Dodaj do ulubionych

Alternatywny

21.07.10, 22:20
Jeszcze rano obejrzałam, nie ściągnęłam, teraz już nie mogę, spróbujesz??

www.hcfor.pl/katastrofy-lotnicze-i-morskie/13143-szcz-tki-ze-smole-ska-i-cia-ofiar.html
Obserwuj wątek
    • mr.sajgon Re: Alternatywny 21.07.10, 22:29
      jola.iza1 napisała:

> Jeszcze rano obejrzałam, nie ściągnęłam, teraz już nie mogę, spróbujesz??
      >
      > www.hcfor.pl/katastrofy-lotnicze-i-morskie/13143-szcz-tki-ze-smole-ska-i-cia-ofiar.html

A konkretnie co chcesz sciagnac - oredzie Komorowskiego ?
      • jola.iza1 Re: Alternatywny 21.07.10, 22:37
        Sajgon, a konkretnie widzisz stronę zalinkowaną?? Ja nie widzę, może to
        i dobrze??
        • mr.sajgon Re: Alternatywny 21.07.10, 22:48
          jola.iza1 napisała:

> Sajgon, a konkretnie widzisz stronę zalinkowaną?? Ja nie widzę, może to
          > i dobrze??

Tak widze, sa na niej zdjecia ze Smolenska i linki np. do w/w oredzia.
          • mr.sajgon Zrzut strony 21.07.10, 22:54
            strona
            • jola.iza1 Re: Zrzut strony 21.07.10, 22:59
              Zapisz proszę wszystkie zdjęcia, ja już nie mogę wejść na stronę, ja nigdzie ni odważyłabym się pokazać, znam proporcje, serio.
              • mr.sajgon Re: Zrzut strony 21.07.10, 23:01
                jola.iza1 napisała:

> Zapisz proszę wszystkie zdjęcia, ja już nie mogę wejść na stronę, ja nigdzie ni
                > odważyłabym się pokazać, znam proporcje, serio.

OK zapisze i jutro ci przesle pod wskazany adres albo zamieszcze na witrynie.
                • jola.iza1 Re: Zrzut strony 21.07.10, 23:12
                  Na gazetową poproszę, nie zamieszczaj, bo i po co?? Brutalne
                  uświadomieniesad
                  • hummer Jolu 22.07.10, 10:46
                    jola.iza1 napisała:

> Na gazetową poproszę, nie zamieszczaj, bo i po co?? Brutalne
                    > uświadomieniesad

Na co Ci zdjęcia prezydenckich trucheł? Nie rozumiem tego.
                    • jola.iza1 Re: Jolu 22.07.10, 13:38
                      Nie prezydenckich , zdjęcia z miejsca katastrofy.
                      Widzisz, to je tak: gupoty gadamy o błocie, o źle przykrytym, dajemy się wpuszczać w patomorfologów, resztki nie zebrane i inne takie.
                      Podziękowania się należą Rosjanom i tyle!
                      • manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 13:59
                        > Podziękowania się należą Rosjanom i tyle!==

Wolne zarty.
                        • jola.iza1 Re: Jolu 22.07.10, 14:38
                          Manny, a ja bym chętnie cię tam wpuściła, cobyś zbierał te rączki,
                          nóżki, serio. Więcej powiem, wszystkich krzyczących, broniących i
                          takie taamsad
                          • imasumak Re: Jolu 22.07.10, 16:39
                            jola.iza1 napisała:

Manny, a ja bym chętnie cię tam wpuściła, cobyś zbierał te rączki,
                            nóżki, serio. Więcej powiem, wszystkich krzyczących, broniących i
                            takie taamsad

Ale o co chodzi? Że makabra może usprawiedliwiać jakieś niedopatrzenia przy
                            zbieraniu i badaniu szczątków?
                          • manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 18:03
                            Wiesz co. Zrobilbym to. Przynajmniej bylbym epwny ze wszystko zostalo zrobione
                            jak nalezy a tak to najpierw lezalo, okradzione zostalo, teraz jak najszybciej
                            sie zaorze a prawdy nigdy nie dojdziemy. I jeszcze dziekujmy Rosjanom. Jak
                            napisalem. Wolne zarty.
                            • tojajurek Re: Jolu 22.07.10, 19:31
                              A do jakiej niby prawdy mielibysmy jeszcze dojść?
                              Pilot samolotu walnął w glebę, bo zlekceważył wszelkie przepisy i
                              reguły bezpieczeństwa. Czy go ktoś naciskał, czy sam uważał siebie
                              za "debeściaka" - to ma już znaczenie trzeciorzędne.
                              No chyba, że ktoś jeszcze uważa, że to sprawka UFO, albo może czary?
                              • manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 19:33
                                Zachodzi kwestia winy kontrolerow i informacji jakie przekazywali pilotom. No
                                ale Jasnie Oswiecieni wszystko juz wiedza i myslec dalej nie musza.
                                • hummer Re: Jolu 22.07.10, 19:42
                                  manny-jestem napisał:

> Zachodzi kwestia winy kontrolerow i informacji jakie przekazywali pilotom. No
                                  > ale Jasnie Oswiecieni wszystko juz wiedza i myslec dalej nie musza.

I pewnie kontrolerzy, jeszcze zrobili mgłę.

Prawda jest taka, że jak na wysokości 100 m dla TU 154 nic nie widać, to się
                                  daje gazu i się spieprza. Takie są procedury. Nie zrobiono tego. Są trupy.
                                • jola.iza1 Re: Jolu 22.07.10, 19:49
                                  manny-jestem napisał:

Czyli??? Powinni lądować?? Manny, wieża polska, wieża białoruska, wieża rosyjska, zatem?? Szczerze mówiąc o coś innego mi szło, było mineło, mam pokazać zdjęcia?? Mam pokazać , cobyśtA docenili , że nie Polakom było dane zbieranie??
                                • mr.sajgon Re: Jolu 22.07.10, 20:08
                                  manny-jestem napisał:

Powiedzmy sobie wprost, ten konkretny model samolotu nie mial prawa wystartowac
                                  z Warszawy z lotniskiem docelowym w Smolensku. Pisze to w oparciu o prognoze pogody.
                                  • jola.iza1 Re: Jolu 22.07.10, 20:17
                                    Powiedzmy sobie wprost, ta tutka mogła spokojnie wystartować i mogła
                                    wylądowac na wojskowym lotnisku, nie w tych warunkach oczywiZda??
                                  • manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 20:19
                                    Powiedzmy sobie wprost. Tym konkretnym modelem samolotu polski rzad nie powinien
                                    latac co najmniej od dekady jesli nie od 1989 roku.
                                    • jola.iza1 Re: Jolu 22.07.10, 20:44
                                      A bo ??
                                    • hummer Re: Jolu 22.07.10, 20:46
                                      manny-jestem napisał:

> Powiedzmy sobie wprost. Tym konkretnym modelem samolotu polski rzad nie powinie
                                      > n
                                      > latac co najmniej od dekady jesli nie od 1989 roku.

A niby dlaczego? Tutka jest szybka i niezawodna. Żaden samolot nie przeżyje
                                      bliskiego spotkania III stopnia z drzewem i glebą.

Teraz nasze elity ograniczą się do Europy. Atlantyk jest za duży.

Jakoś nikt nie wspomina, że nowe rządowe samoloty nie będą w stanie go przelecieć.
                                      • manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 21:19
                                        hummer napisał:

Tutka jest szybka i niezawodna.

Hummer, Ty jestes z nauk scislych nie ja. Dziwi mnie ze psizesz takie bzdety.
                                        • hummer Re: Jolu 22.07.10, 21:24
                                          manny-jestem napisał:

> hummer napisał:
                                          >
                                          > Tutka jest szybka i niezawodna.
                                          >
                                          >
                                          > Hummer, Ty jestes z nauk scislych nie ja. Dziwi mnie ze psizesz takie bzdety.

Przepraszam, ale cię nie rozumiem. Może wyjaśnisz co masz merytorycznie do
                                          powiedzenia.
                                          • manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 22:15
                                            Czytalem gdzies ze ze wszystkich samolotow w uzyciu Tupolew-154 mial najwieksza
                                            przecietna wypadkow. Czyzby nie byla to prawda?
                                            • hummer Re: Jolu 22.07.10, 22:24
                                              manny-jestem napisał:

> Czytalem gdzies ze ze wszystkich samolotow w uzyciu Tupolew-154 mial najwieksza
                                              > przecietna wypadkow. Czyzby nie byla to prawda?

Dalej żadnych dowodów w postach. Ja np. czytałem gdzieś, że Jarosław Kaczyński
                                              ma wnuki.
                                              • manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 22:27
                                                Ojej przeciez nie na wszystko dac mozna dowod. Pytam czy cos wiesz. Jak nie to
                                                Ty obstan przy swoim a ja przy swoim dopoki cos co wyjsni temat bedzie dostepne.
                                                czytalem to dawno. Nawet nie pamietam gdzie.
                                                • hummer Re: Jolu 22.07.10, 22:32
                                                  manny-jestem napisał:

> Ojej przeciez nie na wszystko dac mozna dowod. Pytam czy cos wiesz. Jak nie to
                                                  > Ty obstan przy swoim a ja przy swoim dopoki cos co wyjsni temat bedzie dostepne
                                                  > .
                                                  > czytalem to dawno. Nawet nie pamietam gdzie.

Zapytam nieskromnie.
                                                  Leciałeś Tutką? Bo ja tak.
                                                  • manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 22:47
                                                    Ja tez. Najgorszy lot w moim zyciu.
                                                  • hummer Re: Jolu 22.07.10, 22:50
                                                    manny-jestem napisał:

> Ja tez. Najgorszy lot w moim zyciu.

Akurat leciałem w potężnej burzy. Też miło nie było. Ale nie chciałbym wtedy
                                                    lecieć Boeingiem czy Airbusem.

Nie byłoby mnie już wśród Was.
                                                  • manny-jestem Re: Jolu 23.07.10, 12:52
                                                    ZNowu bzdety pleciesz kolego wink
                              • mr.sajgon Re: Jolu 22.07.10, 19:38
                                tojajurek napisał:

> A do jakiej niby prawdy mielibysmy jeszcze dojść?
                                > Pilot samolotu walnął w glebę, bo zlekceważył wszelkie przepisy i
                                > reguły bezpieczeństwa. Czy go ktoś naciskał, czy sam uważał siebie
                                > za "debeściaka" - to ma już znaczenie trzeciorzędne.
                                > No chyba, że ktoś jeszcze uważa, że to sprawka UFO, albo może czary?

Chyba cie kopna w kostke, nie uzgadnialismy tekstu a moge uwazac go za swoj.
                                • tojajurek Re: Jolu 22.07.10, 20:03
                                  mr.sajgon napisał:

> Chyba cie kopna w kostke, nie uzgadnialismy tekstu a moge uwazac
                                  go za swoj.

Cieszę się, że się zgadzamy. Troche mnie męczyło, że kiedyś mnie
                                  poniosło i na Ciebie najechałem, choć to nie leży na ogół w moich
                                  zwyczajach.
                                  A w meritum sprawy zgadzam się z Jolą, że współczuć należy tym
                                  wszystkim - kimkolwiek są - którzy musieli zbierać i identyfikować
                                  zwłoki w Smoleńsku, a właściwie ich pokawałkowane i przemieszane
                                  szczątki. W tym kontekście nie rozumiem niektórych rodzin ofiar,
                                  które chcą odkopywać trumny i do nich zaglądać. To chore.
                                  • mr.sajgon Re: Jolu 22.07.10, 22:23
                                    Nie ma sprawy nie jestem ze szkla i nie cierpie na nadwrazliwosc smile
                                    Do spraw netowych mam bardzo duzy dystans.

pozdrawiam smile
                                    • hummer Re: Jolu 22.07.10, 22:25
                                      mr.sajgon napisał:

> Nie ma sprawy nie jestem ze szkla i nie cierpie na nadwrazliwosc smile
                                      > Do spraw netowych mam bardzo duzy dystans.

A nienetowych smile
                                      • mr.sajgon Re: Jolu 22.07.10, 22:31
                                        hummer napisał:

> mr.sajgon napisał:
                                        >
                                        > > Nie ma sprawy nie jestem ze szkla i nie cierpie na nadwrazliwosc smile
                                        > > Do spraw netowych mam bardzo duzy dystans.
                                        >
                                        > A nienetowych smile
                                        >

Ty to potrafisz czlowieka zdolowac smile
                                        Do spraw poza netem jestem smiertelnie powazny jesli dotyczy to pracy, jesli
                                        kobiet to sie rozplywam jak czekoladka w upal wink
                                        Reszta w normie.
                                        • hummer Daj łapę :) 22.07.10, 22:34

• mr.sajgon Prosze :-) 22.07.10, 22:36
                                            hummer napisał:

>
                                            • hummer Re: Prosze :-) 22.07.10, 22:40
                                              Nie wiem na czym to polega, ale mam do Cię słabość. Pewnie chodzi o przywary.
                                              Uwielbiamy kobiety i mamy niewyparzone ozory.

Więcej grzechów nie pamiętam smile
                                              • mr.sajgon Re: Prosze :-) 22.07.10, 22:58
                                                hummer napisał:

> Uwielbiamy kobiety i mamy niewyparzone ozory.
                                                >
                                                > Więcej grzechów nie pamiętam smile
                                                >
                                                I tak trzymac kolego smile
                                                • hummer Re: Prosze :-) 22.07.10, 23:02
                                                  mr.sajgon napisał:

> hummer napisał:
                                                  >
                                                  > > Uwielbiamy kobiety i mamy niewyparzone ozory.
                                                  > >
                                                  > > Więcej grzechów nie pamiętam smile
                                                  > >
                                                  > I tak trzymac kolego smile

Tego się trzymam, bracie.
                            • jola.iza1 Re: Jolu 22.07.10, 20:02
                              No to masz, zbieraj, nie moje zakreślenia, coby jasne było
                              i44.tinypic.com/hwg3eu.jpg
                              i39.tinypic.com/smccxe.jpg
                              • mr.sajgon Re: Jolu 22.07.10, 22:22
                                jola.iza1 napisała:

> No to masz, zbieraj, nie moje zakreślenia, coby jasne było
                                > i44.tinypic.com/hwg3eu.jpg
                                > i39.tinypic.com/smccxe.jpg

Odebralas ?
                                • jola.iza1 Re: Jolu 22.07.10, 22:51
                                  taksmile dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka