Dodaj do ulubionych

Intrnet ul. Wincentego Pola Rzeszów

03.08.15, 13:28
Przeprowadzamy się do Rzeszowa może mi ktoś coś poradzi w sprawie internetu, potrzebuje do standardowego przeglądania bez ściągania , normalny domowy internet . Gdzie mozna i ile sie czeka i najważniejsze ILE TO KOSZTUJE( studentki) !!! Proszę o radę .
Obserwuj wątek
    • smalltownboy Re: Intrnet ul. Wincentego Pola Rzeszów 03.08.15, 13:34
      Chyba pozostaje tylko Internet przez sieci komórkowe, bo na stacjonarny, kablowy trzeba mieć oficjalną umowę z wynajmującym mieszkanie. Jest Vectra, Multimedia, a ostatnio ponoć UPC. Są także lokalni operatorzy. Posprawdzaj sobie na ich stronach, czy dany adres jest w zasięgu i jakie są ceny. Ale pchać się w abonament, jeśli to LTE komórkowe się rozwija?
      • giga28 Re: Intrnet ul. Wincentego Pola Rzeszów 03.08.15, 13:41
        Witam , i dziękuję za odp. Mam umowę więc nie ma sprawy, poza tym właśnie szukam na stronach int ale nie mogę znaleźć nic lokalnego tylko same komórkowe lub skyware który jest niedostępny a ups jeszcze nie ma w Rzeszowie w tej okolicy
        • smalltownboy Re: Intrnet ul. Wincentego Pola Rzeszów 03.08.15, 13:51
          Vectra Multimedia

Ja mieszkam niedaleko Pola i od 3 lat mam Vectrę. To dobry operator, przez ten czas bardzo rzadko zdarzały się przerwy wynikające z wywalenia zasilania w piwnicy, ale szybko naprawiają bo to też brak TV i telefonów stacjonarnych i ludzie zgłaszają.
      • chris1970 Re: Intrnet ul. Wincentego Pola Rzeszów 03.08.15, 21:53
        Umowę trzeba mieć tylko w przypadku, gdy w pakiecie jest telefon. Przy internecie i telewizji umowa wynajmu mieszkania nie jest potrzebna.
        Może się jednak zdarzyć, że operator nie będzie chciał umowy podpisać jeżeli w danym lokalu wcześniej umowa była zawarta, nie ważne czy z właścicielem lokalu, czy wynajmującym, a na tym adresie, powiem niezgrabnie, były zaległości w płatnościach.
        Kiedyś czytałem taki artykuł o człowieku, który kupił mieszkanie wcześniej wynajmowane. Nie mógł zawrzeć umowy, bo operator miał problemy z tym adresem. Na nic zdały się tłumaczenia, że jest nowym właścicielem. Takie to mamy kuriozalne sytuacje w naszym kraju.

Wracając do tematu. Przy W. Pola działa i Vectra i Multimedia. Ja mam Vectrę. Wiem, że Vectra oferuje umowy na 9 miesięcy dla studentów i roczne, standardowo jest to jednak 2 lata. Z internetu Vectry jestem bardzo zadowolony. Z Multimediami nie mam doświadczenia. Nie sądzę, aby były duże różnice w obsłudze. Z tego co się orientuję, Vectra oferuje większe prędkości, ale czy to ma znaczenie dla przeciętnego użytkownika? Liczy się cena.
        Co do UPC, to będzie działać w okrojonym zasięgu. Najprawdopodobniej kupili jakąś małą kablówkę i dostosowują ją do swoich parametrów. Na nasze okolice nie liczyłbym. Na okablowanie bloków operator musi mieć zgodę wspólnoty mieszkaniowej w formie uchwały, a zarządu w przypadku spółdzielczych bloków.
        • giga28 Re: Intrnet ul. Wincentego Pola Rzeszów 17.08.15, 12:06
          Dziękuję wszystkim za porady. Wzięłam przenośny internet z sieci P.... 4G lte bez sprzętu 29,99 miesięcznie . Dobrze odbiera wiec jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka