rzeszowski15 06.03.14, 16:02 Przyszlo mu zyc w fashystowskiej Polsce i nie moze sie spelnic w milosci wiadomosci.onet.pl/kraj/biedron-partner-poprosil-mnie-o-reke-odmowilem/vwx11 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ouimet Re: Biedny Biedron 06.03.14, 16:36 zapewne ponowi prosbe,ale juz dokladniej i nie o reke poprosi:)No,moze jako przydatna w okazywaniu "uczucia" tez o owej wspomni:) Fuj...Wtrysk do rury wydechowej...to porabane:) Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Biedny Biedron 06.03.14, 18:27 a Grodzka/hi,hi,hi/tez wylacznie odbyt ma do zaoferowania...Usta odpadaja:((((( Dziwny jest ten swiat.../cyt.Niemen/ Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Biedny Biedron 06.03.14, 18:48 Swiat jest piekny.Ludzie go tylko zohydzaja,czyniac z brzydoty -piekno a z nienormalnosci-normalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Biedny Biedron 06.03.14, 19:23 rzeszowski15 napisał(a): > Swiat jest piekny.Ludzie go tylko zohydzaja,czyniac z brzydoty -piekno a z nien > ormalnosci-normalnosc. **** coz,Kraj majacy za Prezydenta spadkobierce 96 trupow i pilkarzyka za Premiera nie rokuje NARODOWI dobr...Tak na to patrze. ps.a Swiat i Ludzie sa wspaniali.Scierwa jedynie psuja statystyki:) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Siedemnastoczęściowy dekalog 06.03.14, 21:55 Piszesz: "Swiat jest piekny.Ludzie go tylko zohydzaja,czyniac z brzydoty -piekno a z nienormalnosci-normalnosc." A o tym, co jest pięknem i brzydotą, a co normalnością i nienormalnością zadecydował niegdyś Bóg Jahwe. "Zgodnie z przekazem biblijnym tekst dekalogu, zapisany w Księdze Wyjścia (Drugiej Księdze Mojżeszowej), słowo po słowie został podyktowany przez Boga Jahwe Mojżeszowi na górze Synaj (w Księdze Powtórzonego Prawa (Piątej Księdze Mojżeszowej) góra ta nazwana jest Horeb) w trakcie wędrówki Izraelitów z Egiptu do Kanaanu." Dziwnym trafem dekalog ów składa się z 17 punktów. ;-)) Na szczęście mądrzy chrześcijanie zredukowali go, m.in. zamieniając przy okazji sobotę na niedzielę! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Siedemnastoczęściowy dekalog 07.03.14, 00:05 Widze,ze znasz sie nie tylko na strategii wojskowej a tez na teologii.I taki amnibus marnuje sie na tym nedznym rzeszowskim forum! O tym co Piekne zadecydowali w naszej cywilizacji Grecy i obowiazuje to przez tysiaclecia a Dobrem zadecydowala Biblia,Z tego tez wynika co jest norma a co od niej odstepstwem Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Dobrem zadecydowała Biblia 07.03.14, 00:21 No tak, "amnibus"! Dziękuję za komplement! ;-)) PS. Nie rozumiem tylko, dlaczego Jan Paweł II uznaje wartości chrześcijańskie za duchowy fundament Europy, a Ty twierdzisz, że "O tym co Piekne zadecydowali w naszej cywilizacji Grecy i obowiazuje to przez tysiaclecia a Dobrem zadecydowala Biblia,Z tego tez wynika co jest norma a co od niej odstepstwem." Cóż, końcówka jest jakby nie do końca logiczna i zrozumiała, ale niech tam...! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Dobrem zadecydowała Biblia 07.03.14, 01:50 Wyobraz sobie ze cywilizacja lacinska/chrzescujanska,zachodnia/ zapozyczyla nie tylko pojecie Piekna od Grekow a tez a tez zasady prawa od Rzymian.Dlatego tez tworcy teorii o cywilizacjach uwazaja ja za pelna,za doskonala. Konsewkwentnie polecam na poczatek O wielosci cywilizacji prof Konecznego.Jak przeczytasz,to zamelduj.Bedzie nam sie latwiej rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Kura czy jajo? 07.03.14, 23:23 Nie rozumiem tylko, dlaczego tak jeszcze niedawno zachwalałeś wtórne pomysły Huntigtona i ignorowałeś moje próby uświadomienia Ci znaczenia dorobku Konecznego! Ba, usiłujesz namówić mnie na studiowanie jego spuścizny! ;-)) Przykro mi stwierdzić: jesteś, niestety, prostacki i prymitywny! Co niniejszym, melduję! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
mr.paprykarz Re: Kura czy jajo? 07.03.14, 23:28 wislocki12 napisała: Przykro mi stw > ierdzić: jesteś, niestety, prostacki i prymitywny! Och , to może kogoś zaboleć :((( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nic nie boli... 07.03.14, 23:34 Nie przejmuj się. Rzeszowski15 i tak w to nie uwierzy! Jego nic nie boli! On jest prawdziwy i tylko on ma rację! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.paprykarz Re: Nic nie boli... 07.03.14, 23:54 > Nie przejmuj się. Rzeszowski15 i tak w to nie uwierzy! Jego nic nie boli! On je > st prawdziwy i tylko on ma rację! ;-)) HOWGH ! Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Nic nie boli... 08.03.14, 00:13 Mogles jeszcze napisac jak tutaj niektorzy ze jestem bucem i sbeckim kapusiem.Nie zmieni to istoty rzeczy,ze klamiesz.imputujac mi,ze kiedykolwiek lekcewazylem dorobek prof.Konecznego.Wyobraz sobie ze kiedys nalezalem do grupy osob,ktora jego zapomniany dorobek w rekopisach,dostarczyla do Londynu,gdzie wydrukowal to dziadek Giertycha a pozniej w stanie wojennym rozprowadzalismy po calej Polsce.Niestety ten jeden z najwybitmiejszych polskich myslicieli i historykow,podobnie jak J.Mackiewicz i inni,byl przez komunistyczny rezim Jaruzelskiego zabroniony. A Huntingtona i Fukuyame rowniez polecam.Przecztaj cos moze przestaniesz po lewacku bredzic! Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Nic nie boli... 08.03.14, 00:46 Ossendowskiego czytalem ostatnio,jego refleksje z podrozy po Afryce.Spodobalo mi sie jedno z wierzen Murzynow.Otoz,byli przekonani,ze szympansy potrafia mowic,tylko tego nie robia,bo ludzie zmusiliby ich do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś