17.07.13, 23:35
Jest tego tak dużo, że wlatują przez komin kratką wentylacyjną w łazience.
Czemu w takich Niemczech w dużych miastach nie ma komarów?
Obserwuj wątek
    • Gość: tereska Re: Komary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.13, 07:00
      zapytaj babcię jak radziła sobie z komarami i muchami, co chodowała na parapecie okiennym.
    • Gość: montekrysta Re: Komary IP: *.rzeszow.vectranet.pl 18.07.13, 07:06
      Bo m.in. poszli po rozum do głowy i budują budki lęgowe dla Jerzyków, które wcinają komary kilogramami. W Rzeszowie co najwyżej niszczy się ich gniazda ocieplając budynki na jedno kopyto, wyrównując wszystkie możliwe załamania architektury.
      W Polsce A powoli równiez temat rusza do przodu, ale w stolicy innowacyji pewnie nie ma pomysłu na takie działania bo są zbyt pospolite. Miasto wolałoby zatrudnić za kilka milionów do wyłapywania komarów drony wyprodukowane w dolinie lotniczej ... i to jest innowacja co się zowie!
      • smalltownboy Re: Komary 18.07.13, 10:28
        Jest jakaś masakra. Wleciały tylko w ten sposób, bo w oknach są moskitiery.
        Dziś wymieniłem kratki wentylacyjne na takie z siatką.
        Musi ich być bardzo dużo, skoro dolatują wysoko do komina.
        • jozwa50 Re: Komary 18.07.13, 11:31
          cykady
    • res-men Re: Komary 18.07.13, 11:47
      komary nie lubią czosnku - rozgniesc główkę czosnku na litr wody - odczekać 24 godziny , przelać przez sitko i psikać na noc do kratki - nie beda tam wchodzić bo jak ludzie nie lubią tego zapachu a ze ciąg w wentylacji jest w górę w mieszkaniu nie będzie czuć czosnku - mozna tez zostawić nasączoną tym szmatę
      • Gość: kk Re: Komary IP: *.netilia.pl 18.07.13, 12:54
        U mnie w domu w doniczkach mam miętę i bazylię. Używam do potraw, a przy okazji ich zapachy są nieprzyjemne dla komarów. Stoją sobie przy uchylonym oknie na ogród (bez siatki).
        Skuteczne rozwiązanie, choć nie 100%.
        • jozwa50 Re: Komary 18.07.13, 16:56
          ja stosuję kał niedźwiedzia . tez nie pomaga ale pachnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka