lechowski51 21.03.13, 22:51 Odszczekacie czy wymyślicie inne kłamstwo?! fakty.interia.pl/raport-nowy-papiez/aktualnosci/news-jezuita-ktorego-mial-zadenuncjowac-kard-bergoglio-przemowil,nId,945045 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chulewski15 Re: I co? IP: *.182.67.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.13, 22:54 JAJCO Odpowiedz Link Zgłoś
ex_lowca Re: I co? 21.03.13, 23:17 lechowski51 napisał: > Odszczekacie czy wymyślicie inne kłamstwo?! Skoro sam twierdzisz, że to kłamstwo, to po co wymyślać inne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdhdsfhjdhdfjfjfxf Re: I co? IP: *.dynamic.lte.plus.pl 22.03.13, 07:57 nałowiłeś tych pcheł , obżarłeś się i aszkodziło ci? rzuciło ci się na mózg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: I co? IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.13, 23:22 nie wydaje Ci się to dziwne że nagle zaczęli zaprzeczać po tym jak ich oponent został głową jednego z najbogatszych państw?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezkomentarza Re: I co? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 21.03.13, 23:26 Tym razem bez komentarza. Pisze Francisco Yalics w swoich "Ćwiczeniach z medytacji": "Wiedzieliśmy, kto rozgłasza te kalumnie. Poszedłem porozmawiać z osobą odpowiedzialną i wyjaśniłem, że igra naszym życiem. Człowiek ten obiecał, że da znać wojskowym, że nie jesteśmy terrorystami. Z późniejszych relacji pewnego oficera i 30 innych dokumentów uzyskaliśmy potwierdzenie, bez wątpliwości, że nie dotrzymał obietnicy; przeciwnie - złożył na nas fałszywe doniesienia wojskowym." Człowiekiem tym był o. Bergoglio - co dopowiedział otwarcie drugi z jezuitów (Orlando Forio)." "O kolaborację z juntą oskarża Bergoglia co najmniej pięciu innych świadków." "85-letni o. Jalics napisał: "Czuję sie pojednany z tamtymi wydarzeniami i uważam sprawę za zamkniętą." Wszystkie cytaty za "Polityka" 12/2013 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dbhddhdhd Re: I co? IP: *.dynamic.lte.plus.pl 22.03.13, 08:00 hi, hi masz "godnego" czerwonego szmatławca którego cytujesz.. nie ważne co powiedział jezuita, ważne co brukowiec napisał wyrazy współczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takijestkatolicyzm Re: I co? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.03.13, 00:52 No tak, ale Szostkiewicz w "Polityce" cytuje słowa samego Francisco Yalics z jego książki "Ćwiczenia z medytacji". To, co jak piszesz, "powiedział jezuita", powiedział on po wielu już latach, po wyborze, niestety... I też jest to jakby moralnie dwuznaczne... Cóż, taki jest katolicyzm... Wyrazy wspólczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: I co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 05:47 Jednego kupił. Co z pozostałymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyc Re: I co? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.03.13, 07:19 Też sie przykryje lub kupi.Taka sama prawda(kłamstwo jak kto woli) jak i nasz ze zdziwiszem pedofilii nie tolerowali.Ale może ten ukróci u nas róznych opojów typu flaszka czy rydzol od przekrętów i biznesów.Ale to raczej pobożne życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfofkakaa-affaf Re: I co? IP: *.dynamic.lte.plus.pl 22.03.13, 08:04 masz problem, rozum ci sie przekręcił.... Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek13 Re: I co? 22.03.13, 08:29 Potwierdza się moja opinia że gość jest zbyt porządny jak na to towarzystwo i to watykańczycy będą mu dorabiać mordę ? Oby pożył długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Tylko do pierwszej herbatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 08:50 Pożyje a i owszem do pierwszej watykańskiej herbatki.Taka lubił popijać Jan Paweł I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Modelowe życiorysy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 10:34 Jakie to zbieżne życiorysy maja katoliccy biskupi i kardynałowie a wręcz modelowe. Obecny papież Franciszek podobno współpracował z juntą wojskową Argentyny. A nasi biskupi czyli prawie połowa Episkopatu ściśle współpracowali z juntą wojskową Jaruzelskiego jako najlepsi wychowankowie SB.Tym się chwali SB,ze połowa polskich biskupów wychowana została na ideologii SB,czyli materialistycznej i nie związanej z ubóstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Modelowe życiorysy 22.03.13, 14:08 ...a bolszewickie szambo jak zawsze wydobywa z siebie ten sam smród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jf9fje9fj9f999999 Re: Modelowe życiorysy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 14:22 i chcą zasmrodzić co się tylko da, jest nawet takie powiedzenie, lewak nawet matkę diabłu sprzeda byle tylko dorwać do wadzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezpodstawne Re: I co? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.03.13, 01:20 No tak, "Jednak w latach 90-tych, p o l i c z n y c h r o z m o w a c h uznał, że podejrzenia te były bezpodstawne." I co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezpodstawnie Re: I co? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.03.13, 21:59 No i co? Wyprowadził się do Niemiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechowski51 Re: I co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 10:11 Idę się utopić dla dobra ludzkości. Nie będę więcej zaśmiecał forum. Żegnajcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezkomentarza Re: I co? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.03.13, 23:09 Kto? Jezuita Francisco Yalics. Szostkiewiczowi chyba można uwierzyć... A tak na marginesie, dlaczego Franciszek, a nie Ignacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezkomentarza Re: I co? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.03.13, 21:09 Szostkiewicza! Warto wiedzieć. Jak Michalik - z Przemyśla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezkomentarza Re: I co? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.03.13, 22:39 "????????????" I to już wszystko? Znowu pytam, nie stety. Bo jak nie pytać o tyle pytań? Odpowiedz Link Zgłoś
ex_lowca Re: I co? 27.03.13, 23:10 lechowski51 napisał: > ...i wierz w Boga a nie Szostakiewicza! A Ty wierzysz? Wątpię, bo grzeszysz kłamstwem i fałszywym świadectwem i nic z tym nie robisz. Żadnej skruchy, zadośćuczynienia i mocnego postanowienia poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: I co? 28.03.13, 07:40 ktos tam pisze; I to już wszystko? Znowu pytam, nie stety. Bo jak nie pytać o tyle pytań? Tak przepadłość ciagłego pytania obserwowałem u swoich3,4-letnich dzieci i SB-kow.Mam nadzieję,że nie jesteś nikim z nich?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leCHUJarek Re: I co? IP: *.ostnet.pl 28.03.13, 08:44 Ewangelizuj jak najczęściej. Co wpis ewangelizujący to jakaś owieczka wypada pasterzom ze stadka do strzyżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ex_lowca Re: I co? 28.03.13, 09:47 lechowski51 napisał: > Tak przepadłość ciagłego pytania obserwowałem u swoich3,4-letnich dzieci i SB-k > ow.Mam nadzieję,że nie jesteś nikim z nich?! Przypadłość ciągłego pytania, czyli dociekliwość, jest cechą ludzi rządnych wiedzy i nieustannie rozszerzających swoje horyzonty. Jeśli masz problem z poznawaniem swoich dzieci i możesz czasem mnie z nimi pomylić, to współczuję, ale wybacz, stan Twojego umysłu to nie moja sprawa. Mnie interesuje Twój grzech popełniony na mojej osobie i sposób załatwienia tej sprawy. Sądząc po oporze, który u ciebie wywołuje żal za grzechy, mocne postanowienie poprawy i zadośćuczynienie bliźniemu nie sądzę, że jesteś Katolikiem. Tylko udajesz i podszywasz się. W jakim celu? Nie wiem. Może chcesz psuć opinię Kościołowi lub wykonać jakąś krecią robotę? Historia zna wiele takich przypadków. Właśnie SB-cy, na których plujesz dokładnie tak się zachowywali. Mieli w nosie wiarę i jej nakazy, za to wszem i wobec głosili wielkość swojej własnej wiary. Po prostu służyli innemu panu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezkomentarza Re: I co? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 28.03.13, 22:01 No tak, "przepadłość"! Chyba idziesz na przepadło! A może przypadłość? A 10 pytajników to przypadłość czy przepadłość? Tylko jeden pytajnik, a odpowiedź jakże prosta! P.S. Jestem, oczywiście, twoim 3,4-letnim dzieckiem i jednocześnie zakamuflowanym kadrowym esbekiem w stopniu, rzecz jasna, generalissimusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenie alumna Re: I co? IP: *.tktelekom.pl 28.03.13, 22:08 przychodzi nastolatka do spowiedzi a w konfesjonale siedzi młody ksiądz. Ona mówi : prosze księdza robiłam loda swojemu chłopakowi... Lekko zmieszany młody ksiądz, biegnie szybko do ministrantów i krzyczy : chłopaki, co daje proboszcz za loda ? - po SNICKERSIE odpowiedzieli chórem.... . Odpowiedz Link Zgłoś