kmdr_rohan 26.08.13, 17:30 A co pan Pupa przez okres swego senatorowania zrobił dla tych "miasteczek i wiosek"? Tak krótko w kilku zdaniach, mogę prosić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zośka Re: Pupa: Rząd zapomniał o miasteczkach i wioskac IP: *.rz.izeto.pl 26.08.13, 18:32 No Pupa streśćcie, co się Wam udało zrobić dla miast i miasteczek? A swoja drogą, czy to nie hipokryzja w wypominaniu pieniędzy na wyjazdy w teren koalicji - a Wy panowie za czyje pieniądze jeździcie, za czyje pieniądze te baloniki, folderki, wynajęte sale? Czy to aby nie z subwencji dla partii z budżetu państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: czas,żeby opłacali partie ich zwolennicy IP: *.rzeszow.vectranet.pl 30.08.13, 12:14 jw Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Pupa: Rząd zapomniał o miasteczkach i wioskach 26.08.13, 23:20 To dopiero "twarz Podkarpacia"... Pan kandydat P., niby rolnik na miejscową miarę, ponoć - odkąd nie został wybrańcem - urzędolił gdzieś w Dębicy. Ale że urzędnicza kasta wielkiego elektoratu nie zrobi, pan kandydat znowu przeonaczył się w rolnika na słowo honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Pupa: Rząd zapomniał o miasteczkach i wioskac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 23:28 A jakie to ma znaczenie kogo wybierzemy na senatora, polityka czy celebryte? Ważny jest decydent a na to wływu Polacy nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_olo Re: Pupa: Rząd zapomniał o miasteczkach i wioskac 27.08.13, 04:44 Nie spodziewaj się komandorze odpowiedzi. Ja podobne pytania zadaje od kilku tygodni i jedyne co uzyskuje w odpowiedzi to stek wyzwisk od pupowego elektoratu ... Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Pupa: Rząd zapomniał o miasteczkach i wioskac 27.08.13, 07:21 prawdziwy_olo napisał(a): > Nie spodziewaj się komandorze odpowiedzi. Ja podobne pytania zadaje od kilku ty > godni i jedyne co uzyskuje w odpowiedzi to stek wyzwisk od pupowego elektoratu > ... A elektorat wyżej pupy nie podskoczy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Pupa: Rząd zapomniał o miasteczkach i wioskac 27.08.13, 08:18 POstępacki elektorat zamiast pytać kto zlikwidował szkoły,posterunki policyjne,punkty pocztowe itp,PO winien sobie odpowiedzieć,kto tutaj przez 6 lat rządzi.POwinien również poszukać po programch partii i znależć,która to partia forsuje rozwój 8/12/ metropolii,kosztem prowincji. Nauczcie się wreszcie rozróżniać tych,którzy rządzą i partie opozycyjne.W normalnym kraju,normalni ludzie,media itd rozliczają rządzących a nie opozycję. W normalnym kraju,normalni ludzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Czysty pech 27.08.13, 11:18 Akurat od prawie ośmiu lat tkwię w okolicy, w której aktualnie grasuje pan P. A kiedyś nawet tę okolice reprezentował. I zarówno w latach 2006 - 2007, jak i przez ostatnie 6 lat jest tak samo. Na początku, a rok to był 2006, musiałam się nauczyć okolicy: gdzie są jakie biznesy, gdzie są jakie usługi... No i uczyłam się przede wszystkim tego, że usługi jakieś tam raz są, a za kwartał ich nie ma. Zdumiewałam się, że w takim Sędziszowie Młp. główne biznesy to apteki (jest ich w tej mieścince bodaj 9, a wtedy było 7) i lumpeksy. Nie ma natomiast (i nie było) ani jednej dobrej piekarni. Rok 2007 też był ciekawy - akurat do drobnej przebudowy tudzież innych zmian się wzięłam... no i, skoro nie miałam zamiaru wzbogacać lokalnego monopolisty, niemającego zresztą nic ciekawego w ofercie, to po wszystkie durne płytki, fugi etc. było latać do Rzeszowa. Nie trzeba było wielkiej kombinacji umysłowej, aby zauważyć, że iście, tu się "politykę rodzinną" prowadzi - co kawałek, to "cała władza w ręce (paru) rodzin". Ówcześni władcy krajowi (z parlamentarzystą P. włącznie), w większości dziewczęta i chłopcy z takich właśnie małych miasteczek, świetnie tę rzeczywistość znali; toteż całkiem słusznie opowiadali o "układach" - ale traktowali to jako hasło dla gonienia króliczka: w realu tak z tym "układem" we własnych matecznikach walczyli, że zwyczajnie go sobie podporządkowywali. Bez trudu wielkiego zresztą. Rok 2008 - i lata następne - niczym się od lat poprzednich nie różnił. Co prawda, od 20010 r., od pamiętnej powodzi, oba miasteczka się "modernizują" (w cudzysłów biorę, bo to są kosztowne zabiegi, modernizację pozorujące). Widać więc, że udało się opanować sztukę dojenia pieniędzy z UE; mniej znacznie - sensownego ich wydawania. Po jakie licho więc robić wielkie halo o to, z czym się do senatu wybrać: z Pupą, czy z Kawą? Jeden tam już był; i gdyby się nie chwalił, to nikt by o tym pojęcia nie miał. Drugiego jeszcze nie było... a obaj potrzebni do zajmowania fotela. Odpowiedz Link Zgłoś
shepard102 Jeden tam już był... 27.08.13, 12:25 Jeden tam już był; i gdyby się nie chwalił, to nikt by o tym pojęcia nie miał. Drugiego jeszcze nie było... Najzabawniejsze jest to, że gdyby jednemu i drugiemu pozamieniać "dossier" wklepane np. na prywatnych stronach www. - NIKT (może poza właścicielami i najbliższą gawiedzią) by się nie zorientował, że zamiany dokonano :-) Zupełnie jak we współczesnych "serialach" (choć tak naprawdę - to nie są seriale) TV: wyciąć kawałek z jednego i wkleić do drugiego - ZERO różnicy. W jednym, drugim i trzecim i tak gra Braciak, Karolak albo inna zwiezda... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Lechowski, czy możesz napisać raz coś mądrego? 27.08.13, 11:31 Taka skromna prośba. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_olo Re: Pupa: Rząd zapomniał o miasteczkach i wioskac 28.08.13, 22:05 Ojej biedna opozycja nic nigdy nie może ... szkoda, że tylko w Polsce. Idąc tokiem prawicowych idiotów można zadać pytanie, jaki jest sens wyboru senatora z partii, która jeszcze na pewno przez prawie 2 lata będzie w opozycji, skoro wg. prawicowych idiotów opozycyjny kandydat może g.wno robić, a i tak będzie cacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak jest Pupa na senatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 11:36 wybieramy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pupa twarzą Podkarpacia n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 13:07 a Bury d.pą podkarpacia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pupa na senatora! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.13, 12:04 d.upa blisko wora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. nie ważne jak daleko ale Pupa będzie senatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 13:09 a bolszewickie dupki dostano s.aczki Odpowiedz Link Zgłoś
shepard102 Re: Pupa na senatora! 27.08.13, 12:19 Czytam te różne komentarze, nawiązujące głównie do nazwiska kandydata i mieszane uczucia mam. Choć jedną pewność: gość ma PRZE.SR.ANE... :-)))) Ale mężnie to znosi. I za to w pewien sposób - podziwiam. Naprawdę! S. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Pupa na senatora! 27.08.13, 12:27 Powiem ci Shepradzie, że znam ludzi, którzy zmieniali nazwiska z bardziej błahych powodów. Jednemu nazwisko brzmiało zbyt żydowsko, drugiemu zbyt włościańsko. A tutaj pan senator twardy jest. Można wręcz rzec, że ma twardą d... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pupa na senatora! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.13, 12:32 On to nazwisko ma "wypracowane". poza tym - medialnie doskonałe! Zwraca uwagę, krótkie, łatwe do zapamiętania, żartobliwe... Jego nosiciel, no cóż, podobno - nazwa mówi sama za siebie - główny walor, to - jak sam podkreśla - przemawianie w radiu z ryjem. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Pupa na senatora! 27.08.13, 12:41 Komentatorzy POlityczni z Bożej łaski.Jak nie nazwisko,to zdjęcie niewłaściwe a w kraju rozwalony budżet,autostrady i koleje.Katastrofa demograficzna przy zabójczej emigracji najzdolniejszych i najbardziej energicznych młodych Polaków....szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
shepard102 Te, lechowski! 27.08.13, 14:40 Już Ci zdaje się nie raz proponowałem, zrobię to jeszcze raz: URWIJ se ŁEB! Po co Ci dwie D... PUPY???!!! :-) P.S. Zerknąłem tzw. mimochodem na spot p. Pupy z oracją niejakiego S. Ożoga: PALCE LIZAĆ! Co to za pan! Tak kulturalnie opowiada! Ach co za ton, co za ukłon, co za miara w każdym zdaniu! I jakie mądre przekonania... :-) (a najlepsze w tym spocie jest to, że Pupa ma trójkę dzieci. No, jeśli to ma być karta przetargowa pissu - to śmiem twierdzić, że widziałem już takich z... lepszym dorobkiem :-) Bon Voyage! S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pupanamyśli Re: Pupa na senatora! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.08.13, 21:55 Masz pupę na myśli? No, no... Rozwijasz się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Pupa na senatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 13:04 kultura bolszewicka w ataku, nie ważne co robi , wazne żeby ładnie sie nazywał, ortalion, aleś ty idiot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pupa na senatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 13:06 takie kwaśniewskie naprzykład, zmieniali, zmieniali bo twardej d... nie mieli tylko aby czerwonej sra,zki nie dostać....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pupa na senatora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 13:10 ale jak wygra to ci bedzie buro, oj buro..... Odpowiedz Link Zgłoś
shepard102 ale jak wygra to ci bedzie buro, oj buro..... 27.08.13, 14:41 Nie buro tylko WSTYD... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąk Re: Pupa: Rząd zapomniał o miasteczkach i wioskac IP: *.informel.com.pl 27.08.13, 21:48 Pupie najlepiej p.erdzenie wychodzi ponoć:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pupa: Rząd zapomniał o miasteczkach i wioskac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 12:26 a z ciebie najlepiej wychodzi gupota Odpowiedz Link Zgłoś