rzeszowski15 01.03.14, 16:05 a tutaj taka cisza jak i w POstepowych mendiach.Wiec felietonem Ziemkiewicza przypominam czym dzsiaj zyje podkarpacki ciemnogrod. dorzeczy.pl/triumf-ponuractwa/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr.paprykarz Re: Dzien Zolnierzy Wykletych 01.03.14, 18:02 Taka „Inka”, zamiast być wesołą dziewczyną i cieszyć się młodością, dała się zabić, i jeszcze ginęła z okrzykiem „Niech żyje Polska”, zupełnie jak esesmani, umierający z okrzykiem „heil Hitler”. Nie bardzo rozumiem istotę problemu, kto się z kim spiera? Z kim się Ziemkiewicz spiera? Kto normalny na umyślę mówi że ktoś stracił okazję by cieszyć się młodością w czasach okupacji? Kto odmawia czci i pamięci żołnierzom wyklętym? Pomyślałem przez moment o polskim parlamencie i nie kojarzę takiej partii, partyjki koła poselskiego ani nawet pojedynczego polityka. Mowa jest o jakiejś piosenkarce. Nie wiem o kogo chodzi i nie mam czasu ani ochoty, żeby znać wszystkie piosenkarki, które palnęły jakąś głupotę. Wychodzi na to ,że dla pana Ziemkiewicza każda okazja jest dobra do zawłaszczania tego co szlachetne i sztucznego kreowania sporów. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Dzien Zolnierzy Wykletych 01.03.14, 18:17 Nie kojarzysz parti anie partyjki,ktora tych dzielnych Polakow,jak kiedys brat Michnika,Bauman i Jaruzelski nazywwa bandytami?.To przyklad pierwszy z brzegu... natemat.pl/93655,polityk-sld-dzisiaj-dzien-zolnierzy-slusznie-wykletych-nawet-mloda-lewica-mentalnie-tkwi-w-prl Odpowiedz Link Zgłoś
mr.paprykarz Re: Dzien Zolnierzy Wykletych 01.03.14, 18:42 Niestety, ale historia znowu nie jest czarno biała, ale ma wiele odcieni szarości, chociażby przykład tego żołnierza: pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Kura%C5%9B A szczylik z SLD szuka rozgłosu przed wyborami do PE, ale jam go dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Dzien Zolnierzy Wykletych 01.03.14, 18:57 Tylko swieci n sa bez grzechu.Choc np.taki Sw.Augustyn mial nieslubne dziecko.A co do Ognia?.Nie jest wina Ognia,ze w kierowniczych organach UB i PPR 90% to byli Zydzi.Gineli nie jako Zydzi a sowieccy okupanci. Odpowiedz Link Zgłoś