lechowski51 29.07.13, 13:14 więzienia a zbrodniarz Kiszczak spokojnie sobie wypoczywa na Mazurach a WSI-24 robi o nim sielankowe stamtąd reportaże. fakty.interia.pl/polska/news-akt-oskarzenia-za-rzucenie-tortem-w-warszawska-sedzie,nId,1003737 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
res-men Re: Grozi mu 3 lata 29.07.13, 13:28 ja na twoim miejscu przykułbym sie łancuchem do bramy sejmu albo sądu najwyższego i popełnił sepuku w imię protestu ...jak ci sie to nie uda bo znajac ciebie myslę ze ty se nawet w łeb nie trafisz z pistoletu własnoręcznie strzelając dokonaj samosądu skoro jestes przekonany o jego winie - a jesli uspokoi cie fakt ze człowiek jarzyna pójdzie siedziec za twoje w sumie pieniądze to powiem ci ze w więzieniu będzie miał lepiej bo odizoluje sie go od takich ludzi jak ty i z pewnoscią będzie czuł relaks i będzie takm jak ty krzykaczom wdzięczny ...nie pomyslałes ze wolnosc dla tych ludzi jest wiekszą karą niz pobyt w wieżieniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Grozi mu 3 lata 29.07.13, 14:44 Upał szkodziiiii........ Kochani, jesteśmy właśnie świadkami, jak zbrodnicza działalność człowieka powoduje efekt cieplarniany i topienie lodowców. Oczywiście tym człowiekiem jest Jarosław Kaczyński. Komu innemu bowiem zależałoby na tym, żeby podnieść temperaturę tak wysoko? Kaczafi leczy więc swoje kompleksy (że jest niski) a nam od tego gorąca rosną wąsy i pocimy się jak jakieś Janusze. Upał jest tak straszny, że do korpo przyszli do nas panda, Madonna i Bono i zapytali, czy nie wykopać nam studni i wybudować szkoły. A może to tylko halucynacje. Musimy obejrzeć dzisiaj Fakty, na pewno nam wyjaśnią. Odpowiedz Link Zgłoś
res-men Re: Grozi mu 3 lata 29.07.13, 14:57 Tobie juz Lechoś wali w dekielek - ale sympatyczny jestes w tym zboczeniu :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Lechowskiemu upał szkodzi. 29.07.13, 14:57 Ty Lechowski uparłeś się, aby każdą twoją porażkę w dyskusji kończyć wpisem kompletnie od czapy? Sprawia ci to przyjemność, czy po prostu nie potrafisz się przyznać do porażki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: °°°°°°° Re: Grozi mu 3 lata IP: *.dynamic.mm.pl 29.07.13, 15:24 Upał szkodziiiii..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: °°°°°°° Re: Grozi mu 3 lata IP: *.dynamic.mm.pl 29.07.13, 15:25 Upał szkodziiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: °°°°°°° Re: Grozi mu 3 lata IP: *.dynamic.mm.pl 29.07.13, 15:27 Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmmm Re: Grozi mu 3 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 15:08 człowiek jarzyna która dobrze się bawi na wczasach i pisze pamiętniki, ma bolszewickich obrońców którzy mu współczują zabawy na tych wczasach, a mało kto wspólczuje rodzinom pomordowanych na rozkaz bolszewickiego gienierała... takich powinno sie trzymać w klatkach z napisem: przebaczamy ci generale! Odpowiedz Link Zgłoś
res-men Re: Grozi mu 3 lata 29.07.13, 15:12 mineło juz tyle lat - nikt tego nie pamięta ...rozlicz jeszcze kopernika a potem okrzyknij sie swiętym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rohan Re: Grozi mu 3 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 15:14 i co jeszcze napiszesz sklerotyku? ja na pewno nie okrzyknę się świętym, ale ty bez okrzykiwania jesteś najwiekszy idiota na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
res-men Re: Grozi mu 3 lata 29.07.13, 15:16 ...no to juz mówiłes wielokrotnie ale nikt cie nie słucha....czy to twój jedyny argument ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rohan Re: Grozi mu 3 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 15:20 nie słucha, ale pieprzysz, ty słuchasz, tawariszcza kamandir słucha, ciekawe dlaczego bolszewiki tak potraficie łgać w żywe oczy? ja tylko dla was to wszystko piszę! Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Grozi mu 3 lata 29.07.13, 15:26 Jak ty dobrze wiesz, że bolszewiki kłamią. Twój tatuś cię okłamywał, ze to fujarka i kazał grać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rohan Re: Grozi mu 3 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 15:30 uczyłem sie histori i nie cierpie na amnezje jak ty, a granie na piszczałce to u ciebie pewnie tradycja, no bo jakby moglo być inaczej w rodzinie pastuchów... Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Grozi mu 3 lata 29.07.13, 15:41 Złodziej i tchórz. Tyle z ciebie mężczyzny, co z marchewki w rosole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rohan Re: Grozi mu 3 lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 12:45 jeżeli ty , kozo.ebco uważasz sie za mężczyzne, to już niedługo będzie koniec świata Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Głupek weźmie pałę i pójdzie na Kiszczaka! 29.07.13, 15:16 Dawaj, głupku. Nawet ci kupię bejsbola, żeby zobaczyć to widowisko! Jakiś ty odważny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rohan menel weźmie pałę i wypije jabola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 15:21 pala i jabol to wasza specjalność menele.. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Masz na ten temat dużą wiedzę, głupku. 29.07.13, 15:22 To kiedy pojedziesz z pałą do tego Kiszczaka? No bo jak w sieci jesteś taki odważny, to chyba w realu też, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rohan Re: Masz na ten temat dużą wiedzę, głupku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 15:27 o pale na Kiszczaka to tylko ty chcesz i namawiasz innych, pewnie ci babke zomowcy sprali wjak jaja niosła na targ i eraz chcesz sie zemścić. Ja nigdy nikogo nie namawiałe do takich czynów, a ty po jabolu wszystko potrafisz menelu gratuluje odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Masz na ten temat dużą wiedzę, głupku. 29.07.13, 15:34 Jasne, że nie namawiasz, jasne. Kurcze blade, głupku, jaki z ciebie tchórz, nie do wiary. Tak się bać własnego cienia jak ty - toż dzieci w przedszkolu odważniejsze. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Masz na ten temat dużą wiedzę, głupku. 29.07.13, 22:14 Obrzucanie błotem skończone mam nadzieje,więc wracamy do tematu.Jak czujecie sie w państwie gdy byli komunistyczni zbrodniarze Kiszczak czy Jaruzelski dogorywają swoich dni w byłych rządowych willach,zabranym prawowitym właścicielom a ich ofiary zyją na głodowych emeryturach/.Jak sie czujecie w państwie,gdy członkowie junty Jaruzelskiego nie ponieśli kary a skazuje się pijaczka na rowerze?! Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Pytaj, pytaj, Lechowski. 30.07.13, 09:32 Jak będę miał humor, to ci odpowiem. Słyszałeś może o takiej rzymskiej maksymie - pacta sunt servanda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmdr_rohan bo ja jako glupek mam dużą wiedzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 09:43 ale z nikim sie nie podziele.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rohan głupek kmdr_rohan proponuje bejsbola na kiszczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 09:41 to ty napisałeś: Nawet ci kupię bejsbola, żeby zobaczyć to widowisko! Jakiś ty odważny... ale żeby kamandir nastawał na kamandira.. tyle tylko że u bolszewików to było na dziennym porządku Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: kolejny watek wylacznie dla trolli 29.07.13, 22:36 Przecież sam zachowujesz sie jak klasyczny troll.Nikt Cię nie zmusza do obrzucania się goownami z rohanem czy remenem,nikt też nie zabrania Ci sensownego zabierania głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Przebóg! Lechowski! 30.07.13, 09:34 Muszę się z tobą zgodzić! Co to się porobiło? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Przebóg! Lechowski! 30.07.13, 12:35 Powtórzę jeszcze raz.... Obrzucanie błotem skończone mam nadzieje,więc wracamy do tematu.Jak czujecie sie w państwie gdy byli komunistyczni zbrodniarze Kiszczak czy Jaruzelski dogorywają swoich dni w byłych rządowych willach,zabranym prawowitym właścicielom a ich ofiary zyją na głodowych emeryturach/.Jak sie czujecie w państwie,gdy członkowie junty Jaruzelskiego nie ponieśli kary a skazuje się pijaczka na rowerze?! Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan No i po co te kłamstwa, Lechowski? 30.07.13, 13:05 Autor: lechowski51 30.07.13, 12:01 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Jakiś POstępak,pełen miłości do całego świata pisze; ja na miescu resmena i rohana odnalazłbym cie i skulbym ci ryj a drugi POstępak odpowiada; Rzecz warta rozważenia. ...i ta oto materializuje się POstępacka miłość i tolerancja! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: No i po co te kłamstwa, Lechowski? 30.07.13, 13:12 Mocodawca i poddany... www.facebook.com/photo.php?fbid=558718724193701&set=a.463710870361154.114730.463707573694817&type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: No i po co te wklejki, Lechowski? 30.07.13, 13:15 Nie potrafisz już własnymi słowami? Nie mam szjasbuka i nie zamierzam z niego korzystać. Chcesz mnie może przeprosić? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: No i po co te wklejki, Lechowski? 30.07.13, 13:23 fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/s720x720/945763_558718724193701_269557216_n.jpg To właśnie dzięki nim polactwo nir rozróżnia kata od ofiary.To dzięki temu,że Bolek z innym kapusiami zapewnił bezpieczeństwo komunistycznym oprawcom zyjemy w kraju bezprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Lechowski, nie potrafisz własnymi słowami? 30.07.13, 13:27 Może coś od siebie napiszesz? Czy masz jakiś wewnętrzny przymus wklejania? I jeszcze jedno - obiecałeś nie obrażać, a znowu słowa nie dotrzymujesz. Dlaczego piszesz "polactwo"? Kogo chcesz obrazić? Czy musisz obrażać? Ktoś ci każe, płaca ci za to? Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 13:32 ...na które czujnie zapomniałeś odpowiedzieć. Czy znasz rzymską jeszcze zasadę "pacta sunt servanda"? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 13:37 Ze zbrodniarzami nie podpisuje sie umów.Zbrodniarzy w każdym cywilizowanym kraju stawia sie przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 13:45 Lechowski, poczytaj troszkę o historii, popatrz na to, co robią na co dzień twoi ukochani amerykanie i nie zachowuj się, jakby tylko Polska istniała, a w niej jeden zbrodzień Jaruzelski, może z Kiszczakiem na dokładkę. Powiedz mi, kto rozliczył Pisłudskiego? Sławoja? Okulickiego? Oni też mieli na sumieniu trupy, Lechowski, trupy Polaków, a mają teraz swoje ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 14:33 Piłsudski za zamach przeciwko legalnie wybranym władzom Rzeczpospolitej,powinien stanąć przed sądem wojskowym i być zdegradowany do stopnia szeregowca.Jaruzelski za smierć robotników wybrzeża z rąk żolłnierzy przez niego dowodzonych,za wyprowadzenie wojska przeciwko własnemu narodowi,za zakatowanie w stanie wojennych dziesiątków niewinnych Polaków,powinien także stanąć przed sądem wojskowym i być zdegradowany do stopnia szeregowca. I nie porównuj gen Okulickiego,polskiego żołnierza i patrioty do Jaruzelskiego,agenta NKWD i namiestnika Moskwy na Polskę.Bo jest gdzies przecież kres niewiedzy i bolszewickiej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 15:00 Czyim agentem był Okulicki - nie wiemy. Są pewne podejrzenia na jego temat. Że był głupcem - wiadomo natomiast doskonale. I powinien zostać za tą głupotę rozstrzelany. To nie mój sąd. To powiedział gen. Anders. A według mnie - stosując zasadę cui bono - mógł być agentem Stalina. Bo jego ucieszyło najbardziej Powstanie Warszawskie. Załatwiało mu rękami Niemców sporo roboty, którą musiałby sam odwalić. Natomiast skończyliśmy Lechowski wojnę, mamy demokrację, a w niej takie instytucje jak sądy. Niezawisłe sądy. I dzięki bogu nie mamy (na razie) takich gorliwych prokuratorów, jak Andriej Wyszyński. Ale widzę w niektórych wypowiedziach tę ogromną tęsknotę do gęsto stawianych szubienic. A z raz postawionymi szubienicami Lechowski jest tak, że jak już zabraknie bandytów, to one wcale nie zostają bezrobotne. Zwłaszcza tam, gdzie sprawiedliwość bezprzymiotnikowa zastępowana jest sprawiedliwością ludową, sprawiedliwością dziejową, sprawiedliwością narodową itp. Więc radzę Lechowski troszkę więcej powściągliwości w wygłaszanych sądach. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 15:51 Brat Michnika i inni stalinowscy prokuratorzy nazywali gen.Okulickiego i jego żołnierzy,faszystami i bandytami.Teraz "rzeszowski historyk" nazywa go agentem Moskwy.Jeżeli Okulicki za głupotę powinien być rozstrzelany,to jaką karę powinien ponieść zdrajca Jaruzelski?. Powiedz Żydom polującym po całym świecie,70 lat po wojnie,za hitlerowskimi zbrodniarzami,że wojna dawno skończona i mamy czas demokracji!.Nie ma demokracji i poszanowania prawa w krajach,gdzie zbrodniarze tacy jak Kiszczak czy Jaruzelski nie są osądzeni. Mylisz nas walczących o prawdę i wolną Polskę z bolszewickimi oprawcami.Naszym celem nigdy nie była zemsta i mordowanie swoich przeciwników.Chcieliśmy i chcemy sprawiedliwości a nie fetowania zbrodniarzy w luksusowych hotelach,przez ich komunistycznych podwładnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 16:11 Nie Lechowski. Nie jestem historykiem, ale nie chwaląc się, maturę z historii zdałem na 5. Jeśli pytasz o Jaruzelskiego, to odpowiadam jeszcze raz, bo nie zrozumiałeś. Są w tym kraju sądy. Chcesz brać sprawiedliwość w swoje ręce? To świetny pomysł. Praktykowali go i Stalin i Hitler, a i wcześniej np. Robespierre, a później np. PolPot. Nie wiem Lechowski, skąd ci się nagle w naszej rozmowie wzięli Żydzi? Wisenthal owszem, ścigał zbrodniarzy hitlerowskich i stawiał ich przed sądem. To samo robił MOSSAD. Czy jakaś instytucja ogłosiła Jaruzelskiego zbrodniarzem przeciwko ludzkości, albo wojennym? Ty może? No to wybacz, ale jesteś nieco za mały, by o tym decydować. To, że uważasz, że nie ma demokracji tam, gdzie nie chcą kogoś powiesić bez sądu - stawia cię w bardzo dziwnym świetle, Czy chcesz, aby zasadę tę stosowano wobec ciebie i twoich bliskich? Nie mylę cię Lechowski z bolszewickimi oprawcami (ciekawe, że hitlerowskich już pomijasz. jacyś milsi dla ciebie?). Stwierdzam tylko, że chciałbyś stosować dokładnie te same metody. Sądy cię nie interesują, prawo do obrony też, ty chcesz wieszać. To, że piszesz, że twoim celem nie jest zemsta - to Lechowski pustosłowie. Twoje własne słowa na tym forum - przeczą temu. Ty już wszystkich osądziłeś i skazałeś w swoim umyśle. Ty nie masz żadnych wątpliwości, Lechowski. Dla Ciebie Lechowski, to szubienica dla każdego, kto ci się nie podoba. Uważaj, Lechowski. Bo pewnego dnia, twoje marze3nia mogą się ziści. A wtedy będziesz miał okazję przekonać się, jak bardzo się myliłeś. To już wszystko było, Lechowski. Wódz wskazujący wroga (z którym wcześniej się przyjaźnił) i posłuszni hunwejbini, liczący na poklask i bezkarność oraz materialne korzyści po zadołowaniu tych "wrogów". Plutony egzekucyjne nigdy w historii nie miały wakatów. A ja po prostu chcę dożyć swych dni nie patrząc, jak moje dzieci ktoś znowu wysyła z gołymi rękami na czołgi. Tylko tyle, Lechowski. I aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berner Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... IP: *.246.66.111.skyware.pl 30.07.13, 16:23 Wg mnie rohan możesz się podpisywać- normalny. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 16:42 Polski prokurator,w wolnej Polsce uznał zbrodniarza Jaruzelskiego,że kierował związkiem zbrojnym przeciwko konstytucyjnemu porządkowi.Do dzsiaj niestety sąd mojego państwa nie może tych przestępców ukarać.I nie wpychak w moje usta tego co nie powiedziałem!Kiedyś sbecy straszyli w stanie wojennym,komunistycznych kacyków i ich rodziny listami proskrypcyjnymi,.Ty dzisiaj straszysz po latach szubienicami. Ja uważam i to podtrzymuję,że nie ma demokracji a zatem sprawiedliwości,gdy rozkazodawcy zbrodni pod Wujkiem,na Wybrzeżu,Przemyka i Popiełuszki odpoczywają sobie na Mazurach i goszczą w luksusowych hotelach,zamiast we więzieniu.Honecker za wydanie rozkazu strzelania do uciekinierów z komunistycznego raju został skazany.Kłamca,lawirant,tchórz i sowiecki agent Jaruzelski,który wydał na pismie rozkaz strzelania do pilota w cywilnym samolocie,jest broniony przez takich jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 16:55 Prokurator oskarżył, sąd znalazł powód, żeby nie wsadzić. Chciałbyś, aby prokurator decydował, kto ma siedzieć, a sady tylko "klepały" te wyroki. To już było, Lechowski. Za Stalina właśnie. Nie straszę Lechowski szubienicami. Wskazuję tylko, o czego prowadzi proponowana przez ciebie "sprawiedliwość ludowa". Mas pretensję do sadu za zbyt łagodne wyroki? poczytaj KPK, napisz porządną apelacje, może przekonasz sąd. Mnie nie przekonujesz swoją chęcią do ukarania za wszelka cenę. Podtrzymujesz, że nie ma demokracji, bo sądy nie sądzą według twego "widzimisię"? W demokracji - tej prawdziwej, musisz do tego przywyknąć. Gdyby sądziły według twoich zachcianek - nie byłoby demokracji, Lechowski. Naprawdę tego nie widzisz? Może czas przeczytać jeszcze raz, czym się charakteryzuje ustrój demokratyczny i jaka jest rola sądownictwa w tym ustroju? Honecker został skazany i żył sobie spokojnie do końca swych dni w Chile OIDP, prawda? Różnił się czymś od Jaruzelskiego, który nigdzie nie uciekł, tylko czeka na takich jak ty? Więc może z tym tchórzem, to nie tak prędko. Jeszcze raz - dlaczego przypisujesz mi obronę Jaruzelskiego? Czemu kłamiesz Lechowski? Czemu widzisz świat jedynie w dwóch kolorach. Ja bronię systemu sądowniczego w kraju demokratycznym, bo takim jest Polska. Jeśli uważasz inaczej, to znaczy że marzy ci się Polska gdzie ludzi wsadza się do więzienia bez procesu, na rozkaz Sekretarza, Prezesa, czy innego bandyty za biurkiem. Były już takie czasy w Polsce i to nie tylko po wojnie. Zawsze tez możesz Lechowski wziąć cegłę w garść i iść wymierzyć sprawiedliwość po swojemu. Ale wtedy licz się z konsekwencjami, jak w każdym demokratycznym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 17:02 Nie bronisz Jaruzelskiego?.To napisz wreszcie kim on dla Ciebie jest!.Gen.Okulickiego miałeś śmiałość nazwać agentem Moskwy i zgadzać sie z tym,że powinien być rozstrzelany.To co mamy zrobić z Jaruzelskim,który wg wielu dokumentów i faktów historycznych był agentem NKWD,wykonawcą poleceń Moskwy,winnym śmierci setek Polaków?! Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 17:49 Lechowski, proszę, nie kłam! Napisałem , że co do Okulickiego, i nie tylko niego, były i są wątpliwości. Wbrew pięknej legendzie, AK było dość mocno zinfiltrowane przez Gestapo i nie tylko. Nie napisałem ze był agentem Stalina. Nie kłam! Napisałem, że zrobił Stalinowi piękny prezent, wysyłając na pewną śmierć +- 200 tysięcy swoich rodaków, w tym kwiat najbardziej patriotycznej młodzieży. Tej, która mogła przeżyć i stanowić podstawę odrodzenia kraju. Tej, która mogła przeciwstawić się późniejszej stalinizacji. Tej która mogła uczyć swoje dzieci miłości do ojczyzny. I tego Okulickiemu nie wybaczę. Ale gdyby żył - chciałbym, aby miał uczciwy proces. Jeszcze raz powtórzę. Od karania Jaruzelskiego jest system sądowniczy demokratycznego państwa. Chcesz samosądów? Uważaj, to działa w obie strony. W historii jest pełno tego przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 18:29 Dalej nie usłyszałem Twojej opinii o Jaruzelskim! Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 18:51 Moja opinia o Jaruzelskim? Oceni go historia. Ja coś mogę kogoś zacytować, jako przykład różnego od twojego podejścia do tego człowieka: "Jan Paweł II darzył pewnym szacunkiem generała Wojciecha Jaruzelskiego, bo widział, że w tym człowieku jest jakiś duch patriotyzmu, duch dobra, jakaś wola obrony Polski". Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 19:27 Janie pytam jak go oceni historia,tylko Ty!.I nie zasłaniaj się czyimiś opiniami jak polski papież widział komunistycznego kacyka,bo raz,że na tym forum charakteryzujesz się brutalnym zwalczaniem każdej opinii KK a po drugie,to JPII był jednym z tych,co doprowadził do rozpadu tej zbrodniczej ideologii.Szkoda,że nie napisałeś jak cenił pijaczka Kwaśniewskiego,bo zabrał go na papamobile! Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 19:39 Lechowski, chcesz dyskutować, czy się pokłócić? Dlaczego ma nie powoływać się na opinię nuncjusz Kowalczyka? Ona nie istnieje? Ty jej zakazujesz? Ty sam ciągle coś wklejasz, "każesz" wysłuchiwać różnych bredni, dlaczego ja nie mogę? Co do pijaczka Kwaśniewskiego, kumpla od flaszki bpa Głodzia, to nie o nim rozmawiamy, prawda? Ja rozumiem Lechowski, że burzę ci porządek świata, który masz tak ładnie poukładany. Ci dobrzy (nasi) ci źli (wasi) więc zabić złych. Tom nie tak, Lechowski. Jeszcze raz, poczytaj biografie wielkich przywódców. Możesz się np. dowiedzieć, jak kokainista i pijak, który w ważnej bitwie wygubił swoje wojsko - dwadzieścia kilka lat później wygrał sporą wojnę i był niekwestionowanym przywódcą państwa. Możesz się też dowiedzieć, jak wegetarianin, wstrzemięźliwy seksualnie, lecz kochający rodzinę i dzieci - tę samą wojnę przegrał. Możesz poczytać o królach, którzy przegrywali ważne bitwy, bo noc wcześniej zabawiali się z chłopcami, możesz poczytać o papieżach opodatkowujących prostytutki i korzystających z ich wdzięków, możesz poczytać... Ale z jakiegoś powodu nie chcesz. A szkoda, Lechowski, bo historia magistra vitae. Życząc dobrej nocy - spadam. Do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 20:03 Bla,bla...Nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie albo wstydzisz sie swojej opinii o komunistycznym kacyku Jaruzelskim.Mogłeś zakończyc jak Michnik-Odpie...ie sie od generała! Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 31.07.13, 07:27 Lechowski, jeszcze raz - jak krowie na rowie. Historia go osądzi. Nie ty, Lechowski, bo jak widać lepsi od ciebie mieli (i mają) na jego temat różne zdanie. Z przykrością stwierdzam Lechowski, że nie jesteś w stanie dyskutować poważnie. Ty na tym forum nie próbujesz dyskutować. Ty cały czas próbujesz odnaleźć miłą twemu umysłowi wizję czarno - białego świata. Wszystko co ci tę wizję mąci, np. podawane przeze mnie fakty historyczne - budzą twoją agresję. A najbardziej denerwuje cię, gdy przeciwnik nie ustawia ci się według twoich wyobrażeń tak, byś mógł w niego bić kolejnymi inwektywami. Jeśli więc chcesz Lechowski dyskutować - proszę bardzo, choć masz dziwną awersję do odpowiadania na moje pytania. Jeśli natomiast twoje posty mają być tylko wyrazem twojej nienawiści do wszystkich myślących inaczej niż ty, to zacytuje ci znowu pewnego hierarchę kościelnego "Kto nienawidzi - już przegrał". No, chyba że znowu uznasz wypowiedź za niebyłą, bo to ja zacytowałem. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
resovski Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 30.07.13, 21:52 Wiem ,że Winston był pijakiem ale z tą kokainą to chyba przesadziłeś. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 31.07.13, 07:31 Kajam się i przepraszam. Nie pamiętam, czy była to tylko kokaina, ale na szybko znaleziona informacja mówi nam, że: "Gazeta Wyborcza pp 09-06-1995 WINSTON CHURCHILL REGULARNIE ZAŻYWAŁ NARKOTYKI I BARBITURANY ujawnił wczoraj biograf słynnego brytyjskiego premiera profesor Richard Lovell. Według Lovella Churchill - premier w latach 1940-45 i 1951-55 - brał amfetaminę w pigułkach po przebytym w 1953 roku wylewie. Zapisał mu ją osobisty lekarz - doktor Lord Moran. Pod wpływem tabletki nazwanej "Moran" prawie 80-letni wówczas Churchill wygłaszał między innymi przemówienie na konferencji Partii Konserwatywnej. Nie był to pierwszy kontakt WINSTON CHURCHILL REGULARNIE ZAŻYWAŁ NARKOTYKI I BARBITURANY ujawnił wczoraj biograf słynnego brytyjskiego premiera profesor Richard Lovell. Niestety, reszta artykułu płatna, a nie zamierzam dotować imperium Michnika (Właśnie zapunktowałem u Lechowskiego ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 31.07.13, 08:56 Dalej nie odpowiedziałem kim dla Ciebie jest Jaruzelski.... Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... 31.07.13, 08:59 Udzieliłem ci tej odpowiedzi Lechowskim kilka razy. Przeczytaj jeszcze raz moje posty. Przy okazji, czemu ty nie ustosunkowujesz się do żadnego mojego argumentu? Ach i jak tam z twoja kultura wypowiedzi? Bo znowu jakichś "postępaków" widzę. Kogo Lechowski chcesz obrażać i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aszkoda Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 31.07.13, 11:32 "Dalej nie odpowiedziałem kim dla Ciebie jest Jaruzelski...." A szkoda. Tak czekałem...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berner Re: Jeszcze jedno pytanie Lechowski... IP: *.246.66.111.skyware.pl 30.07.13, 18:52 Jaruzel ma raka 90 lat daj mu już spokój- to nie ssman z Auschwitz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: No i po co te kłamstwa, Lechowski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.13, 13:16 Zbrodni Kiszczaka nie zapomnimy , przekazujmy tę informację i podobne naszym potomnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: No i po co te kłamstwa, Lechowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 14:36 Jaruzela też nie zapomnimy, tak jak zbrodni stalina i hitlera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HotTen8 Re: Grozi mu 3 lata IP: *.rzeszow.hypnet.pl 30.07.13, 23:37 8. edycja złotych myśli Lechowskiego51. Tylko z dnia dzisiejszego. Styl, składnia, ortografia i interpunkcja zgodne z oryginałem. „Piłsudski za zamach przeciwko legalnie wybranym władzom Rzeczpospolitej,powinien stanąć przed sądem wojskowym i być zdegradowany do stopnia szeregowca.”(?!) „POdoba ci sie krytynie wojna?.To idz!”(!?) „Janie(?) pytam jak go oceni historia,tylko Ty!”(?) „Jeżeli Okulicki za głupotę(?) powinien być rozstrzelany(...) „Dla mnie jest to jedna z opini,która znam jeszcze z lat stanu wojennego gdy kolportowałem (niemożliwe!) zakazaną przez komunistów (?) książkę Ciechanowskiego,wydaną w Londynie(?!) Powstanie Warszawskie.”;-) „(…) współpracę z sowietami dowództwa AK.m.in we Lwowie czy w Wilnie oraz ujawnianie się żołnierzy AK nazywa (Zychowicz) Kolaboracją.” „To teraz sobie wyobraz co pisaliby Maziarski,Czech czy Michnik,gdyby żołnierze AK zamiast walczyć,patrzyli jak niemieccy i sowieccy zbrodniarze niszczą miasto i likwidują jego elity?!” (?!) „Ci młodzi w 1944 na szczęscie nie oglądali TVN-u i nie czytali michnikowej załganej szmaty. Zapraszam do kina!”(?) „Jak czujecie sie w państwie gdy byli komunistyczni zbrodniarze Kiszczak czy Jaruzelski dogorywają swoich dni (…)” „Przeczytałeśi dostałeś orgazmu?” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Bandycie Grozi 3 lata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.13, 23:47 Za zbrodnie zbrodniarze powinni dostać kulę w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podzielam Re: Bandycie Grozi 3 lata IP: *.rzeszow.hypnet.pl 31.07.13, 00:40 Podzielam! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Bandycie Grozi 3 lata 31.07.13, 11:39 rohan pisze; Udzieliłem ci tej odpowiedzi Lechowskim kilka razy. Przeczytaj jeszcze raz moje posty. Przy okazji, czemu ty nie ustosunkowujesz się do żadnego mojego argumentu? Ach i jak tam z twoja kultura wypowiedzi? Bo znowu jakichś "postępaków" widzę. Kogo Lechowski chcesz obrażać i dlaczego? Ty uważasz,że napisałeś kim dla Ciebie jest komunistyczny zbrodniarz Jaruzelski,ja mam inne wrażenie.Pozostawiam więc to do oceny innych. Zadziwające jest to,że dla Ciebie używającego wobec swoich forumowych oponentów,co drugie słowo buc,chuj,prostak,katodebil,szmata itd,tak rani Twoją estetykę POstępak?! Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Bandycie Grozi 3 lata 31.07.13, 13:25 I dalej Lechowski nie napisałeś, kto to jest "postępak". Tak się boisz wyjaśnienia tego "słowotworu"? Co do moich przekleństw na forum - to odpłacam tylko pięknym za nadobne. Wulgarne wpisy pod moim adresem tylko dlatego, ze mam inne poglądy na rzeczywistość - nie zasługują na nic innego. Powinieneś, jako osoba która nikogo na tym forum nigdy nie obraziła, wiedzieć o tym doskonale, nieprawdaż? ;[ Co do Jaruzelskiego - przykro mi, ze nie rozumiesz. Powtórzę ci jeszcze raz, może w końcu załapiesz. Jaruzelskiego oceniały sądy niepodległego państwa polskiego. Ja mam na jego temat takie wiadomości, które nie pozwalają mi oceniać go tak jednoznacznie, jak ty to czynisz. Dodatkową okolicznością działająca na korzyść Jaruzelskiego jest fakt, w jaki sposób ty i tobie podobni "bojownicy klawiatury" go atakują. A atakują go przeważnie ludzie pozbawieni wyobraźni, nie mający pojęcia o historii, polityce, czy wojskowości. Ludzie, dla których świat jest czarno - biały do momentu, gdy im samym nie przyjdzie stanąć przed jakimkolwiek dylematem moralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Bandycie Grozi 3 lata 31.07.13, 22:40 Jak posiadasz takie wiadomości,że wicie rozumicie postać Jaruzelskiego to postać "złożona i walenrodyczna",to się chłopie podziel i byc może przestane go nazywać komunistycznym zbrodniarzem a tylko komunistycznym tchórzem i kanalią. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Lechowski - bohater klawiatury. 01.08.13, 08:44 Już ci pisałem, Lechowski, że lepsi od ciebie mają dylematy moralne próbując ocenić Jaruzelskiego. Ty takich dylematów nie masz i jakże odważnie wyzywasz go (zresztą, nie tylko jego) siedząc bezpiecznie za klawiaturą. Bohater narodowy - Lechowski. Nieźle idzie ci walka z komuną dwadzieścia lat po jej upadku. Jeszcze trochę i całkiem ją zwalczysz, ale co wtedy będziesz robił? Co do dzielenia się informacjami na temat Jaruzelskiego - z kim mam się dzielić? Z tobą? Skoro argument ze słów nuncjusza olałeś - to samo zrobisz z każdym innym argumentem. Bo ty Lechowski argumentów nie słuchasz. Ty masz swój własny świat, w którym Ty i Prezes (ten sam prezes, co z Kiszczakiem chlał wódę w Magdalence) jesteście idealni, a prawie cała reszta - to czerwoni bandyci. Tak więc Lechowski, biorąc pod uwagę twoja odporność na argumenty i twoje dotychczasowe sukcesy w nieodpowiadaniu na moje pytania - pozwolę sobie olać twoją prośbę ciepłym moczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy_olo Re: Bandycie Jaruzelskiemu Grozi 3 lata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.13, 22:53 Rohan , jeśli udajesz głupka , to naprawdę świetnie ci to wychodzi Jeśli do ciebie nie dotarła informacja o pomordowaniu górników z rozkazu Jaruzelskiego , to już takim oszołomem zostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: °°°°°°° Bohater Jaruzelski IP: *.dynamic.mm.pl 01.08.13, 07:05 Trzeba było nic nie robić a z USSR - z największą armią świata dostalibyśmy pocztówkę z pozdrowieniami tak? Właśnie mamy rocznicę powstania gdzie ...........nie nic nie napiszę bo mi się po prostu płakać chce gdy pomyślę o tym nieszczęściu. Myślę ,że generał mając w pamięci powstanie wybrał najlepiej jak mógł Odpowiedz Link Zgłoś