Dodaj do ulubionych

Niesamowite?

14.02.16, 18:54
"Abp Michalik: Dwa Kościoły potrafią ze sobą się spotkać i rozmawiać."
Też, jak JE, uważacie, że to coś niezwykłego?

Cały tekst:
rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34975,19624517,abp-michalik-dwa-koscioly-potrafia-ze-soba-sie-spotkac-i-rozmawiac.html#ixzz40ALp33TN
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Zdrada? 14.02.16, 19:14
      "Wierni Kościoła greckokatolickiego na Ukrainie są rozczarowani wspólną deklaracją papieża Franciszka i patriarchy moskiewskiego i całej Rusi Cyryla. Wielu czuje, że Watykan ich zdradził – oświadczył zwierzchnik tego Kościoła, arcybiskup Swiatosław Szewczuk." ;-(

www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1582456,Grekokatolicy-protestuja-po-spotkaniu-papieza-z-Cyrylem
    • franek Re: Niesamowite? 14.02.16, 19:38
      W knajpach znacznie więcej spotyka się,też pogada i jeszcze wypije,jak w tradycji polskiej.
    • chris1970 Re: Niesamowite? 14.02.16, 21:45
      A co ty na ten temat sądzisz?
      • wislocki12 Trochę się dziwię... 04.03.16, 23:39
        Co na ten temat sądzę? Ano, trochę się dziwię, że abp Michalik się dziwi... ;-)
        • franek Re: Trochę się dziwię... 05.03.16, 00:07
          Kler dziwią przyziemne sprawy,bo tylko bujają w obłokach.
          • wislocki12 Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 05.03.16, 10:48
            Ciekawe, jak zareagowałby abp na wieść o wzajemnym przebaczeniu sobie przez PiS i PO? ;-)
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 05.03.16, 12:05
              Bandytyzmu mafiom się nie wybacza.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 05.03.16, 12:15
              Kler to kolejni mafijni idioci z gębami pełnymi górnolotnych frazesów.
              To ludzie bez wykształcenia,osiągnięć w życiu zawodowym,osobistym,polityce.Kompletna dna,zera.
              Kiepy,kmioty.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 05.03.16, 13:23
              Kiep-zniewieściały,nierozumny osobnik płci męskiej,bo przecież nie mężczyzna.
              Definicja idealnie pasuje do kleru,Żydów,Polaków.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 05.03.16, 13:27
              Kmiot-niewykształcony,nieobyty osobnik o proweniencji wiejskiej.
              Definicja idealnie pasuje do kleru,Żydów,Polaków.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 05.03.16, 22:20
              Kmioty,kmioty mafijne,jakimi są Żydzi i Polacy,nie mają myślenia abstrakcyjnego i logicznego.
              Jakie mają perspektywy?
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 06.03.16, 15:03
              Kiepy,kmioty,kmioty mafijne nie mają zasad.Są jak szmaty.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 06.03.16, 21:14
              Mafijne kmioty,jakimi są Żydzi i Polacy,są również chamami.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 06.03.16, 21:43
              Mafijne kmioty żydowskie i polskie są bardzo solidarne.Nikt nie ponosi odpowiedzialności,konsekwencji i świnie nadal trwają przy korycie.
              Nie ma to jak religie judeochrześcijańskie.
            • chris1970 Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 07.03.16, 12:42
              Tak, bardzo nurtujące pytanie. Ciekawe jaki będzie to miało wpływ na życie codzienne arcybiskupstwa.
              • wislocki12 Wolę "archidiecezja"! 08.03.16, 14:09
                Podejrzewam, że mniej więcej taki jak twoje wpisy na tym forum. ;-))
                PS. Osobiście wolę "archidiecezja"! :-)
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 07.03.16, 18:52
              Tak z ciekawości wypatruję owoców pracy polskiej inteligencji.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 08.03.16, 13:53
              Telewizja państwowa,prywatna,dziennikarstwo są beznadziejne,żenujące.Polska nie ma osiągnięć w polityce,nauce,kulturze,sztuce więc o czym dyskutują?Niedorozwoje umysłowe z telewizji nawet nie dostrzegają chałtury w swoim wykonaniu.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 10.03.16, 17:41
              Z żydowskimi,polskimi idiotami,mafijnymi wieśniakami nie dyskutuje się,nie zachodzi w reakcję,bo jak przystało na idiotów,nic do nich nie dociera.Jedynie wskazane jest przypi..rdolić.To jedyny środek komunikacji dla nich zrozumiały.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 10.03.16, 20:35
              Mafijni idioci,jak Żydzi Polacy nadają się jedynie na tanich roboli i tzw.lemingów korporacyjnych.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 10.03.16, 20:38
              Żydzi i Polacy to notoryczni,perfidni kłamcy.
              • wislocki12 Nie kąp się na plaży niestrzeżonej... 10.03.16, 21:33
                Czy mam rozumieć, Franku, że nie jesteś ani Polakiem, ani Żydem, ani notorycznym, perfidnym kłamcą? Kim zatem jesteś? :-(
                "Nie kąp się na plaży niestrzeżonej... nikt nie zauważy Twojego utonięcia..." ("Rejs") ;-)
                • franek Re: Nie kąp się na plaży niestrzeżonej... 10.03.16, 21:39
                  ;-))
                • franek Re: Nie kąp się na plaży niestrzeżonej... 10.03.16, 21:50
                  ...ale żyjesz?;-))
                • franek Re: Nie kąp się na plaży niestrzeżonej... 10.03.16, 21:52
                  Diabeł z ziem afgańskich miewa ludzkie odruchy.;-))
                  • wislocki12 Ludzkie odruchy diabła... 10.03.16, 22:09
                    "Diabeł nie śpi i często przeszkadza w najlepszych przedsięwzięciach." (J. Kaczyński, 10 marca 2016)
                    • franek Re: Ludzkie odruchy diabła... 10.03.16, 22:11
                      Religie judeochrześcijańskie wszystko pie..dolą na odwrót.
                    • franek Re: Ludzkie odruchy diabła... 10.03.16, 22:13
                      ...słodycz pragenów afgańskich...
                      • franek Re: Ludzkie odruchy diabła... 10.03.16, 22:44
                        Dokładnie powinno być tak zapisane:...pragenów afgańskich słodycz...
                    • franek Re: Ludzkie odruchy diabła... 10.03.16, 22:29
                      Żydzi i Polacy zgodnie ze swoją religią ukrzyżowali diabła afgańskiego,a on naprawdę zmartwychwstał.Widziałeś takie cuda na własne oczy?
                      • wislocki12 Nie on pierwszy i... nie ostatni... 10.03.16, 22:36
                        "Żydzi i Polacy zgodnie ze swoją religią ukrzyżowali diabła afgańskiego,a on naprawdę zmartwychwstał". Nie on pierwszy i... nie ostatni! :-))
                    • franek Re: Ludzkie odruchy diabła... 10.03.16, 22:34
                      Żydzi i Polacy mają głęboko zakorzenione bandyckie,barbarzyńskie predylekcje.
                      Taka ich religia.
                      • wislocki12 Predylekcje zbawcy 10.03.16, 22:45
                        A zbawca i zbawienie przyjdzie z Afganistanu! Może nawet już tu jest? ;-))
                        • franek Re: Predylekcje zbawcy 10.03.16, 22:48
                          No nie?Ależ pie..dolą religie judeochrześcijańskich mitomanów.
                        • franek Re: Predylekcje zbawcy 10.03.16, 22:58
                          Zaraz,zaraz,jak to było?"Żydowskie i polskie barany nie przejdą przez ucho igielne"?Chyba jakoś tak.
                          • wislocki12 Czy barany to owce? 10.03.16, 23:07
                            A co z predylekcjami Zbawcy?
                            PS. Bogactwa Afganistanu. "Dobrze rozwinięta hodowla (częściowo koczownicza): owiec - 11 mln, kóz - 2,2 mln oraz wielbłądów i koni." Czy barany to też owce? ;-)
                            • franek Re: Czy barany to owce? 10.03.16, 23:19
                              Gdyby w Polskę napierniczano ze wszystkich stron od 200 lat,jak w Afganistan i również we mnie(niemal od poczęcia),dawno zniknęłaby z mapy Europy.Sami Brytyjczycy nazwali Afganistan "cmentarzyskiem imperiów".;-))
                              Czaisz klimaty?
                              • wislocki12 Czaić czy czuć? 10.03.16, 23:29
                                My też opanowaliśmy sztukę narzekania i skarżenia się na cały ten zgiełk. Ba, nawet staliśmy się mesjaszami narodów. Ostatnio nawet dowala nam niejaki KOD! :-((
                                PS. Klimaty się czuje czy czai? ;-)
                                • franek Re: Czaić czy czuć? 10.03.16, 23:32
                                  Czasami używam pospolitych zwrotów."50 twarzy Greya" to mały pikuś przy mnie.
                              • franek Re: Czy barany to owce? 10.03.16, 23:40
                                >Afganistan "cmentarzyskiem imperiów".;-))

To pomogę zrozumieć.Kto tam wszedł z wojskiem ten d..pę zamoczył.;-))
                            • franek Re: Czy barany to owce? 10.03.16, 23:29
                              Widziałeś,gdziekolwiek takich zawodników?Mój przypadek w Polsce też tego dowiódł.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 11.03.16, 15:12
              Z założeń realiów przyjętych przez Żydów i Polaków wynika,że płeć męska to kmioty,kiepy,których kobiety mogą dowolnie w ch..ja robić.Taki świat prostaków wiejskich.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 11.03.16, 17:08
              Mądrości żydowskie i polskie są na miarę idiotów.
              Gdyby nie totalitarny zamordyzm,przestępczość zorganizowania z czworaków nosa nie wychyliliby.
              • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 15.03.16, 12:19
                Bez logiki nie występuje nawet coś takiego,jak mądrość.
                • wislocki12 Bez logiki i sensu 15.03.16, 12:58
                  Za to Tobie bez logiki, że o sensie nie wspomnę, wychodzi całkiem nieźle! ;-))
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 12.03.16, 21:19
              Czyje urojenia,tego problem.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 12.03.16, 21:41
              Głupi Polacy postawili na żydowskich wałachów.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 12.03.16, 21:59
              Polacy mają w genach zapisaną autodestrukcję.
              • wislocki12 Jak Ty to robisz? 12.03.16, 22:47
                7 wpisów i wszystkie bez reakcji. Jak Ty to robisz? Dopiero ja zlitowałem się... ;-))
                • franek Re: Jak Ty to robisz? 12.03.16, 23:00
                  Widocznie nie masz świadomości,że mam odblokowany pistolet NKWD.;-))
                  • wislocki12 Dari czy paszto? 12.03.16, 23:20
                    Mam i... wcale nie zazdroszczę! Nie lubię spowiadać się! Nawet w dari, że o paszto nawet już nie wspomnę! ;-))
                    PS. To w Afganistanie też jest (jeszcze) NKWD? Chyba żartujesz... ;-))
                    • franek Re: Dari czy paszto? 12.03.16, 23:50
                      >PS. To w Afganistanie też jest (jeszcze) NKWD? Chyba żartujesz... ;-))

Mam wiele specjalizacji,jak przystało na doktora wszech nauk.
                      Również jak przystało na burżuja z ziem afgańskich,wypada posługiwać się językiem dari.
                      • wislocki12 Zapomnieli 13.03.16, 00:00
                        W Wikipedii piszą, że dari "był (co by to nie miało znaczyć) językiem dworu, kultury, literatury, a także miasta i rzemiosła". O burżujach i doktorach wszech nauk z NKWD chyba zapomnieli... :-((
                        • franek Re: Zapomnieli 13.03.16, 00:13
                          Źle zrozumiałeś.Zrobiłem również habilitację z NKWD.
                        • franek Re: Zapomnieli 13.03.16, 00:24
                          > O burżujach i doktorach wszech nauk z NKWD chyba zapomnieli... :-((

Dokładnie burżuj imperialista i doktor wszech nauk.
                        • franek Re: Zapomnieli 13.03.16, 01:09
                          Liczne Buławy już wycelowane.Ma się ten polot.;-))
                        • franek Re: Zapomnieli 13.03.16, 01:24
                          Buławy to jedno.A o cybernetyce społecznej słyszałeś?
                          • franek Re: Zapomnieli 13.03.16, 01:29
                            Moje opracowanie jest nie do rozwalenia,obejścia.;-))
                        • franek Re: Zapomnieli 13.03.16, 02:24
                          Moje 192 IQ,6 mózgów,multilogika pracują.;-))
                        • franek Re: Zapomnieli 13.03.16, 02:27
                          Widziałeś taką zabójczą "broń"?;-))
                          • wislocki12 Jaki franek, taka broń! 13.03.16, 11:06
                            No tak, 9 (słownie: dziewięć) wpisów pod rząd, a "broń" w cudzysłowie. Jaki franek, taka "broń"! ;-))
                            • franek Re: Jaki franek, taka broń! 13.03.16, 12:46
                              Nie zrozumiałeś.Wszystko zaczyna się od mózgu.A Buław dużo.;-))
                              • franek Re: Jaki franek, taka broń! 13.03.16, 12:51
                                ...jak przystało na imperium.
                            • franek Re: Jaki franek, taka broń! 13.03.16, 12:56
                              Język dari jest dla ciebie nie zrozumiały?Przecież z plebsu się nie wywodzisz.
                              • wislocki12 Razem czy osobno? 13.03.16, 23:16
                                Chyba "niezrozumiały". Zawsze podejrzewałem, że język polski jest trudniejszy niż dari! ;-))
                                • franek Re: Razem czy osobno? 13.03.16, 23:45
                                  >Chyba "niezrozumiały".

I ślepej kurze trafi się ziarno.Czy mam się już bić w piersi?;-))
                                  • wislocki12 Jak profesor 14.03.16, 10:48
                                    Raczej w łeb! Jak pewna pani profesor... ;-))
                                    • franek Re: Jak profesor 14.03.16, 11:05
                                      Pewnie z podniety kolankami pocierała.
                                      • wislocki12 Koniec świata 14.03.16, 21:49
                                        I Ty nazywasz to kolankami? "Koniec świata", że zacytuję Popiołka! ;-))!
                                        • franek Re: Koniec świata 14.03.16, 23:53
                                          A co,co najmniej 80-latka?Wiekowych nie ruszam.
                                • franek Re: Razem czy osobno? 13.03.16, 23:50
                                  Polska jenzyk,trudna jenzyk.;-))
                                  • wislocki12 Makumba 14.03.16, 21:38
                                    Tylko Makumby nie było jeszcze na tym forum! ;-))
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 14.03.16, 15:22
              Analizując "twórczość" Żydów i Polaków wynika,że mają również osobowość Frankensteina.
              • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 14.03.16, 15:56
                Ale poj.e.by.
                • wislocki12 Wstydź się! 14.03.16, 21:47
                  Nie sądziłem, że odwołasz się do wyrażeń uznawanych powszechnie za wulgarne! :-((
                  • franek Re: Wstydź się! 14.03.16, 23:56
                    Ale z marginesem społecznym tak trzeba.Franek to bestia o wielu twarzach.
              • wislocki12 Franekstein 14.03.16, 21:44
                Mylisz się! To Bóg tworzył, a Frankenstein (już wiem, skąd franek!) zszywał! ;-))
                • franek Re: Franekstein 14.03.16, 23:58
                  Znaczy się Bóg to Frankenstein,którego wyznają Żydzi i Polacy.
                  • franek Re: Franekstein 14.03.16, 23:59
                    Tylko oni mogą tworzyć buble.
                    • wislocki12 Bóg i... buble? 18.03.16, 23:56
                      Boga też masz na myśli? I wcale nie dziwię się! ;-))
                      • franek Re: Bóg i... buble? 19.03.16, 00:00
                        Generalnie,jak się jest wśród wron, to kracze się jak one.Ale jednak na zdrowie to nie wychodzi,bo to jest tolerancja.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 15.03.16, 18:58
              Żydzi garnął się szczególnie do zawodów prawniczych,medycznych tylko szczególnie kiepsko im to wychodzi.
              • wislocki12 Ogarnij sie wreszcie 15.03.16, 21:04
                "Garnął" się to chyba raczej Żyd... Ogarnij się wreszcie, językowo, zresztą! Albo przejdź na dari! ;-))
                • franek Re: Ogarnij sie wreszcie 15.03.16, 22:11
                  Nie pojmuję twoich aluzji.
                  • wislocki12 Czeski błąd? 18.03.16, 23:43
                    Jaka aluzja? Zwyczajny niemiecki błąd! Piszesz przecież "Żydzi garnął się". Chyba Żyd, bo Żydzi przecież garną się! ;-))
                    • franek Re: Czeski błąd? 18.03.16, 23:47
                      Nie trzeźwiejesz.
                      • wislocki12 Inwencja 18.03.16, 23:53
                        Mam wrażenie, że... powtarzasz się. A może to brak inwencji? ;-))
                        • franek Re: Inwencja 18.03.16, 23:57
                          Masz słabą głowę do picia i w tym stanie brakuje tobie inwencji.Więc do czego się odnosić?
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 15.03.16, 19:55
              Zastanawia mnie,dlaczego adwokaci,prawnicy,sędziowie w Polsce muszą być kiepami?
              • wislocki12 Kiep 15.03.16, 21:09
                No właśnie:
                "Kiep – od prasłowiańskiego *kъpъ, staropolskie słowo znane z literatury XV-wiecznej (podobnie stare słowo czeskie i ruskie), oznaczające pierwotnie srom, odpowiednik łacińskiego "cunnus" (1447, 1525), a w przenośni także kobietę, a później, XVI-XVII w., także mężczyznę zniewieściałego lub zachowującego się nie po męsku... (Wikipedia) ;-))
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 16.03.16, 14:59
              Zarówno w PRL,jak i III RP inteligencja to persona non grata.
              • wislocki12 Come back! 16.03.16, 21:30
                Masz rację! Wreszcie inteligencja wreszcie odradza się dzięki dorobkowi Błaszczaka, Macierewicza, Waszczykowskiego, Glińskiego, że o samym prezesie nawet już nie wspomnę! ;-))
                • franek Re: Come back! 16.03.16, 21:34
                  To sprawa Paliaków.
                  • wislocki12 Jak Michalkiewicz? 16.03.16, 21:47
                    Trochę przypominasz mi Michalkiewicza, gdy łamanym rosyjskim próbuje pisać o Jewropie! :-((
                    • franek Re: Jak Michalkiewicz? 16.03.16, 21:54
                      Twój problem.
                      • wislocki12 Raczej twój 16.03.16, 21:58
                        A mnie się wydaje, że... raczej twój... ;-))
                        • franek Re: Raczej twój 16.03.16, 22:04
                          Przecież gejem nie jestem.
                          • wislocki12 "Przecież gejem nie jestem" 16.03.16, 22:34
                            Może nawet i masz rację? A Michalkiewicz? ;-)
                            • franek Re: "Przecież gejem nie jestem" 16.03.16, 22:38
                              Ale to nie mój problem.
                              • wislocki12 Problem? 16.03.16, 23:23
                                Naprawdę uważasz, ze homokseksualizm może być dla kogokolwiek, poza katolikami, nie wszystkimi, zresztą, jakimś problemem? ;-))
                                • franek Re: Problem? 16.03.16, 23:25
                                  Preferuję tylko diewoczki.
                                  • wislocki12 Znowu rosyjski? 16.03.16, 23:35
                                    Znowu rosyjski? ;-))
                                    PS. Nie sądzisz, że przy słowie "preferuję" zbędne jest "tylko"? ;-)
                                    • franek Re: Znowu rosyjski? 16.03.16, 23:38
                                      Wolałem zaakcentować,takiś nie kumaty.he
                                      • franek Re: Znowu rosyjski? 16.03.16, 23:39
                                        Wiem,powinno być "niekumaty".
                                        • wislocki12 Akcent, głupcze! 16.03.16, 23:54
                                          Masz rację, "niekumaty", szkoda tylko, że nieprawidłowo akcentujesz słowa rosyjskie! :-(
                                          • franek Re: Akcent, głupcze! 17.03.16, 00:02
                                            Znalazł się filolog:opanowane dari,rosyjski i co jeszcze?
                                            • wislocki12 Oczywiście, Deutsch! 17.03.16, 22:32
                                              Oczywiście, Deutsch! ;-))
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 16.03.16, 17:40
              Polacy to m.in. idioci polityczni.
              • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 16.03.16, 20:00
                ...to profil małpy im wychodzi.
                • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 16.03.16, 20:16
                  Trzeba było nie wypuszczać ich z folwarcznych czworaków.
                  • wislocki12 "Nie żałuj róż gdy płonie las..." 16.03.16, 21:43
                    "Słowo się rzekło, kobyła u płotu..." ;-))
                    • franek Re: "Nie żałuj róż gdy płonie las..." 16.03.16, 21:55
                      Ale mam rasowe klaczki.
                      • wislocki12 PiS wejdzie 16.03.16, 22:00
                        Za chwilę PiS wejdzie na twoje stadniny! :-((
                        • franek Re: PiS wejdzie 16.03.16, 22:06
                          Moc kopytek chcą poczuć?
                          • wislocki12 Damy radę! 16.03.16, 22:32
                            Zechciej tylko wziąć pod uwagę, że konkursy na wyższe stanowiska w służbach publicznych zostały zniesione, a Trybunał Konstytucyjny zablokowany, że o innych udogodnieniach nie wspomnę! ;-))
                            • franek Re: Damy radę! 16.03.16, 22:35
                              To sprawa Polszy.
                              • wislocki12 Polsza? 16.03.16, 23:20
                                I tu masz całkowitą rację! Nie rozumiem tylko, dlaczego nadal popisujesz się znajomością, co by to nie mogło oznaczać, języka rosyjskiego? ;-))
                                • franek Re: Polsza? 16.03.16, 23:23
                                  A spróbuj pomyśleć.he
                                  • wislocki12 Język Putina 16.03.16, 23:31
                                    Pomyśleć? Trochę to trudne... Podejrzewam, że kochasz język Puszkina, Dostojewskiego, Tołstoja, Lenina, że o Koniewie i Czerniachowskim nawet nie wspomnę! :-((
                                    • franek Re: Język Putina 16.03.16, 23:40
                                      Język NKWD przemawia do mnie.
                                      • wislocki12 FSB? 16.03.16, 23:52
                                        Masz rację - język Putina to język FSB! ;-))
                                        • franek Re: FSB? 16.03.16, 23:55
                                          Pierwyj sort.
                                          • wislocki12 Najgorszy sort? 17.03.16, 00:00
                                            Tym razem gadasz Kaczyńskim, tylko z odwrotnym znakiem... :-(
                                            • franek Re: Najgorszy sort? 17.03.16, 00:11
                                              Skoro się obraziłeś,weź zabawki i pobaw się w piaskownicy.
                                              • wislocki12 Lepiej żartować... 17.03.16, 23:14
                                                Ależ skąd? To był taki polsko-żydowski żart! ;-))
                                                • franek Re: Lepiej żartować... 17.03.16, 23:29
                                                  I dlatego nie do zrozumienia.he
                                                  • wislocki12 Wygórowane oczekiwania 17.03.16, 23:56
                                                    Chyba nie oczekujesz, że będę pisał do Ciebie po niemiecku? ;-))
                                                  • franek Re: Wygórowane oczekiwania 18.03.16, 00:29
                                                    Może kompilację dari,rosyjskiego,niemieckiego?
                                                  • wislocki12 A polski? 18.03.16, 11:43
                                                    Czy przypadkiem nie zapomniałeś o polskim? ;-)
                                                  • franek Re: A polski? 18.03.16, 12:19
                                                    Poza dari w wykonaniu polskim coś mnie jeszcze łączy?
                                                  • wislocki12 Kompilacja 18.03.16, 23:22
                                                    Naprawdę uważasz, że język polski jest kompilacją dari, rosyjskiego i niemieckiego? Chyba coś takiego jeszcze nikomu nie przyszło do głowy! Ale komuś widocznie musiało przyjść... ;-))
                • wislocki12 "Być albo nie być" 16.03.16, 21:39
                  Tej, co to, przypadkowo stukając w klawiaturę, napisała "Hamleta"? :-))
                  • franek Re: "Być albo nie być" 16.03.16, 21:42
                    Domyślam się,o który najcięższy przypadek tobie chodzi.
                    • wislocki12 Najcięższy przypadek... 16.03.16, 21:49
                      Oczywiście, o tę małpę, która napisała "Hamleta"! ;-)
              • wislocki12 Polacy, Kreteńczycy i... 16.03.16, 21:36
                "Paradoks Epimenidesa – problem logiczny sformułowany przez greckiego filozofa Epimenidesa z Krety. Wypowiedział on zdanie: Κρῆτες ἀεί ψεύσται, co znaczy: Kreteńczycy zawsze kłamią. Na pierwszy rzut oka nie ma w tym żadnego paradoksu, jeśli pominąć, że Epimenides sam był Kreteńczykiem. Skoro Epimenides jest Kreteńczykiem, to twierdząc, że wszyscy Kreteńczycy są kłamcami, sam także kłamie, czyli mówi prawdę." (Wikipedia)
                PS. A co z Afgańczykami? ;-))
                • franek Re: Polacy, Kreteńczycy i... 16.03.16, 21:40
                  Jak Polactwo,to kretyni,czyli Kretyńczycy.
                  • wislocki12 Kretyni i... Kreteńczycy? 16.03.16, 21:56
                    Chyba nie do końca masz rację, albowiem kretynizm, czyli matołectwo, którego nosicielem jest kretyn to:
                    "Wrodzony zespół niedoboru jodu (dawniej kretynizm lub matołectwo) – termin oznaczający niedorozwój umysłowy ciężkiego stopnia powstały w wyniku wrodzonej pierwotnej niedoczynności tarczycy.
                    Niegdyś choroba ta była bardzo często spotykana wśród ludności zamieszkałej w rejonach górskich. W niektórych wioskach ponad połowa populacji dotknięta była tą przypadłością. W latach 60. XIX wieku Rudolf Virchow udowodnił, że przyczyną choroby jest uszkodzenie tarczycy. W 1922 r. stwierdzono zależność częstości występowania owego zespołu od zawartości jodu w glebie. Światowa Organizacja Zdrowia zaleca stosowanie obficie jodowanej soli w miejscach, w których występuje niedobór tego pierwiastka."
                    Jak sam widzisz, Kreteńczycy, wbrew pozorom, niekoniecznie muszą być kretynami! Podobnie, zresztą, jak Polacy! ;-))
                    • franek Re: Kretyni i... Kreteńczycy? 16.03.16, 22:03
                      >Jak sam widzisz, Kreteńczycy, wbrew pozorom, niekoniecznie muszą być kretynami! Podobnie, zresztą, jak Polacy! ;-))

Ale pisałem o KRETYŃCZYKACH,a nie o Kreteńczykach.Polactwo ma stan umysłu KRETYŃCZYKÓW.
                      • wislocki12 Kreteństwo 16.03.16, 22:27
                        Myślałem, że to była literówka, bo aż o takie kreteństwo nie podejrzewałem Cię! ;-)
                        • franek Re: Kreteństwo 16.03.16, 22:37
                          Wybaczam ci chłopcze.he
                          • wislocki12 Zaiste, wielkiego ducha jesteś, franku... 16.03.16, 23:15
                            Zaiste, wielkiego ducha jesteś, franku, co by to nie mogło oznaczać! :-))
                            • franek Re: Zaiste, wielkiego ducha jesteś, franku... 16.03.16, 23:22
                              Nie dziękuj,proszę.he
                              • wislocki12 "He"? 16.03.16, 23:27
                                Okazuje się, że nie tylko wielkiego ducha jesteś... Jeszcze ta naiwność, że o pysze nie wspomnę! ;-))
                                PS. A co to jest to "he"?
                                • franek Re: "He"? 16.03.16, 23:42
                                  Naiwność i pycha gubią,a nie czuję się w takiej sytuacji.
                                  • wislocki12 Co z tym "he"? 16.03.16, 23:50
                                    A spotkałeś kogoś, kto przyznał się do naiwności, że o pysze nawet już nie wspomnę? ;-)
                                    • franek Re: Co z tym "he"? 16.03.16, 23:53
                                      Dlatego Żydzi i Polacy udają baranków bożych.
                                      • wislocki12 Cicer cum caule... 16.03.16, 23:58
                                        Odnoszę wrażenie, że wszystko Ci się wymieszało - Żydzi z Polakami, Polacy z katolikami, a katolicy z barankami, bożymi, zresztą... ;-))
                                        • franek Re: Cicer cum caule... 17.03.16, 00:12
                                          Żydzi i Polactwo to generalnie jeden sort.
                                          • wislocki12 Uber alles! 17.03.16, 22:29
                                            "Deutschland, Deutschland..." :-(
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 17.03.16, 15:58
              Sejmowe kmioty,kiepy ,idioci są na miarę tego narodu.
              • wislocki12 Ein franek 17.03.16, 22:26
                "Ein Volk, ein Reich, ein... franek! ;-))
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 17.03.16, 21:05
              Otworzą w sejmie Biedronkę?
              • wislocki12 Stawiam na Lidla! 17.03.16, 22:23
                Ja postawiłbym na Lidla! :-))
                • franek Re: Stawiam na Lidla! 17.03.16, 22:59
                  Ja stawiałbym na ich ułańską fantazję.Może słonina,kaszanka z pod płaszcza jak za okupacji.he
                  • wislocki12 Conchita 17.03.16, 23:18
                    Raczej Wurst, a może Speck? ;-)
                    PS. Na zadna ich fantazję nie postawiłbym... ;-))
                    • franek Re: Conchita 17.03.16, 23:31
                      Możliwe.Od wielu wieków funkcjonowały w wielu kulturach hermetyczne getta.
                      • wislocki12 Niemieckie getta 17.03.16, 23:42
                        Masz rację! Najwięcej było tych niemieckich! :-((
                        • franek Re: Niemieckie getta 17.03.16, 23:55
                          Np. Żydzi od początku przetaczali się przez całą Europę,ale w połowie XIX w. stracono zdrowy rozsądek i zezwolono na pseudoasymilację Żydów z innymi nacjami.
                          A skąd masz takie "wiarygodne" dane o niemieckich gettach?Tylu Żydów zamieszkiwało Germanię?To po co Żydzi wtryniali nos,gdzie nie trzeba?
                          • wislocki12 Nosy i drzwi... 18.03.16, 00:00
                            No tak, Niemcy wtryniali nos wyłącznie tam, gdzie trzeba! Niestety, najczęściej mieli problemy z drzwiami... ;-))
                            • franek Re: Nosy i drzwi... 18.03.16, 00:31
                              Widocznie niezmiennie kryminaliści polscy Adolfa chcieli też ukrzyżować.
                              • wislocki12 Adolf jak Chrystus? 18.03.16, 12:58
                                Adolf jak Chrystus? Chyba dla Ciebie i podobnych Tobie owieczek... ;-))
                                • franek Re: Adolf jak Chrystus? 18.03.16, 13:03
                                  Adolf w dodatku był małym Jezuskiem.
                                  • wislocki12 Jak każdy polski Niemiec? 18.03.16, 13:33
                                    To chyba oczywiste! Jak każdy polski Niemiec! ;-))
                    • franek Re: Conchita 17.03.16, 23:34
                      Zresztą Żydzi od blisko 2000 lat żyli w Europie w gettach.I nie tylko oni.
                      • wislocki12 Polski Niemiec... 17.03.16, 23:48
                        Naprawdę myślisz, że od 2 tys. lat Żydzi żyją w Europie? No tak, ale skąd to wiedzieć polskiemu Niemcowi... A o Chazarach słyszałeś? :-((
                        • franek Re: Polski Niemiec... 17.03.16, 23:57
                          Gdzieś czytałem,że w pierwszej erze instalowali się w Europie.
                          • wislocki12 Chazarowie z kenozoiku 18.03.16, 00:02
                            No, w kenozoiku! ;-((
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 18.03.16, 18:41
              >"Psychoza (gr. psyche ? dusza i osis ? szaleństwo) ? zaburzenie psychiczne definiowane w psychiatrii jako stan umysłu, w którym doznaje się silnych zakłóceń w percepcji (postrzeganiu) rzeczywistości. Osoby, które doznają stanu psychozy, doświadczają zaburzeń świadomości, spostrzegania, a ich sposób myślenia ulega zwykle całkowitej dezorganizacji. Osoba znajdująca się w stanie psychozy ma przekonanie o realności swoich przeżyć i wydaje się jej, że funkcjonuje normalnie. Istotą psychozy jest brak krytycyzmu wobec własnych, nieprawidłowych spostrzeżeń i osądów, przy czym należy tu rozróżnić psychozy z prawidłowo zachowaną świadomością, od psychoz z towarzyszącymi zaburzeniami świadomości."

Dokładnie takie objawy mają Żydzi i Polacy.Należałoby przymusowo aplikować im odpowiednie medykamenty.

• wislocki12 Nic dodać, nic ująć! 18.03.16, 23:29
                Najbardziej przekonuje mnie to:
                "Osoba znajdująca się w stanie psychozy ma przekonanie o realności swoich przeżyć i wydaje się jej, że funkcjonuje normalnie."
                Nic dodać, nic ująć! ;-))
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 18.03.16, 19:06
              Tolerancja to coś bardzo głupiego.
              • wislocki12 Reaktywacja 18.03.16, 23:34
                "Tolerancja – termin stosowany w socjologii, badaniach nad kulturą i religią. Słowo oznacza w tym kontekście "poszanowanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, różniących się od własnych". W różnych językach indoeuropejskich przybiera ono niuanse, np. w angielskim w odniesieniu do ludzi oznacza on "postawę wykluczającą bigoterię lub srogości w osądzaniu innych" lub ich dyskryminację. Może oznaczać również "wyrozumiałość", "akceptację" lub "chęć zaakceptowania uczuć, zwyczajów lub wierzeń innych niż własne".
                Masz rację, tolerancja to kompletny idiotyzm. Dla wszystkich, którzy inaczej myślą niż Ty, należy reaktywować Auschwitz! :-((
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 18.03.16, 19:09
              Żydzi i Polacy mylą gejostwo z polityką.
              • wislocki12 Wszystko ze wszystkim 18.03.16, 23:17
                Czasem odnoszę wrażenie, że polscy Niemcy wywodzący się z Podkarpacia konsekwentnie mylą wszystko ze wszystkim. Szczególnie zaś homoseksualizm z cudzołóstwem... ;-((
                • franek Re: Wszystko ze wszystkim 18.03.16, 23:43
                  Zostałeś tak potraktowany?he
                  • wislocki12 Homoseksualizm czy cudzołóstwo? 18.03.16, 23:48
                    A co masz na myśli? Homoseksualizm czy cudzołóstwo? ;-))
                    PS. Przypominam, słowa "he" nie ma w języku polskim! A w niemieckim? ;-))
                    • franek Re: Homoseksualizm czy cudzołóstwo? 18.03.16, 23:52
                      Że homoseksualnie cudzołożyłeś.he
                      • wislocki12 Pangermanizm 19.03.16, 00:02
                        Mam wrażenie, że dla twojego sposobu myślenia charakterystyczna jest swojego rodzaju jednostronność - grzechem nie jest cudzołóstwo, lecz homoseksualizm. Na Podkarpaciu wszyscy tak mają, nawet ci co przeszli na pangermanizm! ;-))
                        PS. Jak się domyślam, to owo "homoseksualne cudzołóstwo" sam wymyśliłeś? Własnoręcznie? ;-))
                        • franek Re: Pangermanizm 19.03.16, 00:06
                          No dobra misiu.Po ch..j te brednie od jakiegoś czasu?
                          • wislocki12 Podkarpacki miś? 19.03.16, 00:39
                            Masz na myśli homoseksualizm, cudzołóstwo czy pangermanizm rodem z Podkarpacia? ;-))
                            PS. Pozdrowienia od podkarpackich misiów! ;-))
                            PS2. Po ch..j te wulgaryzmy od jakiegoś czasu? :-((
                            • franek Re: Podkarpacki miś? 19.03.16, 00:45
                              PS2. Po ch..j te wulgaryzmy od jakiegoś czasu? :-((

Chciałeś powiedzieć:od czasu do czasu.
                              Żeby skończyć tolerancję,gejowskie zaloty.
                              • wislocki12 Franek jak Oko? 19.03.16, 01:39
                                To był zaledwie cytat, niestety, z twojego dorobku intelektualnego, co by to nie mogło oznaczać! ;-))
                                "Tolerancja i gejowskie zaloty" przy okazji rozpatrywania podobieństw i różnic między homoseksualizmem a cudzołóstwem? Tego nawet ks. Oko nie wymyśliłby! ;-))
                                • franek Re: Franek jak Oko? 19.03.16, 10:29
                                  Dalej bredzisz,bełkoczesz .
                                • franek Re: Franek jak Oko? 19.03.16, 10:30
                                  Jesteś infantylnym kiepem,idiotą.
                                  • wislocki12 Argumenty? 19.03.16, 10:49
                                    Mam wrażeniem że pozostały Ci już wyłącznie wyzwiska, obelgi, przekleństwa, epitety, bluzgi i zniewagi... :-((
                                    • franek Re: Argumenty? 19.03.16, 10:58
                                      Argumenty do twojego niedorobionego mikromóżdżku nie docierają.
                                      • wislocki12 Festiwal komplementów? 19.03.16, 12:10
                                        Widzę, że festiwal komplementów w twoim wykonaniu trwa! :-((
                                        PS. Jeżeli myślisz, że po tym wszystkim, co wyczyniałeś (i wyczyniasz) na tym forum, zdołasz jeszcze wyprowadzić mnie z równowagi to zasadniczo mylisz się... ;-))
                                        • franek Re: Festiwal komplementów? 19.03.16, 13:58
                                          Nie interesuje mnie twoja mniemanologia,niedorozwoju umysłowy.
                                          • wislocki12 "Słownik przekleństw i wulgaryzmów" 19.03.16, 21:53
                                            Długo jeszcze tak możesz? Proponuję zakup "Słownika przekleństw i wulgaryzmów", M. Grochowski (red.), 1995. :-))
                                            • franek Re: "Słownik przekleństw i wulgaryzmów" 19.03.16, 22:08
                                              Ja zawsze mogę...
                                              • wislocki12 Cicho, wiem! 19.03.16, 22:29
                                                Cicho, wiem! Ja też! :-)
                                                PS. A co ze słownikiem? ;-))
                                                • franek Re: Cicho, wiem! 19.03.16, 22:44
                                                  Jestem bardzo elokwentny.
                                                  • wislocki12 Gadułka 19.03.16, 23:03
                                                    I dlatego możesz? Taki seksualny gadułka? ;-))
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 19.03.16, 11:17
              Polska to mafijne i totalitarne państwo.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 19.03.16, 15:44
              Bydło mafijne czuje się mocno w stadzie przeciwko jednostkom.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 19.03.16, 17:52
              Mafie mają gejowską mentalność.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 19.03.16, 19:54
              Mafijnym gejom w namiastkach mózgownic wszystko się pie.r.doli.
              • wislocki12 Paranoja i homofobia? 19.03.16, 21:48
                Już powierzchowna nawet analiza twoich najnowszych 6 wpisów (pod rząd!) wskazuje co najmniej na poważne zagrożenie paranoją, że o homofobii nawet już nie wspomnę. :-((

"Osoby cierpiące na te zaburzenia (paranoicy) wyrażają przekonania uznawane przez ich otoczenie za nieprawdziwe, niekompletne i absurdalne, często kierują się także nimi w swoim postępowaniu. Zwykle uważają, że są przez kogoś śledzeni, kierują się teoriami spiskowymi lub są podejrzliwi w stosunku do otoczenia.
                Poza tymi objawami człowiek cierpiący na paranoję może funkcjonować normalnie (nie obserwuje się u niego całkowitego zerwania kontaktu ze światem i innymi ludźmi, jak ma to miejsce w przypadku schizofrenii)."

www.pl.scips.eu/disabilities/Psychiczne
                • franek Re: Paranoja i homofobia? 19.03.16, 22:10
                  Wyrażam obiektywne fakty,prawdę.Głupcze,kmiocie.
                  • wislocki12 Bogactwo słownictwa 19.03.16, 22:33
                    Widzę, że kupiłeś sobie słownik, który Ci polecałem! Dbasz przecież o bogactwo słownictwa, co by to nie mogło oznaczać w twoim przypadku! ;-))
                    • franek Re: Bogactwo słownictwa 19.03.16, 22:45
                      Prostaczku,gardzisz elokwencją?
                      • wislocki12 Elokwencja? 19.03.16, 22:53
                        Masz na myśli słowa "głupcze" i "kmiocie"? Naprawdę uważasz, że ich użycie świadczy o poziomie elokwencji? ;-))
                        "Dyskrecja w słowach jest więcej warta niż elokwencja." (R. Bacon)
                        • franek Re: Elokwencja? 19.03.16, 23:01
                          >Masz na myśli słowa "głupcze" i "kmiocie"? Naprawdę uważasz, że ich użycie świadczy o poziomie elokwencji? ;-))

Masz bardzo ograniczoną percepcję.Tylko takich słów używam?

>"Dyskrecja w słowach jest więcej warta niż elokwencja." (R. Bacon)

Pewnie pozazdrościł niemowom.
                          • wislocki12 Zazdrość Bacona 19.03.16, 23:10
                            W tym poście, niestety, tak - użyłeś tylko tych słów. ;-))
                            PS. Niewątpliwie masz rację, oskarżając Bacona o zazdrość wobec niemów! Ciekawe, co mądrego, nazwijmy to tak, jesteś w stanie jeszcze wymyślić? ;-))
                        • franek Re: Elokwencja? 20.03.16, 09:26
                          "Dyskrecja w słowach jest więcej warta niż elokwencja." (R. Bacon)

Mądrość francuska jest tyle warta jak żydowska.
                          • franek Re: Elokwencja? 20.03.16, 09:37
                            Nawet ku..wy dyskretnie się puszczają.
                            • wislocki12 Intuicja czy doświadczenie? 20.03.16, 11:50
                              Skąd wiesz? ;-))
                              PS. Czasami bywasz wulgarny, niestety... "-((
                              • franek Re: Intuicja czy doświadczenie? 20.03.16, 12:16
                                Wolę to niż umizgi gejowsko-mafijne.Ni w p..pe,ni w oko.
                                • wislocki12 Oko mistyka 20.03.16, 22:21
                                  Chyba nie masz na myśli ks. Oko, mistyka, zresztą? ;-))
                                  • franek Re: Oko mistyka 20.03.16, 22:24
                                    Nie znam.
                                • wislocki12 Wtręty 20.03.16, 22:24
                                  Czy to przypadkiem nie Ty zacząłeś od wtrętów dotyczących gejów, że o Polakach, Żydach i mafii nie wspomnę? ;-))
                                  • franek Re: Wtręty 20.03.16, 23:42
                                    To są obiektywne fakty,prawda.
                                    • wislocki12 Obiektywne fakty 21.03.16, 00:08
                                      Sam widzisz! :-((
                                      • franek Re: Obiektywne fakty 21.03.16, 00:16
                                        Dotarło do ciebie,w jakim kraju żyjesz?Niemożliwe!
                                      • chris1970 Re: Obiektywne fakty 23.03.16, 18:37
                                        Początkowo przeraziłem się, że rozmawiasz sam ze sobą. Dopiero potem się zorientowałem, że rozmawiasz z frankiem. A ja franka zablokowałem i nie widzę jego twórczości.
                                        A tu tak atrakcyjna dyskusja na 300 postów jest dla mnie niedostępna.
                                        • wislocki12 Epizod... 23.03.16, 21:52
                                          I co? ;-))
                                          PS. Ten epizod forumowy, na szczęście, już zamknąłem... :-)
                          • wislocki12 Francuzi też? 20.03.16, 11:48
                            Polacy, Żydzi, Francuzi... Kto jeszcze? Polscy Niemcy z Podkarpacia? ;-)
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 19.03.16, 19:59
              Stan umysłu geja mafijnego to kompilacja idiotyzmu i psychozy.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 19.03.16, 21:22
              Mafijni geje są natrętni jak pederaści więzienni.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 19.03.16, 22:05
              Mafijne zgejowane wsioki,jak m.in. Żydzi i Polacy,zawiszczą inteligencji i przystojniactwa mężczyznom.
              • wislocki12 Kliniczny przypadek? 19.03.16, 22:39
                A nie mówiłem? Kliniczny przypadek paranoi na tle mafii, Polaków i Żydów, a w tle geje, czyli homofobia! :-((
                PS. Czy słowo "zawiszczą" znalazłeś w polecanym Ci "Słowniku wulgaryzmów i przekleństw"? ;-))
                • franek Re: Kliniczny przypadek? 19.03.16, 22:52
                  >Kliniczny przypadek paranoi na tle mafii, Polaków i Żydów, a w tle geje:-((

Jesteś idiotą.Nic do ciebie nie dociera.Przecież wyraziłem się jasno,że są to obiektywne fakty,prawda.
                  • wislocki12 "Jesteś idiotą. Nic do ciebie nie dociera." 19.03.16, 23:00
                    Chyba nie do końca doczytałeś cytat o paranoi:
                    "Poza tymi objawami (paranoi) człowiek cierpiący na paranoję może funkcjonować normalnie (nie obserwuje się u niego całkowitego zerwania kontaktu ze światem i innymi ludźmi, jak ma to miejsce w przypadku schizofrenii)."
                    PS. Niektórzy paranoicy nawet nie zauważają swojej choroby, pisząc, np.: "Jesteś idiotą.Nic do ciebie nie dociera.Przecież wyraziłem się jasno,że są to obiektywne fakty,prawda." ;-)
                    • franek Re: "Jesteś idiotą. Nic do ciebie nie dociera." 19.03.16, 23:02
                      Ale twoje paranoje mnie nie interesują.Idź do psychiatry.
                      • wislocki12 Nawet nie zrozumiałeś 19.03.16, 23:13
                        To Ty nawet nie zrozumiałeś, że pisałem o twoich hipotetycznych niedomaganiach i poparłem to serią oczywistych obserwacji? ;-((
                        • franek Re: Nawet nie zrozumiałeś 19.03.16, 23:19
                          Twoja paranoja,twój problem.
                          • wislocki12 Jak w piaskownicy... 19.03.16, 23:23
                            Replika jak z piaskownicy - jeszcze łopatką w łeb i garścią piasku w oczy! Naprawdę już nic więcej nie jesteś w stanie wymyślić? :-((
                            • franek Re: Jak w piaskownicy... 19.03.16, 23:30
                              Właśnie zauważyłem ten problem u ciebie.
                              • wislocki12 7 minut 20.03.16, 11:18
                                Szkoda, że 7 minut później... ;-))
                                • franek Re: 7 minut 20.03.16, 11:37
                                  Pochlebiasz sobie.
                                  • wislocki12 Chyba trudno 20.03.16, 11:43
                                    Trudno chyba, żebym pochlebiał Tobie... ;-)
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 19.03.16, 23:21
              Żydzi cierpią również na religijne obsesje.
              • wislocki12 Paranoja na tle franka? 19.03.16, 23:27
                Może i cierpią na religijne obsesje, ale za to nie mają paranoi na tle franka... Nie wiem tylko, czy u nich też występuje homofobia? ;-))
                • franek Re: Paranoja na tle franka? 19.03.16, 23:32
                  Twój bełkot ma głębsze podłoże psychiatryczne.
                  • wislocki12 Second hand 20.03.16, 11:21
                    Argument jakby z drugiej ręki, niestety... ;-))
                    • franek Re: Second hand 20.03.16, 11:39
                      Przemawiasz argumentami rąk,nie głowy?
                      • wislocki12 Szmatex 20.03.16, 11:45
                        Ależ skąd, miałem na myśli, że stosujesz argumentację z drugiej, mojej zresztą, ręki... ;-))
                        • franek Re: Szmatex 20.03.16, 11:55
                          Nie pij,nie ćpaj tyle.
                          • franek Re: Szmatex 20.03.16, 11:56
                            Od tego mogą występować też psychozy.
                            • wislocki12 Anhedonia 20.03.16, 12:50
                              Ciekawe, kiedy dojdziesz do anhedonii? ;-))
                              • franek Re: Anhedonia 20.03.16, 14:30
                                Na to też cierpisz?
                          • wislocki12 (...) nie wymagają leczenia farmakologicznego. 20.03.16, 12:53
                            "Alkoholowy zespół abstynencyjny to zaburzenia psychiczne występujące po odstąpieniu od długotrwałego spożywania alkoholu. Występować mogą u każdej osoby, która spożywa zbyt duże ilości alkoholu. Zaburzenia są jednak stosunkowo niegroźne i nie wymagają leczenia farmakologicznego." :-))
                            • franek Re: (...) nie wymagają leczenia farmakologicznego 20.03.16, 14:32
                              To też masz?
                              • wislocki12 Też 20.03.16, 22:08
                                Też! ;-))
                                • franek Re: Też 20.03.16, 22:30
                                  Zauważyłem.Ciężki twój stan.
                                  • wislocki12 Na ratunek 20.03.16, 23:43
                                    Myślę, że jako wrażliwy człowiek, powinieneś zadzwonić na pogotowie. Najlepiej psychiatryczne! ;-))
                                    • franek Re: Na ratunek 20.03.16, 23:49
                                      Wariatów trzymam na dystans od lufy pistoletu NKWD,żeby w razie czego, krew mnie nie poplamiła.
                                      • wislocki12 Sumienie 21.03.16, 00:04
                                        Najważniejsze to sumienie mieć czyste! :-))
                                        PS. Powinieneś więcej uwagi poświęcić językowi rosyjskiemu. ;-))
                                        • franek Re: Sumienie 21.03.16, 00:12
                                          Też myślę,że z czystym sumieniem można pociągać za spust pistoletu NKWD.
                                          A co do języka rosyjskiego:mam inne wybitne specjalizacje.
              • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 20.03.16, 09:13
                A ortodoksyjni Żydzi są również ekscentrykami.Widać to po dziwacznych ubiorach,śmieszne miseczki noszą na głowach,w synagogach nawet jakieś ścierki na głowy zakładają,coś do głów również przypinają,pod murem się bujają.Czubki,chorzy psychicznie.
                • wislocki12 Powaga i konsekwencja... 20.03.16, 11:40
                  Masz rację, chrześcijanie nie są w żadnej mierze ekscentrykami. Imponują powagą i konsekwencją! Dzisiaj jest Niedziela Palmowa dla uczczenia triumfalnego wjazdu Jezusa do Jerozolimy, po to tylko, aby już za pięć dni zostać ukrzyżowanym przez dotychczasowy komitet powitalny, a po trzech dniach... zmartwychwstać. ;-)
                  • franek Re: Powaga i konsekwencja... 20.03.16, 11:51
                    Ale obrządki,gusła są co najmniej ekscentryzmem.
                    • franek Re: Powaga i konsekwencja... 20.03.16, 11:54
                      Przy schizofrenii też wystepują podobne "odjazdy".
                      • wislocki12 "A Bóg wtedy rękę poda." 20.03.16, 12:46
                        I w tym momencie całkowicie zgadzam się z Tobą! ;-))
                        PS. A co z paranoją? :-(
                        • franek Re: "A Bóg wtedy rękę poda." 20.03.16, 14:34
                          Faktycznie,schizofrenicy miewają m.in. urojenia,omamy na tle religijnym,boga itd.
                          • wislocki12 Schizofrenik- ateista 20.03.16, 22:18
                            Obawiam się, że masz do czynienia ze schizofrenikiem-ateistą, niestety! ;-))
                            • franek Re: Schizofrenik- ateista 20.03.16, 22:29
                              Chory jednak jesteś.
                              • wislocki12 Jednak? 20.03.16, 23:39
                                Jednak? Czy mam rozumieć, że miałeś wątpliwości? ;-))
                                • franek Re: Jednak? 20.03.16, 23:44
                                  Powtórzyłem się ,podkreśliłem.
                                  • wislocki12 Wężykiem? 20.03.16, 23:59
                                    Nie pierwszy raz! ;-)
                                    • franek Re: Wężykiem? 21.03.16, 00:15
                                      Bo przecież jesteś jełopem,do którego nic nie dociera.
                • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 25.03.16, 21:56
                  ...bo przecież normalni mężczyźni tak się nie zachowują,ubierają.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 20.03.16, 19:38
              W tym katolickim kraju nie mogę doświadczyć chrześcijańskiej miłości bliźnich.
              • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 20.03.16, 19:53
                Czyli chrześcijaństwo i też judaizm,to sekty jak wiele innych.
                • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 20.03.16, 20:06
                  I co ciekawe,to państwa dotują te sekty.
                  • wislocki12 Podatki 20.03.16, 22:15
                    Też jestem zwolennikiem podatków od wierzących. Niestety, Kościoły nie wierzą wiernym i wolą, aby ateiści też je utrzymywali... ;-))
                • wislocki12 Ateistyczna dewotka 20.03.16, 22:12
                  I to jest kwestia, co do której całkowicie zgadzam się z Tobą. Mam też nadzieję, że nie jesteś ateistyczną dewotką, co by to nie mogło oznaczać... ;-))
                  • franek Re: Ateistyczna dewotka 20.03.16, 22:28
                    Ateistą jestem,ale za dewotkę to już mogę się obrazić.To m.in.kler jest właśnie dewotkami,co wynika w ich przypadku z definicji kiepa.
                    • wislocki12 Klechowski 20.03.16, 23:38
                      Mam wrażenie, że w ogóle nie znasz twórczości niejakiego Klechowskiego. :-(
                      • franek Re: Klechowski 20.03.16, 23:45
                        Nie znam jego i jego twórczości.
                        • wislocki12 Twórczość 21.03.16, 00:01
                          To żałuj! ;-))
                          • franek Re: Twórczość 21.03.16, 00:13
                            Znowu w KATolickim tonie.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 22.03.16, 03:15
              Rosjanie mają rację,twierdząc,że kogo się nie boi,tego się nie szanuje.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 22.03.16, 11:31
              Podczas II wojny światowej ktoś używał właściwego sformułowania mówiąc o polskich bandytach.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 22.03.16, 23:13
              Podobno rosyjskie świnie nie chcą jabłek z Polski,a Białorusini nie chcą z Polski bydła...
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 24.03.16, 16:07
              Miałem rację twierdząc,że Polki i Żydówki preferują idiotów,z kolei normalny człowiek g.ó.wna nie rusza.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 24.03.16, 19:10
              Z doświadczeń życiowych wynika,że jednak lepiej być bezpośrednim,otwarty.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 24.03.16, 19:42
              Czyj plebs,małpy,tego cyrk.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 24.03.16, 20:52
              Tolerowanie mafijnych idiotów żydowskich,polskich,czy innych jest nieodpowiedzialnością,głupotą,stwarzającą zagrożenie.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 25.03.16, 08:43
              To bardzo przyjemne uczucie,uwolnić się od nizin społecznych,jak m.in. Żydzi i Polacy.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 25.03.16, 09:17
              Idiotyzm Żydów i Polaków jest wręcz porażający.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 25.03.16, 11:36
              Wszystko jest logiczne.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 25.03.16, 12:13
              Polacy to zawistni bandyci,kryminaliści.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 25.03.16, 14:54
              Gdzie i kto widział tego Boga?U schizofreników występują nawiedzenia,dokładnie urojenia m.in.religijne.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 25.03.16, 15:41
              Gdzie Żydzi,Polacy tam musi być folwark zwierzęcy.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 26.03.16, 11:30
              Z doświadczenia,obserwacji wiem,że w religiach judeochrześcijańskich materia liczy się ponad wszystko.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 27.03.16, 18:49
              >Patologia (z języka greckiego ????? "pathos - cierpienie" i -????? "-logia" - przyrostek tworzący rzeczowniki oznaczające gałęzie nauki) ? nauka o chorobach albo stan chorobowy, w ogólniejszym znaczeniu nieprawidłowość (również w odniesieniu do nauk społecznych).

Żydzi i Polacy to patologia społeczna.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 27.03.16, 20:19
              "Kto sieje wiatr,ten zbiera burze."Polskie i żydowskie głupki tego nie znają.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 29.03.16, 09:49
              Żydzi i Polacy to cholerni kryminogenni prostacy wiejscy.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 02.04.16, 21:29
              Z żydowskimi i polskimi cymbałami nie dyskutuje się.Wskazane jest cykliczne prz.y.pie...nie
              kmiotom.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 02.04.16, 21:35
              Żydowskie,polskie,klerykalne cymbały tylko udają,że myślą.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 07.04.16, 16:11
              Żydzi i Polacy są tak tępi,że nie widzą sprzeczności w swoim tzw.rozumowaniu i postępowaniu.
            • franek Re: Przebaczamy i prosimy o przebaczenie... 15.04.16, 21:53
              "Janusz Lewandowski: Kraj, który był wzorem do naśladowania, stał się krajem specjalnej troski"

Nie,po prostu Polacy,jak i Żydzi cierpią również na urojenia wielkościowe,ale wszystko wraca do normy.
        • chris1970 Re: Trochę się dziwię... 06.03.16, 17:42
          To też jest wielką sztuką coś powiedzieć i jednocześnie nic nie powiedzieć.
          • franek Re: Trochę się dziwię... 06.03.16, 18:38
            I jesteś w tym niedoścignionym mistrzem.
          • wislocki12 "Nie dziwi nic..." 06.03.16, 22:04
            Ciebie też (jak abp Michalika) dziwi, że dwa Kościoły mogą z sobą rozmawiać? Moim zdaniem taka rozmowa powinna czymś skrajnie oczywistym. :-)
            • franek Re: "Nie dziwi nic..." 06.03.16, 22:22
              Po dwóch setach zazwyczaj każdy robi się towarzyski.
            • chris1970 Re: "Nie dziwi nic..." 07.03.16, 12:41
              A jak myślisz, dziwi czy nie dziwi?
              • wislocki12 Sztuka 08.03.16, 12:23
                Jak myślisz, kto to powiedział?
                "To też jest wielką sztuką coś powiedzieć i jednocześnie nic nie powiedzieć." ;-))
    • rz2014 Re: Niesamowite? 15.02.16, 20:10
      Wg mnie Abp. Michalik za bardzo się rozpędził w swojej wypowiedzi. Może zdać to egzamin przy wspólnych spotkaniach, rozmowach - nie dotyczących wiary. Nie zda to jednak egzaminu w szerszej perspektywie. To dwa różne "światy".
      • wislocki12 Ten typ już tak ma... 27.03.16, 22:57
        Abp Michalik:
        "Nowa Targowica się pojawiła. Oskarżają Polskę. Mobilizują obce narody na forach międzynarodowych do nienawiści wobec Polaków, którzy mieli odwagę wybrać innych, a nie ich samych. Zdumiewające spojrzenie. To się już dawno nie powtarzało. Ale to nie jest chwałą tych ludzi, że zaufanie, którym zostali obdarzeni przez część narodu, wykorzystują przeciw ojczyźnie."
        Nie jestem pewien, czy takie wywody interesują owe 93% ochrzczonych Polaków, o których tak bardzo troszczy się rzeczony abp. Chyba znowu rozpędził się... Cóż, ten typ już tak ma, niestety :-((

wpolityce.pl/kosciol/286578-abp-michalik-nasz-narod-potrzebuje-pokoju-nowa-targowica-sie-pojawila
      • wislocki12 Jak nie maybach to merol... 28.03.16, 13:44
        "Migalski ostro krytykuje abp Michalika. "Woził się merolem."
        Arcybiskup Józef Michalik to jeden z najbardziej kontrowersyjnych polskich hierarchów kościelnych. Znany z niechęci do feministek, próbował kiedyś usprawiedliwiać pedofilię księży. Tym razem poszedł jeszcze o krok dalej i powiedział, że "w Polsce pojawiła się nowa Targowica" - czym nawiązał do zdrady szlacheckiej z czasów rozbiorów. Za te słowa mocno uderzył w niego politolog Marek Migalski."
        No tak, jak nie maybach to merol... ;-((

www.fakt.pl/politycy/marek-migalski-ostro-o-abp-michaliku-ostre-slowa-politologa,artykuly,621164.html
      • wislocki12 Hłudno 30.03.16, 21:55
        "Sąd w Brzozowie umorzył w środę postępowanie wobec księdza oskarżonego o psychiczne i fizyczne znęcanie się nad czworgiem dzieci i doprowadzenie jednego z nich - 13-letniego Bartka do samobójstwa. Uznał księdza winnym naruszenia nietykalności cielesnej dzieci.
        Sąd zmienił kwalifikację prawną czynu zarzucanego księdzu, bo naruszenie nietykalności cielesnej jest przestępstwem ściganym z oskarżenia prywatnego, a jego karalność już się przedawniła, sąd umorzył postępowanie przeciwko duchownemu. Wyrok nie jest prawomocny."

PS. Podobno to właśnie ów "ksiądz" chował Bartka! :-((

Cały tekst:
        rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34975,19840244,sad-umorzyl-postepowanie-w-sprawie-ksiedza-z-hludna.html#ixzz44PvYDMkK
    • franek Re: Niesamowite? 17.02.16, 22:32
      Lenin też myślał,że ideologią zbawi świat,przybędzie od tego rozumu.
      • wislocki12 Lenin też myślał... 11.03.16, 12:10
        "Rewizja u biegłego od Smoleńska! Pytali, kto go naciskał?
        Na zlecenie prokuratury apelacyjnej w Krakowie, policjanci 29 lutego weszli do domu biegłego, który rozpoznał głos generała Andrzeja Błasika w kokpicie prezydenckiego Tupolewa – napisała Gazeta Wyborcza. Zabrali mu komputery, twarde dyski i przesłuchali go w śledztwie, które ma wyjaśnić, jak doszło do przecieku do mediów jego ekspertyzy. Sprawę tego czy wejście do biegłego nie było nadużyciem poprowadzi mecenas Roman Giertych, były wicepremier w rządzie Jarosława Kaczyńskiego."

www.fakt.pl/politycy/prokuratorzy-weszli-do-domu-bieglego-bo-rozpoznal-glos-blasika-,artykuly,617313.html
        • franek Re: Lenin też myślał... 11.03.16, 13:41
          To chyba przygody "Flipa i Flapa."
          • wislocki12 Flip i Flap 11.03.16, 21:07
            "W Warszawie powstaną dwa pomniki smoleńskie!
            Wczoraj, podczas 71. "miesięcznicy" tragedii pod Smoleńskiem, Jarosław Kaczyński zapowiedział budowę dwóch pomników upamiętniających katastrofę. Pierwszy poświęcony będzie ofiarom katastrofy, drugi Lechowi Kaczyńskiemu."

metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/1,141638,19752568,w-warszawie-powstana-dwa-pomniki-smolenskie.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka