Dodaj do ulubionych

Pytanie do 21_ewa

29.03.14, 17:30
jak tam ewa u Ciebie?
Jesteś na polskiej ziemi czy piszesz z DE?
widze, że masz dużo czasu/nudy? bo cię widac często na forum/rzeszow
Obserwuj wątek
    • 21_a_w_e Re: Pytanie do 21_ewa 29.03.14, 19:11
      Nudy ? A co to jest ? Ja przecież nie chodzę do kk.
      • rz2014 Re: Pytanie do 21_ewa 29.03.14, 19:36
        nuduy ogólnie? nie pytam o KK
        • 21_a_w_e Re: Pytanie do 21_ewa 29.03.14, 20:12
          Nudy ? Nie bylo mnie na forum 1,5 miesiące bo dużo roboty z ulokowaniem pracownikow sezonowych z RUM, BUL i PL i związanego z tym papierowego kramu. Ale teraz do pazdziernika juz spokój o ile znowu co drugi dzien coś nie zginie. W koncu 1150 osob to zbieranina roznych charakterow. Pozostalo tylko codziennie objezdzanie miejs w ktorych pracują.
          • rz2014 Re: Pytanie do 21_ewa 29.03.14, 20:21
            to najmujecie najtanszych robociarzy
            • 21_a_w_e Re: Pytanie do 21_ewa 29.03.14, 22:05
              Ja ich nie najmuje - ja ich znajduje. A co do ceny to kazdy sam musi wiedziec czy mu sie opłaca. W tym roku szpargiel to 2,30 euro za godzine + nocleg + 25 euro pauschal na miesiac. Chętnych nie brakuje,
              • rz2014 Re: Pytanie do 21_ewa 30.03.14, 11:18
                to grosze
              • rz2014 wykorzystujesz biednych ludzi 30.03.14, 13:42
                wykorzystujesz biednych ludzi za takie pieniądze, straciłaś w moich oczach bardzo wiele.
                Najgorsze są takie właśnie cwaniaczki z PL co w kraju biedę klepały, na zachodzie rozkręciły interes i wykorzystują drugich. Dorabiają się na ochłapach, które płacą ludziom.
                Ot taka prawda o Polakach za granicą. Od Polaka z daleka zagranica (w 90%)
                Wracaj do DE jak najszybciej i dla dobra ogółu zrzec się obywatelstwa polskiego
                • 21_a_w_e krótkie wyjasnienie - dla analfabetów 30.03.14, 17:55
                  Czytaj sieroto ze zrozumieniem.
                  1. Ja nikomu nie płacę tylko szukam ludzi do pracy dla tych co im będą płacić. Niestety jest nadmiar chętnych, więc ceny idą w dół. Rok temu było płacone 5 euro za godzinę , ale od stycznia jak Rumuni i Bułgarzy mogą pracować to stawki spadły. Cóż prawo popytu i podaży.
                  Poza tym są ludzie na świecie, którzy są bardzo zadowoleni że mogą tyle zarobić.
                  2. Nie mam co wracać do DE bo juz tam jestem a obywatelstwa nie mam co się zrzekać bo mi je odebrano / przez niejakiego Henryka Jałońskiego / jeszcze w latach 80-tych.

• rz2014 Re: krótkie wyjasnienie - dla analfabetów 30.03.14, 18:07
                    jest chyba cos takiego jak najniższa krajowa chyba ze na czarno
                    • rz2014 Re: krótkie wyjasnienie - dla analfabetów 30.03.14, 18:15
                      2,30 euro za godzine to nawet 10 złotych nie ma. to juz w polsce znajdziesz taka i nie musisz w blocie robic, masz ubezpieczenie i sie dogadasz. Poza tym w swoim kraju a nie u szwaba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka