e_w_a_21 14.01.14, 19:54 Czy to ta organizacja współpracująca z komunistami do 1989 roku ? Czy to nie ona skupiała tzw księży patriotów ? PIS chyba zapomniał o historii lansując obecnie Caritas. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tojesttemat Re: Caritas IP: *.opera-mini.net 14.01.14, 21:50 No właśnie: "Zły Owsiak, dobry Caritas – takiego zestawienia używają prawicowi komentatorzy w corocznej krytyce Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Gdyby jednak te same kryteria, które stosują do oceny WOŚP, przyłożyć do kościelnej organizacji, wyszłoby, że Caritas to "aferzyści" jeszcze więksi niż Owsiak, w dodatku o "szemranej" przeszłości. Co by było na przykład, jeżeli jeden z WOŚP-owców, tak jak kilka lat temu księża z Caritasu w Płocku, wyłudziłby z PFRON 1,7 mln złotych? (na-Temat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raar Re: Caritas IP: 212.180.227.* 14.01.14, 23:33 A z PFRON to się nie "wyłudza"? A co niby robi? Dostaje mannę z nieba? Nagabując w każdym możliwym miejscu to niby co się robi? Potulnie prosi???? Widział ktoś biegających za tymi z puszkami czy też było odwrotnie???? Rusz mózgownicą zanim zaczniesz gęgać jak media całą niedzielę...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caritasteżmoże Re: Caritas IP: *.opera-mini.net 14.01.14, 23:52 PFRON to nie manna tylko nasze podatki. No tak, wiadomo, od PFRON każdy wyłudza! Dlaczego zatem Caritas nie może wyłudzać? Cicho, wiem! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raar Re: Caritas IP: 212.180.227.* 14.01.14, 23:57 Wyłudza/dostaje ( niepotrzebne skreślić, w zależności o kim piszemy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
e_w_a_21 Re: ewa21 15.01.14, 08:55 Dupku - poczytaj lepiej wszystkie moje wcześniejsze komentarze to się dowiesz jakie mam poglądy. Wtedy też możesz poszczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Caritas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 09:07 a co to za idiota zaczął ten temat? ubek? Odpowiedz Link Zgłoś