Dodaj do ulubionych

Kolejka na lotnisko

04.06.13, 14:55
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14031636,Kolejka_na_Okecie_ma_juz_rok__Zmarnowano_miliony_zlotych.html#BoxSlotII3img
To dla wszystkich którzy przebierają nóżkami żeby wydać publiczne miliony na głupi pomysł kolejki do lotniska w Jasionce.
Obserwuj wątek
    • passazer Re: Kolejka na lotnisko 04.06.13, 16:00
      Pomysł kolejki do lotniska w Jasionce nie jest po to, żeby to kiedykolwiek powstało. Lud i nas naiwny, więc chętnie kupuje takie fantastyczne pomysły i o to tylko chodzi. A to kolejka gondolowa, a to szybki tramwaj, a to kolej do lotniska... Może się to wydawać absurdalne, ale ludzie wierzą, że to może powstać.
      • gregorianhusky Re: Kolejka na lotnisko 04.06.13, 18:17
        passazer napisał:

> Pomysł kolejki do lotniska w Jasionce nie jest po to, żeby to kiedykolwiek pows
        > tało. Lud i nas naiwny, więc chętnie kupuje takie fantastyczne pomysły i o to t
        > ylko chodzi. A to kolejka gondolowa, a to szybki tramwaj, a to kolej do lotnisk
        > a... Może się to wydawać absurdalne, ale ludzie wierzą, że to może powstać.
        >

jednak kolejki gondolowej nic nie przebije:)
        • Gość: Prześmiewca Re: Kolejka na lotnisko IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 20:11
          Jeśli ktoś uważa że kolejka z końcową stacją lotnisko, będzie wozić wyłącznie pasażerów lotniska
          to niech zaprzestanie wpisów na tym forum. Do takich wizji, doszli właśnie w Warszawie i Lublinie.
          • jakmutam Re: Kolejka na lotnisko 04.06.13, 20:15
            Ja tak uważam. Więcej, uważam że nawet pasażerowie nie będą nią jeździli. Mam zaprzestać aktywności na forum natychmiast czy pozwolisz mi jeszcze parę dni popisać ?
          • passazer Re: Kolejka na lotnisko 04.06.13, 22:52
            Gość portalu: Prześmiewca napisał(a):

> Jeśli ktoś uważa że kolejka z końcową stacją lotnisko, będzie wozić wyłącznie p
            > asażerów lotniska
            > to niech zaprzestanie wpisów na tym forum. Do takich wizji, doszli właśnie w W
            > arszawie i Lublinie.

Ja tak wcale nie uważam. Kolejka oczywiście nie będzie wozić tylko pasażerów lotniska, czy w ogóle jakichkolwiek pasażerów. Ona będzie wozić głównie powietrze. Tzn. woziłaby, gdyby kiedykolwiek powstała, ale to nam akurat nie grozi.
    • gregorianhusky Re: Kolejka na lotnisko -jestem za 05.06.13, 10:11
      Niech budują za unijne pieniadze, przynajmniej po tej uni łewropejskiej cos pozostanie. Co sie przejmujecie, zostanie infrastruktura. Warszawka sie szarpneła to Rzeszów nie moze?
      Była by nowa ciekawa atrakcja regionu. Jestem ZA
      • passazer Re: Kolejka na lotnisko -jestem za 05.06.13, 12:40
        To co piszesz, to jest niestety bardzo powszechne rozumowanie, ale jednocześnie niezwykle szkodliwe.
        - Przede wszystkim te unijne pieniądze, to są nasze pieniądze. Jakby ktoś jeszcze nie zauważył, to Polska od kilku dobrych lat należy do UE i wpłaca do niej składki. Dziś więcej dostajemy niż wpłacamy, ale za kilka lat sytuacja prawdopodobnie się odwróci. Ważne żeby te środki wykorzystać mądrze. Dopuszczając do marnotrawstwa, marnotrawimy własne pieniądze, a nie jakieś obce. Czas wreszcie to zrozumieć. Takie myślenie, że trzeba brać z UE ile się da i nieważne na co, to jest mentalność żula naciągającego system socjalny.
        - Przy tego typu inwestycjach konieczny jest wkład własny, czyli trzeba dać własne, a w praktyce najczęściej pożyczone pieniądze, które oczywiście trzeba oddać wraz z odsetkami. Wydamy na idiotyczną kolejkę, to musi zabraknąć na rzeczy bardziej potrzebne. Proste.
        - Nie wystarczy zbudować kolejkę, trzeba ją jeszcze utrzymać. Tu już UE nie pomoże.
        - Wiadomości o jawnym marnotrawstwie bardzo szybko rozchodzą się po świecie i wpływają fatalnie na wizerunek państwa, regionu, samorządu, a nawet często Bogu ducha winnych mieszkańców.
        - Widok wielkiego marnotrastwa wpływa bardzo demoralizująco na mieszkańców, przerabialiśmy to już za komuny.
        • gregorianhusky Re: Kolejka na lotnisko -jestem za 05.06.13, 15:07
          passazer napisał:

> To co piszesz, to jest niestety bardzo powszechne rozumowanie, ale jednocześnie
          > niezwykle szkodliwe.
          > - Przede wszystkim te unijne pieniądze, to są nasze pieniądze. Jakby ktoś jeszc
          > ze nie zauważył, to Polska od kilku dobrych lat należy do UE i wpłaca do niej s
          > kładki. Dziś więcej dostajemy niż wpłacamy, ale za kilka lat sytuacja prawdopod
          > obnie się odwróci. Ważne żeby te środki wykorzystać mądrze. Dopuszczając do mar
          > notrawstwa, marnotrawimy własne pieniądze, a nie jakieś obce. Czas wreszcie to
          > zrozumieć. Takie myślenie, że trzeba brać z UE ile się da i nieważne na co, to
          > jest mentalność żula naciągającego system socjalny.(...)
          > - Widok wielkiego marnotrastwa wpływa bardzo demoralizująco na mieszkańców, prz
          > erabialiśmy to już za komuny.

Marnotrastwo funduszy UE jest obecnie gdzies na poziomie 80%.
          .... a za kilka lat to UE może już nie byc - jak trendy społ-gosp. sie utrzymają.
          Martwisz sie na wyrost, chyba ze pracujesz w UM w wydziale Funduszy Unijnych i zależy Ci żeby ten twór istniał bo dzieki niej masz na chleb.
          • Gość: gtw Re: Kolejka na lotnisko -jestem za IP: *.static.sl-net.pl 05.06.13, 20:34
            a skąd te dane pajacyku? może jakiś link

i co to znaczy "marnotrawstwo 80%"???
            • gregorianhusky Re: Kolejka na lotnisko -jestem za 06.06.13, 20:47
              Gość portalu: gtw napisał(a):

> a skąd te dane pajacyku? może jakiś link
              >
              > i co to znaczy "marnotrawstwo 80%"???

Jak to nie ładnie obrażac kogos na formum i nazywac pajacykiem. Ale wybaczam, coz mam zrobic. Ja osobiscie wole prowadzic kulturalna romowe niz odrazu rzucac sie na drugiego. Na przyszlosc zalecam wiecej dystansu -bo pisanie na formum nie bedzie przyjemne a stanie sie typowym rynsztokiem słownym. I coraz mniej osob bedzie tu zagladac. A nie o to chodzi.
              Te 80% to wg mojej oceny, ogólnie 80% arytmetycznie jest to wiecej niż polowa a mniej niż całośc:):):)
              Niekiedy zostanie nam "szacowanie" takich danych w przypadku kiedy nikt takimi danymi nie dysponuje. Oczywiscie na papierze jest oki: ze srodki UE wykorzystane sa rewelacyjnie dobrze. Kto sie przyzna ze jest inaczej hahaha
          • passazer Re: Kolejka na lotnisko -jestem za 06.06.13, 14:05
            Jeśli chodzi o kolejkę do Jasionki, to niczym się nie martwię, bo to na pewno nigdy nie powstanie. W każdym razie ani ja, ani nikt z forowiczów tego nie dożyje, nawet ci najmłodsi, co chodzą jeszcze do gimnazjum. Powiedzmy, że za kilka lat UE już nie będzie, zresztą może to i lepiej. Ale mentalność żula pozostanie, długi do spłacenia też pozostaną, no i oczywiście te drogie w utrzymaniu idiotyzmy również pozostaną. Co do przypuszczenia, że jestem urzędnikiem od podziału środków unijnych, to trafiłeś w punkt! Tak, jestem urzędasem i pragnę likwidacji systemu, dzięki któremu tak dobrze mi się żyje. Brawo Sherlocku, prześwietliłeś mnie na wylot.
            • andrej1962 Re: Kolejka na lotnisko -jestem za 06.06.13, 15:00
              Dokładnie tak , mentalność żula. Żula który w jednym wątku płacze że mu pracy dać nie chcą a w drugim optuje za wyrzucaniem kasy w błoto bo w swej umysłowości żula nie widzi związku pieniędzy publicznych ze swoją sytuacją.
              • Gość: Tom A może lepiej wąskotorówka IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.13, 21:27
                z piknikami i pieczeniem kiełbaski pod lasem głogowskim - może jacyś turyści się przynajmniej załapią na kursy takiej kolejki.
                Obecnie jeżdżące busy i autobusy na lotnisko mają prawie puste przebiegi a jeżdżą max raz na godzinę. K...., to nie jest lotnisko we Frankfurcie nad Menem czy JFK w NY!! Konieczne jest tylko wybudowanie parkingu wielopoziomowego dla pasażerów bo obecny parking się zapycha .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka