kloszu 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za śmi... 17.04.13, 09:15 Uczciwy wyrok, tylko kwota trochę za niska. Składki dla takich recydywistów powinny być 10 krotnie większe niż dla zwykłych kierowców. Ubezpieczyciele migają się jak mogą od wypłaty odszkodowań. Do tego jest cała masa pośredników w dochodzeniu roszczeń, którzy żerują na tragediach. Każdy jest równy wobec prawa skoro rodziny Smoleńskie dostały tyle pieniędzy, to teraz rodzina każdej ofiary wypadku niech dochodzi swoich roszczeń w sądzie. Jak zlicytują temu pijakowi mieszkanie, czy dom może więcej nie wsiądzie po pijanemu za kierownicę. Odpowiedz Link Zgłoś
radis77 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za śmi... 17.04.13, 09:21 szału nie ma - tylko pytanie czy mecenas się nie postarał i w sposób mało wyszukany dokumentował roszczenie, czy też sędzia przeszedł obok tematu ... bez wątpienia należ składać apelację Odpowiedz Link Zgłoś
krisek1978 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za śmi... 17.04.13, 09:22 I bardzo dobrze, że dostali tą kasę. Skoro smoleńczyki wydzierają bez skrupułu kasę o całego społeczeństwa to czemu zwykły człowiek nie miał by pójść za ich przykładem. Czy zwykły człowiek różni się czymś od smoleńczyków? Odpowiedz Link Zgłoś
krisek1978 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za śmi... 17.04.13, 09:33 Skoro smoleńskie hieny cmentarne dostały po 250tys każdy członek rodziny, to czemu ta rodzina dostała mniej. Szkoda jest taka sama, człowiek jest taki sam (chyba, że polityk to ponad człowiek) i ból też jest taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
adelmen 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za śmi... 17.04.13, 09:45 zygam tym smolenskiem . spałem wpada brat i mowi ze samolot z prezydentem spadl ja na kacu ledwo zipie i mowie BARDZO DOBRZE nie nawidze polskich politykow od czasow gdy krola zaczeli wybierac za przywileje co spowodowalo zabory i teraz tez ci mali ludzie mysla tylko swoimi kieszeniami(troche to zrozumiale) ale na litosc Boska na zachodzie tez mysla swoimi kieszeniami ale tez o swojej ojczyznie...szkoda mi bruna ze mu nie wypalilo moze to by oczy tym przychlastom z wiejskiej otworzylo!! po co prezydent i premier? jeden do odstrzalu!!! po co sejm i senat??? jeden do odstrzalu!!! (najlepiej sejm bo 460 to nie 100 a do tego polowa w senacie wybierana w okregach 1 mandatowych a nie 300 czy 500glosow i wchodzi taki aparatczyk do sejmu pier. dol.ona maszyna do glosowania jak jakas qrwa bez swego zdania) po co 900 radnych w warszawie??(NJ-30 radnych amiasto z 10razy wieksze) to sie dotyczy tazkze inych miast niedlugo na kazdego obywatela bedzie przypadal pół parlamentarzysty i 1 radny i 1 biurokrata zenada i szkoda slow__to musi kiedys sie zawalic i bedziemy jak te murzyny z zimbawe nie obrazajac murzynow czy zimbawe Odpowiedz Link Zgłoś
adelmen Re: 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za ś 17.04.13, 10:10 ps. ludzie przestanie oceniac politykow i partie w/g czy wam sie podobaja czy nie czy polityk jest piekny czy nie czy mowi dobrze czy nie czy udaje strasznie pomocnego/wspolczujacego czy nie czy partia ma piekny program czy nie zacznijmy wybierac politykow wedlug kieszeni i mowimy sprawdzam i jak w kieszeni jest gorzej to nie dajmy sie na miod z ust tylko wykreslamy danego polityka na zawsze z sceny politycznej a jezeli jacys kolesie zalatwia mu ciepla posadke w firmie panstwowej to wykreslamy takze kolesi nie bedzie kumoterstwa _dosc tego chlamu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlan 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za śmi... 17.04.13, 09:56 i tak dali mniej niż politykierom za Smoleńsk. Podoba mi się natomiast powołanie na casus. Teraz z takim samym wnioskiem powinni wystąpić ci którzy stracili bliskich lub zdrowie w katastrofie pod Szczekocinami. Z tego co wiem to kwoty wypłat które obiecywano zaraz po wypadku nie zostały wypłacone nawet w 10% wysokości, co przy gigantycznych kosztach rehabilitacji jest niczym. Jeśli jest równość wobec prawa to albo należy odebrać niesłusznie wypłaconą kasę rodzinom smoleńskim, albo wszystkim ofiarom podnieść odszkodowania do tego poziomu. Pomijam już że tamci od Tu-154 ciągle domagają się kolejnych i nowych gigantycznych odszkodowań, a powodzianie, ofiary innych klęsk i katastrof dostają grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
lukki69 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za śmi... 17.04.13, 10:01 Zwykłe polskie szuje chcące wydoić jak najwięcej z okazji smierci syna.....co?? 19-latek ich utrzymywał??? Będziemy teraz kazdemu z bliskich ofiar wypadków rozdawać po cwierc miliona???:) I gdzie są budowy co sie zarabia tysiąc z hakiem??? Tyle to tata ma w papiery wpisane.Ciekawe czy znikna problemy psychiczne mamy jak sobie kupi nowe mieszkanie za zwłoki syna...mamona niszczy godność.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludek Re: 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za ś IP: 212.160.111.* 17.04.13, 19:08 A "smoleńskie" to nie szuje? Moralność Kalego? Może ty też jesteś nadczłowiekiem jak ci z samolotu, czy też szuja jak nazywasz innych. Na ile wyceniłbyś siebie?Lepiej zamilcz. Odpowiedz Link Zgłoś
topiramax 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za śmi... 17.04.13, 10:40 Trzeba zabezpieczyć dzieci ...cudze... Nasze poczekają. Może sie doczekają... Odpowiedz Link Zgłoś
klan_fan Nowy zawód 17.04.13, 10:42 Nowy sposób na zarobkowanie się objawił ostatnimi czasy.... rubryka zawód: "rodzina ofiary"...ehh Odpowiedz Link Zgłoś
mccudden Ile musiałby zarabiać Andrzej ???? 17.04.13, 10:52 Ile musiałby zarabiać szanowny zmarły syn Andrzej, żeby wypłacić Rodzinie żądaną przez nich kwotę miliona złotych ? Zakładam, że syn Andrzej też chciał założyć rodzinę i musiałby na nią przeznaczać jakąś część swoich dochodów uzyskanych z pracy. To nierealne, ale załóżmy, że zaraz po studiach syn Andrzej dostaje świetną pracę z pensją 8 tysięcy netto, zna włoski, dostaje kontrakt na czas nieokreślony. Pierwsze, co robi młody człowiek, to usamodzielnia się. Andrzej kupuje mieszkanie - docelowe, 3-4 pokoje. Albo zaczyna budowę domu. Stara się, bierze kredyt, nadpłaca raty. pochłania to 3-4 tysiące miesięcznie z jego świetnej pensji. Poznaje dziewczynę, fajną oczywiście.Studentka na politechnice. Poświęca jej cały wolny czas po pracy. Zamieszkali razem w skromnej kawalerce. Koszt wynajmu 1500 zł, ale są razem -to najważniejsze. Odwiedzają rodzinę Andrzeja co dwa tygodnie, podobnie jak rodzinę dziewczyny Andrzeja. Żyją na styk - Po opłatach, kosztach paliwa (kupili przecież używany samochodzik, żeby jeździć do Rodziny), utrzymaniu...ewentualnej nadwyżki zostaje około 1000 zł. Proszę teraz skorelować to, co napisałem z : -mową adwokatów Rodziny Andrzeja -polskimi realiami -postawą rodziny Andrzeja -wysokością odszkodowania I zastanowić się, czy ja napisałem głupiej niż zachował się sąd. Do mecenasów nie mam żalu - z tego żyją. Do rodziny też nie, walczyli o dostatnie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
gogo2012 Brawo dla sądu 17.04.13, 11:08 W pełni się zgadzam z decyzją sądu - to był też człowiek, który zasługuje na takie samo traktowanie jak wszyscy inni ludzie, którzy zginęli śmiercią tragiczną, zwłaszcza spowodowaną przez jakiegoś pijanego złoczyńcę... Odpowiedz Link Zgłoś
globus_polski 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za śmi... 17.04.13, 13:29 Cytat: Odszkodowanie ustala się i wypłaca w granicach odpowiedzialności cywilnej posiadacza lub kierującego pojazdem mechanicznym, najwyżej jednak do ustalonej w umowie ubezpieczenia sumy gwarancyjnej. Suma gwarancyjna ubezpieczenia, czyli górna kwota odpowiedzialności firmy asekuracyjnej za szkody, nie może być niższa niż równowartość w złotych: 1. w przypadku szkód na osobie - 350.000 euro na każdego poszkodowanego, 2. w przypadku szkód w mieniu - 200.000 euro w odniesieniu do jednego zdarzenia, którego skutki są objęte ubezpieczeniem bez względu na liczbę poszkodowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldeneye75017 Re: 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 20:43 człowieku zaskarżę Cię o fałszywa informacje ... kwoty gwarancyjne są 5 mln euro od szkody na osobie i 1 mln euro od szkody majątkowej ... w przypadku tejże sprawy to było wtedy 2,5 mln euro na osobie i 500 tys euro w mieniu ... siejesz dezinformację, ja sam jestem poszkodowany w wypadku przez osobę posiadającą OC w HDI asekuracja i będę sie sądził ... ta pseudo firma odszkodowawcza zniszczyła mi życie mając 33% uszczerbku na zdrowiu nie dostałem żadnej renty, utrzymywali tylko 3% uszczerbku przez 155 dni procedury likwidacyjnej ! nie chcieli wypłacić za koszty leczenia ! miałem swoją firmę w która zainwestowałem ponad 130 tys zł w momencie wypadku ... potem próbowałem ja otrzymać za wszelką cenę ale niestety po 1,5 roku musiałem zawiesić działalność z powodu braku pieniędzy, renty i z powodu problemów zdrowotnych ... oto cała prawda o tej strasznej firmie HDI asekuracja ... sprawa w toku ... HDI pogłębiło moje cierpienia po wypadku i mnie zgnoiło ... Ty wiesz jak sie czuje osoba z obrażeniami ? osoba która ma złamany kręgosłup ? dolegliwości ? Dla tych sępów z HDI liczy sie tylko zysk na cudzym cierpieniu ! Oto jak są traktowani poszkodowani ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldeneye75017 Re: 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 20:47 Ty na nikogo nie płacisz ... twoja składka to twoja polisa jak Ci się coś przydarzy ... jak Ci sie kiedyś przydarzy krzywda i zostaniesz kaleką to wtedy to zrozumiesz ... Ja miałem wypadek spowodowany przez klienta HDI i mam złamany kręgosłup ... nie życzę Ci abyś kiedykolwiek miała takie dolegliwości jak ja będę miał do końca życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldeneye75017 Re: 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 22:58 słuchaj > składkę to Ty płacisz na swoje OC jesli masz swoje auto ... i placisz po to że gdbys kiedys miał/miala wypadek to odpowiedzialność finansowa przechodzi na ubezpieczyciela ... ale odpowiedzialność karną ponosisz dalej w zależności jaki to był wypadek ... wyobraź sobie ze potracisz kogoś i ta osoba staje sie kalekom, traci prace, zarobki, cierpi całe życie przez Ciebie ... jak myślisz ? ile się należy takiej osobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: 600 tys. zł zadośćuczynienia dla Zaworów za ś 22.09.13, 07:43 > wyobraź sobie ze potracisz kogoś i ta osoba staje sie kalekom, traci prace, zar > obki, cierpi całe życie przez Ciebie ... jak myślisz ? ile się należy takiej os > obie ? tyle, zeby sobie kupila slownik j. polskiego Odpowiedz Link Zgłoś