Dodaj do ulubionych

Za wąskie gardło na Podpromiu

IP: *.dnet.pl / 80.50.197.* 08.03.05, 21:05
No tak, dodatkowe piętro, to jest jakieś rozwiązanie. Cóż, trzeba to teraz
jakoś poprawić. Tak to jest jak się kończy halę po "szlachecku". Panie
Szlachta kolejna kompromitacja. Otoczenie hali im. Prezydenta Andrzeja
Szlachty oraz sam sposób jej wykonania pozostawia wiele do życzenia. A te
dojazdy to istny koszmar. Współczuje ludziom, ktorzy tam mieszkają. Choć
zdaję sobie sprawę z tego, że poprzednik Ferenca (ten Szlachta) chciał
dobrze. Tylko jak zwykle nie umiał. Miałabym taką malutką prośbe do pana
Szlachty. Proszę pana, niech pan już nie kandyduje na żadną funkcje w
mieście. Prooooszę. Mogę ostatecznie wpodziękowaniu coś panu kupić w
prezencie. Klocki lego mogą być?
Obserwuj wątek
    • Gość: Herwig Re: Za wąskie gardło na Podpromiu IP: *.dnet.pl / 80.50.197.* 08.03.05, 21:07
      Dorzucę samochodzik na bateryjki!
    • Gość: Herwig Re: Za wąskie gardło na Podpromiu IP: *.dnet.pl / 80.50.197.* 08.03.05, 21:10
      No jeśli pan Szlachta zdecyduje się nie kandydować na jakąkolwiek funkcje w
      mieście, to dobrodusznie kupie jeszcze oprócz klocków i samochodziku... mini
      zestaw w McDonald's. Na więcej mnie nie stać. Panie Szlachta, prosze to
      docenić. :)
      • Gość: Szlachta kup mi gumowa lale i spadam IP: *.client.comcast.net 09.03.05, 03:09
        • Gość: Herwig Re: kup mi gumowa lale i spadam IP: *.dnet.pl / 80.50.197.* 09.03.05, 17:00
          Mimo wszystko pacanie :), szanowałbyś tego człowieka, bo co innego krytykować
          czyjeś czyny, a inną rzeczą jest szargać nazwisko w taki sposób, jak to
          czynisz. Zastanów się. Są jednak rzeczy, które Andrzej Szlachta zrobił dobrze
          będąc prezydenten tego miasta. Trzeba o tym pamiętać również.
    • Gość: mieszkaniec Re: Za wąskie gardło na Podpromiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 00:08
      Nadbudowa piętra nad istniejącym parkingiem to dobry pomysł ale i to nic nie
      pomoże ponieważ nie ma dojazdu do tak dużego parkingu. Nie wspomne o sytuacji
      w, której pare tysięcy ludzi jednocześnie będzie chciało wyjechać z tak dużego
      parkingu, przy nieprzerobionym dojeździe i wyjeździe!!!
      Trzeba coś pomyśleć bo RESOVIA się utrzymała a i w tym roku jeszcze będą
      eliminacje MŚ w siatkówce więc napewno ten parking nie wystarczy.
      • Gość: Tom Re: Całkiem sporo miejsca jest w dawnym ... IP: 213.77.14.* 09.03.05, 08:16
        wisłoczysku od strony południowej - tylko konieczna jest przebudowa ul.
        Lenartowicza. No i konieczność budowy drugiego wyjazdu z parkingu pod mostem w
        stronę ul. Szopena.
    • Gość: NG Re: Za wąskie gardło na Podpromiu IP: 195.117.152.* 09.03.05, 09:01
      Tylko nie można pozwolić na budowę parkingu przed zamkiem obok RARR-u. Pomysł z
      pietrowym parkingiem jest ciekawy, ale pewnie zdecydują się na tańsze
      rozwiązanie i kolejną prowizorkę.
      • Gość: wer Obiecanki - cacanki... IP: *.osk.enformatic.pl 09.03.05, 10:07
        Przeciez jest jeszcze sporo miejsca po drugiej stronie mostu (tam gdzie jezdza
        rolkowcy). Mozna by tam zrobic dodatkowe miejca i wyjazd na Szopena. Gdzies
        slyszalem ze na wakacje ten problem bedzie rozwiazany.Wtedy sa El. MS siakarzy
        i Festiwal Polonijny. Znowu sie szykuje cyrk z samochodami...
        I jeszcze jedno - po cholere sa wpuszaczane samochody pod sama hale i parkuja
        pod drzwiami.Nieraz jak sie wychodzi z hali to sie mozna zabic na tych
        samochodach. O sliskich schodach przy zejsciu na parking nie wspomne - ktos sie
        zabije to je wymienia...
      • Gość: sg Re: Za wąskie gardło na Podpromiu IP: *.osk.enformatic.pl 09.03.05, 14:39
        Ze wzgledu na istniejacy uklad komunikacyjny (waskie ulice Lenartowicza,
        Podpromie Czackiego, Chodkieicza itp) budowa pietrowego parkingu pozbawiona
        jest logiki. Jezeli juz dzisiaj nie ma jak dojechac do istniejacego parkingu,
        to co bedzie jezeli jego pojemnosc zwiekszy sie dwukrotnie. Sa dwa wyjscia:
        albo wybudowac dodatkowy wjazd np. z Szopena, albo zlokalizowac doatkowy
        parking w okolicy z zupelnie innymi dojazdami. Natomias NAPEWNO chcac usprawnic
        ruch w obecnych warunkach trzeba posluzyc ruchem jednokierunkowym, ktory da
        plynnosc ruchu. Dzisiaj korki tworza sie glownie ze wzgledu na waskie ulice,
        nieprawidlowo parkujace na nich samochody i jadace w tych warunkach w obu
        kierunkach auta. Przy duzych obiektach jest to stosowany z powodzeniem i
        najtanszy w Europie sposob usprawnienia ruchu.
        • Gość: Herwig Re: Za wąskie gardło na Podpromiu IP: *.dnet.pl / 80.50.197.* 09.03.05, 17:02
          To jest myśl. Może ludzie z ratusza się nad tym zastanowią? A propo's,
          słyszałam, że prezydent Ferenc kazał zrobić ruch dwukierunkowy na ulicy
          Kopernika. Czy to prawda? Kto mu to podpowiedział? Może żartował?
    • Gość: drogi Re: Za wąskie gardło na Podpromiu IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 18:12
      Nie poraz pierwszy wypowiadam sie na ten temat.Popelniono zasadniczy bład przy
      projektowaniu Mostu Zamkowego w temacie połączenia z parkingami i drogami
      dojazdowymi.Należało sięgnąc do koncepcji wcześniejszych gdzie ten problem moim
      zdaniem był doskonale rozwinięty.Poprzednie władze do tego nie sięgnęly bo był
      z epoki tzw komunizmu a dla takich ludzi którzy po tak zwanej transformacji a
      byli lokalnymi decydentami pomyśly takie nie mieściły się w glowach.Nie dość że
      most za wąski, dojazdy spartolone to jecze problem z parkingiem.Panowie czy
      ktoś ponósł jakieś konsekwencje?O ile mi wiadomo to nie.Dzisiaj wszyscy z tego
      powodu mamy utrudnienia, niedogodności itd.Jest jednak moim zdaniem rozwiązanie
      ale od tego są kompetentne osoby.Dzisiaj takie pomysły kosztują a myślę że
      panowie w ratuszu na tym się znają.
      • Gość: Herwig Re: Za wąskie gardło na Podpromiu IP: *.dnet.pl / 80.50.197.* 09.03.05, 18:53
        Popieram Twoje tezy. Jak budowano most, to pan Andrzej Szlachta podobno kazał
        kończyć szybko, bo kadencja jego, jako prezydenta miasta wygasała już. Chciał
        jeszcze otworzyć most, przeciąć wstęgę itd. Dlatego tak to wszystko wyszło. Nie
        było czasu na zrobienie porządku ze sprawami własnościowymi terenów. Zwyciężyła
        chęć przecięcia wstęgi nad racjonalnym myśleniem. A i tak się skończyło, że
        most otwierał konkurent pana A. Szlachty - pan T. Ferenc. Podobnie ma sie
        sprawa z tymi zjazdami, o których mówisz. Głupio pomyślane, głupio
        zaprojektowane i równie głupio wykonane. Byle szybko, byle jak, byle przeciąć
        wstęgę. Eh, panie Szlachta szkoda, bo stać pana na więcej. A tu taki blamaż.
        Przykro mi, bo wierzyłam w pana. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie
        wyszło. Poprawi się. Żal tylko, że nie za darmo. tak swoją droga, to chciałam
        zapytać, czy to prawda, że ten most to dawno temu wymyślił pan Ferenc działając
        i zakładając cos, co nazwał Stowarzyszenie Budowy Mostu Średnicowego? Pytam, bo
        pan Szlachta chwali się, że to jego pomysł. Niech mi ktoś odpowie. Dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka