Dodaj do ulubionych

internet z Vectry

28.06.13, 16:14
Witam!
Przymierzam się do zmiany operatora internetu i zastanawiam się nad ofertą Vectry 60Mb/s. Mogę prosić o opinie użytkowników jak się sprawuję to łącze?
Obserwuj wątek
    • Gość: siec Re: internet z Vectry IP: *.rzeszow.vectranet.pl 28.06.13, 17:34
      Łącze 20 Mb sprawuje się przyzwoicie.
    • qsaewasw Re: internet z Vectry 03.11.13, 14:42
      Mam mieszane uczucia co do Vectry wcześniej miałem Dialog 10Mb/s i nie miałem z nimi problemów w przeciągu 2letniej umowy tylko 3razy były jakieś niedogodności typu prace serwisowe transfer na stałym poziomie zazwyczaj 1%powyżej tych 10Mb/s. Vectra miałem problem już od samego początku Umowa na 30Mb/s nigdy takiej prędkości na oczy nie widziałem w porywach 29Mb/s (ale to rzadkość) zazwyczaj grubo poniżej wahania w transferze mają tak duże że nie ma co wierzyć ich zapewnieniom ,że to 10% jak podawał przedstawiciel handlowy.Miałem spadki poniżej 0,5Mb/s składane reklamacje ze zrzutami ekranu nie pomogły negatywnie rozpatrzone przez Vectra .Obsługa w biurze trzeba się wystać w sporych kolejkach .Po kilkudniowej walce na forum Vectra facebook plus zrzuty pomiarowe , chyba dopiero pomogło bo jak na razie Internet działa poprawnie prędkość utrzymuje się na poziomie 20 -26 Mb/s ,przeglądarka działa płynnie to im odpuściłem. Szczerze powiem że żałuje że skorzystałem z ich oferty trzeba było brać w Dialogu te ich 10Mb/s lub 20Mb/s i nie mieć problemów i straconych nerwów na walce z nimi o swoje.Skusiła mnie niska cena i to błąd bo i za tym idzie niski poziom usługi.
      • Gość: prawiehaker Re: internet z Vectry IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.11.13, 15:28
        a komputerek ile wiosen liczy?
      • Gość: uzytkownik Re: internet z Vectry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 18:20
        VECTRA TO NAJWIEKSI ZŁODZIEJE !!! NALICZAJĄ INTERNET MIMO ZE JUZ DAWNO UMOWA ZOSTAŁA ROZWIĄZANA. NIE POLECAM NIKOMU!!! ZŁODZIEJE ZŁODZIEJE ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: kum Re: internet z Vectry IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.12.13, 19:29
          E, pewnie cos nabroiles.
          I klawiaturę sobie napraw...
        • chris1970 Re: internet z Vectry 12.12.13, 14:08
          Naprawdę? Już większych nie znalazłeś?
    • chris1970 Re: internet z Vectry 12.12.13, 14:10
      Korzystam z takowego. Przy programie antywirusowym ściąganie danych na poziomie 30 mb, wysyłanie 8 mb.
      Po inaktywancji antywirusowego programu ściąganie podchodzi pod 60 mb.
      W Vectrze akurat z internetem bardzo rzadko u mnie występują problemy.
      • Gość: gosć Re: internet z Vectry IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.12.13, 14:20
        Bywają!Częste zawieszenia i powolność.Poza tym jakby brali udział w inwigilacji i śledzeniu coś na kształt ACTA-Bis.Dlatego nie przedłużę umowy.
    • Gość: mss Re: internet z Vectry IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.12.13, 18:11
      Nie wiem jak jest z dużymi prędkościami, ale przy 16 MBit mam to, za co płacę. Nie wiem, jakie problemy ze stabilnością mają inni. Może kiedyś zdarzały się pady i to kilkugodzinne (nierzadko w parze z telewizją), ale teraz, szczerze, to nie pamiętam, kiedy ostatni raz nie miałem netu.
    • Gość: msnlqi ,nmbfjq IP: *.ostnet.pl 16.01.14, 17:37
      qldl9409e019u
    • Gość: Adam Re: internet z Vectry IP: *.internetia.net.pl 31.01.14, 13:05
      Najgorszy możliwy dostawca usług telekomunikacyjnych i telewizyjnych.
      1. Fatalna jakość świadczonych usług.
      2. Koszmarny poziom obsługi klienta.
      3. Konsultanci są po prostu chamscy w kontaktach z klientem i pozbawieni elementarnej wiedzy o świadczonych usługach.
      ODRADZAM korzystanie z usług tej firmy!!!!
      • parasema Re: internet z Vectry 04.04.14, 20:01
        Odświeżę temat, bo dzisiaj mi ręce opadły. Byłem u znajomej, mieszka w bloku niedalego galerii Nowy Świat, internet dostarcza Vectra. Myślała, że działa wolno, bo ma stary komputer, ale ten jest OK, natomiast szybkość łącza, za jakie płaci 30 zł/mc to - uwaga - 128 kb/s. STO DWADZIEŚCIA OSIEM KILOBITÓW NA SEKUNDĘ. W roku 2014 w centrum miasta mieniącego się Stolicą Innowacji. Tak, jak założyli jej ten net dziesięć lat temu, tak został, pies z kulawą nogą się tym nie interesował, a znajoma jest techniczna inaczej, więc myślała, że tak ma być...... Dżijzes.

Poszła do biura Vectry, akurat gdzieś tam jest niedaleko, w buirze siedziało jakieś antypatyczne babsko, które owszem, przyznało, że od lat robili ją w ch....., ale jak przyszło do rozmowy o zmianie prędkości, to rozmowy nie było. Mają jakąś promocję na 10 Mb/s, i tyle, innej oferty nie ma, jak się nie podoba, to won. Znajoma jest łagodnego charakteru, więc zamiast urwać babsku łeb na miejscu to wyszła, żeby ochłonąć.

Jest tak jakiś inny dostawca Internetu koło Krakowskiej, czy tylko ta Vectra? Bo mam osobiście wrażenie, że firmy dostarczające net podzieliły sobie Rzeszów między siebie, my działamy tu, wy tam, żeby sobie w drogę nie wejść. U mnie np. mam tylko Enformatic, który działa porządnie i wszelkie awarie usuwają od razu, ale gdybym jednak miał kaprys zmienić dostawcę, to moge sobie pokukać....
        • chris1970 Re: internet z Vectry 04.04.14, 22:51
          Nie pleć bzdur.
          Przed chwilą sprawdziłem w necie.

Internet 5 mb - 29,99
          10 mb - 39,99
          20 mb - 44,99
          30 mb - 44,99
          40 mb - 59,99
          60 mb - 64,99
          80 mb - 89,99
          100 mb - 99,99
          160 mb - 144,99

Oferta na Rzeszów.
          • parasema Re: internet z Vectry 05.04.14, 00:16
            Zgadza się, to jest cennik na 2014. Dziesięć lat temu, gdy znajoma zakładała Internet, predkości były inne - tylko że szanujący się dostawcy automatycznie podnosili transfery z biegiem czasu. W 2003 tez miałem 128 kb/s za 45 zł, teraz za te same pieniądze mam od tego samego dostawcy 8 Mb/s, nie musząc podpisywac żadnych nowych umów. Vectra natomiast temat olała i zostawiła transfer taki, jaki był pierwotnie. Proszę, czytaj ze zrozumieniem, to nie takie trudne.

Cennik w necie, a rozmowa z babą z buira Vectry to dwie zupełnie inne rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka