Dodaj do ulubionych

Głos Chrystusa?

27.01.19, 13:19
Jacek Kotula, radny Sejmiku Województwa Podkarpackiego:
"Statystycznie w Polsce jest ponad 90 proc. katolików i gdyby każdy z nas przekazał swój 1 proc. podatku na rzecz organizacji katolickiej, to bylibyśmy potęgą. Możliwość przekazania 1 proc. podatku dochodowego jest jednym z najlepszych rozwiązań fiskalnych w tym kraju. To nie kosztuje nas nic. Wystarczy w deklarację podatkową wpisać numer KRS wybranej fundacji i wpisać kwotę 1 proc. podatku, zaokrągloną do pełnych dziesiątek groszy w dół."
No właśnie, a obok ks. Paweł Siedlanowski zauważa "W pogoni za pieniądzem głos Chrystusa został całkowicie zagłuszony."
Mam wrażenie, że p. Jacek Kotula nie do końca rozumie, co i o czym pisze.... ;-(

Artykuł opublikowany na stronie:
naszdziennik.pl/polska-kraj/205293,zachecam-do-wspierania.html
Obserwuj wątek
    • franek Re: Głos Chrystusa? 27.01.19, 14:54
      Bóg jest tylko wytworem paranoi i schizofrenii u chorych.
      • x1967x Re: Głos Chrystusa? 27.01.19, 15:31
        Nie zgadzam się, Franiu, z Tobą. Szanujmy się, jestem osobą wierzącą w Boga. Schizofrenia to paskudna choroba, znam ludzi, którzy na nią chorują, pozdrawiam.
        • x1967x Re: Głos Chrystusa? 27.01.19, 15:34
          PS Nie drażni Cię to, że zwracam się do Ciebie per Franiu? Pracuję z małymi dziećmi i często używam zdrobnień:-)
        • franek Re: Głos Chrystusa? 27.01.19, 16:36
          Jeśli widziałaś Boga,to cierpisz na schizofrenię.
          • genia50 Re: Głos Chrystusa? 27.01.19, 20:46
            Niestety, często ludzie chorzy na schizofrenię rozmawiają sami z sobą, będąc na 100% przekonani, że rozmawiają np. z Jezusem, Matką Boską, w zależności w jakim kręgu kulturowym i religijnym żyją. Jeżeli nie w naszym to "rozmawiają"z postaciami z innych wyznań i wierzeń. Te omamy wydają się tak realne dla chorego, że np. nie odróżnia zjawy od kogoś z domowników.
        • franek Re: Głos Chrystusa? 27.01.19, 16:49
          A jeśli masz niezdecydowane stanowisko,to cierpisz na paranoję.
          • x1967x Re: Głos Chrystusa? 27.01.19, 17:20
            Dzięki za odpowiedź.
            • Gość: abba jozef Re: Głos Chrystusa? IP: *.toya.net.pl 27.01.19, 17:52
              A wszystko to w oparciu o dowód Pascala.Odrzuciłem ateizm z rozsądku

www.racjonalista.pl/forum.php/s,363648oraz
              www.wykop.pl/ramka/133871/w-co-wierzy-ateista-bardzo-ciekawy-artykul/
              • Gość: abba jozef Re: Głos Chrystusa? IP: *.toya.net.pl 27.01.19, 17:54
                pomyłka w pierwszym linku
                przepraszam

www.racjonalista.pl/forum.php/s,363648
                • wislocki12 Manipulacje 27.01.19, 20:01
                  Mnie nie tyle chodziło o kwestie wiary i niewiary, ile o manipulowanie przez ludzi Kościoła tzw. prawdami wiary, w tym w odniesieniu do kwestii finansowych. Ostatnio nie ma numeru ND bez zachęt do przekazywania 1% podatku na Radio Maryja i inne dzieła boże. Do tej akcji włączył się radny Jacek Kotula, który na tę okazję zrezygnował nawet z walki o życie poczęte... ;-)
        • franek Re: Głos Chrystusa? 27.01.19, 19:57
          Może Jezus za mocno cię kochał i coś wam wyszło?
      • wacky Re: Głos Chrystusa? 27.01.19, 21:54
        franek napisał:

> Bóg jest tylko wytworem paranoi i schizofrenii u chorych.
        Franek to Franek -łowca bramek i z takim głosem zawsze liczyć się trzeba.
        O co chodzi z tym cudem że to niby jp2 został świętym? Jakas baba wyzdrowiala...hmm zdarza się ale ze cud od razu?
        A niech mi ręka odrośnie to się temu przyjrzę na poważnie a jak nie potrafisz jeden z drugim to mi dupy nie zawracać poproszę

• x1967x Re: Głos Chrystusa? 27.01.19, 20:18
      Ja przekazuję 1% podatku na rehabilitację niepełnosprawnego dziecka z Tarnobrzegu.
      • wislocki12 Dyskrecja 27.01.19, 21:39
        Nie mów o tym proboszczowi. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka