meg83 11.09.13, 08:55 Typowa polska robota - żal bierze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :D Re: Ścieżki na Lubelskiej. "Nie zadowolimy wszyst IP: *.rzeszow.mm.pl 11.09.13, 09:27 Dobra robota (fotograficzna oczywiście i konkretne wypunktowanie tej ścieżkowej porażki) na dodatek inne ścieżki w mieście jeszcze gorzej wyglądają ta prezentowana tutaj i tak jest z tych "lepszych" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mociumpan Re: Ścieżki na Lubelskiej. "Nie zadowolimy wszyst IP: *.res.pl 11.09.13, 09:28 czyli zamiast budować mniej a korzystniej dla wszystkich roztrwaniacie pieniądze na takie gówna a nie scieżki tylko po to aby statystyki zagrały - powinni was wywalić na zbity pysk skoro od tylu lat partactwa nie potraficie położyć wąskiego kawałka asfaltu równo a mistrz zamiast wozić sie za państwowe po Azji niech za swoje pojedzie do Krakowa i zobaczy jak wyglądają scieżki rowerowe wtedy was będzie stać na wykupienie terenu pod scieżki które nadają sie do jazdy - jak narazie jestescie prawie stolicą innowacji bo zamiast naprawdę działać innowacjnie działacie prawie innowacyjnie - czyli sciezki są ale takie prawie scieżki za to wydajecie na to nie prawie nasze pieniądze tylko nasze pieniądze ...to jest własnie podkarpacie - kraina bezmyślnych istot która w dziurawych majtkach ale sperfumowana pokazuje jak wyglada prawdziwy gospodarz -wszystko pobierznie - cała sieć scieżek rowerowych w Rzeszowie za tak ciężkie pieniądze to jedno inwestycyjne gó... bez składu i ładu ...dziurawe nierówne i kompletnie bez zadnej systematyki - ale urzędnicy i odpowiedzialni za to uwazają sie za mistrzów ...pokarpacka bieda nie bierze sie z braku pracowitosci ale z głupoty zarządzających i sciezki rowerowe w tym miescie własnie o tym swiadczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zna(f)ca Re: Ścieżki na Lubelskiej. "Nie zadowolimy wszyst IP: *.rz.izeto.pl 11.09.13, 11:01 A czy tu Q....wa ktoś komuś w tym naszym Rzeszowie dogodził? nieustanne ględzenia na każdy poruszony temat .Teraz akurat ścieżki są be ,czy któryś dureń był np: w Holandii i widział tam ścieżki z czego są wykonane.Jakoś tam nikomu one nie przeszkadzają jedynie naszym znawcom wszystkiego wszystko co się zrobi lub nie zrobi jest zawsze be. Tfu rzygać się chce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: Ścieżki na Lubelskiej. "Nie zadowolimy wszyst IP: *.wist.com.pl 11.09.13, 11:22 zna(f)co - a zastanowiłeś się nad dalszą częścią uwag? nad SYSTEMATYKĄ i LOGIKĄ naszych "ścieżek"? Głównie o to chodzi - ja nie miałbym nic przeciwko jeździe na brukowej kostce (ale jak wiadomo, są brukowe i BRUKOWE kostki, prawda?), ale co mi z brukowej nawet, skoro co 20m na środku stoi kubeł lub słup lub jest krawężnik lub, etc, etc??? Odpowiedz Link Zgłoś
rz-e nie karmic trolla 11.09.13, 12:01 Gość portalu: mociumpan napisał(a): > czyli zamiast budować mniej a to kolejne wcielenie trolla resmena uprasza sie o niekarmienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krecik Re: Ścieżki na Lubelskiej. "Nie zadowolimy wszyst IP: *.rzeszow.mm.pl 11.09.13, 11:21 Co do pierwszego zdjęcia w kwestii łagodzenia zakrętów to sprawa jest dyskusyjna. Domyślam się, że chodziło o to, żeby pierwszy oczekujący na skręcanie samochód "zmieścił się" nie blokując przejazdu roweru. W wielu innych przypadkach jest ścieżka "na wprost" i wtedy albo kierowca pcha się na ścieżkę i blokuje przejazd, albo staje dużo dalej (musi także za przejściem dla pieszych) i nic nie widzi. Z tych zakrętów nie robiłbym tu aż takiego problemu. Wg mnie wygodniej 2 razy skręcić niż denerwować się omijać blokujący samochód. Co do braku przejazdu przez skrzyżowania w ciągu ścieżek rowerowych to takich przypadków jest w mieście niestety wiele i tego nie rozumiem - niby przy obwodnicy jest cały czas ścieżka rowerowa ale chcą przejechać nią całą w jednego końca miasta na drugi trzeba parenaście razy zejść z roweru na światłach. Oczywiście sam też tego nie robię (zwracając jednak przy przejeździe baczną uwagę na przechodniów) ale tylko czekam aż gdzieś przydybie mnie jakiś policjant z mandatem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jasioplo błędy i jeszcze raz błędy !!! 11.09.13, 12:24 1. takie odgięcia są bardzo niebezpieczne ! sugerują kierowcy, że rowerzysta wcale nie będzie przekraczał jezdni prosto po przejeździe tylko pojedzie w prawo ! właśnie takie wykonywanie "odgięć" jest przez GDDKiA oceniane bardzo negatywnie jako pogarszające bezpieczenstwo w ruchu ! źródło: www.gddkia.gov.pl/userfiles/articles/i/infrastruktura-rowerowa_3000/documents/opinia_odginanie__3_.pdf 2. zdj. nr 5 i 7 barierki (po co one tam wogóle są ??) postawione są błędnie !!! niezachowana skrajnia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Ścieżki na Lubelskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.13, 11:32 Jak rozumiem w przetargu kryterium kluczowym było jak w "chińskiej" autostradzie "100% cena" :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bean357 Re: Ścieżki na Lubelskiej. "Nie zadowolimy wszyst 11.09.13, 11:58 Nie wiem czy ktoś z wykonawców oraz projektantów zwrócił uwagę na kompletny brak widoczności ścieżki dla skręcających na posesje czy do firm samochodem z Lubelskiej. Niestety zielone ekrany całkowicie uniemożliwiają zobaczenie czy nie jedzie ścieżką rowerzysta . W praktyce albo trzeba połowę samochodu zostawić na Lubelskiej(średnio bezpieczne) i sprawdzić czy nie ma rowerzystów albo wjechać na ścieżkę rowerową , która praktycznie przylega do ekranu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Ścieżki na Lubelskiej. "Nie zadowolimy wszyst IP: *.246.66.106.skyware.pl 11.09.13, 13:26 najlepiej aby urzędnik przesiadł sie na rower i wypróbował tych nowych ścieżek, ja już wyprobowałem- trzęsie niemiłosiernie pomimo że mam amortyzator z przodu, zresztą jak wszystkie ścieżki asfaltowe w Rzeszowie. okazuje się że zrobienie równej ścieżki przerasta umiejętności naszych budowlańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c3 Re: Ścieżki na Lubelskiej. "Nie zadowolimy wszyst IP: *.rzeszow.mm.pl 11.09.13, 22:03 Jest tu problem mentalny - przemieszczanie się na rowerze to nadal w Ratuszu "fanaberia", w najlepszym razie rekreacja, a nie środek transportu po mieście. Dlatego przykłada się dużą wagę do ulic dla aut (to oczywiście dobrze) - stale się je równa i poszerza. Ścieżki rowerowe jednak nadal są takim "kwiatkiem do kożucha", buduje się je niechlujnie i bez całościowej, spójnej i logicznej koncepcji. Są nie tylko wąskie (to przeżyje - aż takiego ruchu nie ma), ale przede wszystkim są nierówne, zaczynają się i kończą w przypadkowych miejscach, co chwila się urywają i zaczynają na nowo bo oczywiście po co budować przejazdy, a jak te przejazdy już są to trzeba walczyć z krawężnikami, co akurat mnie bardzo nie przeszkadza (używam roweru MTB), ale stanowi dość irytujące utrudnienie dla innych użytkowników (dlatego o ile irytują mnie kolesie, którzy jadą rowerem górskim po ulicach podczas gdy tuż obok jest ścieżka, to wybaczam to przewinienie użytkownikom rowerów szosowych i po części miejskich). Odpowiedz Link Zgłoś
pawwimah Ścieżki na Lubelskiej. "Nie zadowolimy wszystkich" 12.09.13, 11:00 "ampy uliczne przy budowanej ścieżce rowerowej znajdują się za ekranami dźwiękochłonnymi. Ścieżka zatem nie będzie dobrze oświetlona" A wystarczyły by przeźroczyste ekrany dźwiękochłonne i zarówno rowerzyści, piesi a także właściciele firm przy tej ulicy by byli zadowoleni, bo na chodnik i ścieżke rowerową by adało światło a firmy były by widoczne... w przeciwieństwie jak jest obcnie - przez te zielono-żółte ekrany nic nie widać. Masakra :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Hura ! Lubelska oddana- ścieżki podobno poprawili? IP: *.intertele.pl 27.10.13, 10:59 "Wykonawca inwestycji musiał poprawiać ścieżki. - Po tych poprawkach odbył się kontrolny przejazd rowerzystów ścieżkami. Pytaliśmy ich, czy mają jeszcze jakieś zastrzeżenia. Nie mieli - mówi dyrektor Magdoń " Ktoś tu kłamie - autor artykułu, dyr. Magoń albo rowerzyści. Jak była "tarka" na ścieżkach tak nikt poprawek nie robił. Czyzby odebrali fuszerkę ? Odpowiedz Link Zgłoś