Dodaj do ulubionych

Wybory do Senatu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 17:08
Już za tydzień wybory uzupełniające do Senatu. Zeby nie było tak jak w
wyborach eurpoejskich, że największą absencję pokazała młodzież. 12 września
udajcie się więc do urn i głosujcie na najlepszego... Zbigniewa Rynasiewicza!
Obserwuj wątek
    • Gość: ty Re: Wybory do Senatu IP: *.krak.tke.pl 04.09.04, 17:26
      na kogo??
      • Gość: drzewko Re: Wybory do Senatu IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 04.09.04, 19:14
        ?! Co to ten Ryna...jakiśtam?
        • Gość: elektorat Re: Wybory do Senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 12:09
          Ile będą kosztować te uzupełniające wybory?
          Uważam, że powinien w nich partycypować były senator M.Janowski, który nie
          uprzedził wyborców, że jeśli zostanie europosłem to trzeba będzie wybrać
          następcę.
          Gdyby ta informacja była wcześniej, może ktoś inny byłby dziś europosłem, a
          pieniążki byłyby sensowniej wykorzystane?
    • fifakk Re: Wybory do Senatu 07.09.04, 12:21
      Kurcze pierwsze słyszę o wyborach.
      Podobnie jak o tym Rynasiewiczu.
      Kto to jest w ogóle?
      Znowu jakiś spadochroniarz?
      • Gość: marcohhj Re: Wybory do Senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 13:54
        To akurat nie spadochroniarz , to nasz człowiek starosta leżajski. Można
        głosować na niego bez obaw. Nie skompromituje nas jak inni.
        • Gość: Wyborca Re: Wybory do Senatu IP: 80.51.255.* 07.09.04, 14:47
          A ja pie........le te wybory, nie idę. I tak to już nic nieda- ani ten cały
          Rynasiewicz ani żaden inny w tym rzadzie.
    • Gość: dida Re: Wybory do Senatu IP: *.novartis.com 07.09.04, 15:50
      ja będę głosowała na Kazimierza Jaworskiego ! To równy gość!
      • san5 Re: Wybory do Senatu 07.09.04, 22:29
        Jaworski równy gość? Przecież on zachowuje sie jak nawiedzony, a z tymi
        poglądami o zamykaniu sklepów w niedzielę równie dobrze wpisuje się w retorykę
        LPR-u. Dlaczego więc nie popiera go LPR - chyba tylko dlatego, że Wrzodak
        wskazał na Maziarza. Głosując na Jworskiego, to tak, jakbyś głosował na LPR - a
        ich należy się bać!!!
        • dr_senator Re: Wybory do Senatu 08.09.04, 05:42
          LPR-em nie należy się bać ale można się brzydzić cynizmem i cwaniactwem
          czołowych działaczy tej partii oraz ubolwewać nad stanem umysłów większości jej
          wyborców.
          A pan Jaworski nie ma z LPR-em nic wspólnego. Można na niego głosować. To
          uczciwy i porządny człowiek. Jako wójt pokazał się z dobrej strony.
          • san5 Re: Wybory do Senatu 08.09.04, 16:41
            Boję się państwa, w którym wszelkie nieprawości wytłumaczy się międzynarodową
            masonerią, żydokomuną lub innymi liberałami. Boję się państwa, w którym jednym
            z najgorszych okresów w jego rozwoju nie jest PRL, ale III RP w NATO i UE; w
            którym ludzie z biografią upominających się o wolną Polskę są napiętnowani
            (różowe hieny), a ludzie pokroju A. Leppera chwaleni za antyunijność lub w
            najgorszym razie tolerowani. Boję się państwa, w którym wartości
            chrześcijańskie służą doraźnym interesom politycznym.
            LPR nie dzielę na cynicznych przywódców i przyzwoitą resztę, ale na ugrupowanie
            w całości stanowiące zagrożenie dla ludzi o odmiennych poglądach.
            Pan K. Jaworski był łaskaw wydrukować sobie plakat wyborczy z hasłem: Z Wiarą i
            Doświadczeniem. Zapewne, żeby podkreślić jaki z niego równy gość.
        • Gość: quarter Re: Wybory do Senatu IP: *.novartis.com 08.09.04, 08:42
          "z tymi poglądami o zamykaniu sklepów " -napisałeś
          Czy ty jesteś chrześcijaninem? Chyba 3 przykaznie mówi "pamiętaj abyś dzień
          święty świecił".
          Moja szwagierka pracuje w każda niedzielę w le clercu , trójka dzieci nie widzi
          jej na okrągło, bo wraca ok. 20.00 do domu. Nawet na Wigilię musiała pracować
          do 19.00 . Życze ci żebyś ożenił sie ze sklepową z jakiegokolwiek sklepu
          pracującego w niedzielę- gwarantuje ci ,że długo taka rodzina sie nie utrzyma
          • san5 Re: Wybory do Senatu 08.09.04, 16:57
            Pozostało jeszcze 9 w Dekalogu, czy ich przestrzegasz z równą gorliwością? Nie
            używaj więc tego typu argumentów, bo na odległość zalatują hipokryzją. Dlaczego
            zatem nie postulujesz, by w niedzielę pozamykać stacje benzynowe, restauracje i
            kawiarnie? Tam przecież też pracują żony, matki a bywa że i ojcowie. Na ich
            życie rodzinne to nie wpływa? I o ile mnie pamięć nie myli stacje benzynowe,
            restauracje i kawiarnie czynne były od zarania. Dlaczego więc problem handlu w
            niedziele pojawił się dopiro z nastaniem hipermarketów?
            • dr_senator Re: Wybory do Senatu 08.09.04, 19:31
              Ja też nie jestem zwolennikiem Polski pod LPR-owskim sztandarem. LPR-u nie
              dzielę na cynicznych przywódców i przyzwoitą resztę ale na cynicznych (w
              większej części) liderów i mało błyskotliwych wiernych żołnierzy i wyznawców
              tej partii. No ale najważniejsze co ma chłopie z LPR-em wspólnego Kazimierz
              Jaworski? No, może poza jednym: wiara jest dla niego rzeczywiśie czymś ważnym.
              Ale nie tak jak jest ważna dla Giertychów czy Wrzodaków - na plakacie i na
              ustach. Ważna w życiu. Z niego faktycznie jest równy gość.
              • Gość: Wyborca Re: Wybory do Senatu IP: *.man.rsk.pl 08.09.04, 22:47
                Nikt mnie nie przekona. Wszyscy odstawieni od żłobu znowu tam chcą wrócić.
              • san5 Re: Wybory do Senatu 08.09.04, 23:07
                Jeśli wiara (w sensie religijnym) jest dla Kazimierza Jaworskiego rzeczywiście
                czymś ważnym, to tym bardziej nie powinien jej używać jako oręża politycznego
                (wyborczego). Obnoszenie się z nią na plakatach wyborczych bliższe jest bowiem
                politycznemu koniunkturalizmowi (zwłaszcza tu w Podkarpaciu) niż wyznaniem
                politycznego credo (?) kandydata. W takiej sytuacji niemożliwe wręcz staje się
                odróżnienie, kto i kiedy używa wiary w sposób instrumentalny; nazwiska i partie
                są wtedy bez znaczenia - zasada obowiązuje. I w tym sensie kandydat Jaworski ma
                wiele wspólnego z LPR.
                • Gość: blebleble OLAĆ Wybory do Senatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 17:50
                  Ludzie o czy wy gadacie ? jakie wybory?Kogo one obchodzą? Zeby znowu jakiemuś
                  matołowi przygotować stołek senatora z nieżłymi dietami ?
                  Daj se spokój - zostańcie w domach !!!!
                  Wszak za niedługo i tak normalne pełne wybory parlamentarne !!!

A w tą niedzielę lepiej jedżcie na grzyby albo coś w tym stylu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka