Dodaj do ulubionych

W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie sier...

13.08.13, 09:12
"Myślę, że ludzie zaczęli odczuwać skutki kryzysu gospodarczego. Mają mniej pieniędzy lub starają się je oszczędzać, obawiając się przyszłości - stwierdza szef Eko-Karpat."

Może to kryzys, a może ludzie mają już dość bieszczadzkiej drożyzny.
Obserwuj wątek
    • Gość: ALA Re: W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 10:07
      u nich zawsze kiepsko, tylko jak chciałam pokój na weekend w solinie i okolicach to zadzwoniłam w ok. 15 miejsc i nigdzie nie było wolnych łóżek, a jak juz to sie włascicielom nie opłaca na dwa dni
      • Gość: oi Re: W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie si IP: 192.162.173.* 13.08.13, 11:56
        a ja mam jeszcze jedną uwagę.w niedzielę wybrałem się z okolic dynowa przez stara bircze do brzegów gornych.droga dobra,lużna ale stacje benzynowe jak na lekarstwo.Na 120 km nie było zadnej tzn.w czarnej górze nieczynna w smolniku tylko gaz .w drodze powrotnej przejechałem od strony jasienia całe ustrzyki,zadnego oznaczenia stacji benzynowej i jak zawróciłem to dopiero rowerzysta wskazał mi ,że w ustianowej jest stacja.Dlaczego w ustrzykach nie ma znaku informacyjnego.Tam czekałem 20 minut jeden dystrybutor a jeszcze zawsze ktoś kupi sobie hot-doga i trzyma samochod pod dystrybutorem.Cena benzyny 5,75 .
        Tu moja ciekawostka w dynowie ,który ma 6 tys mieszkanców jest 5 stacji benzynowych a w ustrzykach -powiatowym miescie z 10 tys jedna.

Nie chodzi mi,że jest drogo ,tylko nic nie mozna znaleźć.A co do cen to tez przesadzaja w centrum w czarnej górze czekolada wedel 2,59 w ustrzykach górnych 4 zł.Warka 3,2 w sklepie .Piwo w esculapie 8 zł.Przebitka 400 %
      • Gość: facet Re: W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie si IP: *.tktelekom.pl 13.08.13, 13:00
        Skrajne dziadostwo i pogoń za mamoną.Wszechobecny bród i drożyzna.
    • Gość: misiek Re: W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie si IP: *.cdma.centertel.pl 13.08.13, 15:29
      Kocham Bieszczady, ale fakt ludziom tam zaczyna korba bić. Jak w Solinie za parking liczą 4zł/h to jest to już idiotyzm. W Czarnej górnej z kolei kobita chciała 3,6 zł za butelkę 1,5l wody (trzy razy drożej niż normalnie). Jakiś horror, tak się klienteli nie zdobywa.
      Dobrze, że ośrodki wypoczynkowe te ceny względnie maja ok.
      • Gość: KaktuS Re: W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 17:48
        Jeżeli Bieszczadzki Park Narodowy, za dzierżawę sklepu o pow. 50m2
        krzyczy sobie 50tys / rok - to proszę sobie skalkulować, ile tam MUSI kosztować woda, żeby zarobić na czynsz, zus, pensję itd.
        • rz-e Re: W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie si 13.08.13, 18:01
          Gość portalu: KaktuS napisał(a):

> Jeżeli Bieszczadzki Park Narodowy, za dzierżawę sklepu o pow. 50m2
          > krzyczy sobie 50tys / rok -

chyba niemozliwe. to ponad 80zl za 1m2 na miesiac.
          • Gość: KaktuS Re: W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 19:03
            niemożliwe ?
            75zł/m2
            wołosate
            i proponuję poszukać wcześniejszych przetargów, jakie były ceny.
            • rz-e Re: W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie si 13.08.13, 22:45
              Gość portalu: KaktuS napisał(a):

> niemożliwe ?
              > 75zł/m2
              > wołosate
              > i proponuję poszukać wcześniejszych przetargów, jakie były ceny.

nie 75 tylko 61 i zero ofert czyli nikt w tak drogim lokalu wody sprzedawal nie bedzie.
              znalazlem jeszcze jeden przetarg rowniez 0 ofert ale za to cena za 1m2 18 zl, czyli standard.
              poza tym chyba wszystkie sklepy jakie widzialem w bieszczadach byly w prywatnych budynkach i najczesciej prowadone przez wlascicieli wiec powolywanie sie na chore ceny wymyslane przez jeszcze chorszych urzedasow z parku mija sie z celem
    • Gość: grey Re: W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 18:04
      Trzeba musowo podnieść ceny, wtedy się na pewno opłaci :-) Podziwiam ludzi, którzy z uporem masochisty lgną do najpopularniejszych miejscówek nie zdając sobie sprawy jak mocno są robieni w ch.ja przez tzw. restauratorów :-) Trzeba się trochę naszukać żeby znaleźć spokojne miejsce bez biegających wkoło rozwrzeszczanych bachorów i paniuś w klapeczkach wybierających się na wycieczki w góry. Bieszczady zaczynają przypominać Tatry - syf, kiła, malaria i sztangle pociągnięte keczupem potocznie zwane zapiekankami za jedyne 10 zł. Z polskich gór to jeszcze sudety się bronią, ale też trzeba wiedzieć, gdzie warto się wybrać i trzeba mieć trochę szczęścia żeby nie trafić na pospolitego dusigrosza.
    • e_w_a_21 Bogdan Pieskacz - ale bajerant 13.08.13, 19:47
      Puknij się pan w głowę opowiadając o tanich liniach lotniczych.
      • Gość: RWD40 Re: Bogdan Pieskacz - ale bajerant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 20:00
        niby dlaczego . . . ma pukać ?
        mnóstwo młodych osób zamiast kilkudniowego wypadu w Bieszczady
        wybiera szybki wypad do Kopenhagi, Barcelony, Rzymu czy Glasgow
        z przelotem do 200zł w obie strony.
        • e_w_a_21 Re: Bogdan Pieskacz - ale bajerant 13.08.13, 20:19
          Ma się puknąć gdy problemem nie są tanie linie lotnicze tylko stosunek cen do jakości usług w Bieszczadach.Najłatwiej jest zwalić winę na kogoś innego i nie widzieć problemu u siebie.
          • Gość: RWD40 Re: Bogdan Pieskacz - ale bajerant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 21:34
            jaki jest ten stosunek jakości do cen ?
            W Polańczyku można znaleźć nocleg zarówno za 40zł jak i za 140zł
            i w obu przypadkach dostaniemy przyzwoitą jakość.
            Podobnie w Ustrzykach Górnych.
            Fakt - w weekendy jest głośno i tłoczno.
            Ale proponuję odwiedzić np Ustrzyki G. w ciągu tygodnia - pustki.
            Nie wspomnę o tych miejscach gdzie cisza, spokój, luz przez cały czas.
            Trzeba tylko wiedzieć czego się szuka i gdzie to można znaleźć.
            Bo po niedzielnym wyjeździe do Soliny rzeczywiście można się rozczarować.
            i proszę pamiętać o tym, że dla "masowego turysty" Bieszczady funkcjonują tylko 2 msc w roku.
            • lechowski51 Re: Bogdan Pieskacz - ale bajerant 13.08.13, 21:42
              Nikt normalny mieszkający na Podkarpaciu nie wyjeżdża w lecie do Polańczyka czy Soliny i nie nazywa tego Bieszczadami.Tak samo nikt normalny nie jedzie w Tatry i spaceruje po Krupówkach.
              A ceny są takie jak na całym świecie.Dopóki jest kupujący to jest i taka jest oferta.
              • Gość: Rolnikt Re: Bogdan Pieskacz - ale bajerant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.13, 21:52
                mam skierowanie do sanatorium w Polańczyku
                od 19 sierpnia do 13 września
                nie jechać ?
            • e_w_a_21 Re: Bogdan Pieskacz - ale bajerant 13.08.13, 22:22
              Ale w sumie gdzie jest problem ? Bieszczady są tak fajne, że im mniej ludzi tym lepiej. A że pensjonaty upadną - im mniej turystyki też tym lepiej.
              • rz-e Re: Bogdan Pieskacz - ale bajerant 13.08.13, 22:51
                e_w_a_21 napisał(a):

> - im mniej turystyki też tym lepiej.

a ZERO turystyki to mioooot na me serce :D
                • Gość: h Re: Bogdan Pieskacz - ale bajerant IP: *.podkarpacki.net 14.08.13, 06:33
                  tydzień temu chciałem zjeść obiad w Wołosatem trafiłem akurat na moment wynoszenia ławek z jedynej restauracji ,skończyło się na kawie w kubeczku plastikowym .Taką macie właśnie propozycję dla turystów..........
                  Kosze na zaporze zapchane i pod nimi kupa śmieci.......
    • meg83 W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie sier... 14.08.13, 10:01
      Bieszczady przegrywają cenami i to mocno z miejscami gdzie jest sporo taniej a oferta jest nie porównanie większa. Czas przestać lansować Bieszczady jako najpiękniejsze i najwspanialsze na świecie i zastanowić się nad ofertą. Tatry, Pieniny, Beskidy, słowackie góry - tam znajdziemy tańsze noclegi bez problemu o wyższym standardzie /mówimy o normalnych pokojach bez bajerów/, do tego darmowe parkingi lub miejsca gdzie można zostawić auto w sensownej odległości. No i oprócz Tatr darmowe szlaki...

Po za tym takie narzekanie słyszymy co roku. Problemem jest, to że chcą zarobić w 3-4 miesiące na cały rok. Od listopada-maja wszystko niemal pozamykane na 4 spusty. Może czas się zastanowić trochę i nad tym.

---
      Resfoto.pl - Podkarpacie w obiektywie
    • rz-e Re: W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie si 14.08.13, 10:54
      passazer napisał:

> Może to kryzys, a może ludzie mają już dość bieszczadzkiej drożyzny.

bo opiosywane tu bieszczady nie sa dla takich ludzi jak ja. my mamy inne. plecaczek z prowiantem / piciem mikro-namiot i rowerek. kasy nie wydaję prawie na nic a bawię się ze hohohohoho. ]
      szwerokim lukiem omijam wszystkie polanczyki, soliny wetliny i ustrzyki bo to miejsca dla bab z bachorami ktore a to lody a to pizze a to sramto i znudzonych grubasow przy grilu z browarem w lapie. gory smieci smrod wrzxask i kupa cwaniakow polujacych na kase
    • biggos3 W Bieszczadach lipiec kiepski, jaki będzie sier... 14.08.13, 18:25
      Taki kiepski że dziś 3h dzwoniłem po wszystkich ofertach żeby znaleźć wolny pokój 2os z łazienką na długi weekend 15-18 sierpnia w Wetlinie i okolicach ale wszędzie brak miejsc. Już nie wiem czy nie pojade w ciemno i może na miejscu dorwe kogoś z tabliczką wolne pokoje.
      • Gość: res-men W Solinie gówna pływaja po wodzie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.13, 23:44
        Podobnie w jeziorze Myczkowieckim --szamba do jeziora wpuszczaja włściciele osrodków szukając oszczędności .
        Zapomnijcie na 5 lat o jeziorach Bieszczadzkich do czasu ucywilizowania tego regionu.
        Jeśli pojedziesz choroba murowana a zapach jak na wsi za stodołą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka