jola.iza1 21.07.10, 22:20 Jeszcze rano obejrzałam, nie ściągnęłam, teraz już nie mogę, spróbujesz?? www.hcfor.pl/katastrofy-lotnicze-i-morskie/13143-szcz-tki-ze-smole-ska-i-cia-ofiar.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr.sajgon Re: Alternatywny 21.07.10, 22:29 jola.iza1 napisała: > Jeszcze rano obejrzałam, nie ściągnęłam, teraz już nie mogę, spróbujesz?? > > www.hcfor.pl/katastrofy-lotnicze-i-morskie/13143-szcz-tki-ze-smole-ska-i-cia-ofiar.html A konkretnie co chcesz sciagnac - oredzie Komorowskiego ? Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Alternatywny 21.07.10, 22:37 Sajgon, a konkretnie widzisz stronę zalinkowaną?? Ja nie widzę, może to i dobrze?? Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Alternatywny 21.07.10, 22:48 jola.iza1 napisała: > Sajgon, a konkretnie widzisz stronę zalinkowaną?? Ja nie widzę, może to > i dobrze?? Tak widze, sa na niej zdjecia ze Smolenska i linki np. do w/w oredzia. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Zrzut strony 21.07.10, 22:59 Zapisz proszę wszystkie zdjęcia, ja już nie mogę wejść na stronę, ja nigdzie ni odważyłabym się pokazać, znam proporcje, serio. Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Zrzut strony 21.07.10, 23:01 jola.iza1 napisała: > Zapisz proszę wszystkie zdjęcia, ja już nie mogę wejść na stronę, ja nigdzie ni > odważyłabym się pokazać, znam proporcje, serio. OK zapisze i jutro ci przesle pod wskazany adres albo zamieszcze na witrynie. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Zrzut strony 21.07.10, 23:12 Na gazetową poproszę, nie zamieszczaj, bo i po co?? Brutalne uświadomienie Odpowiedz Link
hummer Jolu 22.07.10, 10:46 jola.iza1 napisała: > Na gazetową poproszę, nie zamieszczaj, bo i po co?? Brutalne > uświadomienie Na co Ci zdjęcia prezydenckich trucheł? Nie rozumiem tego. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Jolu 22.07.10, 13:38 Nie prezydenckich , zdjęcia z miejsca katastrofy. Widzisz, to je tak: gupoty gadamy o błocie, o źle przykrytym, dajemy się wpuszczać w patomorfologów, resztki nie zebrane i inne takie. Podziękowania się należą Rosjanom i tyle! Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 13:59 > Podziękowania się należą Rosjanom i tyle!== Wolne zarty. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Jolu 22.07.10, 14:38 Manny, a ja bym chętnie cię tam wpuściła, cobyś zbierał te rączki, nóżki, serio. Więcej powiem, wszystkich krzyczących, broniących i takie taam Odpowiedz Link
imasumak Re: Jolu 22.07.10, 16:39 jola.iza1 napisała: Manny, a ja bym chętnie cię tam wpuściła, cobyś zbierał te rączki, nóżki, serio. Więcej powiem, wszystkich krzyczących, broniących i takie taam Ale o co chodzi? Że makabra może usprawiedliwiać jakieś niedopatrzenia przy zbieraniu i badaniu szczątków? Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 18:03 Wiesz co. Zrobilbym to. Przynajmniej bylbym epwny ze wszystko zostalo zrobione jak nalezy a tak to najpierw lezalo, okradzione zostalo, teraz jak najszybciej sie zaorze a prawdy nigdy nie dojdziemy. I jeszcze dziekujmy Rosjanom. Jak napisalem. Wolne zarty. Odpowiedz Link
tojajurek Re: Jolu 22.07.10, 19:31 A do jakiej niby prawdy mielibysmy jeszcze dojść? Pilot samolotu walnął w glebę, bo zlekceważył wszelkie przepisy i reguły bezpieczeństwa. Czy go ktoś naciskał, czy sam uważał siebie za "debeściaka" - to ma już znaczenie trzeciorzędne. No chyba, że ktoś jeszcze uważa, że to sprawka UFO, albo może czary? Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 19:33 Zachodzi kwestia winy kontrolerow i informacji jakie przekazywali pilotom. No ale Jasnie Oswiecieni wszystko juz wiedza i myslec dalej nie musza. Odpowiedz Link
hummer Re: Jolu 22.07.10, 19:42 manny-jestem napisał: > Zachodzi kwestia winy kontrolerow i informacji jakie przekazywali pilotom. No > ale Jasnie Oswiecieni wszystko juz wiedza i myslec dalej nie musza. I pewnie kontrolerzy, jeszcze zrobili mgłę. Prawda jest taka, że jak na wysokości 100 m dla TU 154 nic nie widać, to się daje gazu i się spieprza. Takie są procedury. Nie zrobiono tego. Są trupy. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Jolu 22.07.10, 19:49 manny-jestem napisał: > Zachodzi kwestia winy kontrolerow i informacji jakie przekazywali pilotom. No > ale Jasnie Oswiecieni wszystko juz wiedza i myslec dalej nie musza. Czyli??? Powinni lądować?? Manny, wieża polska, wieża białoruska, wieża rosyjska, zatem?? Szczerze mówiąc o coś innego mi szło, było mineło, mam pokazać zdjęcia?? Mam pokazać , cobyśtA docenili , że nie Polakom było dane zbieranie?? Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Jolu 22.07.10, 20:08 manny-jestem napisał: > Zachodzi kwestia winy kontrolerow i informacji jakie przekazywali pilotom. No > ale Jasnie Oswiecieni wszystko juz wiedza i myslec dalej nie musza. Powiedzmy sobie wprost, ten konkretny model samolotu nie mial prawa wystartowac z Warszawy z lotniskiem docelowym w Smolensku. Pisze to w oparciu o prognoze pogody. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Jolu 22.07.10, 20:17 Powiedzmy sobie wprost, ta tutka mogła spokojnie wystartować i mogła wylądowac na wojskowym lotnisku, nie w tych warunkach oczywiZda?? Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 20:19 Powiedzmy sobie wprost. Tym konkretnym modelem samolotu polski rzad nie powinien latac co najmniej od dekady jesli nie od 1989 roku. Odpowiedz Link
hummer Re: Jolu 22.07.10, 20:46 manny-jestem napisał: > Powiedzmy sobie wprost. Tym konkretnym modelem samolotu polski rzad nie powinie > n > latac co najmniej od dekady jesli nie od 1989 roku. A niby dlaczego? Tutka jest szybka i niezawodna. Żaden samolot nie przeżyje bliskiego spotkania III stopnia z drzewem i glebą. Teraz nasze elity ograniczą się do Europy. Atlantyk jest za duży. Jakoś nikt nie wspomina, że nowe rządowe samoloty nie będą w stanie go przelecieć. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 21:19 hummer napisał: Tutka jest szybka i niezawodna. Hummer, Ty jestes z nauk scislych nie ja. Dziwi mnie ze psizesz takie bzdety. Odpowiedz Link
hummer Re: Jolu 22.07.10, 21:24 manny-jestem napisał: > hummer napisał: > > Tutka jest szybka i niezawodna. > > > Hummer, Ty jestes z nauk scislych nie ja. Dziwi mnie ze psizesz takie bzdety. Przepraszam, ale cię nie rozumiem. Może wyjaśnisz co masz merytorycznie do powiedzenia. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 22:15 Czytalem gdzies ze ze wszystkich samolotow w uzyciu Tupolew-154 mial najwieksza przecietna wypadkow. Czyzby nie byla to prawda? Odpowiedz Link
hummer Re: Jolu 22.07.10, 22:24 manny-jestem napisał: > Czytalem gdzies ze ze wszystkich samolotow w uzyciu Tupolew-154 mial najwieksza > przecietna wypadkow. Czyzby nie byla to prawda? Dalej żadnych dowodów w postach. Ja np. czytałem gdzieś, że Jarosław Kaczyński ma wnuki. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Jolu 22.07.10, 22:27 Ojej przeciez nie na wszystko dac mozna dowod. Pytam czy cos wiesz. Jak nie to Ty obstan przy swoim a ja przy swoim dopoki cos co wyjsni temat bedzie dostepne. czytalem to dawno. Nawet nie pamietam gdzie. Odpowiedz Link
hummer Re: Jolu 22.07.10, 22:32 manny-jestem napisał: > Ojej przeciez nie na wszystko dac mozna dowod. Pytam czy cos wiesz. Jak nie to > Ty obstan przy swoim a ja przy swoim dopoki cos co wyjsni temat bedzie dostepne > . > czytalem to dawno. Nawet nie pamietam gdzie. Zapytam nieskromnie. Leciałeś Tutką? Bo ja tak. Odpowiedz Link
hummer Re: Jolu 22.07.10, 22:50 manny-jestem napisał: > Ja tez. Najgorszy lot w moim zyciu. Akurat leciałem w potężnej burzy. Też miło nie było. Ale nie chciałbym wtedy lecieć Boeingiem czy Airbusem. Nie byłoby mnie już wśród Was. Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Jolu 22.07.10, 19:38 tojajurek napisał: > A do jakiej niby prawdy mielibysmy jeszcze dojść? > Pilot samolotu walnął w glebę, bo zlekceważył wszelkie przepisy i > reguły bezpieczeństwa. Czy go ktoś naciskał, czy sam uważał siebie > za "debeściaka" - to ma już znaczenie trzeciorzędne. > No chyba, że ktoś jeszcze uważa, że to sprawka UFO, albo może czary? Chyba cie kopna w kostke, nie uzgadnialismy tekstu a moge uwazac go za swoj. Odpowiedz Link
tojajurek Re: Jolu 22.07.10, 20:03 mr.sajgon napisał: > Chyba cie kopna w kostke, nie uzgadnialismy tekstu a moge uwazac go za swoj. Cieszę się, że się zgadzamy. Troche mnie męczyło, że kiedyś mnie poniosło i na Ciebie najechałem, choć to nie leży na ogół w moich zwyczajach. A w meritum sprawy zgadzam się z Jolą, że współczuć należy tym wszystkim - kimkolwiek są - którzy musieli zbierać i identyfikować zwłoki w Smoleńsku, a właściwie ich pokawałkowane i przemieszane szczątki. W tym kontekście nie rozumiem niektórych rodzin ofiar, które chcą odkopywać trumny i do nich zaglądać. To chore. Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Jolu 22.07.10, 22:23 Nie ma sprawy nie jestem ze szkla i nie cierpie na nadwrazliwosc Do spraw netowych mam bardzo duzy dystans. pozdrawiam Odpowiedz Link
hummer Re: Jolu 22.07.10, 22:25 mr.sajgon napisał: > Nie ma sprawy nie jestem ze szkla i nie cierpie na nadwrazliwosc > Do spraw netowych mam bardzo duzy dystans. A nienetowych Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Jolu 22.07.10, 22:31 hummer napisał: > mr.sajgon napisał: > > > Nie ma sprawy nie jestem ze szkla i nie cierpie na nadwrazliwosc > > Do spraw netowych mam bardzo duzy dystans. > > A nienetowych > Ty to potrafisz czlowieka zdolowac Do spraw poza netem jestem smiertelnie powazny jesli dotyczy to pracy, jesli kobiet to sie rozplywam jak czekoladka w upal Reszta w normie. Odpowiedz Link
hummer Re: Prosze :-) 22.07.10, 22:40 Nie wiem na czym to polega, ale mam do Cię słabość. Pewnie chodzi o przywary. Uwielbiamy kobiety i mamy niewyparzone ozory. Więcej grzechów nie pamiętam Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Prosze :-) 22.07.10, 22:58 hummer napisał: > Uwielbiamy kobiety i mamy niewyparzone ozory. > > Więcej grzechów nie pamiętam > I tak trzymac kolego Odpowiedz Link
hummer Re: Prosze :-) 22.07.10, 23:02 mr.sajgon napisał: > hummer napisał: > > > Uwielbiamy kobiety i mamy niewyparzone ozory. > > > > Więcej grzechów nie pamiętam > > > I tak trzymac kolego Tego się trzymam, bracie. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Jolu 22.07.10, 20:02 No to masz, zbieraj, nie moje zakreślenia, coby jasne było i44.tinypic.com/hwg3eu.jpg i39.tinypic.com/smccxe.jpg Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: Jolu 22.07.10, 22:22 jola.iza1 napisała: > No to masz, zbieraj, nie moje zakreślenia, coby jasne było > i44.tinypic.com/hwg3eu.jpg > i39.tinypic.com/smccxe.jpg Odebralas ? Odpowiedz Link