21_a_w_e 01.05.14, 22:08 Wiem, jest jutro. A wie ktoś może kiedy jest święto wiatraczka balkonowego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislocki12 Re: Święto chorągiewki balkonowej 01.05.14, 22:17 Są jeszcze torebki winylowe! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Święto chorągiewki balkonowej 02.05.14, 01:18 I tak folksdojcz z lewakiem pokpili sobie ze swita polskiej flagi.Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Folksdojcz z lewakiem 02.05.14, 01:22 No tak, jakie "swita" taka flaga! Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Folksdojcz z lewakiem 02.05.14, 01:45 Folksdojcze i lewacy maja inne swietosci anizeli flaga bialo-czerwona.Jak widac lewactwo czarne i czerwone,pomimo ,ze od 17 wrzesnia 1939 uplynelo troche czasu,zachowuje sie jak ci z NSDAP,KPZR i KPP. Odpowiedz Link Zgłoś
21_a_w_e Re: Święto chorągiewki balkonowej 02.05.14, 08:05 Nie z flagi tylko z patriotyzmu na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Patriotyzm na pokaz 02.05.14, 13:17 Pojedzcie pacany 4 lipca do Ameryki i powiedzcie im,ze flagi na niemal kazdym domu,to patriotyzm na pokaz.A POhehhac sobie z tego nie zdazycie,bo wiekszosc z nich ma przy sobie spluwy. Odpowiedz Link Zgłoś
rz2014 Re: Patriotyzm na pokaz 02.05.14, 16:07 USA a Polska to 2 rożne światy. W Polsce od 90 roku zdołano skutecznie wyplenić patriotyzm z głów ludzi. Teraz dla Polaków nie liczy się dobro ojczyzny ale kasa, kariera, zawiść i jak tu być lepszym od sąsiada. No cóż - stara zasada - dziel i rządź - sprawdziła się w PL po '90 Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Patriotyzm na pokaz 02.05.14, 16:11 Nie mow za Polakow-mow za siebie!.POlactwu obrzydzono patriotyzm i POlactwo ciagle sie musi wstydzic.A to za Jedwabne,a to za NSZ i AK a to za Powstanie warszawskie.POlactwo uwaza polskosc za nienormalnosc i wrzeszczy-jestesmy europejczykami.A takie glupki jak Ty za folksdojczem ewa powtarzaja,ze wywieszenie flagi 3 maja czy 11 listopada,to patriotyzm na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
rz2014 Re: Patriotyzm na pokaz 03.05.14, 17:45 Po 1/ proszę mnie nie obrażać i nie nazywać tak, jak to pan mnie nazwał. Mam nadzieje, że to w przypływie złych emocji. Piszę to co widzę sam. Polakom obrzydzono Polskość, fakt. Wystawienie 2 maja flagi Polski to jeszcze nie patriotyzm. To tylko namiastka, symbol. Prawdziwy patriotyzm to zupełnie co innego. Ilu z nas poszło by walczyć za Ojczyznę, gdyby doszło do zagrożenia jej granic/suwerenności? Niech każdy sobie odpowie na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Patriotyzm na pokaz 03.05.14, 22:54 Spłycasz wszystko. Patriotyzm zaczyna się od lokalności, małej ojczyzny. A na tym forum jest to wyśmiewane. Te dyskusje "polityczne" o wielkich sprawach ośmieszają dyskutantów. Odpowiedz Link Zgłoś
21_a_w_e Re: Patriotyzm na pokaz 04.05.14, 00:06 Jak się nie czujesz na siłach z nami dyskutować o polityce - proponuję dyskusję o burakach lub o zbawczej mocy krwi papieża Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Patriotyzm na pokaz 04.05.14, 10:14 Rzeczywiście z Wami nie czuję się na siłach. Bez obrazy, ale Wam się wydaje, że jesteście na siłach. Tu każdy wątek jest zaśmiecany pseudopolitycznymi wstawkami i obrażaniem rozmówców. Myślę, że rozmowa o burakach też sprowadziłaby się do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
rz2014 do rzeszowski15 03.05.14, 17:48 Po 1/ proszę mnie nie obrażać i nie nazywać tak, jak to pan mnie nazwał. Mam nadzieje, że to w przypływie złych emocji. Piszę to co widzę sam. Polakom obrzydzono Polskość, fakt. Wystawienie 2 maja flagi Polski to jeszcze nie patriotyzm. To tylko namiastka, symbol. Prawdziwy patriotyzm to zupełnie co innego. Ilu z nas poszło by walczyć za Ojczyznę, gdyby doszło do zagrożenia jej granic/suwerenności? Niech każdy sobie odpowie na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: do rzeszowski15 04.05.14, 10:50 Naprawdę aż tak bardzo Wam to przeszkadza? Wiara na pokaz czy patriotyzm na pokaz? Lubicie się grzebać w innych duszach? Naprawdę może przeszkadzać to bicie dzwonów (już niebawem w Europie będzie więcej meczetów, to zobaczycie jak uciążliwe jest nawoływanie do modłów o 4 rano:) czy wywieszona flaga (w Tybecie chodzilibyście cały czas zdenerwowani:)? Nie chodzę do kościoła, ale na szczęście są święta i dla mnie to wytchnienie od remontów, które na ten czas ludzie przerywają. A remonty są bardziej uciążliwe od tych dzwonów sporadycznych. Z dyskusji wynika, że nie rozumiesz znaczenia korzeni i tradycji dlatego nie spodziewam się mądrej dyskusji. Jesteście bardzo przewidywalni (stąd moje wyznanie, że nie chodzę do kościoła, bo na 100% gdybym tego nie napisała z kontekstu wywnioskowalibyście inaczej:). Polski katolicyzm opiera się już głównie na tym przywiązaniu, dlatego jest taki obrzędowy głównie. Współczesny patriotyzm nie wymaga od ludzi walki za kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Patriotyzm na pokaz 02.05.14, 19:34 mr.paprykarz napisał( > Zaraz się spalę ze wstydu, że jestem Polakiem niestety , jak ci głupcy... **** podwioze ci benzyny kilka litrow i nie pisz wiecej ze uwazasz sie za Polaka-jestes NIKIM-niezaleanie jakie masz obywatelstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
mr.paprykarz Re: Patriotyzm na pokaz 02.05.14, 20:10 Przepraszam, dumny jestem z bycia Polakiem , a te słowa to przez tych bandytów od Powstania. „Nie ma takiego błędu, którego Polacy by nie popełnili” Winston Churchill Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Patriotyzm na pokaz 02.05.14, 20:32 Za beznadziejna walke we wrzesniu 1939 roku z dwoma okupantami tez sie wstydzisz?.Za powstanie w getcie rowniez?. Bandyci polscy mowisz walczyli w powstaniu?!.To jezyk z niemieckich gadzinowek i z procesow stalinowskich,gdzie tacy jak brat Michnika,polskich bohaterow nazywali tez bandytami. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.paprykarz Re: Patriotyzm na pokaz 02.05.14, 23:41 rzeszowski15 napisał(a): > Za beznadziejna walke we wrzesniu 1939 roku z dwoma okupantami tez sie wstydzis > z?.Za powstanie w getcie rowniez?. > Bandyci polscy mowisz walczyli w powstaniu?!.To jezyk z niemieckich gadzinowek > i z procesow stalinowskich,gdzie tacy jak brat Michnika,polskich bohaterow nazy > wali tez bandytami. Powstaje pytanie , czy większą odwagą było sprzymierzyć się z Niemcami , ocalić miliony istnień ludzkich ale narazić się na ''hańbę'' i ostracyzm czy dla oklasków w parlamencie powiedzieć „My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelka cenę. Jest jedna rzecz w życiu narodów i państw, która jest bezcenna: tą rzeczą jest honor” a tym samym doprowadzić do przegranej wojny, a w konsekwencji do utraty suwerenności na blisko pół wieku? W prawie każdej polskiej rodzinie ktoś zginął w WWII. Odpowiem w ich imieniu Beckowi - wsadź sobie do dupy swój honor! > Bandyci polscy mowisz walczyli w powstaniu?!. Powtarzam to kolejny raz i będę powtarzał - Cześć i Chwała Warszawskim Powstańcom, gdy wyją syreny na rynku zatrzymuję się by oddać im hołd. Hańba bandytom którzy wydali rozkaz o wszczęciu powstania. PS Powstaje pytanie , czy większą odwagą było dla warszawiaka pójść na powstanie czy odmówić? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.paprykarz Re: Patriotyzm na pokaz 02.05.14, 23:46 Oklaski! To jest wyśmienite! Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowski15 Re: Patriotyzm na pokaz 03.05.14, 17:31 Na szczescie jeszcze pytasz,czy warto miec Honor?!.Bo wsrod lewactwa takie pojecie to glupi przesad,ktory pielegnuja tyljkmo wasaci janusze z Podkarpacia. I na szczescie wasze lewackie pojecie patriotyzmu i szacunek do symboli narodowych,to margines wsrod Polakow. scontent-b-atl.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10255434_306674276151877_7321823435431646238_n.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Święto chorągiewki balkonowej 02.05.14, 21:25 Już to widzę - biało-czerwona w towarzystwie winylowych torebek, że o wietrzącej się pościeli nie wspomnę! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
21_a_w_e dla coralin 04.05.14, 11:09 Już sama krytyka polskich patologii jest dla Ciebie obrazą ich wyznawców. 1. Kto jest patriotą ? Ten co kręci się w miejscu, wywiesza flagę, obrzuci tęczę jajkiem, pogrozi Putinowi palcem....czy ten co ciężką kasę przesyła rodzinie z zagranicy bo tu podobno bieda ? 2. Kto obraża innych wieszając w miejscach publicznych krzyżyki i każąc pisać zwolnienia z religii w szkołach ? 3. Boicie się meczetów, tak jak my boimy się facetów chodzących w sukienkach Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: dla coralin 04.05.14, 11:20 1. Pojęcie patriotyzmu ma znaczenie wąskie i szerokie. Macie prawo do uznawania tylko szerokiego, tak jak inni wąskiego 2. Dla osoby niewierzącej krzyżyk nie ma wymowy emocjonalnej i nie obraża. Jest to zwykły przedmiot. 3. Nie boję się meczetów. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: dla coralin 04.05.14, 11:56 I jeszcze jedno. Najtrafniejszym podsumowaniem dyskusji toczących się tutaj wydaje się to co napisała jedna z osób na forum , na którym rozmawiamy np. o burakach:) Totalny prymitywizm i ciasnota umysłowa to cechy tzw. ateizmu wojującego. Tacy ludzie nawet sobie nie wyobrażają jak bardzo są podobni do wyznawców wojującego katolicyzmu. Obie frakcje dla człowieka rozumnego zupełnie niestrawne. by matylda1001 Odpowiedz Link Zgłoś
21_a_w_e Re: dla coralin 04.05.14, 15:28 Wojujący ateizm czy wojujący katolicyzm lub karolicyzm - co za różnica ? Odpowiedz Link Zgłoś