Dodaj do ulubionych

A gdzie Jezus Chrystus?

25.04.14, 22:53
"Mądrość jest darem Ducha Świętego. Abp Henryk Hoser o kanonizacji Jana Pawła II" - niezalezna.pl, 25 kwietnia.
"My, Polacy, dostajemy nową szansę. Kanonizacja jest zachętą, propozycją, żeby żyć duchowością tego świętego papieża w swoim życiu. Jest duchowość karmelitańska, jezuicka, św. Jana od Krzyża, Teresy Wielkiej i Teresy Małej, a teraz mamy duchowość Jana Pawła II. Ją powinniśmy rozwijać, rozumieć i nią żyć."
Czy przypadkiem abp nie zapomniał o Jezusie Chrystusie?
Obserwuj wątek
    • ouimet oj wislocki,wislocki... 26.04.14, 16:18
      mialem napisac ze masz ptasi mozdzek,ale ...postanowilem doprecyzowac:)
      Masz mozdzek koliberka:)/tez ptak/
      • 21_a_w_e Re: oj ouimet 26.04.14, 17:12
        Lepszy mózg koliberka niż takie bezmózgowie jak to jest u ciebie. Pomódl się jutro do twojego
        papieżyka , podobno on czyni cuda więc może nastąpi zesłanie mózgu świętego dla ciebie. Ha ha ha - ale zabobony !! I ludzie w to naprawdę wierzą.
      • wislocki12 Re: Oj, ouimet, ouimet... 27.04.14, 00:01
        Oj, ouimet, ouimet, czy zastanawiałeś się kiedykolwiek nad mózgowiem abp H., który nie pamięta Trójcy św., ale za to wzdycha do JPII! ;-))
        PS. Czy hoser, przypadkiem nie pochodzi od konia? :-(
    • smalltownboy Re: A gdzie Jezus Chrystus? 26.04.14, 17:17
      Boję się lodówkę otworzyć, żeby nie wyskoczył z niej papież.
      • yanan2 Re: A gdzie Jezus Chrystus? 26.04.14, 18:43
        Mam podobne problemy z kranem.

Poza tym pytania,pytania i jeszcze raz pytania i wątpliwości.Oto dwa najważniejsze.

1.Papież od jutra dopiero ma być święty.Coś mi tu śmierdzi!To pół roku temu nie był.dziś też nie jest ale jutro to już tak.Jak to jest!?Mają telefon do Pana Boga!?

2.Szykuje nam się zlot czterech papieży w jednym miejscu.Tego chyba nigdy nie było.Ale mam wątpliwości,czy jednego ojca(świętego także dla niektórych)tam nie zabraknie.Może być uroczystość nieważna.Jakże tak nie dopuścić do celebry ojca z Torunia!?To chyba zasadniczy błąd skutkujący nieważnością ceremonii.

Ptasi ci też móżdżek ze mnie i jakoś tych uchybień czy niuansów pojąć nie mogę.Może ktoś wie!?Tylko proszę odnosić się do pytań,a nie z rydzopodobną wściekłością i nienawiścią atakować.
        • mr.paprykarz Re: A gdzie Jezus Chrystus? 26.04.14, 21:25
          Loli-Pope?
          • smalltownboy Re: A gdzie Jezus Chrystus? 26.04.14, 21:26
            Czy ten kult ma coś wspólnego z Bogiem?
            • mr.paprykarz Re: A gdzie Jezus Chrystus? 27.04.14, 07:44
              Otwieram dziś rano lodówkę, a tam ... kremówki papieskie !
              • smalltownboy Re: A gdzie Jezus Chrystus? 27.04.14, 17:05
                Dlaczego Polska zawsze musi być czyjąś kolonią? Jak republiki bananowe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka