Dodaj do ulubionych

Wybory '18

14.10.18, 19:48
"Pomimo aktywności posła PiS jego kampanię oceniam jako nudną, sprowadzającą się do tego, że kandydat pojawia się na jednym z rzeszowskich osiedli w otoczeniu ciągle tej samej grupy współpracowników i prezentuje jeden ze swoich pomysłów – komentuje dr Leszek Gajos, socjolog z Wyższej Szkoły Prawa i Administracji w Rzeszowie. – W jego kampanii pojawiają się próby zdyskredytowania obecnego prezydenta. Jest to zastanawiające, ponieważ Ferenc jest szanowany przez mieszkańców, jest marką tego miasta. Obserwując aktywność posła Buczaka, można też sobie zadać pytanie, dlaczego nie ma wsparcia, a przynajmniej nie jest ono widoczne, ze strony innych parlamentarzystów PiS z Rzeszowa i Podkarpacia. Ci, z którymi zasiada w poselskich ławach, nie pojawiają się na jego konferencjach."

rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,34962,24004441,wybory-2018-kto-zyska-kto-straci.html
Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: Wybory '18 15.10.18, 10:08
      Wynik jest pewny, dlatego też przed wyborami Ratusz zdecydował się na podniesienie opłaty za dzierżawę gruntu.
      Nawet kilkunastokrotna podwyżka nie ostudzi ludzi przed głosowaniem na osobę, która powinna cieszyć się już emeryturą i dać gospodarować miastem komuś młodszemu.
      • wislocki12 Młodzieńcy 15.10.18, 11:39
        Kornel Morawiecki też nie jest młodzieńcem, a Jarosław Kaczyński skończył już 69... :-)
        • chris1970 Re: Młodzieńcy 15.10.18, 12:15
          Moja opinia jest jednoznaczna i nie jest wybiórcza co do osoby czy okoliczności. Wiek emerytalny, to wiek emerytalny. Dla każdego.
          Osoba taka może być co najwyżej doradcą, niezatrudnionym na etacie.
          Dlatego też, Ferenc i Kowalska do domu. Z obojga na doradcę nadaje się ten pierwszy.
          Kaczyński może być przewodniczącym partii społecznie :) Pan Morawiecki Senior również.
          W przeciwieństwie do Ciebie, u mnie reguła to reguła.
          Ciekawostka z portalu ciekaweliczby:

"Klub PO z największym udziałem posłanek w wieku emerytalnym
          Wśród 38 posłanek, które w 2017 roku będą miały 60 lat lub więcej, 20 jest w PO, 17 w PiS
          i 1 w PSL".

Jestem pewien, że nie zająknąłbyś się ani półsłówkiem o wieku emerytalnym posłów PO i PSL.
          • wislocki12 Prawo czy obowiązek? 15.10.18, 19:50
            Emerytura to jest prawo, a nie obowiązek! Chyba, że chcesz kogoś usunąć. Vide: sędziowie Sądu Najwyższego! :-(
            • chris1970 Re: Prawo czy obowiązek? 16.10.18, 08:46
              Po pierwsze, nie wrzeszcz bo gardełko będzie bolało.
              Sam do emerytury wytypowałeś dwie osoby w tym wątku, wypominając im wiek.
              W zakładach pracy szybko potrafią wytłumaczyć takiemu jubilatowi, że młodsi czekają w kolejce na miejsce pracy.
              Nie są lubiane osoby, które pazurami trzymają się stołków.
              Ta zasada powinna przede wszystkim obowiązywać w instytucjach publicznych i państwowych.
              Ty za to chcesz utrzymywać przy stołkach starców.
              • wislocki12 Życie zaczyna się po "70" 16.10.18, 09:09
                Chodzi Ci o Kaczyńskiego czy Morawieckiego? Jeszcze jest Macierewicz. Podobno dostał książkę na urodziny... ;-)
              • wacky Re: Prawo czy obowiązek? 22.10.18, 22:06
                A Adenauer to Chuyj?
                • wislocki12 Dodatki 22.10.18, 22:12
                  A na dodatek Niemiec... ;-)
                  • wacky Re: Dodatki 28.10.18, 20:42
                    Mniejsza z niemcem.
                    To teraz Gajosa się cytuje? Kiedyś, a może nadal ,nie wiem, Prendecki był mainstreamowym rzeszowskim socjologiem.
                    • wislocki12 Mainstreamowy kompozytor? 28.10.18, 22:19
                      A Penderecki kompozytorem z Dębicy... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka