budowę drogi do strefy Dwor 15.02.13, 12:19 "(...)warto zapytać dlaczego(...)" Dlatego... że na pierwszym planie jest populistyczny interes polityka marzącego o kolejnej kadencji, a nie perspektywiczny interes miasta. Stąd jest kładka, "niewypał", która nie spełniła pokładanych n w niej nadziei. Pisząc o nadziejach mam na myśli zachwyt "gawiedzi" tym "cudem", a nie ew. korzyści porządkowania spraw komunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś