Dodaj do ulubionych

A minister Tik Tak

22.11.13, 21:46
i jego szef,najwspanialszy przywódca od czasów Chrobrego uraczył nas Pendolino za 3.5 mld złotych.Na przyszłych polskich inżynierów czekają zmywaki Dublinie i Londynie.
wmeritum.pl/ekspansja-przemyslowa-polskiej-firmy/
Obserwuj wątek
    • Gość: Pendolino Re: A minister Tik Tak IP: *.rzeszow.hypnet.pl 22.11.13, 21:48
      Wolę Tik Tak niż Flaszka. ;-))
      • Gość: . Re: A minister Tik Tak IP: *.rzeszow.mm.pl 22.11.13, 22:20
        a autostrady?

www.youtube.com/watch?v=JewgO3-hyZ8
        • Gość: WszystkoPiS Re: A minister Tik Tak IP: *.rzeszow.hypnet.pl 22.11.13, 23:05
          No właśnie, nawet nie zaczęli budować! Wszystko, 4 km, wybudował PiS! ;-))
          • Gość: śpiący hypnet Re: A minister Tik Tak IP: *.rzeszow.mm.pl 22.11.13, 23:52
            Ale mi sie chce spać :-(

Pan - Tik Tak niech idzie spać !
        • Gość: . A kropek IP: *.rzeszow.mm.pl afiszuje sie hitlerem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.13, 08:56
          no cóż POpaprana partia czym prędzej na zmywak , tam wam POkażą jak się pendi lino
    • Gość: niepowiem Re: A minister Tik Tak IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.13, 10:04
      Nowak nie zamawiał Pendolino i nie kosztują 3,5 mld zł.
      • Gość: ciekawy Re: A minister Tik Tak IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.13, 10:51
        co Tusek pendził zamówić i jeszcze więcej dał?
        • lechowski51 Re: A minister Tik Tak 23.11.13, 11:50
          ktoś tam pisze;
          Nowak nie zamawiał Pendolino i nie kosztują 3,5 mld zł.

A kto zamawiał i ile bedzie kosztowało Pendolino?
          • Gość: Prześmiewca Re: A minister Tik Tak IP: *.isp4u.eu 23.11.13, 19:26
            Pędzęlino zamawiał Lechowski , pędził na piechotę.
            Uważał za głupotę to co wykonano tanio.

• Gość: Ciuchcia Re: A minister Tik Tak IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.11.13, 23:11
            Masz rację! Też uważam, że całkowicie wystarcza nam bieszczdzka ciuchcia!
            • lechowski51 Re: A minister Tik Tak 24.11.13, 09:18
              Indianie też kiedyś się cieszyli jak dostali świecidełka wartości 30$,gdy sprzedali za nie Manhattan...
              • Gość: IndianinXXIw. Re: A minister Tik Tak IP: *.rzeszow.hypnet.pl 24.11.13, 13:28
                No cóż, takie "świecidełka" ma większość krajów europejskich i sporo w reszcie świata... Rozumiem, że twoim zdaniem powinniśmy pozostać Indianami XXI w. :-(
                • Gość: 1984 Re: A minister Tik Tak IP: *.rz.izeto.pl 24.11.13, 14:49
                  Lechowski51 w sprawie Pendolino ma po części rację:

www.racjonalista.pl/kk.php/s,9083
                  PS.
                  Lechowski51 musisz się przemóc, żeby przeczytać bo to artykuł z "Racjonalisty".
                  • lechowski51 Re: A minister Tik Tak 24.11.13, 22:49
                    POlactwo nie jest dumne,ze "polskie" Pendolino PObiło rekord szybkości?.Chce POlactwu przypomnieć,że w II Rzeczpospolitej polscy inżynierowie zaprojektowali a polscy robotnicy wyprodukowali Luxtorpedę,która z zakopanego do Krakowa jechała 1 godz i 20 min.Dzisiaj za ministra Tik Taka pociągi jezdżą tą trasą 2.5 godz.
                    • Gość: Pendolino51 Re: A minister Tik Tak IP: *.rzeszow.hypnet.pl 24.11.13, 23:52
                      Mamy zatem rację, ciuchcia bieszczadzka wystarczy! Szybką zaś koleją, jak chce lechowski51, pojedziemy w Niemczech i Czechach! Co Ty wiesz o kolejach? ;-(
                      • ouimet Re: A minister Tik Tak 25.11.13, 02:03
                        Gość portalu: Pendolino51 napisał(a):

> Mamy zatem rację, ciuchcia bieszczadzka wystarczy! Szybką zaś koleją, jak chce
                        > lechowski51, pojedziemy w Niemczech i Czechach! Co Ty wiesz o kolejach? ;-(

8888
                        nie trzymasz poziomu dyskusji:)
                        rozmawiamyna inny temat:)
                    • Gość: 1984 Re: A minister Tik Tak IP: *.rz.izeto.pl 25.11.13, 07:29
                      Codziło jedynie o Pendolino. Za stan obecny kolei odpowiedzialni są ludzie, którzy doprowadzili do podziału PKP na niezliczoną ilość spółek. Proces ten rozpoczął się w 2001 z inicjatywy AWS i w obecnej sytuacji mowa o czymś takim jak "kompleksowy rozwój" jest nieporozumieniem. Przypisywanie winy jednej opcji politycznej jest niepoważne, zwłaszcza, że Grabarczyk także reprezentował "POlactwo".
                      Zainteresowanych polską myślą techniczną w temacie kolejnictwa odsyłam na strony naszych producentów:

pesa.pl
                      www.newag.pl
                      • lechowski51 Re: A minister Tik Tak 25.11.13, 08:31
                        No tak!.Grabarczyk,baron PO,także był przedstawicielem POlactwa.Te polskie składy pociągów napewno nie zachwycą POlactwa.Kolory nieładne....no i polskie!
                        • kmdr_rohan A kapuś - skrob, skrob... 25.11.13, 08:48
                          ...donosi...
                        • Gość: 1984 Re: A minister Tik Tak IP: *.rz.izeto.pl 25.11.13, 09:19
                          Pisząc tak o Grabarczyku strzelasz sobie sam w stopę. On kontynuował proces powstawania szybkich kolei będąc następcą ministra Polaczka, który to założenia i studium wykonalności odziedziczył po SLD.
                          • lechowski51 Re: A minister Tik Tak 25.11.13, 10:16
                            Zupełnie się nie rozumiemy!.Nikt rozsądny nie kwestionuje konieczności,w kraju tak dużym jak Polska,rozwoju kolei szybkich.Mieszkając w Anglii w miasteczku o kilkadziesiąt mil od Londynu,gdy załatwiałem coś w centrum,to nie jechałem samochodem a pociągiem co zajmowało mi 45 min a samochodem w zależności od korków godzine czy dwie dłużej.Przyjemnie jechało mi się również z Lille do Paryża,gdzie odległość ponad 300 km przejechałem w godzinę.
                            Rozwój kolejnictwa a szczególnie kolei szybkich w naszym kraju jest koniecznością ale nie poprzez wydawanie 3.5 mld zł na Pendolino które bedzie jeździć z szybkością 180 km.Przypominana przeze mnie nasza przedwojenna Luxtorpeda,pędziła z szybkością 14o km.
                            Tutaj rozmawiamy o koncepcji rozwoju kraju.POlactwo jak kiedys towarzysze szmaciaki,żyje w przekonaniu,że Unia nam da jak kiedys Moskwa.Tymczasem do tych 400 mld musimy wraz ze składkami dołożyć własne 200 mld a nasze zadłużenie zbliża się już prawie do biliona złotych-300 mld$/dla przypomnienia straszliwy dług Gierka to 20 mld$/.
                            Reasumując!.Polaczek miał rację pisząc program rozwoju kolei szybkich.Grabarczyk i minister Tik Tak kupując Pendolino zamiast pociągów z Bydgoszczy czy Wrocławia dożynają polską gospodarkę a POmagają Włochom.
                            • lechowski51 Re: A minister Tik Tak 25.11.13, 10:25
                              Tytułem uzupełnienia...
                              www.forbes.pl/pesa-sprzeda-do-niemiec-pociagi-za-120-mln-euro,artykuly,167032,1,1.html
                              • Gość: 1984 Re: A minister Tik Tak IP: *.rz.izeto.pl 25.11.13, 10:49
                                To było na stronach producenta, które podawałem wcześniej. Także Czechy, Rosja i Włochy.

Pendolino jest jedynie wierzchołkiem góry lodowej, dużo ważniejsze jest zatrzymanie długofalowego planu budowy KDP, który z trudnościami ale jednak powstawał ponad podziałami politycznymi. Grabarczyk był ostatnim ministrem, który sprzyjał tej wieloletniej wizji. Sam zakup Pendolino był błędem, jednakże mógł być podyktowany innymi względami np. realnym czasem uruchomienia połączeń na planowanej od dawna trasie Y (SLD, Polaczek, Grabarczyk). Przyjście Nowaka i całkowita zmiana koncepcji doprowadziła do sytuacji, że pomysł z włoskimi pociągami przeistoczył się w parodię. Trzeba było porzucić wieloletnie przygotowania i na szybko dostosować nowe trasy, na których pociąg mógł rozwijać docelowe prędkości. Nie wspomnę o środkach, które w znacznej części zmarnowano.
                                • lechowski51 Re: A minister Tik Tak 25.11.13, 14:38
                                  Miło mi,że jak odrzucisz antyreligijne uprzedzenia,to zaczynasz racjonalnie myśleć.Przeraża mnie patrząc na to co sie dzieje wokół mnie.Z tego co wybudowali zaborcy,pozostała nam kolejka wąskotorowa w Bieszczadach i z Przeworska.Zlikwidowano połączenia Zagórz Rzeszów,Zagórz Kraków,Dębica -Mielec-Tarnobrzeg ....a w WSI-24 brędzą,że rozwoju zazdrości nam cała Europa!
                                  • Gość: 1984 Re: A minister Tik Tak IP: *.rz.izeto.pl 25.11.13, 15:11
                                    Jakie uprzedzenia antyreligijne. To Ty nazywałeś mnie bolszewikiem, ubekiem i banderowcem ze względu na min. mój ateizm. I co to ma wspólnego z kolejami dużych prędkości?
                                  • Gość: PodBałtykiem Re: A minister Tik Tak IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.11.13, 21:26
                                    A Rosja planuje szybką kolej z Moskwy do Paryża! Niedoczekanie ich, nie przez Polskę albo przez Skandynawię! Niech budują tunel pod Bałtykiem!
                                    Masz rację, Nam wystarczy, jak piszesz: "kolejka wąskotorowa w Bieszczadach i z Przeworska." ;-))
                                    • Gość: PodBałtykiem Re: A minister Tik Tak IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.11.13, 21:32
                                      Przepraszam; miało być:
                                      A Rosja planuje szybką kolej z Moskwy do Paryża! Niedoczekanie ich, nie przez Polskę! Przez Skandynawię, albo niech zbudują tunel pod Bałtykiem! A może przez Czechy? Tam juz jest szybka kolej! Ukraina też ma swoje plany, a lechowski51 ma swoje... ;-))
                                      Masz rację, Nam wystarczy, jak piszesz: "kolejka wąskotorowa w Bieszczadach i z Przeworska." ;-))
                                      • lechowski51 Re: A minister Tik Tak 25.11.13, 22:59
                                        1984 pisze;
                                        Jakie uprzedzenia antyreligijne. To Ty nazywałeś mnie bolszewikiem, ubekiem i banderowcem ze względu na min. mój ateizm. I co to ma wspólnego z kolejami dużych prędkości?

Nie każdy ateista jest czy był bolszewikiem,ubekiem a na pewno nie banderowcem.Nie chcę mi sie wracać do moich wpisów ale uważam,że przesadzasz.Być może mogłem napisać o Twoich bolszewickich poglądach ale nie to,że jesteś bolszewikiem.Od szerzenia banderowskich a zarazem antypolskich poglądów jest na tym forum historyk/młody,tutejszy,ika/,który występuje pod różnymi postaciami,w zależności jaki nick przydzieli mu sotenny.Ciebie z takich poglądów nie zapamiętałem.Chyba,ze się mylę?!
                                        • Gość: Sotenny Re: A minister Tik Tak IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.11.13, 23:30
                                          Ja czekam na błyskotliwa ripostę na post w sprawie szybkiej kolei:
                                          "A Rosja planuje szybką kolej z Moskwy do Paryża! Niedoczekanie ich, nie przez Polskę! Przez Skandynawię, albo niech zbudują tunel pod Bałtykiem! A może przez Czechy? Tam juz jest szybka kolej! Ukraina też ma swoje plany, a lechowski51 ma swoje... ;-))
                                          Masz rację, Nam wystarczy, jak piszesz: "kolejka wąskotorowa w Bieszczadach i z Przeworska."
                                          A Ty odpowiadasz mi:
                                          "Nie każdy ateista jest czy był bolszewikiem,ubekiem a na pewno nie banderowcem.
                                          Nie chcę mi sie wracać do moich wpisów ale uważam,że przesadzasz.Być może mogłe
                                          m napisać o Twoich bolszewickich poglądach ale nie to,że jesteś bolszewikiem.Od
                                          szerzenia banderowskich a zarazem antypolskich poglądów jest na tym forum hist
                                          oryk/młody,tutejszy,ika/,który występuje pod różnymi postaciami,w zależności ja
                                          ki nick przydzieli mu sotenny.Ciebie z takich poglądów nie zapamiętałem.Chyba,z
                                          e się mylę?!"
                                          Chyba jednak sie mylisz... ;-)

• Gość: 1984 Re: A minister Tik Tak IP: *.rz.izeto.pl 26.11.13, 07:30
                                          Mnie też się nie chce szukać. Nie twierdzę, że to nagminne jednak w przypadku braku argumentów nerwy Ci czasem puszczają. Natomiast pisanie o bolszewickich poglądach, towarzyszach szmaciakach, komuchach, ateistycznych dewotach itp. jest Twoją normalną retoryką i na to już w zasadzie nie zwracam uwagi. Banderowiec pojawił się przy okazji wykazywania bezsensowności rekonstrukcji rzezi wołyńskiej jako autopromocji władz lokalnych Radymna w związku z referendum odwoławczym tychże.
                                          Musisz pamiętać, że jeżeli będziesz pisał prawdę to w miarę możliwości Cię wspomogę, jeżeli zaczniesz naginać fakty albo uprawiać propagandę będę Cię krytykować. I nie ma to związku z religią, bo jak wykazuje praktyka to wierzący zwykle czują się bardziej moralni i nadają sobie prawo do pouczania innych.
                                          Ta właściwość przypisana jest części wyznawców wszystkich religii, katolicyzm nie jest akurat jakimś szczególnym wyjątkiem od reguły.
                                          • Gość: 1984 Re: A minister Tik Tak IP: *.rz.izeto.pl 26.11.13, 11:50
                                            Muszę się sam poprawić (zgodnie z zasadami). Organizatorem rekonstrukcji rzezi było miasto Radymno, natomiast referendum dotyczyło gminy Radymno. Nie mogło więc to mieć żadnego związku - poza nazwą.
                              • Gość: niepowiem Re: A minister Tik Tak IP: 37.190.179.* 26.11.13, 14:19
                                No i co z tego, że Pesa sprzedała do Niemiec SZYNOBUSY? ... JarKacz ci powiedział, że Pendolino jest be, to teraz kłamiesz i bredzisz o tym pociągu? Mam nadzieję, że żaden pisior do tego pociągu w takim razie nie wsiądzie.
                            • Gość: niepowiem Re: A minister Tik Tak IP: 37.190.179.* 26.11.13, 14:17
                              Ale gościu kłamiesz o Pendolino. Płacą ci za to?
                        • Gość: niepowiem Re: A minister Tik Tak IP: 37.190.179.* 26.11.13, 14:24
                          Pewnie kłamco i manipulancie nie wiesz, że 95% pociągów na polskich torach jest polskiej produkcji.
                    • Gość: niepowiem Re: A minister Tik Tak IP: 37.190.179.* 26.11.13, 14:22
                      Kłamiesz ignorancie. W żywe oczy. Kto ci za to płaci?
          • Gość: niepowiem Re: A minister Tik Tak IP: 37.190.179.* 26.11.13, 14:21
            Za Grabarczyka było zamówione, zaś modernizacja linii kolejowych pod ten pociąg rozpoczęła się za premiera Marcinkiewicza, tylko wtedy kasy na pociągi brakło.

Kosztują 1,6 mld zł + 1 mld zł na budowę hali utrzymaniowej i serwis na 17 lat. Więc żadne 3,5 mld zł kłamco i manipulancie.
    • Gość: . Tik Tak, Tik Tak , coraz bliżej dna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.13, 12:16
      wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpospolita-po-ponizej-20-proc/pfjk8
      • lechowski51 Re: Tik Tak, Tik Tak , coraz bliżej dna... 26.11.13, 12:36
        1984 pisze;
        Mnie też się nie chce szukać. Nie twierdzę, że to nagminne jednak w przypadku braku argumentów nerwy Ci czasem puszczają. Natomiast pisanie o bolszewickich poglądach, towarzyszach szmaciakach, komuchach, ateistycznych dewotach itp. jest Twoją normalną retoryką i na to już w zasadzie nie zwracam uwagi. Banderowiec pojawił się przy okazji wykazywania bezsensowności rekonstrukcji rzezi wołyńskiej jako autopromocji władz lokalnych Radymna w związku z referendum odwoławczym tychże.
        Musisz pamiętać, że jeżeli będziesz pisał prawdę to w miarę możliwości Cię wspomogę, jeżeli zaczniesz naginać fakty albo uprawiać propagandę będę Cię krytykować. I nie ma to związku z religią, bo jak wykazuje praktyka to wierzący zwykle czują się bardziej moralni i nadają sobie prawo do pouczania innych.
        Ta właściwość przypisana jest części wyznawców wszystkich religii, katolicyzm nie jest akurat jakimś szczególnym wyjątkiem od reguły.

Zupełnie mnie nie interesuje Twoje wyznanie,dopóki się z nim tutaj nie afiszujesz i nie zwalczasz tych,którzy maja inny światopogląd.Ja w przeciwieństwie do Ciebie,do uprawiania swoich praktyk religijnych mam kościół i tam mam miejsce,do wyznawania swojej wiary.Ty i inne ateistyczne dewotki,przywłaszczacie sobie to forum,do głoszenia swojej wiary,że Boga nie ma i każdego,mającego inny pogląd,zwalczacie metodami,nie mającymi nic wspólnego,z kulturą czy tolerancja o której tak bredzicie,na różne sposoby.Oczywiście Ty masz inną klasę aniżeli resmen,komandor czy yanan.Nie mniej,nie widziałem,abys protestował,gdy używają knajackiego języka i poniżają swoich oponentów.
        Nie wiem co pisałeś o rekonstrukcji ukraińskiego ludobójstwa na Polakach,na Wołyniu i Podolu?.Wiem na pewno,że nie reagowałeś na oszczercze wpisy banderowskiego nacjonalisty,który dość często odwiedza to forum.
        • Gość: 1984 Re: Tik Tak, Tik Tak , coraz bliżej dna... IP: *.rz.izeto.pl 26.11.13, 12:46
          > Zupełnie mnie nie interesuje Twoje wyznanie,dopóki się z nim tutaj nie afiszuj
          > esz i nie zwalczasz tych,którzy maja inny światopogląd.Ja w przeciwieństwie do
          > Ciebie,do uprawiania swoich praktyk religijnych mam kościół i tam mam miejsce,d
          > o wyznawania swojej wiary.Ty i inne ateistyczne dewotki,przywłaszczacie sobie t
          > o forum,do głoszenia swojej wiary,że Boga nie ma i każdego,mającego inny pogląd
          > ,zwalczacie metodami,nie mającymi nic wspólnego,z kulturą czy tolerancja o któr
          > ej tak bredzicie,na różne sposoby

Rozumiem, to forum należy do katolików i my ateistyczne dewotki chcemy je przejąć. Gazeta Wyborcza nie jest pismem liberalnym, a nakierowana jest na krzewienie jedynie słusznych wartości. Niestety nader często mylisz to forum ze świątynią, powołując się na naukę własnego kościoła jako jedyne źródło moralności.
          A ateizm jest wiarą w takim samym sensie jak nie zbieranie znaczków to hobby.
          • Gość: . Re: Tik Tak, Tik Tak , coraz bliżej dna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.13, 13:43
            wynurzenia przygłupa?
        • Gość: 1984 Re: Tik Tak, Tik Tak , coraz bliżej dna... IP: *.rz.izeto.pl 26.11.13, 13:13
          Nie dopatrzyłem. O ludobójstwie jedynie wspomniałem na okoliczność nazywania przeciwników rekonstrukcji rzezi jako formy obchodów banderowcami (bo nie o same obchody przecież chodziło). Natomiast tego nacjonalisty nie kojarzę, zresztą ta sprawa ciągnęła się dość długo, a ja nie dyżuruję na forum. Musiał Ci nieźle zaleźć za skórę, pewnie przywołał postać bł. Kocyłowskiego jako osoby wyróżniającej się w błogosławieniu ludobójców.
          • lechowski51 Re: Tik Tak, Tik Tak , coraz bliżej dna... 26.11.13, 14:52
            Banderowcy bronią "swoich" niezależnie czy trzymali w ręku sakre biskupią jak Kocyłowski czy Szeptycki.Natomiast z lubością piszą o księżach pedofilach w wśród polskiego duchowieństwa.Dla nich zwyrodnialcy spod znaku UPA to bojownicy o wolną Ukrainę a żołnierze AK to bandyci i koniokrady.
            • Gość: 1984 Re: Tik Tak, Tik Tak , coraz bliżej dna... IP: *.rz.izeto.pl 26.11.13, 15:41
              Nie będę przypominał kto beatyfikował Kocyłowskiego, bo mnie to jakoś szczególnie nie interesuje, ale advocatus diaboli się nie popisał.
              Natomiast w sprawie pedofilii kościół sam sobie zaszkodził. Ks. Kloch już w zasadzie nie wiedział jak tłumaczyć seryjne lapsusy arcybiskupa w kwestii winy kolejnych osób, edukacji seksualnej czy filozofii gender. Zbiegło się to w czasie z informacjami z Dominikany, wypowiedziami ks. Lipki itp.
            • Gość: Strażak Re: Tik Tak, Tik Tak , coraz bliżej dna... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 26.11.13, 20:19
              Czy ktoś uwierzy, że Kaczyński wyniósł dziecko z pozaru? ;-))
    • Gość: . a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 14:59
      oczywiściw na basenie narodowym, teraz madonna bedziemiała sie gdzie w...ać gdy nnastępnym razem przyjedzie...
      • Gość: . Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rzeszow.mm.pl 27.11.13, 15:31

OBRAZEK dla Kropka

A tu dla normalnych:
        goła baba
        • Gość: . Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 15:39
          cywilizujecie sie , cywilizujecie towarzyszu kropek IP: *.rzeszow.mm.pl.
          zamiast s.ać za stodołą Mucha wam zrobiła wygode.... i na takie gołe baby se patrzycie, to już coś!
          • Gość: . Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rzeszow.mm.pl 27.11.13, 19:43
            Kropek , Twoja stara sie puszcza .
            • lechowski51 Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. 27.11.13, 20:37
              1984 pisze;
              Rozumiem, to forum należy do katolików i my ateistyczne dewotki chcemy je przejąć. Gazeta Wyborcza nie jest pismem liberalnym, a nakierowana jest na krzewienie jedynie słusznych wartości. Niestety nader często mylisz to forum ze świątynią, powołując się na naukę własnego kościoła jako jedyne źródło moralności.
              A ateizm jest wiarą w takim samym sensie jak nie zbieranie znaczków to hobby.

Nie to forum nie należy do katolików i nie chce aby do nich należało.Jednocześnie miałbym nieśmiała prośbę do takich jak Ty,wyznawców wiary,że Boga nie ma abyście z tego forum nie czynili sobie miejsca do opluwania waszych katolickich sąsiadów,współpracowników z pracy czy członków waszych rodzin,którzy nie są wyznawcami waszej wiary.
              Jak do tej pory,nie zauważyłem na tym forum ani jednego tematu zachęcającego,was ateistyczne dewotki do porzucenia waszej wiary oraz opluwania was za wasze przekonania.
              Tymczasem moge znaleźć takie dni,gdzie powstawało tutaj kilka wątków,opluwających katolików,ośmieszających naszą wiarę ,wyzywających nas od ciemniaków i głupków,tylko dlatego,że jesteśmy chrześcijanami.
              • Gość: S.aczza5mlnzł Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.11.13, 21:09
                Czy wyobrażasz sobie Kaczyńskiego wynoszącego dziecko z pożaru?
              • Gość: Dewot Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.11.13, 21:24
                Czy jesteś tak absolutnie pewien, że jeżeli Ty wierzysz w Boga, to wszyscy muszą wierzyć, nawet w to, że Boga nie ma. Czy nie można nie wierzyć, że Bóg jest?
                I naprawdę nie potrafisz zrozumieć, że aby być dewotką, trzeba najpierw wierzyć, np. w twojego Boga, a człowiek, który nie wierzy juz z samej definicji nie może być dewotką.
                Nota bene, ciekawe, czy zdajesz sobie sprawę z tego, że dewotka to rodzaj żeński od dewot (łac. devotus - poświęcony, oddany), mężczyzna ostentacyjnie obnoszący się ze swoją pobożnością, wymagający jej od innych (bigot, świętoszek). I jak to się ma do twoich ateistycznych dewotek? ;-)
                • Gość: . Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rzeszow.mm.pl 27.11.13, 21:58
                  a ja już w nic wierzę
              • Gość: 1984 Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rz.izeto.pl 28.11.13, 07:45
                Skończ z czerpaniem wiedzy nonsensopedii.
                Dopóki nie dowiesz się czym jest teizm nie będziesz w stanie zrozumieć co to ateizm, a nawet wtedy nie ma takiej gwarancji. Mylisz, jak zwykle, krytykowanie zachowań, wypowiedzi hierarchów i części wiernych z atakiem na wiarę. Wielu katolików piszących na tym forum nie podziela Twojego radykalizmu religijnego o czym świadczą pojawiające się od czasu do czasu wpisy. Poczucie zaszczucia przez ateistów w kraju, w którym za zdjęcie krzyża we własnym gabinecie można mieć postawione prokuratorskie zarzuty o obrazę uczuć religijnych, trzeba traktować jedynie jako objaw pewnego zespołu o którym pisałem. Także postawa wielkościowa "ateistyczne dewotki" jest jego objawem.

PS
                Czekam od końca lipca na odpowiedź, która z wersji 10 przykazań jest dla Ciebie podstawą własnej wiary. Przypomnę bo twierdziłeś, że nie będziesz dyskutował z ludźmi, którzy nie uznają dekalogu jako wyznacznika moralności.
                Czekam.
            • Gość: . a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.13, 09:27
              kropek IP: *.rzeszow.mm.pl .pewnie i ciebie zaliczyła , uważaj na hiv, bo jak twoja wróci ze s.acza imieniem mynyster sportu Muchy i zarazi sie to ci łeb urwie..
              chociaż w tym s.aczu też można sie dorobić hiva...
              • Gość: . Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rzeszow.mm.pl 28.11.13, 09:42
                tak tak , zamiast sracza wolałbyś pomnik Kaczyńskiego...
                • Gość: . Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.13, 10:16
                  przynajmniej nie koestował by tyle co s.acz Muchy..
                  • Gość: . Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rzeszow.mm.pl 28.11.13, 10:24
                    Kaczyński i PiS obsrywają Polskę i Polaków każdego dnia.
                    Smierdzi kaczym gównem na odległość. Wytłumacz to kaczym że wybudowali taki kibelek i tam można sr... do woli tam a nie w moim domu codziennie z telewizora.
                    • lechowski51 Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. 28.11.13, 15:28
                      1984 PISZE;
                      Czekam od końca lipca na odpowiedź, która z wersji 10 przykazań jest dla Ciebie podstawą własnej wiary. Przypomnę bo twierdziłeś, że nie będziesz dyskutował z ludźmi, którzy nie uznają dekalogu jako wyznacznika moralności.
                      Czekam.

Zaglądnij do Katechizmu KK
                      www.katechizm.opoka.org.pl/rkkkIII-2wst.htm
                      • Gość: 1984 Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rz.izeto.pl 28.11.13, 16:26
                        Dla ułatwienia podaję obie wersje bo masz problemy ze zrozumieniem pytania:

www.biblia.start24.eu/335-Dlaczego-w-Kosciele-Katolickim-10-przykazan-jest-inne-niz-w-Biblii-.html
                    • Gość: . Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.13, 15:34
                      acha dopuszczą Kaczyńskiego do kibelka, tam bedo sie schodzić pedały i gendery, nikt normalny nie dobije sie ze s.aniem do kibelka Muchy za 5 mln złociszów.
                      • Gość: . Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rzeszow.mm.pl 28.11.13, 15:54
                        Prawackie pismactwa typu Nasz Nocnik jeżdżą po gender jak po burej suce. Nie wiem nie znam się ale dogmaty ,np.o dziewictwie ,nieomylności zdaje się już nieaktualne.
                        • Gość: . Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.13, 15:59
                          no i widzisz nie bedziesz musiał do nocnika, Mucha ci zafundowała s.acz.
                          a gender co to takiego?
                          w przedszkolach przygotowywują dzieci dla pedofilów?
                          • Gość: . Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rzeszow.mm.pl 28.11.13, 16:10
                            Czy Papież sra w lesie ? -Nie
                            Czy Ja chodzę do miejskich szaletów ? - Też nie.

-Słyszałeś ten kawał "Nie, ja też nie"?
                            -Nie
                            -Ja też nie
                            -Czaisz?
                            -Nie
                            • lechowski51 Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. 28.11.13, 16:42
                              1984 pisze;
                              Dla ułatwienia podaję obie wersje bo masz problemy ze zrozumieniem pytania:

www.biblia.start24.eu/335-Dlaczego-w-Kosciele-Katolickim-10-przykazan-jest-inne-niz-w-Biblii-.html

Jak korzystasz z blogów,zamiast źródeł,to później masz problemy.
                              • Gość: 1984 Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rz.izeto.pl 28.11.13, 16:58
                                To raczej Ty korzystając z suplementów zamiast biblii masz problem.
                                • lechowski51 Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. 28.11.13, 17:14
                                  Dla mnie,źródłem jest Katechizm,mojego Kościoła.Dla Ciebie i innych ateistycznych dewotek,źródłem moze być blog,artykuł w Racjonaliście czy "wesoły filmik" Urbana a nawet bilboard,gdzie niedawno wyznawaliście swoją wiarę.
                                  • Gość: 1984 Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rz.izeto.pl 28.11.13, 17:28
                                    Ok. Chodziło mi oto czy w ogóle biblia jest dla Ciebie źródłem słowa bożego. Jak zauważyłeś pewnie na blogu było odniesienie do oryginału tzn. Księgi Wyjścia, bo nie o miejsce umieszczenia chodziło a o treść. To miało uprościć odpowiedź na pytanie.
                                    Będę o tym pamiętał gdy kiedykolwiek powołasz się na najważniejszą księgę dla wyznań chrześcijańskich czy też na jakąkolwiek treść w niej zawartą.

Billboard z wyznaniem wiary ateistycznej? Twoja głupota dorównuje jedynie Twojemu zaangażowaniu.
                                  • Gość: Superdewot Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rzeszow.hypnet.pl 28.11.13, 20:24
                                    Wiem, Katechizm Kościoła jest dla Ciebie źródłem, ale źródłem czego? Tego, że Chrystus powinien być Królem (superburmistrzem?) Goleniowa? Gratuluję! ;-))
                                    PS. Dlaczego zapominasz o dewotach? Jesteś przecież klinicznym dewotem, tyle, że katolickim i wikarym z Bochni, niestety... ;-(
                                  • Gość: Kibolizm Re: a Mucha zafundowała s.acz za 5 mln zł. IP: *.rzeszow.hypnet.pl 28.11.13, 21:01
                                    Jak podejrzewam, właśnie kończysz ucztę piłkarską z menu Legii. Chciałbym zatem przy okazji zapytać, dlaczego doping trybun zupełnie rozchodził się z wydarzeniami na boisku? Gdy kibice szaleli, na płycie nic się nie działo! I vice versa! Na boisku wpadały gole, a kibice milczeli! Czyżby coś na linii scenariusz, reżyser, aktorzy szwankowało? A w rankingu 79 miejsce! Tomaszewski na prezesa? ;-))
    • Gość: WikaryzB. Re: A minister Tik Tak IP: *.rzeszow.hypnet.pl 28.11.13, 20:05
      I co Ci się tu nie podoba?

"Tylko w tym roku Pesa osiągnie blisko 1,7 miliarda złotych przychodów. Do 2015 kwota ma wzrosnąć do nawet 3 miliardów złotych."

Ktoś z nas dwóch, ma chyba ograniczone możliwości poznawcze... :-)
      • lechowski51 Re: A minister Tik Tak 03.12.13, 16:19
        Prokuratura nie dopatrzyła sie korupcji gdy zwolennicy Prorasiewicza oferowali pracę w spółce miedziowej bo....skarb państwa ma Tylko 30% udziałów!.Zobaczymy czy POdobnie było z Pendziolino?!
        fakty.interia.pl/polska/news-pis-wniosek-do-nik-w-sprawie-zakupu-pendolino,nId,1068002
        • kmdr_rohan Kapuś się dzisiaj rozpisał... 03.12.13, 16:28
          Odwala szychtę jak prawdziwy bolszewik.
        • Gość: "Prorasiewicz" Re: A minister Tik Tak IP: *.rzeszow.hypnet.pl 03.12.13, 21:49
          A eurosceptyczny Preziolino pędzi, nomen omen, na Ukrainę, namawia ją na wstąpienie do Jewropiejskiego Sajuza i krytykuje Tuska, że jest nie dość europejski! Coś takiego to nawet Brudziński nie wymyśliłby. :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka