Dodaj do ulubionych

Karapyta dla "Gazety": Zarzuty? To nie powód, b...

27.04.13, 09:49
Pajac bez najmniejszej ilości honoru...
Obserwuj wątek
    • awz5 wąsik, wygląd 70 latka, pieniactwo seksmarszałka 27.04.13, 09:52
      kto wynalazł tego zboczonego cwaniaczka ????????????????
    • tacx Karapyta dla "Gazety": Zarzuty? To nie powód, b... 27.04.13, 10:04
      ot następny chłopek roztropek którego ten skołtuniały kraj dopuscił do koryta. Odbiło chłopu i mam nadzieję ze napisy w celi poczyta trochę dłużej.
      korupcja korupcją ale jak znów usłysze płacze dupodajek że one były przymuszane to lol... Bidule.. Siłą zmusił do kolaboracji i gabinetowej uległości. gdybym był obermarszałkiem wywaliłbym na zbity pysk i jego i te dziunie które za stanowiska d..y dawały. Chcecie się gździć... prosze bardzo. Po proacy i za darmo z kim chcecie i jak chcecie ale dawanie tyłka za awans to korupcja jak każda inna mimo że prostytucja w tym kraju ponoć nieopodatkowana.
    • freejazzy "Na lewym ramieniu, na prawym?" 27.04.13, 10:06
      Typowa dla PSL-u arogancja i buta. Na Mazowszu odpowiednikiem Karapyty jest marszałek Struzik, potrafiący bezczelnie palnąć dziennikarzowi "Przecież to nie ja beton mieszałem" kiedy ten go spytał o zamknięty pas startowy w Modlinie.

Ciekawe tylko, który jest lepszym obieżyświatem - Struzik wylatał ze swoimi ludźmi już 3,6mln złotych przez 8 ostatnich lat. Zabrał się nawet z Mazowszem na tournee po Brazylii - tak się żyje w PSL-u!
    • sceptyk31 Karapyta dla "Gazety": Zarzuty? To nie powód, b... 27.04.13, 10:10
      Karapyta nie rozumie, że niezależnie od tego czy zostanie skazany czy uniewinniony, zachowywał się nieprzyzwoicie. Ale jego zdaniem to za mało by zrezygnować ze stanowiska. A z tym wstrzymaniem płatności europejskich to na miejscu Karapyty bym się powstrzymał z opiniami. Bo dla UE liczy się także wiarygodnośc samorządu, a z Karapytą na czele tej wiarygodności brak.
    • 4arabella Karapyta dla "Gazety": Zarzuty? To nie powód, b... 27.04.13, 10:11
      Wziął sobie wysokiej klasy mecenasa? Ma co najmniej dwóch bo jeden to Borcz a drugi kolo z Lublina. Ciekawe kto zapłaci faktury? Podatnicy, on sam, urząd czy łapówki na to pójdą? Wyjątkowo cyniczny knur....
      Prasa pokazuje gdzie odbywały się spotkańka z urzędniczkami gdzie dyskutowano oczywiście na temat spraw służbowych:
      www.fakt.pl/Gabinet-marszalka-Miroslawa-Karapyty-Czy-tutaj-odbywaly-sie-orgie-,artykuly,209279,1.html
    • tetradrachma Bidula, ten czarny fiut. Bidula, jak serafin jak 27.04.13, 10:22
      pawlak, struzik i reszta tej swołoczy. A, popatrzeć na te cwane mordy, na te rozbiegane oczka kręciny, lato i wszystko jest jasne. Polskie bydło redivivus !
      • regionalista Re: Odpowiedzialność polityczna 27.04.13, 10:33
        Jak na doktora socjologii to marszałek wykazuje kiepskie rozeznanie typów odpowiedzialności.
        Jest politykiem, więc ponosi odpowiedzialność polityczną. Właśnie dlatego powinien zrezygnować z funkcji marszałka, bo jego sprawa nie ma tylko wymiaru osobistej korupcji, ale niegodnego zachowania polityka, odpowiedzialnego za Podkarpacie.
        • jael53 Re: Odpowiedzialność polityczna 27.04.13, 10:38
          Doktor socjologii... Wizytówka regionu... Ostatnio się w kraju region nazywa Podkara...m, taka to mocna marka.
          • Gość: III Re: Odpowiedzialność polityczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.13, 23:17
            doktor nałóg !
        • Gość: CIBIK Re: Odpowiedzialność polityczna IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.04.13, 10:45
          świnię od koryta można jedynie odgonić kopniakiem w dupę!
          • Gość: krisbrumm Ja się pytam: Kto go wybrał??? kto??? pytam się!!! IP: *.range86-149.btcentralplus.com 27.04.13, 10:59
            SAM SIĘ TEN WSIOWY CWANIACZEK NIE WYBRAŁ! MIEJCIE DO SIEBIE PRETENSJĘ, ZE TAKĄ SZUMOWINĘ MACIE JAKO MARSZAŁKA! JEGO TŁUMACZENIA POZWALAJĄ MI PORÓWNAĆ GO DO ŚWINI, KTÓREJ PLUJE SIĘ W OCZY, A ONA ŻE DESZCZ PADA!!!
            • Gość: OLO Re: Ja się pytam: Kto go wybrał??? kto??? pytam s IP: *.ip.xcore.pl 27.04.13, 11:52
              Widzę że nawet na proste pytanie Pani redaktor, czy przyjął 30 tysięcy, marszałek nie odpowiada tylko stwierdza że Ona pyta jak Pani prokurator. Odpowiedź powinna być TAK, albo NIE.
            • Gość: kdokofko Re: Ja się pytam: Kto go wybrał??? kto??? pytam s IP: *.dynamic.lte.plus.pl 27.04.13, 12:19
              kto go wybrał?
              POpaprane miastowe buroki!
              • Gość: mis Re: Ja się pytam: Kto go wybrał??? kto??? pytam s IP: *.talia.net 28.04.13, 17:47
                Wybrala go wiekszosc w sejmiku. Marszalek (przedstawiciel regionu) jest wybierany po kilkudniowych targach kilku osob. Wyborcy nie maja zadnego wplywu na jego wybor- czysta kpina. Zas kto wybral do sejmiku mistrzow dobijania targu- PSL? Na pewno bylo to miasto:))
                • Gość: mis Re: Ja się pytam: Kto go wybrał??? kto??? pytam s IP: *.talia.net 28.04.13, 17:51
                  .... jeszcze dodam ze patrzac na osobistosci pisastujace te funkcje do tej pory, mozna podejrzewac,ze decydenci kieruja sie tyko zasada by byl mierny, bierny ale wierny....

I tak konczymy z czarna pala, ktora uwaza ze nic sie nie stalo:)...
    • Gość: zielona wyspa 150 tys. zł / rok na rękę IP: *.sanok.biz 27.04.13, 12:22
      Zarzuty? To nie powód, z takiej kasy rezygnować. Ma mongoł racje :)
    • rzeszowiak56 Karapyta dla "Gazety": Zarzuty? To nie powód, b... 27.04.13, 12:42
      W ten sposób marszałkiem Podkarpacia jest podejrzany typ z siedmioma prokuratorskim zarzutami.
    • swiniak666 A co z tymi co dały ? Czyzby dały darmo? 27.04.13, 14:29

Dawniej lekko bronilem marszalka, uwazalem ze samo przeszukanie przez CBA to nie jest powod to podawania sie do dymisji. Teraz kiedy pan miroslaw k. uslyszal zarzuty...i to jakie... uwazam za natychmiast powinien podac sie do dymisji. Nie interesuje mnie jak jego rodzina to przezywa i zona (w sumie jej wspolczuje taka swinie w domu trzymac) interesuje mnie jedynie wojewodztwo.

A i ciekawi mnie jedno, sa zarzuty na tle seksualnym czyli pewnie jakas pani za zalatwienie czegos musiala cos dac :) i co? i teraz taka kobita nie dosc ze dała darmo to jeszcze dostanie zarzuty korumpowania.... No niestety tak to jest jak sie sprawy dupskiem zalatwia. Dupa boli i w dodatku beda zarzuty....

podsumowywujac - straszna zenada w wykonaniu karapyty, to jego tlumaczenie to kpina i swiadczy to o PSLu bo oni tam taka elite (wkoncu to marszalek najwazniejsza osoba z PSL na podkarpaciu), gratuluje ludownom kadr, boje sie kim bedzie ich kandydat nr. 2 po naszym slynnym marszalku
      • Gość: łowca Be Re: A co z tymi co dały ? Czyzby dały darmo? IP: *.181.112.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.04.13, 20:45
        A ja chciałbym jednak wiedzieć gdzie siedzą i czym się zajmują te co dały.
        Jakoś nie bardzo jest dla mnie komfortową taka sytuacja, że mógłbym np. załatwiać w urzędzie coś a tym czymś będzie zajmować się zwykła k..wa. Lepiej żeby te osoby same się zgłosiły i ujawniły, bo tak na razie - to każda jest podejrzana.
      • dziarga Re: A co z tymi co dały ? Czyzby dały darmo? 27.04.13, 20:48
        No przepraszam, jak dała sama to nie boli. Awans w sumie pewnie zasłużony:). Czyli teraz pozwać delikwentki za nieprawne wzbogacenie przez US Rzeszów, dacie radę wszcząć ogólnie postępowanie, czy tylko pozywacie zwykłych podatników
    • jegermajster88 60 tys. zł to niewiele 27.04.13, 16:05
      jak na 7 zarzutów korupcyjnych. raczej sugeruje, ze materialy nie są za mocne. wiec nie podniecajmy się może doniesieniami na temat
      • Gość: Jan Re: 60 tys. zł to niewiele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 17:28
        Zastanawiam się co to za PO lska ? Dewiant seksualny siedzący w na stołku za nasze pieniądze ma czelność jeszcze tak mówić? Ludzie czas najwyższy wykończyć koalicję Rudego gangstera PO-PSL.
        Ludowcy czują się zupełnie bezkarnie jak gangsterzy z PO. Rychu, Zbychu, Sawicka a teraz jakiś Kur..pyta są niewinni. To jest POlska gangsterów i złodzieji!
        • Gość: Olek Re: 60 tys. zł to niewiele IP: *.rzeszow.mm.pl 27.04.13, 17:43
          nie on jeden jest dewiantem. w wywiadzie mówi o innych sprawach które przesłonią jego aferę, straszy innych pacanów, niech się boją... nie trzeba być tajną służbą baba na straganie wie kto robi zakrętasy i bawi się do upadłego. będzie jeszcze lepsza zabawa. A tak w ogóle to zakładano koalicję w świetle kamer a na sesji nie było ani Burego, ani Rynasiewicza, a o Kamińskim słuch zaginął. To brak odwagi cywilnej, panowie za swoje czyny bierze się odpowiedzialność, jaja trzeba mieć
      • Gość: wacek Re:Karapyta pójdzie na układ !!! IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 27.04.13, 17:39
        Może Kara pyta pojdzie teraz na tzw układ z prokuratorem lub sądem i w zamian za złagodzenie kary i zarzutów ujawni schemat działania innych wiekszych układów na Podkarpaciu i w Rzeszowie.Od lat mieszkańcy wiedzą o układzie na styku urząd-lokalny biznes jaki istnieje. W Rzeszowie gdzie urzednicy pomagają w przejmowaniu nieruchomości,legalizacji samowoli budowlanych i zwalnianiu że zobowiązań na rzecz budżetu miasta i urzedu skarbowego. Może przekrety i nieprawidłowości w PSL to pikuś, może wieksze są na szczytach władzy pomiedzy SLD a PO nie mówiąc o układach z Stowarzyszeniem Ordynacka.
        • Gość: Beatka Re:Karapyta pójdzie na układ !!! IP: *.rzeszow.mm.pl 27.04.13, 20:16
          Nie mam słów wystarczająco obraźliwych na takiego typa.
          Bezkręgowiec i tyle - kręgosłup moralny, uczciwość , prawdomówność zostawił chyba w tym samolocie do którego tak zuchwale wparował w ubiegłym roku.
          Nie życzę sobie żeby ktoś takiego nikczemnego pokroju moralnego reprezentował moje miasto i województwo.
          Wszyscy mu pluja w twarz a Marszałek mysli ze deszcz pada.
          Zacznij liczyć głosy przeciwko sobie.
          Ja wałśnie oddaje swój - Karapyto ODEJDZ !
          • Gość: PYTA Jący Re: Panie marszałku IP: *.181.112.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.04.13, 20:53
            a nie boi się pan tak ten węgiel wozić? a że jakiś obywatel zniesmaczony tym co pan wyprawia zwyczajnie napluje panu w gębę? Kanałami pan będzie chodził do urzędu czy jak?
            • Gość: OLO Re: Panie marszałku IP: *.ip.xcore.pl 27.04.13, 21:34
              Jak powiedział Informacyjnej Agencji Radiowej rzecznik CBA Jacek Dobrzyński, szef Biura Paweł Wojtunik wystąpił do ministra sprawiedliwości o wszczęcie postępowania dyscyplinarnego wobec sędzi z Lublina. W piśmie do Jarosława Gowina szef CBA poinformował o możliwości braku zachowania obiektywizmu, bezstroności i niezawisłości przez sędzię prowadzącą posiedzenie - poinformował rzecznik CBA. Jak dodał, działanie Pawła Wojtunika nie jest krytykowaniem sądu. To tylko reakcja, do której jest zobligowany jako funkcjonariusz publiczny - zaznaczył Jacek Dobrzyński.

Pismo szefa CBA do Jarosława Gowina zostało wysłane wczoraj. Tymczasem w środę wieczorem Sędzia Katarzyna Gałus z Sądu Rejonowego w Lublinie zastosowała areszt Mirosława Karapyty z PSL. Na podkarpackim marszałku ciąży 7 zarzutów korupcji. Sędzia Galus zastrzegła, że Karapyta może wyjść na wolność jeżeli wpłaci 60 tysięcy złotych kaucji. Marszałek pieniądze wpłacił i w czwartek wyszedł na wolność.
              • Gość: Luśka Re: Panie marszałku IP: *.net.stream.pl 28.04.13, 13:58
                No to Niewinny Karapyta weżnie wypłat marszałkowski za m-c kwiecień i maj 2013 rok.Może ktoś napisze ile tej jałmużny będzie w sumie ??????.
            • Gość: jarekw Re: Panie marszałku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.13, 21:29
              Panie pośle JB nie wyszła układanka . Mirek trzymaj się w partii są gorsi od Ciebie
              • Gość: romek Re: Panie marszałku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.13, 23:46
                A czy nie zauwazyliscie,ze podczas wywiadu Pan Karapyta straszy wieksza afera.
                Dla mnie przekaz jest prosty.Panowie,albo mnie bedziecie bronic,albo razem pojdziemy na dno.
    • wiejskimondrala Karapyta dla "Gazety": Zarzuty? To nie powód, b... 29.04.13, 07:42
      "Oczekiwanie półtorej godziny na sikanie, zanim klawisz otworzy celę. Bure ściany z różnymi napisami, drzwi z kratami, bez ubikacji, bez umywalki, trzy prycze betonowe, stolik taki przy oknie przykręcony czterema śrubami. Wozili mnie na kogucie, w kominiarkach, paparazzi wisieli na płotach."
      Panie doktorze ! Zarzuty zarzutami, ale proszę nie wyrażać się jak menel. Tytuł naukowy zobowiązuje...

Cały tekst: rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,13816168,Karapyta_dla__Gazety___Zarzuty__To_nie_powod__by_odchodzic.html?as=2#ixzz2RpOtxv6q
      • Gość: res Re: Karapyta dla "Gazety": Zarzuty? To nie powód, IP: *.rzeszow.vectranet.pl 29.04.13, 19:54
        ale kto go wqy chodował tego gnoma, wy a przede wszystkim wyborcza, reportaże marszałek, to , marszałek tamto, dyzma do n tej potęgi, i w szczególnosci bujara takiego b.... wylansowała, a proszę opisać kulisy doktoratu karapyty, przecież zrobiony u jarosza wiadome jak, i nikomu to nie przeszkadzało, a teraz dziwią się, takie element dopuszczony do władzy
      • Gość: PO Rębacz Re: Karapyta dla "Gazety": Zarzuty? To nie powód, IP: *.31.45.133.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.04.13, 20:32
        > A jak się czuje moja rodzina? Jak ja się czuję?

A kogo to obchodzi? A jak się czują obywatele, którzy Ci płacą, Karapyta? Za mało Ci płacą, że musisz kręcić takie lody?

> "Oczekiwanie półtorej godziny na sikanie, zanim klawisz otworzy celę. Bure ścia
        > ny z różnymi napisami, drzwi z kratami, bez ubikacji, bez umywalki, trzy prycze
        > betonowe, stolik taki przy oknie przykręcony czterema śrubami. Wozili mnie na
        > kogucie, w kominiarkach, paparazzi wisieli na płotach."

I co? mamy gorzko zapłakać? Ciesz się chłopie, że nie musiałeś schylać po mydło.

• Gość: PO Rębacz Bure ściany z różnymi napisami IP: *.31.45.133.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.04.13, 20:33
          BURE???

To przynajmniej nie kiblował Pan całkiem SAM.
        • Gość: Szeryf Re: Karapyta dla "Gazety": Zarzuty? To nie powód, IP: *.ip.xcore.pl 30.04.13, 13:39

Wójt Piekoszowa aresztowany. Ma zarzuty korupcyjne
          Czwartek, 18 kwietnia (20:20)

Kielecki sąd aresztował na trzy miesiące wójta świętokrzyskiego Piekoszowa. W środę prokuratura postawiła Tadeuszowi D. zarzuty korupcyjne. Grozi mu nawet 10 lat więzienia.

Wydając taką decyzję (o areszcie - przyp. red.) Sąd Rejonowy w Kielcach kierował się wysokością grożącej Tadeuszowi D. kary oraz tym, że na wolności mógłby on nakłaniać zarówno świadków, jak i innych podejrzanych w tej sprawie do zmiany zeznań lub wyjaśnień - wyjaśniał rzecznik Sądu Okręgowego w Kielcach Marcin Chałoński.

W środę Prokuratura Rejonowa w Kielcach postawiła Tadeuszowi D. sześć zarzutów. Pięć z nich dotyczy przyjmowania korzyści majątkowych w zamian za załatwienie lub obietnicę załatwienia sprawy. Jeden - przekroczenia uprawnień przy organizowaniu przetargów.

OTO PRZYKŁAD WŁAŚCIWEGO DZIAŁANIA SĄDU I SĘDZIEGO>
          • jegermajster88 Re: Karapyta dla "Gazety": Zarzuty? To nie powód, 30.04.13, 17:02
            ma ale na znacznie wyższe kwoty!!!
    • Gość: Czytacz. Wstyd tu mieszkać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 15:17
      U nas nie jest chyba lepiej. Ta sama glina z której lepiono samorządowców. Tylko nasz tp panicho.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13826361,Wojt_w_areszcie__gmina_na_skraju_bankructwa__Mieszkancy_.html?lokale=rzeszow#BoxWiadTxt
    • Gość: III Re: uparte chamidło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.13, 16:14
      trzeba będzie zatrudnić saperów aby minami ppiech. pomogli oderwać chama od stołka.
    • Gość: wiecownik Re: Karapyta dla "Gazety": Zarzuty? To nie powód, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 06:59
      Marszałek Karapyta ma brać udział w oficjalnych uroczystościach z okazji Święta 3 Maja w Rzxeszowie
      Może jeszcze przemówi do ludu?
      • Gość: Ryży Re: Karapyta dla "Gazety": Zarzuty? To nie powód, IP: *.net.stream.pl 06.05.13, 19:27
        Aaaaa Qrwa co taka juz cisza o KARAPYCIUNIU co Gazietka kase dostała ??????
        • ares19 no cóż.... 06.05.13, 19:36
          i senior i junior "na jednym wózku jadą" .....czy facet po kilku latach procesu pójdzie siedzieć ?? raczej wątpię :) Nie po to są stada adwokatów aby posiadacz gotówki w pierdlu siedział :)) Wszystko się rozmyje ...i jestem pewny , że po wpłacie kaucji. przez pana K. -panie dające d..py za pracę już zdania zmieniły. I będą mówić co innego, bo chciały, bo lubią, bo było miło albo nic nie było... Takie jest życie...
          A dowody z nagrań były pozyskane nielegalnie, z naruszeniem procedur...
          Pierdole ?? poczekajcie z pół roku :)))
          • Gość: reniusia Re: no cóż.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.13, 23:59
            czy on dalej bierze i dupczy ? Żadnych wiadomości z agencji towarzyskiej.
            • Gość: iwabradyna Re: no cóż.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.13, 11:21
              Jeszcze się zdziwisz, jaką mysz urodzi ta góra.
              Tu jest dowód na to o czym wcześniej pisałem:
              wiadomosci.onet.pl/regionalne/rzeszow/marszalek-oskarzony-o-lapowki-wplacil-na-konto-psl,1,5493239,region-wiadomosc.html
              Chłopkom ubył jeden "sponsor". Chłopki się niecierpliwią. Inne partie też (czytaj: stanowisko PiS). A marszałkowi zostanie więcej kasy. Na dobrego adwokata.
              Urzekła mnie ta historia (z CBA w roli głównej).
              A wy sie dalej onanizujcie tym, co wam podrzucą niegramotne (albo zbyt leniwe) pismaki.
              Najłatwiej jest napisać to, co powiedzą na konferencji prasowej. Gotowiec. A kasa taka sama, jak po większym wysiłku myślowym. Widzicie motywację?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka