Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? Kan...

12.08.13, 21:00
Rydzystan (cytaj: Podkarpacie).
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K 12.08.13, 21:17
      Teraz WSI-24 i michnikowa załgana szmata POprze Kawę i ma wygrana w kieszeni.W czym problem?!
      • Gość: wioskowy gupek Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: *.wist.com.pl 12.08.13, 21:23
        A propos "szmata" - to się właśnie odezwałeś. Nie ma to jak niezałgane media bezdzietnego ojca grzybka.
        Szpas baj zajte (żarty na bok)!
        • Gość: Maxx Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? IP: 173.233.204.* 12.08.13, 21:59
          Polska to chyba jedyny kraj w Europie, w ktorym kazdy (lub prawie kazdy) polityk zabiega o propagandowe wsparcie ze strony klechow!!!
        • Gość: zecik Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.13, 23:00
          a teraz z innej beczki :w 1974 roku na stadionie przy obr. stalingradu rozegrano mecz pilkarski. przeciwnikiem druzyny rzeszowskiej byl zespol Metalu Kluczbork a na bramce stal tam gosc o nazwisku Kibel.
      • prawdziwy_olo Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K 12.08.13, 22:01
        Może papcio przeprowadzi jakąś zbiórkę funduszu żeby poprzeć kampanie pupy? :D Wszak dobrze mu to wychodzi.

A i jeszcze bonus dla lechosia:

demotywatory.pl/4186383/Napisales-na-onecie-komentarz-w-ktorym-kazde-PO-bylo-z-duzej-litery
        :D
        • Gość: ROBERT Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 08:16
          kORPORACJA kATOLICKA nic nie znaczy bez kasy! Może ten ciemnogród podkarpacki oświeci osoba papieża Franciszka, może o. Podgrzybek przesiądzie się z Maybacha na zwykły publiczny środek lokomocji tak jak to robi papież? Może będzie długo żył i chociaż trochę utemperuje pazerność na pieniądze, pożądania o obłudę swoich podwładnych.?
      • Gość: Maxx Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy... IP: 173.233.204.* 12.08.13, 22:20
        A "lechowski51" jak zwykle, pluje jadem i zolcia... Czyzby zgodnie z zasadami rzymsko-katolickiej milosci blizniego???
    • variabilis Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K 12.08.13, 22:29
      co to za senator co zmienia partie jak rękawiczki?
      pl.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Pupa
      • Gość: Maxx Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: 173.233.204.* 12.08.13, 22:36
        Wedlug encyklopedycznej notatki, studia pan P. ukonczyl majac 28 lat. Cosik dlugo studiowal !
        • variabilis Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K 12.08.13, 22:38
          utrwalał widzę :)
    • simonh Wart Pac pałaca a pałac Paca. 12.08.13, 23:37
      Czyli Pupa Rydza i odwrotnie :)
      • variabilis Re: Wart Pac pałaca a pałac Paca. 13.08.13, 19:13
        Co racja to racja

mariuszkawa.pl
    • hektor51 O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? Kan... 13.08.13, 06:46
      pupa życzliwa dla rydza, rydz popiera pupę, takiego będziecie mieli senatora.
      • lechowski51 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K 13.08.13, 08:48
        Nie bójcie sie ateistyczne dewotki!.Ruchali Kota POprze swojego sejmowego koalicjanta,wy dzielnie zagłosujecie i Kawa ma zwycięstwo w kieszeni.Przecież to niemożliwe aby jakieś wąsate Janusze i cebulaki,zwyciężyły siły POstępu w XXI wieku....
        • Gość: Zezem Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: *.rz.izeto.pl 13.08.13, 09:17
          Absolutnie kościół nie miesza się do polityki. Tylko poucza ustami ojca dyrektora doktora Rydzyka ciemnych ludzi na Podkarpaciu na kogo mają głosować.

oczywiście to ironia albo groteska w pełnym wydaniu. Tak wisieć u klamki duchownego z Torunia? Dajcie spokój. A gdzie honor?
      • variabilis Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K 13.08.13, 19:14

Aby tak nie było głosujcie na Mariusza Kawę!
        Niech nie śmieją się, że Podkarpacie jest zaściankowe i że u nas rządzi PIS...

marisuzkawa.pl

hektor51 napisał:

> pupa życzliwa dla rydza, rydz popiera pupę, takiego będziecie mieli senatora.
    • Gość: wyborca Wiwat Rydzyk! Tak trzymać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 09:16
      a wsiowe głupki będą sie pluły aż woda w Wisłoku sie Podniesie!
      • Gość: 1984 Re: Wiwat Rydzyk! Tak trzymać! IP: *.rz.izeto.pl 13.08.13, 10:04
        Oczywiście takie poparcie ze strony mediów związanych z fundacją Lux Veritatis nie ma nic wspólnego z 15 mln. promesą przyznaną owej fundacji przez SKOK Stefczyka, dzięki której Trwam dostała się na multipleks. Nie może to mieć nic wspólnego z faktem, że przewodniczącym rady nadzorczej SKOK-u jest senator Grzegorz Bierecki.
        Czy ja też po wpłacie 4zł otrzymam taką gwarancję kredytową?

Nie chcę krakać, ale SKOK-i poniosły wg KNF w 1Q2013 113 mln. straty i znajdują się w fatalnej sytuacji finansowej.
        • Gość: ciekawy Re: Wiwat Rydzyk! Tak trzymać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 10:13
          to senator Bierecki też kandyduje?
          będziemy mieli dwóch senatorów?
          pisz acan po trzeźwemu bo pod wpływem bełkot ci wychodzi...
          • Gość: 1984 Re: Wiwat Rydzyk! Tak trzymać! IP: *.rz.izeto.pl 13.08.13, 10:15
            Bełkot?

pl.wikipedia.org/wiki/Grzegorz_Bierecki
          • Gość: 1984 Re: Wiwat Rydzyk! Tak trzymać! IP: *.rz.izeto.pl 13.08.13, 10:28
            No i co może obecny senator kandydować, bo mnie się wydaje, że nie może.
          • Gość: 1984 Re: Wiwat Rydzyk! Tak trzymać! IP: *.rz.izeto.pl 13.08.13, 15:07
            Chciałem się jeszcze zapytać jak można bełkotać pisemnie, ale w sumie to nie ma znaczenia.
            A jeżeli chodzi o promesę, to mówi o niej członek KRRiTv na samym końcu wypowiedzi. To tak na wszelki wypadek, żeby nikt mi nie zarzucił, że kłamię.

metromsn.gazeta.pl/Wydarzenia/1,126477,14240716,TV_Trwam_na_multipleksie__Z_promesa_kredytu_od_SKOK_u_.html
      • variabilis Re: Wiwat Rydzyk! Tak trzymać! 13.08.13, 19:15
        Jaki poziom wyborców PISu, każdy widzi....

Gość portalu: wyborca napisał(a):

> a wsiowe głupki będą sie pluły aż woda w Wisłoku sie Podniesie!
    • nowyekranrzeszow O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? Kan... 13.08.13, 10:45
      Ojciec Rydzyk powiedział prawdę, prawica wytnie się wzajemnie i wygra PO i PSL, to więcej niż pewne....chłop żywemu nie przepuści....a po cóż do Radia Maryja poszedł poseł Stanisław Ożóg? Czyżby Pan Zdzisław Pupa potrzebował przyzwoitki, taki nieśmiały?
      Szkoda, że nie opowiedział, jak to "pomagał" Panu Pupie w poprzednich wyborach....bardzo ciekawy temat....
      • lechowski51 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K 13.08.13, 15:31
        1984 pisze;
        Oczywiście takie poparcie ze strony mediów związanych z fundacją Lux Veritatis nie ma nic wspólnego z 15 mln. promesą przyznaną owej fundacji przez SKOK Stefczyka, dzięki której Trwam dostała się na multipleks. Nie może to mieć nic wspólnego z faktem, że przewodniczącym rady nadzorczej SKOK-u jest senator Grzegorz Bierecki.
        Czy ja też po wpłacie 4zł otrzymam taką gwarancję kredytową?

Nie chcę krakać, ale SKOK-i poniosły wg KNF w 1Q2013 113 mln. straty i znajdują się w fatalnej sytuacji finansowej.

Nie rozumiem co Cię interesuje wystawienie promesy przez prywatną instytucję jakiejś fundacji?.
        Nie rozumiem również,że "krakaniem" wyrażasz fałszywą radość z tego,że SKOK-ki będące w polskich rękach,konkurujące z żydowskim czy niemieckim kapitałem mają ponoć finansowe problemy?.Słyszałeś o jakimś SKOK-u ktory zbankrutował?.Bo ja słyszałem o AMBER GOLD,zatrudniającego syna Tuska,który pogrążył tysiace Polaków o okradł ich na ponad pół miliarda złotych..
        • Gość: 1984 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: *.rz.izeto.pl 13.08.13, 15:53
          Jeżeli ktoś mówi, że "nie chcę krakać" to znaczy, że ma nadzieję, że nie stanie się nic złego. Chyba, że u Ciebie to oznacza coś innego.

pl.wiktionary.org/wiki/kraka%C4%87
          Na szczęście zarząd komisaryczny po kontroli KNF jest już w kilku placówkach. Strach pomyśleć co by się stało, gdyby doszło do upadku tak dużej (14-16 mld. zł) instytucji finansowej.
          Dyskusja o wyższości rasowej polskiego kapitału mnie nie interesuje.
          • lechowski51 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K 13.08.13, 16:13
            Nie ma żadnego zarządu komisarycznego.Niema też problemów finansowyxh SKOK-ów,jest natomiast próba SKOK-u sztukmistrza Rostowskiego,na to co jest konkurencją dla żydowskiego,niemieckiego czy hiszpańskiego kapitału.
            Musisz być konsekwentny!.Albo nie zgadzasz sie chicagowską szkoła twierdzacą,że kapitał nie zna narodowości albo też jak robia to Merkel a kiedyś Sarkozy rób wszystko aby szczególnie krwioobieg gospodarczy,czyli system bankowy był w wiekszości w rekach polskich właścicieli.I nie ośmieszaj się wprowadzając tutaj kategorie rasowe!
            Tutaj masz u zródła informacje o sytuacji SKOK-ów
            www.skok.pl/o-skok/media-o-nas/mamy-polskie-obowiazki-wywiad-z-grzegorzem-biereckim
            • Gość: 1984 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: *.rz.izeto.pl 13.08.13, 16:53
              Jeszcze żebyś zadał sobie trud znalezienia na jakiej podstawie KNF wprowadza zarząd komisaryczny i czym to się różni od upadłości układowej (upadłościowej) to moglibyśmy pogadać. Żebym nie wiem jak się starał to i tak nie osmieszę się bardziej niż w przypadku patriotów popierających partię Kalksteinów i Dornbauma.

www.ekonomia.rp.pl/artykul/1036044.html
              3obieg.pl/knf-wprowadza-zarzad-komisaryczny-w-skok-kopernik
              na-plus.blogspot.com/2013/08/kolejny-skok-pod-zarzadem-komisarycznym.html
              • Gość: 1984 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: *.rz.izeto.pl 13.08.13, 16:55
                Oczywiście powinno być "upadłości układowej (likwidacyjnej)" a nie jak napisałem
            • Gość: 1984 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: *.rz.izeto.pl 13.08.13, 17:25
              A i zobacz sobie, że w przypadku senatora wyraźnie mówiłem o SKOK-u Stefczyka, a potem odniosłem się do nich w ogólności. Może nie załapałeś, że są one stowarzyszone ale mają osobny statut. Łącznie jest ich w Polsce 55 i różna jest ich sytuacja finansowa. Ten system parabanków się nie sprawdza bez nadzoru i dlatego KNF wkroczył zanim doszło do sytuacji w stylu AMBER GOLD.
              • lechowski51 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K 13.08.13, 20:05
                piszesz;
                Jeszcze żebyś zadał sobie trud znalezienia na jakiej podstawie KNF wprowadza zarząd komisaryczny i czym to się różni od upadłości układowej (upadłościowej) to moglibyśmy pogadać. Żebym nie wiem jak się starał to i tak nie osmieszę się bardziej niż w przypadku patriotów popierających partię Kalksteinów i Dornbauma.

Nie wiem jacy "patrioci" ośmieszają sie głosując na jakichś Kalsteinów i Dorbaunów?!.Przeszkadza Ci "rasowe" rozróżnianie pochodzenia kapitału a tu bezceremonialnie wyrażasz swoje obrzydzenie wobec Kalsteinów i Dornabaumów.Sentymenty po "Grunwaldzie" czy też po tym co robił sowiecki pachołek Jaruzelski w 1968 roku w wojsku polskim?.
                System funkcjonowania kas znam choćby z tego,że były one nieodłączną bronią Polaków w walce o polskość na terenie Wielkopolski.To m.in Narodowa Demokracja wspierała ich rozwój a zabili ten system komuniści.Odrodził sie on w wolnej Polsce i zamiast jak w Ameryce,Włoszech czy Hiszpanii być wspierany przez państwo,to mamy do czynienia z ohydną próbą ich dyskredytowania przez obecnie rządzącą koalicję.POrównywanie SKOK-ów do parabanków jest tak samo trafne,jak porównywanie krzesła do krzesła elektrycznego.
                Byłem członkiem takiej formy oszczędzania i lokowania pieniędzy w USA i tam nikomu do głowy nie przyszło aby je traktować w kontroli i wszelakiego rodzaju restrykcjach jak banki.SKOK-i znakomicie radziły sobie w porównaniu z sektorem bankowym bez "pomocy" Rostowskiego i jego macherów,którzy swoimi POczynaniami powodują tylko panikę i tak jak u Ciebie sianie defetyzmu.
                • Gość: 1984 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: *.rz.izeto.pl 13.08.13, 20:37
                  Słabiutka pamięć. Ostatnie 5 wpisów na forum. W pierwszym link.

forum.gazeta.pl/forum/w,69,146227658,146233369,Re_Jezdzil_quadem_po_polu_Gospodarz_potraktowal.html
                  Piszesz o tym co działo się podczas zaborów i w USA, a ja napisałem jak to wygląda u nas w XXI wieku - gdzie tu defetyzm. Na świecie działa doskonale wiele instytucji, które u nas funkcjonują najdelikatniej mówiąc tak sobie. Może trzeba poszukać błędów u nas samych?
                  • Gość: 1984 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: *.rz.izeto.pl 13.08.13, 21:31
                    I na koniec:

300polityka.pl/news/2013/08/13/cbos-platforma-znow-wychodzi-na-lekkie-prowadzenie-przed-pis-palikot-ma-tyle-co-ziobro-sld-rosnie/
                    Dobranoc.
                  • lechowski51 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K 13.08.13, 21:34
                    Nie rozumiem po co mnie raczysz linkiem o wpisie jakiegoś kretyna,posługującego sie podobną retoryką jak Twoja w sprawie Kalsteinów i Donrbaumów?!
                    Piszę o SKOK-ach w konteksie historycznym i w porównaniu do innych krajów,bo one funkcjonują tam nie jako banki a jako Unie Kredytowe/USA/ i nikomu do głowy nie przyjdzie,jak Rostowskiemu aby obwarowywać je przepisami dotyczącymi funkcjonowania banków.To nie bankructwo SKOK-ów i Unii Kredytowych spowodowało ogromny kryzys finansowy jakiego jesteśmy świadkami a działanie banksterów i miedzynarodowej lichwy.
                    Moge zatem POwiedzieć!.Odpieprzcie sie od tego co sami Polacy zbudowali przez ostatnie 25 lat a czego nie udało sie dotychczas przejąć układowi z Magdalenki.
                    Nie moge pojąć tego,że zamiast kibicować jako Polak,takim Biereckim,którzy dorabiaja sie w Polsce i tutaj inwestytują/przeczytałeś wywiad?/,stwarzasz atmosfere POdejrzliwości i dorabiasz drugie dno,pisząc o grozbie bankructwa SKOK-ów?
                    • Gość: 1984 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: *.rz.izeto.pl 13.08.13, 21:58
                      Spóźnione oburzenie - przynajmniej się dowiedziałem że jestem podobny do antysemity. Relatywizm moralny w połączeniu z brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem i wyczucia ironii.

Sam SKOK na swojej stronie chwali się, tym iż jako instytucja nadzorowana przez KNF jest wiarygodny. A skoro tak to musi podporządkować się ich ustaleniom. I nie ma co dorabiać teorii do faktów.
                      • lechowski51 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K 13.08.13, 22:31
                        Ja czy Ty wyciągłem,jak królika z kieszeni Kalsteinów i Dornbaumów?!.Nie interesuje mnie czy jesteś antysemitą ale wie,że pisząc o Kalsteinach POsługujesz sie prymitywnymi argumentami rodem z Pudelka.
                        A to,że SKOK pisze o nadzorze KNF jest stwierdzeniem fatu,wynikającego z systemu prawnego jaki stworzył Rostowski,przy czynnym udziale rożnego rodzaju "doradców" międzynarodowych instytucji finansowych jak choćby Kazio Marcinkiewicz czy Bielecki,ktory zasłynąk z powiedzenia,że pierwszy milion trzeba ukraść aby zostac przedsiebiorcą.
                        • Gość: 1984 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy, a PJN? K IP: *.rz.izeto.pl 14.08.13, 07:17
                          W USA unie kredytowe podlegają kontroli zarówno federalnej jak i stanowej. Różne agendy rządowe były odpowiedzialne za to zadanie w różnych latach. Od 1970 zajmuje się tym na szczeblu federalnym Narodowa Administracja Unii Kredytowych (National Credit Union Administration) na czele której stoi nominowany przez prezydenta trzyosobowy zarząd - u nas to zadanie przejął KNF aby nie tworzyć dodatkowej administracji. Ponadto powołano fundusz gwarancyjny (National Credit Union Share Insurance Fund) w celu zabezpieczenia wkładów - w Polsce zajmie się tym BFG (bankowy fundusz gwarancyjny).
                          Ponoć interesowałeś i zajmowałeś się tym tematem w USA, a nie zauważyłeś rządowych organów nadzoru i kontroli.

Piszesz ciągłe o tym żydowskim kapitale kontrolującym Polskę, a oczekujesz że nikt się do tego nie odniesie. Właśnie odwołanie się do partii Kalksteinów ma unaocznić obłudę części (nie wszystkich) prawicowych środowisk, a słowa oburzenia to należy raczej kierować pod adresem autora tych wypocin a nie tego kto to wyłuskał z tekstu.
                    • Gość: maxx Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy... IP: 173.233.205.* 13.08.13, 23:10
                      "Piszę o SKOK-ach w konteksie historycznym i w porównaniu do innych krajów,bo one funkcjonują tam nie jako banki a jako Unie Kredytowe/USA/"

Tyle, ze "SKOK-i" to nie to samo co amerykanskie "unie kredytowe"!
                      • lechowski51 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy... 14.08.13, 08:29
                        1984 pisze;
                        W USA unie kredytowe podlegają kontroli zarówno federalnej jak i stanowej. Różne agendy rządowe były odpowiedzialne za to zadanie w różnych latach. Od 1970 zajmuje się tym na szczeblu federalnym Narodowa Administracja Unii Kredytowych (National Credit Union Administration) na czele której stoi nominowany przez prezydenta trzyosobowy zarząd - u nas to zadanie przejął KNF aby nie tworzyć dodatkowej administracji. Ponadto powołano fundusz gwarancyjny (National Credit Union Share Insurance Fund) w celu zabezpieczenia wkładów - w Polsce zajmie się tym BFG (bankowy fundusz gwarancyjny).
                        Ponoć interesowałeś i zajmowałeś się tym tematem w USA, a nie zauważyłeś rządowych organów nadzoru i kontroli.

Piszesz ciągłe o tym żydowskim kapitale kontrolującym Polskę, a oczekujesz że nikt się do tego nie odniesie. Właśnie odwołanie się do partii Kalksteinów ma unaocznić obłudę części (nie wszystkich) prawicowych środowisk, a słowa oburzenia to należy raczej kierować pod adresem autora tych wypocin a nie tego kto to wyłuskał z tekstu.

Zaczynasz bić pianę!.Zarówno u nas SKOK-i,jak i w USA Unie podlegały i podlegają kontroli państwa.Problem w tym,że nieudacznicy z PO,tak skonstruowali teraz system nadzoru i obowiazków SKOK-ów,że w obowiązkach wobec państwa maja powinności jak banki ale nie mają ich uprawnień.
                        Piszę nie o żydowskim kapitale a o tym,że polski system bankowy jest zdominowany przez Obcy kapitał,w tym żydowski.O jakiej partii Kalsteinów ciągle bredzisz?
                        • Gość: 1984 Re: O. Rydzyk: pan Pupa bardzo życzliwy... IP: *.rz.izeto.pl 14.08.13, 09:35
                          Najpierw pisałeś, że nie ma żadnych zarządów komisarycznych. Znalazłem trzy.
                          Podałem instytucje federalną zajmującą się w USA systemem kontroli analogicznym do KNF.
                          Teraz twierdzisz, że są traktowane jak banki, choć doskonale sobie zdajesz sprawę, że działają na zupełnie innych podstawach prawnych, a pewne aspekty prawne zbliżające je do banków są wynikiem włączenia ich do systemu zabezpieczeń BFG dokładnie tak samo jak w USA unii kredytowych (zwłaszcza po zmianach w 1985r).
                          Co następne klamki?

Nie jesteś w stanie zapamiętać wątku sprzed kilku godzin? Albo masz zaniki pamięci krótkotrwałej, albo Lechowski51 składa się z kilku osobowości.
    • Gość: powiedziałem. Pupa wygra! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 09:28
      do urn rodacy!
      • lechowski51 Re: Pupa wygra! 14.08.13, 09:46
        1984 pisze;
        Najpierw pisałeś, że nie ma żadnych zarządów komisarycznych. Znalazłem trzy.
        Podałem instytucje federalną zajmującą się w USA systemem kontroli analogicznym do KNF.
        Teraz twierdzisz, że są traktowane jak banki, choć doskonale sobie zdajesz sprawę, że działają na zupełnie innych podstawach prawnych, a pewne aspekty prawne zbliżające je do banków są wynikiem włączenia ich do systemu zabezpieczeń BFG dokładnie tak samo jak w USA unii kredytowych (zwłaszcza po zmianach w 1985r).
        Co następne klamki?

Nie jesteś w stanie zapamiętać wątku sprzed kilku godzin? Albo masz zaniki pamięci krótkotrwałej, albo Lechowski51 składa się z kilku osobowości.

Łapiesz za słówka!.Pisząc o SKOK-ach wyrażąłeś swój niepokój o ich zła kondycję finasową.Z wywiadu z Biereckim widać wyraznie,ze to nie ich kondycja finasowa jest zła a kuglowanie Gargamela z przepisami dot. tych instytucji.To,że 3 SKOK-i są pod "zarządem komisarycznym" świadczy o dobrej kontroli wewnątrz tych instytucji a nie o ich słabości.
        Twój "uraz" do SKOK-ów wynika stąd,że udzieliły one promesy dla fundacji Verititas!.Jest to wyraz chorego,polskiego partyjniactwa.Bo gdy np.PKO BP udzieli pożyczki PSL czy PO na kampanię wyborcza,to mam zlikwidować u nich konto?!
        ..i dalej nie odpowiedziałeś co z tymi Kalsteinami?
        • Gość: 1984 Re: Pupa wygra! IP: *.rz.izeto.pl 14.08.13, 10:18
          Kontrola KNF wykazała nieprawidłowości w 44 z 55 skoków to faktycznie świadczy o ich doskonałej kondycji i skutecznej samokontroli. Powołujesz się na wywiad z Biereckim i twierdzisz, że jest najlepszym sędziom we własnej sprawie.
          Nie interesuje mnie, komu SKOK Stefczyka dał promesę, widocznie sytuacja Lux Veritatis pomimo 70 mln. zadłużenia była bardzo dobra. A może wcześniej się oddłużyli i uzyskali mocną pozycję finansową - mniejsza z tym.
          Partie pożyczają pieniądze od banków na kampanie wyborczą a skąd PiS finansuje swoją - ze składek?

Co do Kalksteinów odpowiedziałem już wcześniej, zrobię to jeszcze raz.
          Pięć ostatnich wpisów. Link w pierwszym z nich.

forum.gazeta.pl/forum/w,69,146227658,146233369,Re_Jezdzil_quadem_po_polu_Gospodarz_potraktowal.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka