Dodaj do ulubionych

Białoruskie standarty

28.01.14, 09:29
Z całym szacunkiem dla ofiar przestępców ale.....
jeżeli ktoś odsiedział karę za przestępstwo na mocy wyroku sądu i po jej odbyciu zostaje skierowany do ośrodków resocjalizacji, która może trwać od dzisiaj w nieskończoność to SORRY - to jest totalitaryzm.
Obserwuj wątek
    • e_w_a21 Błąd w tytule 28.01.14, 09:32
      Widzę to więc nie podniecajcie się za mocno.
    • chris1970 Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 11:01
      Pytanie, czy w ogóle taki ktoś powinien być skazany na karę więzienia, czy od razu do zakładu zamkniętego dla osób chorych mentalnie.
      Cóż da kara ileś tam lat za kratami, skoro głowy chorej nie naprawi.
    • smalltownboy Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 15:23
      To przez debilizm polityków, którzy najpierw zlikwidowali karę śmierci a dopiero później wprowadzili dożywocie. Tak naprawdę, to ten Trynkiewicz powinien wisieć, ale lewactwo chciało się przypodobać eurokołchozowi na początku lat 90tych XX wieku i zniosło sprawiedliwą karę.
      • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 15:27
        Zamiast PISdolic bez sensu, sprawdz sobie dokladnie kiedy zniesiono kare smierci.

Moze wtedy przestaniesz tak glupio PISdzic.
        • smalltownboy Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 15:30
          To wytłumacz polszewiku czemu ten śmieć nie zawisł? Co było tego przyczyną? Wiem, że wy polszewicy cenicie kryminalistów, bo w pierdlach macie prawie 100% poparcie.
          • robert_resmanowicz Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 15:41
            pięknie ...piękne kur.wa pięknie
            • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 15:54
              robert_resmanowicz napisał(a):

> pięknie ...piękne kur.wa pięknie

A tobie co?

;-D
              • chris1970 Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 16:18
                O mały włos nie popuściłem.
                • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 16:19
                  chris1970 napisał:

> O mały włos nie popuściłem.

Takiej zabawki jak my nie ma żadne polskie forum.

;-D
          • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 16:04
            Widzisz PISowski smieciu, memorandum na kare smierci wprowadzono w 1988 roku i dlatego Trynkiewiczowi sie upieklo.

Wiec juz dalej nie PISdol komunistyczny niedouku tak jak twoj idol - znawca komunistycznego prawa pracy - bezzebny staruch Kaczynski.
            • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 16:08
              Pomyliło ci się memorandum wprowadzone w 95 z początkiem obowiązywania w 98 nowego Kodeksu Karnego opracowanego w 97.
              I grzeczniej nieco, bo jeden cham resmern na tym forum wystarczy.
              • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 16:11
                PISdusiu, memorandum w 88. Inaczej Trynkiewicz by wisial.

Przepros PISdusiu za klamstwa...
                • smalltownboy Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 17:13
                  Polszewiku, ale kto zamienił karę śmierci na 25 lat więzienia zamiast na dożywocie? Dożywocia nie było. Lewactwo wywaliło z kodeksu karę śmierci i nie wprowadziło dożywocia. Stąd powstało obecne zamieszanie. Platfusi śmieciu pewnie cieszysz się z tego, bo twoim kumplom się upiekło?
                  • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 17:21
                    Chlopcze z miasta pedalow, w 89 roku rzadzilo lewactwo?

Wez ty sie puknij w ten swoj czerwony PISdziacki leb i troche poszperaj w ksiazkach.

PISduszku, o jakich moich kolegach piszesz, ze im sie kara smierci upiekla?

Masz jakies konkretne dowody czy tylko tak sobie kalumniami rzucasz?

Chcesz to chlopcze z placzem odszczekiwac w Sądzie? I placic jako zadoscuczynienie tak ze 20 tys. pln na rzecz WOŚP Owsiaka?

moze wtedy przestaniesz rzucac klamstwami w necie.

• smalltownboy Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 17:22
                      Platfusia gnido, zamilcz. Kto nie wprowadził dożywocia do kodeksu? No kto?
                      • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 17:26
                        PISdku, co za PIS rozpaczy buehehehehe

Zamilcz buehehee

No kto?

Pomysl troche..

rok 1988 i 89

Juz kumasz?
                        czy dalej mam cie za Ziobre uwazac?
                        • smalltownboy Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 17:28
                          Co ma moratorium do zamiany w kodeksie? Można było zamienić na dożywocie ale tego nie było. Tu jest problem a nie jakieś moratorium.
                          • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 17:33
                            Zero pojecia o prawie a sie mądrzysz. Typowa Kempa z ciebie.

• smalltownboy Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 17:34
                              Jesteś zwyczajnym trolem.
        • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 15:51
          Gość portalu: Maniek napisał(a):

> Zamiast PISdolic bez sensu, sprawdz sobie dokladnie

Zamiast używać resmenowych standardów chamskiej napierdlanki, bo dyskusją tego nazwać nie można, spróbuj ty odszukać fakty, a dowiesz się, że to rząd Oleksego (SLD) wprowadził w 1995 memorandum na wykonywanie kary śmierci w Polsce. A dopiero 1 września 1998 została formalnie zastąpiona dożywociem. Więc przez ponad 3 lata rządów SLD i chwilki dla AWS był cyrk.
          • robert_resmanowicz Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 15:56
            jak walisz konia tez myslisz o mnie ?
            • lechowski51 Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 16:02
              Rzeczywiście białoruskie standardy
              wpolityce.pl/wydarzenia/72828-obrazy-trynkiewicza-trafialy-na-aukcje-wosp-rzecznik-orkiestry-nikomu-nie-mozemy-zabronic-wziecia-udzialu-w-zbiorce
              • robert_resmanowicz Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 16:07
                Wiesz co lechowski ...twoja matka chyba pomyliła pAtentex oval z chemorolem na chemoroidy i tak sie ty urodziłes - pomyśl głąbie coś to za rewelacje wstawił heblu :-) ? i to jeszcze z tej kłamliwej szczekaczki
                • chris1970 Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 16:23
                  Właściwie, to się ciesz, że twoja nie zastosowała się do lansowanej obecnie metody konroli urodzień. Wyskrobano nie tych co trzeba.
                  Nie uczono cię, że matka, to jest matka? Wara od każdej.
                  Bezdenny mule. Przesadziłeś.
                  • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 16:31
                    Komu ty podstawy kultury tłumaczysz?
                    Żartujesz...

;-D
                    • robert_resmanowicz Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 16:39
                      no jak prześmiewco - myslisz o mnie jak walisz tego konia pisowcu śmieszy czy obrazki tez w nocy oglądasz ?
                      • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 16:47

> no jak prześmiewco - myslisz o mnie jak walisz tego konia pisowcu

Zawsze, wszędzie i w każdej sytuacji myślę o tobie. Bez ustanku.
                        Zajebiśćie poprawiasz mi humor.

;-D
                  • robert_resmanowicz Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 16:33
                    a ojca sie rusza ? poczytaj jego komentarze - zrobiłem to rozmyslnie - jemu wolno mojego ojca dopisywać do list UBckich ? Niech sp..la i ty tez denny mule - typowo pisowska reakcja Kalego - jak wy to patriotyzm jak oni to niemoralne - zamilcz smieciu
                    • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 16:41
                      Tyle złości to brak piękności.

;-D
          • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 16:06
            Kolejny komunistyczny matol, obecnie PISdziol. Napisalem powyzej co i jak, wiec PISowski matolku zapoznaj sie i nie osmieszaj sie jak twoj guru wieczna dziewica Jaroslaw.
            • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 16:16
              W takim razie podaj wiarygodne źródło. A mnie pisowstwa nie przyszywaj.
              • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 16:19
                A poszukaj sobie w dziennikach ustaw. kiedy i co bylo publikowane i kiedy wchodzilo w zycie.

Nie badz leniem i wykaz sie troche inicjatywa. A nie jak zwykly PISmen co wszystko chce za darmoche. Komuna sie skonczyla PISdko:)))))
                • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 16:28
                  Ja nie muszę szukać. Po prostu znam ustawę z dnia 12 lipca 1995 r. o zmianie kodeksu karnego, kodeksu karnego wykonawczego oraz o podwyższeniu dolnych i górnych granic grzywien i nawiązek w prawie karnym w moratorium ustawowe na wykonywanie kary śmierci.

W tym świetle kto tu jest PiSdką i resmenowym braciszkiem?

;-D

• Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 16:32
                    No to prawniku o poziomie wiedzy Ziobry i Kaczynskiego razem wzietych odpowiedz mi na jedno pytanie:

Dlaczego Trynkiewicz nie zawisl?
                    • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 16:37
                      Gość portalu: Maniek napisał(a):

> No to prawniku o poziomie wiedzy Ziobry i Kaczynskiego razem wzietych odpowiedz
                      > mi na jedno pytanie:
                      >
                      > Dlaczego Trynkiewicz nie zawisl?

Nauka i wiedza kosztuje, a myślenie choć dostępne nielicznym, nie boli.
                      Pozdrawiam cieplutko resmenowego braciszka.

;-D
                      • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 16:39
                        No i przylapalem PISdka na klamstwach i niewiedzy.

Co za prawnicze trio: Kaczynski, Ziobro i PISdek przesmiewca.

A teraz szoruj do ksiazek nieuku i nie wtracaj sie w powazne dyskusje.
                        • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 17:03
                          > No i przylapalem PISdka na klamstwach i niewiedzy.

No złapałeś...

;-D

> Co za prawnicze trio: Kaczynski, Ziobro i PISdek przesmiewca.
                          > A teraz szoruj do ksiazek nieuku i nie wtracaj sie w powazne dyskusje.

100% braciszek Adolfika rasy ratler.

;-D

The END geniuszu ;-(((

A na poprawienie humorku masz tu art. w Wikipedii.

Najfajniejszy jest ten fragment :
                          "III RP
                          Od 1995 obowiązywało moratorium na wykonywanie kary śmierci. 1 września 1998 została zniesiona nowo wprowadzonym kodeksem karnym z 1997 i zastąpiona przez dożywotnie pozbawienie wolności."

To tak, żeby nie dobijać leżącego.

;-D

Na więcej nie licz. Limit mi się skończył.
                          • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 17:09
                            W Polsce od 1988 obowiązywało faktyczne moratorium na wykonywanie kary śmierci (nie zostało ono wydane przez żaden konstytucyjny organ władzy publicznej). Przekształciło się ono w moratorium ustawowe po wejściu w życie ustawy z 12 lipca 1995 r. o zmianie Kodeksu karnego, Kodeksu karnego wykonawczego oraz o podwyższeniu dolnych i górnych granic grzywien i nawiązek w prawie karnym. Kodeks karny z 1997 r. nie przewiduje kary śmierci.-

za Wikipedia.

Widzisz PISdku, nie znasz prawa a sie rzucasz jak Brudzinski w wagonie kolejowym w czasach swojej bandyckiej mlodosci.

A na koniec PISiacko miernoto prawnicza, dlaczego Trynkiewicza nie powieszono w 89roku skoro wg ciebie PISowska niedojdo naukowa obowiazywala kara smierci?

Potrafisz to Zioberku wytlumaczyc?

Czy mam dalej cie kopac PISia niemoto intelektualna?
                            • smalltownboy Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 17:17
                              Tępa platfusia gnido, ale nie o to chodzi w tym wątku. Wy polszewicy tak macie, że próbujecie sprowadzać problem na boczne tory. Założycielka wątku dziwi się, jak można po odbyciu kary nadal być izolowanym. Problem tkwi w historii, kiedy lewactwo wywaliło karę śmierci a nie wprowadziło dożywocia. Taka dziura trwała kilka lat. I temu twojemu kumplowi zamieniono karę śmierci na 25 lat zamiast na dożywocie.
                              • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 17:23
                                Widze PISduszku ze naprawde starasz sie o spotkanie w Sądzie w Stalowej Woli.

Pisz tak dalej, Sąd będzie mial ulatwione zadanie wydania wyroku na pierwszej rozprawie.
                                • smalltownboy Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 17:24
                                  Idź do Jarosławia na oddział platfusia gnido, tam cię przeleczą. Sądami nie strasz bo komunistyczna cenzura się skończyła, platfusiu.
                                  • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 17:30
                                    Oooo to Jaroslaw juz na oddziale????
                                    NIe wiedzialem. pracujesz tam? Dojezdzasz codziennie ze Stalowej na rowerze?

I co ma Sąd do cenzury PISkomuszku? Ja ci zarzucam klamstwo, ktora bardzo latwo udowodnie.

a Ty pisz dalej pisz, bedzie swietny material dowodowy dla Sądu. Jak przyjdzie ci wykonac wyrok to sie przekonasz ze nie nalezy klamac tak jak twoj wodz Jaroslaw.
                                    • smalltownboy Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 17:34
                                      A może od razu kulka w łeb lub Sybir, polszewiku? Wyrok wobec kogo, Mańka z netu? Bo Maniek z netu to kto? Jakaś znana osoba, która poczuła się dotknięta? A jakiż to paragraf złamałem polszewiku? Wykaż się wiedzą i oświeć nas.
                                    • smalltownboy Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 17:46
                                      Bo ja mam coś lepszego dla ciebie

Art. 191. Zmuszanie do określonego zachowania
                                      § 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia,
                                      podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Art. 115. Groźba bezprawna
                                      § 12. Groźbą bezprawną jest zarówno groźba, o której mowa w art. 190 groźba karalna, jak i groźba spowodowania postępowania karnego lub rozgłoszenia wiadomości uwłaczającej czci zagrożonego lub jego osoby najbliższej; nie stanowi groźby zapowiedź spowodowania postępowania karnego, jeżeli ma ona jedynie na celu ochronę prawa naruszonego przestępstwem.

A jak chcesz się bawić w forumowe oskarżenia to ja też mam coś dobrego:
                                      PISowski smieciu komunistyczny niedouku tak jak twoj idol - za to kłamstwo mam wytoczyć proces? :)))
                                      • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 18:59
                                        Biedny czerwony matolku, ja pisze o procesie cywilnym.

Wiedze to faktycznie masz. Jak Kempa, Ziobro i Kaczynski razem wzieci.

A prosze bardzo. Wytocz mi proces i udowodnij zes rasowy prawnik hahahahahaha

Powodzenia hahahahaha
                                        • smalltownboy Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 19:12
                                          Ja debilem nie jestem i wiem, że na takie zarzuty jakie kierujesz pod moim adresem jedynie psychiatra pomaga.
                                          Polszewik chciałby wprowadzić cenzurę prewencyjną w necie. Niedoczekanie :))
                                  • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 21:09
                                    Odpuść mu - nie warto. Nie widzisz, że to wariat - resmenowy braciszek.
                                    Ciekawe kto wg kretynka będzie powodem w sprawie? Pewnie Maniek z forum GW. Za obrazę i oczernianie kogo? Pewnie Mańka z forum GW.
                                    Jak mawiała moja babcia można "pęc ze śmiechu".

Z reszta niech idzie do adwokata i płacze, że nick pt. Maniek obrażono i pomówiono na forum. Będzie się miała palestra z kogo śmiać przez najbliższy tydzień.

• robert_resmanowicz Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 21:15
                                      umyłes dupe ?
                                      • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 21:24

> umyłes dupe ?

Współczuję chłopięcej traumy.
                                        Naprawdę musieli ci niezłe śmigło z dupy zrobić, że do dziś masz taka jazdę na punkcie mycia dup. Który to już dzień?

;-D
              • robert_resmanowicz Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 16:19
                tobie nie trzeba przyszywać - z gęby bije ci to jak piwo od posterunkowego - jesli miałbym wybrac rasowego pisowca na podstawie komentarzy to poza lechowskim byłbyś pierwszy cieciu blady
          • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 16:09
            Gość portalu: prześmiewca napisał(a):

> Gość portalu: Maniek napisał(a):
            >
            > > Zamiast PISdolic bez sensu, sprawdz sobie dokladnie
            >
            > Zamiast używać resmenowych standardów chamskiej napierdlanki, bo dyskusją tego
            > nazwać nie można, spróbuj ty odszukać fakty, a dowiesz się, że to rząd Oleksego
            > (SLD) wprowadził w 1995 memorandum na wykonywanie kary śmierci w Polsce. A dop
            > iero 1 września 1998 została formalnie zastąpiona dożywociem. Więc przez ponad
            > 3 lata rządów SLD i chwilki dla AWS był cyrk.

PISdusiu, memorandum w 1988 roku.

I po co klamac PISdusiu?
            • Gość: prześmiewca Re: Białoruskie standarty IP: *.static.sl-net.pl 28.01.14, 16:18
              > PISdusiu, memorandum w 1988 roku.

Źródło proszę.

>
              > I po co klamac PISdusiu?

Boszzzzzzzz.... brak słów. Skąd takie debilne wnioski? Z resmenem się macałeś i przeszło?
              • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 16:23
                PISdusiu merytorycznie.

Ja wiem ze wam w tym PIS ie tylko sex w glowie miedzy chlopami ale postaraj sie troche i popatrz w dzienniki ustaw.
              • robert_resmanowicz Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 16:46
                ....ale sie bydło znowu rozdarło
                • lechowski51 Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 16:57
                  Przyjaciel WSI zniósł stosowanie kary śmierci nawet w okresie wojny.Lewactwo i przyśli zdrajcy triumfują!
                  www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/ostateczny-koniec-kary-smierci-w-polsce,350333.html
                  • Gość: Maniek Re: Białoruskie standarty IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 16:59
                    W sumie to PISdki powinny sie z tego cieszyc ze w czas wojny za wyslugiwanie sie kacapom nie dostana kuli w leb.
                  • robert_resmanowicz Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 17:00
                    jak śmiesz wchodzic na strony tvn.24 pisiurku ?
    • Gość: daniel Re: Białoruskie standarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 17:54
      Gośc odsiedział juz swoje i powinien zostać wypuszczony.
      To co sie dzieje w PL to nadal totalitaryzm i zamordyzm. Stalinowskie podejście do człowieka wiecznie żywe.
      Kur...a przecież to nienormalne
      • lechowski51 Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 18:46
        Nienormalne w normalnym państwie.W tuskolandzie tworzenie prawa na kolanie to standard.
        • lechowski51 Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 18:46
          ...a tak na marginesie!.Ten gość powinien dawno wisieć!
          • robert_resmanowicz Re: Białoruskie standarty 28.01.14, 18:55
            ale moze nie był komunistą ani bolszewikiem - zapytaj go przynajmniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka