Dodaj do ulubionych

Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studentow

12.04.05, 20:55
Na zajutrz po smierci Ojca św odbyły się zajęcia , jak wszyscy tłumacza był
to zbyt krótki czas by je odwołac.Na porannym proseminarium z rektorem
uczelni prof Stachowskim mozna było usłyszeć cytuje: "Ja nie jestem
katolikiem ! Karol Wojtyła został papieżem ponieważ miał powiązania z mafią
kościelną !! Ludzie ja wyszedłem , reszta studentów została ponieważ wszyscy
sie boja zadzadcy Stachowskiego , który na każdym kroku mówi jak to nie jest
oczytany , ze wybitny filozof , watykanista i przeczytal 100% mozliwych
ksiazek. Dla mnie stal sie nikim chciałbym aby równiez odszedł jak rektor
Jarosławskiej uczelni , mam nadzieje ze reszta studentów sie pod tym,
poodpoisze !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: megamarian Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.ds16.agh.edu.pl / *.ds16.agh.edu.pl 12.04.05, 20:59
      Poważnie tak powiedział ??? Wobec studentów ??? na zajęciach ???

Jeśli to prawda ,to chyba dobrze by tym Panem zainteresowała się prasa ,jak dla
      mnie afera ...jebac czerwonych
      • Gość: Major Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:02
        Stachowski to pułkownikiem był ??? Czy jakoś tak ?
        • dizkret Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen 14.04.05, 11:52
          Zgadza sie to jest dokładnie ten człowiek , który był półkownikiem , a
          nadodatek tytuł profesora nadał sobie sam ...mozna to sprawdzic !
          • Gość: egri Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:28
            Doktorow habilitowanych tytułuje sie per "panie profesorze" z tym, ze tytul ten
            uzywany jest na uczelniach, ktore taki tytul nadaly

• Gość: MS Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:01
        i co megamaryjanie, tyle zostalo ci z nauk papieza? je**c czerwonych, tak? to
        niczym sie nie roznisz od tego rektora
    • Gość: ceres Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:50
      no to teraz dopiero piszecie, przecież ten bydlak cały czas obraża studentów,
      mieszkańców podkarpacia nie mówiąć o Papieżu, dziwi, że teraz ktoś pisze,
      szkoda, że tą szkołą się nie intersuje prasa i nie pokaże jakie tam są
      przekręty, oni przyjęli na uzupełnające magisterskie tych ludzi z Przemyśla,
      którzy ukończyli zarządZanie, a szkoła nie miała żadej zgody
      chodzą tam sami działacze sld i psl oraz wojsko i policja, załozyła ją była
      nomenklatura i robią tam na gwałt papiery, jak może ktoś robić po szkole
      wojskowej studia uzupełnajace magisterskie z socjologii?
      Można, można, wszystko można, tam to dopiero sie dzieje, a studenci którzy są
      zerami w jego odczuciu placą mu pieniądze i dają się obrażąć, on jest sto razy
      gorszy niż jarosz
      a dletewgo nie p[isze, iż ma tam prasę na usługach, i jak już pisze Baran,
      który jest zatrudniony bzdury w lokalnej prasie,
      ostanio napisał , że szkoła zajeła 4 miejsce w rankingu Polityki, przybrał , że
      wsród pryweatnych,
      prawdy nie napisał, czyli tego, że jest zklasyfikowana jako 4 ale od końca

studenci na taczki dzi\da i do basenu
      • Gość: m.p. Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.krak.tke.pl 12.04.05, 22:52
        jestem absolwentem wssg i dosc sie nasluchalem bzdur jakie wygaduje na rozne
        tematy,a jesli chodzi o kosciol szcegolnie wsciekle...diabel wcielony czy co???-
        myslalem sobie czasem...osobiscie tez nie raz bylem obrzony przez rektora i
        przyznam,ze jakos dziwnie brzmi slowo rektor w stosunku do tego pana(okreslenie
        to zdaje mi sie bardziej dostojne)ale co tu duzo sie rozwodzic,jsne jest ze pan
        stachowski powinien juz dawno wrocic do warszawy skad przybyl i nie meczyc nas
        swoim widokiem(nie wiem po co pokzuja go np. w tv rzesz???)rozpanoszyl sie juz
        w kilku uczelniach i meczy biednych ludzi swoimi paranoicznymi pogladami...na
        szcescie ja mam to juz za soba.ludzie zrobcie cos z nim!!!
      • Gość: kapral Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 82.177.184.* 13.04.05, 19:53
        Co wan wadzi Zbyś Stachowski niedrodny wnuk Dzierżyńskiego i po linii partyjnej
        i po lini krwi arystokratycznej do głębi zborsuczonej. Trzeba wiedzieć, że dla
        magnificencji Stachowskigo większą świętością jest jego żołdacka onuca niż
        pamięć człowieka, "który zmieniła oblicze ziemi" okupowanej przez takich jak
        eks pułkownik Z. Stachowski. Nie dziwcie się studenci, że robi wam pranie
        mózgu ten oficer polityczny wojska polskojęzycznego, bo tylko tyle
        umie.
        • Gość: kapitan Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:17
          lustracja go zmiecie z powieszchni ziemi
    • egri Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen 12.04.05, 21:56
      Rektor jest do tego zdolny, gdy miałem z nim zajęcia nie miał żadnych skrupułów
      by obrażać uczucia religijne studentów… wiec i teraz pewnie tez nie ma...
      kto pamięta hasło typu; "katolicy zżerają swojego Boga"
      Albo tekst; "jak będziecie mięć tyle tytułów przed nazwiskiem co ja, to wtedy
      będziemy mogli dyskutować..."

• Gość: abc Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 82.177.98.* 12.04.05, 22:08
      obrażał, obraża i będzie obrażał chyba, że ktoś go wreszcie zrzuci z stołka, w
      której zdaje się wrósł... Dawno powinniście wstać z krzeseł i wyjść. Zostałby
      sam i co pozwoliłby sobie na wyrzucenie 150 osób??. Wiecie ile to kasy? Dalej
      trzęście portkami. Brawo dla pierwszego odważnego. Miejcie swój honor. Lepiej
      iść do CKU niż studiować w takiej partyjnej szkole.
      • Gość: makki Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:10
        Otóż to!!!!
      • Gość: zróbcie coś!!! Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.parkview.k12.il.us / 66.99.19.* 12.04.05, 22:28
        polecam wziąść dyktafon na nastepny wykład, nagrać tego pana, aferzystę i pójść
        z tym do prokuratury. Nie wywinie się przed słowami, które wygłosił przy stu
        osobowym gremium. Jak sobie sami nie pomożecie, to nikt wam nie pomoże. To nie
        jest pan i władca tego świata. Papieża obrażać to może tylko człwoiek
        prymitywny, maluczki o betonowym, skostniałym sercu. Ten człowiek to wcielenie
        antychrysta. Co z tego, że tyle książek naczytał. Ja nie dostrzegam u niego tej
        wyjątkowej mądrości jaką wszem i wobec rozgłasza.
        Po wtóre jakby był taki mądry, to nie chwaliłby się tym wszystkim naookoło
        (podobnie jak córeczką, która ledwo pchnęła doktorat).
        Jak dla mnie ten człowiek to totalne zero. Śmieć, bo tylko śmieć jest skłonny,
        by tak poniżać innych ludzi. Takie psychopatyczne osobowosci winno się zamykać z
        dala od ludzi, a nie kierować do zarządzania uczelnią.
        On nie musi być rektorem. Pamiętajcie. Ta uczelnia nie jest jego własnością
      • egri Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen 12.04.05, 22:32
        Jakby to była tak prosta sprawa to by został zrzucony ze stołka...ale tak
        prosto nie jest..nie bede tu wchodzic w szczegóły... Ci, którzy są w temacie
        wiedzą o co chodzi...
        Jedyne co mozemy robic to starac sie bronic swojego dobrego imienia...na
        uczelni jest to utrudnione, a tutaj tez staje sie trudne, nie jestesmy winni
        temu, ze chcemy studiowac...
        • Gość: staś Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.parkview.k12.il.us / 66.99.19.* 12.04.05, 22:44
          wcale nie jest taki nieusuwalny, jak wam się wydaje. po 2-gie nagrana tasma
          video z takimi słowami, to niepodważalny dowód. nie bójcie się 150 osób nie
          wyrzuci z roku.
          to samo robił z waszymi straszymi kolegami. wykańczał z córeczką wszystkich,
          którzy robili SUM na URz, zamiast w WSSG.
          przestańcie go traktować jak świętą krowę. zobaczcie jaką w tej chwili ma kadrę.
          kto do was przyjeżdza. oprócz stommy, którego mami niewyobrażalną kasą, nikt
          powazny, nie postwi tam już nogi. popytajcie swoich wykładowców oni wam
          powiedzą, ilu z nich nie zapłacił. u nas kilku doktorów mówiło o tym wprost (a
          to było jakiś czas temu).
          nam studentom obiecał jacht. no i jacht jest, ale do jego wyłącznej dyspozycji.
          szkoda, że przeczytał tyle książek, a nadal taki prymitywny, jakby żadnej w ręce
          nie miał. mógłby być najbardziej oczytany na świecie (a zapewniam, że taki nie
          jest) a i tak nic nie zmieni słomy, która mu z butów wystaje.
          z ust jego padało już tyle prymitywnych słów, że wolę blokersa posłcuchać, to
          przynajmniej poobcuję z kulturą, a nie chamstwem najwyższych lotów.
          nie robi wam jeszcze w czasi wykładów panij-powstań? może niedługo na egzamin
          wymyśli stawianie się w maskach gazowych, albo salutowanie, zamiast zwykłego
          dzien dobry, zresztą na dzień dobry i tak nie odpowiada. tak jest prosty. mały,
          korduplowaty, prymitywny człowiek. nie kochany przez nikogo. wściekły na siebie
          i cały świat. typowa osobowość przegranego człowieka, co jątrzy jad, którym sam
          się zatruwa.
          nie martwcie się, jest i będzie NIKIM. zwykłym, prymitywnym trepem, co udaje,
          yntelygenta. nie wychodzi mu. oj nie
    • Gość: student Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:24
      tak nadeszła wreszcie pora aby zrzucić jarzmo nomenklatury i skończyć z
      wylęgarnią trepów w tyczynie, precz ze stachowskim, precz z jaego córką, precz,
      precz z nimi wszystkimi
      ludzie gdzie wasza godność, ile możecie znosić poniżanie, obelgi, oblewanie
      pomyjami waszych rodzin i was samych,
      zaprotestujmy w piątek o 12 na rynku w tyczynie, przejdziemy mareszem milczenia
      spod uczelni do urzedu gminy, gdyż jak wiadomo burmistrz jest jego
      polecznikiem, gdyby nie on burmistrz, danwo ten odpad zostałby odwaołany,
      zatem nie lękajecie się, trzeba skończyć z nim i zjego kliką, można w końcu
      powedzieć co się sądzi i dać świadectwo własnym przekonaniom, chyba że dalej
      chcecie tkwić w tym bagnie

ps. panie lesiu baran rób coś, bo cię razem znim na taczkach wyzwiozą, napisz
      jakiś szyderczy tekst by ratować swoją dupę,
      • egri Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen 12.04.05, 23:40
        primo: "gosciu studencie" zarejestruj swoj nick, w ten czas poprowadzimy
        ciekawa rozmowe...ciekawe czy dalej bedziesz pisac takie glupoty
        secondo: z tym marszem to prowokacja...? buahaha marsz mu sie marzy hihi
        tertio: zaleciało mi "odą do młodości" moze przerabiales to ostatnio?
      • egri Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen 12.04.05, 23:50
        proletarusze wszystkich krajow łaczcie sie!
        hahahh w marszu milcznia powolamy komitet rewolucyjny i.. co dalej?
        nie moge..ahah

• Gość: studentka Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 00:01
          co dalej, stachowski zostanie wywieziony na taczkach zgnojem za granicę
          podkarpacia,
          za pałacem wrócimy do tradycji i będziemy produkować spirytus, w akademiku
          świadczyć będą usługii zaprawione w boju studentki za wschodniej i południowej
          granicy jak też wiele naszych, a u madery zostanie skoncentrowane centum
          zarządzania, stary gmach rektoratu sie wysadzi w powietrze, a w sądzie będą
          sprzedawać papiery za pancerną kasą,
          • Gość: czytelnik Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 06:35
            Ty się lepiej zastanów co piszesz. Bo jest takie powiedzenie, że każdy sądzi
            według siebie. Masz bardzo patologiczne problemy skoro uważasz że jak się
            uczelnia pozbędzie jednego sk........to studentów czeka taka przyszłość. nie ma
            ludzi niezastąpionych. A czas wreszcie Polskę oczyścić ze śmieci a Tyczyn
            pozostał jeszcze w PZPR.
            • Gość: Socjolog z II roku Re: Prof. Dizkret IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 08:23
              Dizkret - jak jesteś studentem to czemu nie napisałeś o tym wcześniej, tylko po
              9 dniach? A może Dizkret - dowiedziałeś sie o tym tak późno i korzystasz z
              okazji by pod nowym logiem znowu z zemsty - dyskredytować - nas z WSSG. Bo
              tobie już wszystko jedno czy obrażasz Stachowskiego czy nas studentów. Byle
              tylko dowalić WSSG.
              • Gość: Student Re: Prof. Dizkret IP: *.man.rsk.pl 13.04.05, 09:14
                Panie Ch. Twoje porachunki z rektorem to twoja prywatna sprawa, ale nas zostaw
                w spokoju.
      • Gość: wywołany Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 81.15.173.* 22.04.05, 16:58
        Kto mnie wywołał i czego chce - podpisano eLBe
    • Gość: eryk Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.parkview.k12.il.us / 66.99.19.* 13.04.05, 09:19
      Słuchajcie, nie o to znowu chodzi, co kto tutaj pisze. Ważny jest problem. A
      problem jest, był będzie. Pewnie teraz będą mówić, że jak ktoś pisze negatywnie
      o tej szkole, to jej były prorektor. A przecież sami wiecie, że tak nie jest.
      Nie trzeba nikogo do tego przekonywać, bo sami czujecie się nękani. Czemu jak
      jest się na 1-szy roku, o nikim innym się nie mówi, jak o zbigniewie i jego
      córusi? czemu od początku strach, przed dwojgiem zwykłych małych ludzi.
      nie opowiadajcie bzdur, że jak on odejdzie, to uczelnia padnie. powtarzam raz
      jeszcze. TA UCZELNIA NIE JEST JEGO WŁASNOŚCIĄ. Macie przykład rektora z
      Jarosławia. Uczelnia naprawdę wiele by zyskała gdyby ich usunąć. Czy nie
      chcielibyście studiować w przyjemnej atmosferze? Jak można dawać się obrażać, za
      własną kasę?
      Koniec z dyktaturą wojskową! Naprawdę nie ma się kogo bać. Szkoła bez tego
      człwoeika wiele zyska, a i wy będziecie lżej oddychać... Nie ma ludzi
      niezastąpionych. Normalny rektor = normalna szkoła.
      Szanucje siebie, to w życiu najważniejsze.
      • egri Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen 13.04.05, 12:03
        Znaczenie ma, kto tutaj pisze i jak pisze, zwłaszcza o studentach, zastanówcie,
        sie kogo i po co chcecie obrażać?
        eh Ludziska...jak juz pisałem wcześniej sprawa nie jest tak prosta jak sie
        wydaje... "odwołać i już"
        WSSG jest uczelnia prywatna tak samo jak WSiZ
        Z tego co mi wiadomo właścicielem WSSG jest spółka "Scienta", spore udziały ma
        także Rektor więc można by stwierdzić, że TA UCZELNIA JEST JEGO WLASNOŚCIA
        A na pierwszym roku mówi sie tylko o 2 osobach.. to chyba dobrze.. na UR i na
        WSiZ nie ma wykładowców, u których studenci boja sie zdawać egzaminy? Jest tak
        lajtowo?
        Idąc tokiem rozumowania co niektórych forumowiczów wysunąłbym tezę, ze tam na
        UR chyba sie tylko "studiuje"… rotacja miedzy uczelnia, akademikami a klubem
        Pod palma???
        eryk i jemu podobni jak jesteście tacy odważni to wymyślcie jak wcielić w życie
        wasze hasła??? krzykaczy w stylu "zorganizujmy masz milczenia" tutaj dostatek

• dizkret Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen 14.04.05, 12:03
          Wytlumacze kilka słow ..ktoś pytał dlaczego napisałem po 9 dniach ??? Otóz
          przebywałem w Rzymie a tam nie było mi w głowie latanie za dostepem do
          internetu!!! Stad to opoxnienie. A jesli chodzi o pułkownika Stachowskiego , to
          czy nie prawdą jest jaka władze on z swoja córka uprawia na WSSG ? Jak traktuje
          studentów ? Żaden rok od 2 lat nie mial tam nawet otrzesin ...dlaczego ? szkoda
          kasy ? , na nowy jacht sie zbiera ? Nierozumiem , ale tez nie wiem jak mozna na
          niego wpłynąć
          • Gość: MS Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:05
            Akurat otrzęsiny to organizują zawsze studenci. Kumasz II rok otrzęsa pierwszy,
            ale impreza jest dla wszystkich... I na koszty też składają się studenci nie
            rektor.
    • dizkret Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen 14.04.05, 12:11
      P.S- wypisałem sie dobrowolnie po tym incydencie z uczelni , nie zamierzam
      kontynuowac nauki w tak patologicznym miejscu , Stachowskiem niech sie martwia
      inni ..........
    • Gość: eryk Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.parkview.k12.il.us / 66.99.19.* 14.04.05, 15:06
      dizkret, piękna postawa. Uważam, że dla dyplomu nie można dac się zeszmacić.
      Uczelni w regionie wiele, jedne lepsze, inne gorsze, ale nie sądzę, by ktoś w
      ten sposób obrażał ludzi i ich uczucia religijne. Obrazić świętość jaką był
      papież, to może tylko człowiek tak prymitywny jak trep wojskowy, który śmie się
      tytułować magnificencją.
      Ludzie uważają, że nic się nie da zrobić. Śmiem twierdzić, że da. Ten pan jest
      tylko jeden ze współwłaścicieli szkoły. Szkoła jest jego w 1/4 %, a więc
      naprawdę w niewielkim stopniu. Nie tacy stawali przed sądem. W więzieniach
      siedzą prezydenci miasta i inne tuzy. Nie ma ludzi ponad prawem. I Zbigniew S. z
      pewnością do takich nie należy. Napiszcie list otwarty do prasy. Niech się tym
      zajmie. Po drugie, jak nagracie na dyktafon, bzdury, jakie opowiada, na pewno
      się nie wywinie. Jest sąd, prokuratura, która tym panem już dawno powinna się
      zająć.
      Jeżeli nie jest katolikiem, jest niewierzący, niech siedzi cicho, a nie obraża
      Papieża. Nikogo nie obchodzi, czy wierzy w Krisznę, czy swoją wielkość. On na
      wykładach, ma zająć się nauką, a nie opowiadaniem o swoich deklaracjach
      religijnych. Jak ma taką ochotę na uzewnętrznianie się, niech napisze pamiętnik.
      Nikogo nie interesują jego wewnętrzne problemy. A widac ewidetnie, że ten
      człwoiek je ma. Niech prędko wybierze się do pscyhiatry i nie męczy ludzi.
      • Gość: lol Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:40
        więcej takich ludzi jak dizkret i padnie ten badziew do robienia piniędzy,
        brawo, znalazł się jeden odważny znajdasię i inni
    • szechterek Stachowski - nic dziwnego 14.04.05, 15:10
      Rektor Stachowski to nie żaden naukowiec tylko stary ubek, politruk w
      wojskowej "uczelni" za komuny. Zobaczcie jakie paszkwile pisał na temat
      Kościoła i przestaniecie sie czemukolwiek dziwić. To przecież on zaprosił do
      Tyczyna kilka lat temu z wykładem innego "naukowca" Jaruzlskiego. Miał kasę ze
      dawnych ubeckich układów, więc kupił sobie uczelnię i udaje rektora.
      Biedni studenci, którzy muszą "studiować" w takiej uczelni.
      • Gość: były studen Re: Stachowski - nic dziwnego IP: 149.156.163.* 14.04.05, 15:53
        święte słowa, nic dodać nic ujac, kto ma godnośc ten tam nie studiuje
        • Gość: ciekaffsky Re: Stachowski - nic dziwnego IP: 198.7.249.* 14.04.05, 17:10
          napiszcie wiecej o corecze. cos o niej slyszalem, chociaz nie wiele. moze
          gdzies zdjecie da sie znalezc w internecie?
        • Gość: egri Re: Stachowski - nic dziwnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:37
          Waż słowa...Własnie pojechales po godnosci 1,5 tys. ludzi w tym i mnie, choc
          juz nie dlugo tam pozostane.
          Studiowalem to co mnie intersuje.Przezylem 3 lata i przyslowiowa "korona mi z
          glowy nie spadła"
          A zajecia z rektorem nie byly takie staraszne i otworzyly mi oczy na pewne
          sprawy
          • Gość: nikczemnik Re: Stachowski - nic dziwnego IP: *.dami / 81.15.189.* 14.04.05, 17:48
            Głowa z korony nikomu nie spadnie , nawet osobie która musi myc ubikacje i
            szlaety publiczne , jednak gdy ktoś nie chce tam studjowac to przymusu chyba
            nie ma .....swoją droga popieram decyzje i tez bym tam nie studjowal...to
            UKŁADOWNIA a nie uczelnia ! A rektor to zachowuje sie jak po zawodówce UCZONY
            WIELKI i jego córeczka , która sie juz ponoć troche uspokoiła ..tak powiadaja
            wielka pani co ledwo dupe od magistra oderwala i to tak wiadomo z kogo pomoca !
            • Gość: egri Re: Stachowski - nic dziwnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:58
              ale nick to sobie wybrałeś.. doskonale pasuje do twojego teksu

Mnie tam nie interesują drogi do kariery państwa S. "każdy orze jak może" (nie
              przekręcać jak z korona hah)Nie interesuje mnie to czy rektor ma jakąś chorobę,
              czy tylko żądzę władzy, mnie interesuje to, co ja mam w głowie, a zapewniam, że
              nie jestem gorszy od kolegów i koleżanek z UR
              Chcecie dalej prowadzić tą bezowocną rozmowe to prowadzcie, ale od nas
              studentów się odczepcie

• Gość: bolo Re: Stachowski - nic dziwnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:17
              gdyby nie stary to by ulice zamiatała, jaki doktorat,ludzie o czym wy mówicie,
              to zostało pchnięte przez znajomośći pułkownika, po to urządził kongres
              religioznawczy aby kupić córce papiery,z niej doktor jak z koziej tancerka ha
              hajajaja
    • olin123 Re: Rektor Wssg Stachowski ..ten obleśny komuch 15.04.05, 08:54
      stachowski -doktor od marksizmu i leninizmu- zakała Tyczyna- powiedział kiedyś
      na wykładzie ,że papież zerżnął całą encyklike społeczną od marksa i lenina...
      ot jaki pan -taka uczelnia.
    • Gość: lukas.k Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:52
      A Wy dalej piszecie te bzdury? Przecie Rektor WSSG a rektor jaroslawskiej
      uczelni to dwie diametralnie rożne osoby, nasz rektor nie chowa sie pod
      płaszczem maryjnych mediów, mówi to co myśli, niejako zmusza studentów do
      zastanowienia sie nad tym w co/Kogo wierzą i dlaczego?
      Ciekaw jestem ilu z tych "oburzonych" choć raz przeczytało całe Pismo Święte
      serwowane przez Kościół??? Kto wie, na jakim fundamencie opierają sie treści
      głoszone przez współczesny Kościół?
      Jeszcze 100 lat temu Kościół twierdził, ze ewolucja wg Darwina to bluźnierstwo,
      a teraz jest inaczej...? co się zmieniło.. doczytali sie w księgach?
      Zastanówcie sie głębiej nad treścią, którą Rektor przedstawia na swoich
      wykładach..przeciez nie zmusza Was byście przestali wierzyć...w moim odczuciu
      zbyt ekspresywnie prezentuje tylko swoj punkt widzenia…punkt widzenia ateisty,
      a może nawet agnostyka…

Jesteście wzburzeni bo większość ludzi na około wierzy w Boga zwanego po prostu
      Bogiem, Jezusem, Jahwe czy w jakis Absolut, stykacie się z człowiekiem który
      prawdopodobnie nie wierzy w istnienie wczesniej wymienionych, człowiek ten jest
      wykladowca, ma pewnien autorytet „z urzędu”. Używając tego autorytetu
      przekazuje Wam swoje racje.. i tu trzeba się zatrzymać, zastanowić nad swoja
      wiarą, okazać troche tolerancji. Takie rozważnia umacniaja w wierze (
      przynajmniej mnie umocnily), człowiek stara się zrozumiec: po co, dlaczego, w
      Kogo wierzy, stawia sobie pytania:
      Wierze dostojnikom?
      Czy wierze Objawinemu Pismu?
      Komu wierze?
      Wątek ten można by jeszcze snuć i snuć, ja już nie będę, nie jestem
      religioznawca, miałem tylko wyklady z religioznawstwa a to za malo by kreślić
      znaczniejsze teorie
      Apeluje tylko o rozwage, zatanowcie się co piszecie?
      • Gość: student [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: lukas.k Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:33
          "popie" kto tu jest na banii?
          czytaj waść ze zrozumieniem, wyciagaj wnioski
          • Gość: apelant Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.dami / 81.15.189.* 15.04.05, 23:04
            No być może jest tak jak piszesz ...JEST TO TYLKO PRZEDSTAWIENIE
            POGLĄDÓW ...przez Rektora i dzieki temu możemy pomyśleć w co
            wierzymy ......ALE ...czy takie tematy do rozwazań można podsówac studentom
            nazajutrz po smierci Ojca św ? Otóż nie !!!!!!!!!! Bylo to zupelnym nietaktem
            jak i brakiem wyczucia W TAKI DZIEŃ , to tyle
            • Gość: lukas.k Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 23:15
              Tutaj sie zgodze, jesli jest tak jak przedstawial dizkret to byl jak to
              lagodnie ujoles nietakt.
              to co napisalem to sa moje wnioski z wykladow, ktore odbyly sie w zaszlym
              roku... Ja wyklady z religioznawsta wlasnie tak odbieralem a kolega M.W. jak ma
              inne zdanie to moze je nam przedstawic
              • Gość: zaz Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 09:39
                Tu nie chodzi o kośiól, tylko o stachowskiego.
                • Gość: student Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 10:15
                  szkoda słuchać tego lizusa, przecież om wchodzi wszystkim w tej szkole bez
                  wazeliny, znalazł się obrońca pokrzywdzonych, polnuj lepej swoejj młodzieżówki
                  bo ci ją rozbiora
                  • Gość: Hanka Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 81.15.173.* 16.04.05, 11:01
                    Nie uważam żeby na WSSG było aż tak strasznie!Swoją drogą to słabą wiarę mają
                    Katolicy skoro lękają się uwag Rektora na temat ich religii i słabą wiedzę
                    skoro lękają się zajeć z dr Stachowską. Ktoś tu chyba ma problem i to w dodatku
                    ktoś kto tego problemu mieć nie powinien, gdyż z WSSG nie ma nic wspólnego i
                    tylko z braku laku zajmuje się nagonką na studentow tejże uczelnii. Studiuję w
                    Tyczynie i jestem bardzo zadowolona, jeszcze nigdy nie spotkałam się z
                    nieprzyjemnościami ze strony Rektora czy kogokolwiek z innych pracowników.
                    Z niektórymi uwagami nie należy się utożsamiać, należy je podzielicć przez
                    2,5,a nawet 20 jeżeli jest taka potrzeba a wtedy nikt nie urazi naszych uczuć.
                    Ludzie na jakim świecie wy żyjecie.
                    • Gość: mietek Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 11:33
                      hanka czytaj córka rektora bhbhbhaaaa
                      • Gość: zbigniew Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.goids.com / *.dsl.lsan03.pacbell.net 16.04.05, 12:02
                        Skoro pan rektor, tak poszerza wam horyzonty, to albo niewiele o waszej religii
                        wiecie, albo wasza wiara słabą jest. O ile mi wiadomo w nauce ceni się
                        obiektywizm. Skoro więc wyśmiewa się z religii katolickiej powininen wskazywać
                        na "braki" innych religii. Nie piszcie bzdur, że otwiera wam oczy, chyba, że
                        rzeczywiście macie je zamknięte. Chcicałbym zapytać, czy kiedykolwiek zapytał
                        studentów o ich własne zdanie? NIGDY. Liczy się tylko jego racja. Jak więc z
                        takim człowiekiem można dyskutować. Nie da się i dobrze o tym wiecie. Nie
                        dopuszcza do siebie innego zdania. On jest najmądrzejszy i nieomylny. Czy
                        kiedykolwiek ktoś z was odważył się mu sprzeciwić? Tu nawet nie chodzi o
                        sprzeciw, ale o włąsne zdanie. Jak ktoś tutaj napisał, trzeba by wybrać papiery,
                        żeby z nim wejśc w dyskusję.
                        Przedmiot socjologia religii, nie polega na "gnojeniu" Papieża, Chrystusa, czy
                        religii katolickiej. A rektor umie tylko obrażać wszystkich wierzących. Nigdy
                        nie prosił studntów o wyrażenie własnej opinii.
                        I jeszcze jedno. Nie piszcie, że należy mu się autorytet z urzędu. Czy autorytet
                        z urzędu należy się ojcu, który bije własne dzieci i katuje żonę?? Przcież jest
                        ojcem i z urzędu może, prawda? Czy z urzędu należy się szacunek urzędnikowi,
                        który bierze łapówki, a w godzinach pracy obija się za wsze czasy, a potem
                        bierze państwową pensyjkę?? O ile mi wiadomo na autorytet trzeba sobie
                        zapracować. Ten człowiek buduje autorytet na strachu. To najgłupsza droga. Ale
                        co się dziwić, przeszedł wojskowe pranie mózgu.
                        Dla mnie ten człwoeik nie zasługuje na ani krztę szacunku. A autorytetem jest
                        żadnym, skoro obraża ludzi za ich własne pieniądze.
      • Gość: xenia Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 81.15.173.* 17.04.05, 11:18
        lukasie nie wiem o co ci chodzi z tą tolerancją, że niby mamy być tolerancyjni
        wobec poglądów rektora? ja nie potrafię w stosunku do osoby która na samym
        początku mówi, że nie traktuje poważnie, na równi człowieka, który ma mniej
        przed nazwiskiem od niego bardzo zaciekawił mnie ponadto fakt w jaki sposób
        zajęcia stachowskiego pomogły ci umocnić się w wierze? to bardzo ciekawe. ja
        też miałam przyjemność mieć z nim zajęcia i oprócz przechwałek jaki to on nie
        jest przebiegły i jakie ma układy nic ciekawego nie usłyszałam autorytet mówisz-
        w swojej dziedzinie nie przeczę, ale osoba wykształcona i elokwentna na takim
        stanowisku powinna panować nad swoimi emocjami żeby nie powiedzieć nad
        prostackimi odzywkami nie uwazasz?
        • Gość: lukas.k Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 12:25
          Jak to czytam teraz to moje teksty brzmią troche jak wezwanie Ojca Dyrektora…
          coż przyznaje źle się wyraziłem..
          Pisząc o tolerancji chodziło mi o to, że nie wszyscy Polacy są żarliwymi
          wyznawcami praw Kościoła Katolickiego, niektórzy radykalnie odcinaja się od
          głoszonych przez niego prawd, widzac pewne niespójności w doktrynie, a także
          w zyciu codziennym dostojników Kościoła.
          Mnie osobiście niepodobna się przykład płynący ze struktur Kościoła, nie podoba
          mi się to, ze nasi „pasterze” z ambon krzyczą co innego, a robią cos zupełnie
          innego, aktywnie zajmuja się polityka zwłaszcza regionalna – głosząc z ambony,
          który to kandydat jest najlepszy, włażą tez do polityki ogólnopaństwowej, kto
          był w zeszłym roku w filharmonii na spotkaniu z J. M. Rokitą to wie o co mi
          chodzi… uważam, że ksiądz jest od modlitw, a nie politykowania, jak już bardzo
          chce to robic to niech chociaż ściągnie sutannę
          Niech Kościół zajmie się swoja misją a państwu pozwoli zająć się swoją

Xenia masz całkowita racje osoba wykształcona i elokwentna powinna panować nad
          tym co mówi, w tym przypadku odniosłem wrażenie, że właśnie panuje podchodząc
          studentow w obrzydliwy sposób daje im co nieco do myslenia…uważam, że gdyby
          przedstawine zostaly suche fakty, nie mielibysmy nad czym się zastanawiac,
          machnęlibyśmy reka na cale religioznawstwo i poszlibysmy dalej

A moja wiara? Mógłbym rzec, że to moja sprawa…powiem tylko tyle, ze nie wierze
          w Kościół, staram się odnaleźć Boga w Piśmie.. nigdzie nie ma napisane ze: „ten
          kto do kościoła nie chodził nie zostanie zbawiony”
          Wyklady pozwoliły mi odnaleźć granice miedzy prawdami Kościoła a prawdami
          Nowego Testamentu.
          Jeszcze raz zaznaczam, ze jest to moje osobiste zdanie na temat wykładów
          Rektora, nikogo nie zmuszam by się z nim zgadzał.

• Gość: xenia Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 81.15.173.* 17.04.05, 13:25
            fakt to co piszesz to jakiś bełt zadaję pytania a ty snujesz jakieś opowiastki
            doskonały dowód jak pięknie włazisz w dupę wszysto potrafisz sobie wytłumaczyć?
            nie dodawałabym jakichś teorii do tego co mówi stachowski jeśli to do ciebie
            przemawia to smutne ale tylko prostak moze doskonale zrozumieć prostaka więc
            wszystko jasne
            • Gość: nadworny zrzęda? Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 13:40
              O czym ty piszesz jaki bełt? Znow doszukujesz sie teorii spisku? czy nie
              zrozumiałaś ani słowa z mojej opowiastki? To w takim razie ja wspołczuje
              prostolinijności, najlepiej to ubierz klapki na oczy, załóż homonto i przytrocz
              sie do wozu.. a nie zaapomnij zabrac ze soba jakiegos pasterza dusz, bedzie
              twym sangretem... miłej jazdy

a jesli chcesz to ja moge pisac prostszym jezykiem, tak byś w przyszlosci
              zrozumiała o co chodzi
    • Gość: lukas.k Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 14:34
      Razi cie to, ze staram sie zrobic cos konkretnego na uczelni dla siebie i dla
      innych? Tak to kole? Na wrzesniowe seminarum dobrze bylo przyjechac, ale zeby
      sie zajac przygotowaniami a co dopiero mowic o aktywnym uczestnictwie to juz
      nie mial kto...
      lenistwo i postawa roszczeniowa, chcielibyscie aby wszystko podstawic wam pod
      nos z minimalnym udzialem (albo zadnym) z waszej strony, czasy w ktorych
      sie "należało" minely
      • Gość: taki sobie gosciu Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.dami / 81.15.189.* 16.04.05, 17:37
        Ty o czym ty facet piszesz ? Nikt tutaj nie wrzucił tematu seminarium i czy
        bylo sie komu zajac , tylko o obrazaniu studentow ..ato chyba jakies zupelnie
        odlegle od siebie kwestie ...co nie ?
        • Gość: student [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 19:20
          • Gość: lukas.k Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:54
            Rzeczywiście troche odeszliśmy od tematu... i pewnie do niego za szybko nie
            wrócimy...?
            Widać jednak, ze nie można miec swojego zdania, odmiennego od większości
            płynących na tej samej łodzi, ponieważ od razu jest sie o cos posądzanym… (a
            ponoć w Polsce jest demokracja),
            Gdyby mój cel byl taki jak tu opisujesz to bym miał w nicku cale nazwisko (
            lukasow.k jest kilku na naszej uczelni), ale to ty ogłosiłeś światu, ze ja to
            ja, wiec nie mam zamiaru uciekać, chować sie, zaprzeczać, bo to nie miałoby
            sensu.
            Nie potrzeba mi niczyjej łaski, jeśli ktoś poważa mnie za moja wiedze to
            dobrze, swoja wiedza mogę rozporządzać jak mi pasuje, zwłaszcza na ćwiczeniach
            i wykładach.
            Co do mojej dupy to mam zamiar wywieźć ja i resztę siebie poza granice tego
            województwa wiec rzekome układy nie będą mi potrzebne...
            Dzięki ułożonej fryzurze, ładnym bucikom i marynarce grupa studentów może cie
            obwołać starosta, ale na prezydenta to za mało...nawet ładne zdjęcie w gazecie
            nie pomoże, no chyba ze Płaszczyzna Obywatelska.. to jest Partia! sami uczciwi
            ludzie, wszyscy bezinteresownie będą pracować na dobrobyt milionów
            Polaków...kpina panie kolego...gdyby nie te 20%... właśnie propos teraz PiS
            jest pierwszy w sondażach.. może do nich przejdziesz?
            Żegnam Panie Prezesie
      • Gość: stud Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 81.15.173.* 17.04.05, 11:29
        jeśli jesteś taki aktywny to co przez te trzy lata audało ci się zrobić
        osobiście nie widzę żeby coś się zmieniło może o czymś nie wiem chodzisz,
        gderasz i wku..asz ludzi to te twoje osiagnięcia? wiecej wrogów niż przyjaciół
        to jest twój cel? to tylko pogratulować ambitny cel
        • Gość: nadworny zrzęda Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 12:49

Sam kiljem Wisły nie zawrócisz, sproboj zrobić coś konkretnego w sytuacji gdy
          wiekszosc potencjlnych wspolpracownikow wykazuje postawe roszczeniowa ( a po
          co/a co my z tego bedziemy miec? itd)to raz,
          a dwa: sprobuj zorganizowac gdzies wyjazd jesli sam Rektor zablokuje
          dofinansowanie.. pat jednym slowem, co ja ci bede zżedził sam o tym wiesz

Ja nie moge spokojnie siedziec na dupie i robic dobre wrazanie, nie moge tez
          eksponowac postwy "milego wobec wszystich dupowlaza", (tak jak pewien czlowek)
          ja swoje zdanie mam,(nie)stety rożne od wiekszosci, a szkoda, przez brak
          wspołpracy nie zrobilismy wielu rzeczy, a to co zrobilismy to i tak nie jest zle
          • Gość: observer Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 13:57
            ale ja was nie rozumiem, po co tam poszliście, po jaką cholerę płacuicie tkiemu
            typowi piniądze i go utrzymujecie, a to że teraz wyciągacie brudy na forum dw
            wiele znaczy i duzo mówi o raku trawiacym tę instytucję, jedyny pożytek, to to,
            że maturzyści będą omijać ją z daleka
            • Gość: 100%prawda [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 02:10
            • Gość: KROPKA Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 81.15.173.* 18.04.05, 17:23
              Ludzie!!! Co Wy macie do WSSG?!
              Jakieś historie nie z tego świata wypisujecie-szukacie sensacji .Jak ktoś chce
              zdobywać wiedze to na WSSG może ją zdobyć-są tam inni wykładowcy nie tylko
              Rektor Stachowski, i są to bardzo kompetentni ludzie. Jak ktoś chce zdobyć
              ocenę za flaszkę wódki to świadczy tylko o nim i nie mówcie mi, że na innych
              uczelniach zjawisko to nie występuje.
              A co do poglądów Rektora... są to jak napisałam poglądy Rektora-mogę się z nimi
              zgadzać ale nie muszę, jak ze wszystkimi innymi poglądami tego świata!!!
              Obrażać się! ludzie tu się muszę z JM zgodzić GALICJA-obrażę się bo On
              powiedział że mój Bóg jest "be"
              Zbluzgam go na czym świat stoi bo jest "lewicowcem" "prawicowcem" ect.
              Znam prof. Stachowskiego to człowiek o wysokiej kulturze osobistej, nigdy nie
              usłyszałam od niego czegoś co wywołałoby tak skrajne sądy jakie tu na tym forum
              padają.
              WSSG to jest Uczelnia Wyższa jak ktoś do tego podejdzie jego sprawa-ale z
              takimi złotymi myślami jakie niektórzy "wypowiadają" na tym forum nie należy
              podchodzić do żadnej uczelni, na żadne studia, bo nawet wódzia nie pomoże.
              Szczerze współczuje życia w zamknięciu.
              Pozdrawiam młodzież "wszechpolską"
              • Gość: student Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:42
                ludzie trzymajcie mnie bo nie wytrzymam, peknę ze śmiechu - stachiowski
                elokowentny, kulturalny, mądry i wykształcony - bhbhabha
                przecież to idiota jest w stanie odczytać, iż ten tekst pisze jeden z jego
                przydupasów, wszyscy dobrze wiedzą co jest w tyczynie i milon takich bzdur
                wypisywanych nic tu nier zmieni, a tak nawisaem to on jak i ty jest beton,
                beton, beton
                • Gość: raczek Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 81.15.173.* 18.04.05, 17:53
                  peknac ze smiechu-lepsza smierc niz peknac z przejedzenia,nie czaje zasad to to
                  jest forum na ktorym najedza sie na stachowskiego bo jak jest inaczej to jest
                  sie lizusem vel przydupasem?na ktorym jak sie ma swoje zdanie niekoniecznie
                  takie jak wiekszosc to jest sie betonem?
                  to ja jestem beton, beton ide na inne forum takie gdzie mozna wyrazic swoja
                  opinie
                • Gość: raczek Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 81.15.173.* 18.04.05, 17:56
                  idiota to czlowiek ktory nie potrafi pogodzic sie z tym ze ktos mysli inaczej
                  • Gość: Anty Kropek Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 213.25.171.* 18.04.05, 18:09
                    Kropek ...masz u mnie dużą wódke !! Dawno się tak nie u smiałem jak dzisiaj po
                    przeczytaniu twojego kompentarza , kultuyralny itd ...no ludzie spad lem z
                    krzes la Panu Stachowskiemu to kultury i wykrztalcenia brakuje !! A kadra na
                    uczelni ? Ludzie wszyscy wiedfza , że co cenniejsi wykladowcy z tamtad uciekaja
                    jak sie da i gdzie pieprz rosnie , kto tam wyklada ? Zgroza Blachnicki ?
                    czlowiek niepelnosprawny ( umyslowo) i kilku innych gwiazd podobnego
                    formatu ...żenada !
                    • dizkret Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen 18.04.05, 21:26
                      No tak to faktycznie ciekawe z ta kadra bo faktycznie ktoś tam poropbił nie
                      małe zmiany i to w środku roku taaaaaaa ciekawe kto za tym stoi ?
                      • Gość: student Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:53
                        jest plejada gwiazd byłych wojskowych typu malak, kwiatkowski, tyrała ,
                        koziorowski i etc, stara wiara z moskwy, która dostała tam papiery a teraz
                        dorabia u kolegi, sami fachowcy od socjologii, sam mistrz stachowski zwykła
                        mawiać, ,,gdy wół pierdzi obora słucha" kadra na miarę obory, a tak naprawdę,
                        to nikt poważnie z nich jego nie traktuje, zresztą wszysco to wiedzą, i nie ma
                        o czym dyskutować, pracują ci, których jużnikt nie wziął, a oni sami on z
                        córeczką jest na urz i WSZA w Przemyśłu, zobaczcie jak potrafią się ustawić,
                        • Gość: Student Re: Amnezja dizkreda IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.05, 22:38
                          Dizkred zapomniał dodać, że w Tyczynie są jeszcze profesorowie Markowski i
                          Marczuk z URz i Filipiak z UMCS.Zmiany kadrowe w szkołach prywatnych to sprawa
                          naturalna.
                          • Gość: student Re: Amnezja dizkreda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 23:04
                            są w tyczynie i wieli innych szkołach, jesteż sowa raz na rusk irok, szumarowa,
                            stomma, co przyjedzie raz w roku na 2 dni, dziwi, ze w polityce sie nie chwali,
                            że w takim tyczynie wykłąda, zresztą oni wszyscy się nie przynają, bo
                            oficjalnie robią już na dwu uczelniach a tutaj tylko chałturzą
                            • Gość: max Re: Amnezja dizkreda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:41
                              pewnie jest tam cała plejada powiatowej socjologii
                              • Gość: Student Re: Amnezja dizkreta IP: 81.15.173.* 19.04.05, 09:46
                                Zobaczcie sobie na stronę internetową: www.wssg.edu.pl - kto w Tyczynie
                                wykłada, to przestaniecie pisać głupoty.
                                • Gość: pilot Re: Amnezja dizkreta IP: *.man.rsk.pl 19.04.05, 10:34
                                  Dzięki za tą wiadomość, teraz jest oczywiste, jacy naukowcy Podkarpacia
                                  ZARABIAJą u byłego pułkownika Ludowego Wojska Polskiego.
                                  • Gość: student Re: Amnezja dizkreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 11:41
                                    jacy naukowcy, gerentokracja z LWP, przecież to nie są żadni socjologoiwie,
                                    lekarz, historyk, araz specjalisći od doktryn obronnych.
    • Gość: bety Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 82.177.97.* 19.04.05, 11:51
      Jestem studentką WSSG i byłam świadkiem wykładu Stachowskiego przypakiem, kiedy
      zastępował swoją córusię i zamiast wykładu o socjologii zrobił wykład z
      religioznastwa, ponieważ na niczym innym się nie zna. Potwierdzam, że obraził
      studentów i wszyscy o tym później mówili. Wprawdzie nikt wtedy z sali nie
      wyszedł, ale smród o nim ciągnie się do dziś. Panie rektorze - proszę
      obiektywnie nauczać o religiach a nie narzucać ateizm innym oraz obrażać czyjąś
      wiarę jakaby ona nie była, ponieważ świadczy to tylko o panu i pana kulturze !
      • Gość: z poza Rzeszowa Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.mt.pl / *.mt.pl 19.04.05, 14:27
        Byłem studentem WSSG i też musze przyznać ze p.Stachowski gdy był temat o religii, obrażał na każdym kroku.. Na szczęście miałem to głeboko w d..., ale nie raz krew gotowała sie we mnie słuchając tego!
        • Gość: ceres Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:40
          smutne to zjednej strony i pocieszajace z drugiej, bo to że obraża, bnie tylko
          wiarę, uczucia, ale podkarpcie a szczegółnie ludzi tutaj żyjących, i dziwi, że
          do tej pory nik się tym nie zainteresowął, żadne media, tylko piszą głupoty
          jego ludzie o tej szkole Baran jego pracownik, Froń i studentka Fąfara,
          z drugiej strony aż trzeba było śmierci Ojca Świętego aby o tym zaczęto
          mówić,ale lepjej póxniej jak wcale, choć dziwi, że nie walczą o swoją godność

przyglądajac się tej dyspucie widzać, iż nieuprawnione posty zostały skasowane,
          czyżby był tam żle ukazany, a zostały te dobre lub o umiarkowanej krytyce

a on sam nie jest w satnie sieutrzyamć bez wsparcia politycznego SLD i PSL i
          jak mozńa zakładać nadchodzą dla nich lata chude, zatem oręże osłąbnie

trudno wymagać osd studentów moblizacji, ale dziwi, że tam studują normalni
          ludzie, bo wiadome, że partyjne kadry są tam promowane, to dla takich jest ta
          uczelnia, zrobią papier, czy to po zawodówce, czy po szkole wojskowej,
          budowlanej, zrobią tego magistra,

ale reszta, która nie jest zwiazana z nomenklaturą, która mniema, że dostanie
          jakąś edukcję, albo chce uciec od wojska, przedłużyć mlodość, po co tam
          chodz??? aby dać sie obrażąć, sponiewerać, upodlić, przecież tyle szkół wkoło,
          każdy przyjmie z otwartymi ramionami, i za pieniadze mogą normalnie studiować,
          niktt nie będzie wyciagał swiadectw maturalnych i wyzywał o d tuamnaów,
          imbecyli i mił, że łąskę robi(taj sie zachowuje dr hab Stachowski)

poszedł raz do pomianka na WSiZ na wykłady w czasach współpracy i miał wykład,
          oczywiscie myśłał, że to tam tak sqamao jak w WSSG i zaczął te swoje bajania z
          obelgami, studenci zapotestowali i drugiego wykładu ten pan już nie miał,
          zakończyła siębłyskawicznie współpraca

trzeba po prostu zbojkotować go i wybierajac szkołę, zastanowić się czy chce za
          swoje pienądze zafundowwać sobie egzegucję, bo dyplom tyczyna to mało warty
          papier, zatem czy waerto

• Gość: Apelownia Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: 80.51.255.* 19.04.05, 17:25
            Może zaniży to poziom prowadzonej rozmowy i zniesie jej tok na poziom szkoły
            podstawowej ....Ale niech i tak będzie. KTO JEST ZA TYM BY SZANOWANY WOJSKOWY
            PULKOWNIK WOJSKA POLSKIEGO NIE BYL JUZ REKTOREM NIECH POSTAWI KRZYZYK +
            • Gość: xxx Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 18:30
              lesiu b. wszyscy, długo trzeba było czekać abyś się właczył i zaczął łagodzić
              falę krytki,
              lepej by było jakbyś nap[isał kto jest za likwidacją tej wytwórni paierów dla
              wojska i policji niech postawi gwiazdkę
    • Gość: student Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 08:08
      cuekawe co te znawca powie o nowym papierzu
    • Gość: eryk Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.goids.com / *.dsl.lsan03.pacbell.net 20.04.05, 08:37
      co ten pan powie o nowym papieżu? To samo, co mówił o Ojcu Świętym Janie Pawle
      II. Zero konkretów, żadnej rzetelnej wiedzy. Tylko i wyłącznie prymitywne
      pomówienia w stylu "należał do kościelnej mafi", "żrecie swego Boga",
      "bezrobotni, klacy do utylizacji". Cóż niczego mądrego po tak prymitywnym
      człowieku spodziewac się nie można. Trzeba po prostu traktowac tego pana, jak
      osobą chorą psychicznie, nie bardzo panującą nad tym co mówi i do kogo mówi.
      Jak można traktowac powaznie i z szacunkiem człowieka, który mówi "jak wół
      pierdzi to obra słucha". Ryba psuje się od głowy, a ta w WSSG śmierdzi już na
      całą okolicę. Co lepszym rybkom radzę zmienić staw, albo popłynąć w innym kierunku.
      • Gość: Internauta Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.man.rsk.pl 20.04.05, 09:12
        Po raz enty czytam te same zarzuty wobec Stachowskiego. Widac że komus nadepnął
        na pięty, bo powtarza te swoje racje z uporem maniaka.
        • Gość: m13 Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:27
          Ktos bardzo laduje sobie swoje akumulatory,bardzo pie..watym do kwadratu
          watkiem ktory zaczyna byc powodem mdlosci przedwymiotnych.Zajecie sie czyms
          innym tematycznie oczysci stechłą juz woń unoszaca sie nad p.Stachowskim.Ma on
          wiele dodatnich cech prosze wziac to pod uwage.A dreptanie w sztucznej bryi
          wywołanej przez dosc bliskiego wspolpracownika p.Stachowskiego nie zaszkodzi mu
          lecz efekt bedzie odwrotny.Pozdrawiam.
          • Gość: riposta Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 12:02
            Zostawione mieso jedynie może sie rozśmierdzieć ..uważam ,że trzeba kontynuowac
            watek !
            • ikabama Re: Rektor Wssg Stachowski ..to K..... 20.04.05, 12:37
              stachowski podczas gminnego forum biznesu w Tyczynie w 2000r. powiedział /są
              liczni świadkowie/,że
              ,że tam gdzie jest mocny katolicyzm tam większa ciemnota i ,że w Podkarpaciu to
              ma miejsce .
              Kupa hama no nie z tego stachowskiego
              • Gość: eryk Re: Rektor Wssg Stachowski ..to K..... IP: 82.177.98.* 20.04.05, 12:51
                Po raz kolejny ta sama uwaga, że jak ktoś pisze coś przeciw stachowskiemu, to
                były prorektor. Skoro szanowny Internauta taki zmęczony wątkiem o tym panu,
                propnuję, żeby w ogóle nie czytał. ALbo jeszcze lepiej wydrukował i zaniósł mu
                do poczytania. Choć wątpię, czy to przyniesie jakikolwiek skutek.
                Co za argument, że pisze się o tym samym? Oczywiście, że tak będzie, skoro
                dyskusja dotyczy właśnie stachowskiego. Oczywiście to o czym się tutaj pisze, to
                tylko wierzchołek góry lodowej i zaledwie cień, jaki udaje nam się rzucić na
                parszywe życie tego aferzysty.
                I proszę się nie ośmieszać, że stachowski nie jest taki zły, chyba, że jest się
                pierwszym pretorjanem tego pana, co całkiem zmienia sytuację. Bo dyskuja z
                poplecznikami tego prostaka nie ma sensu.
                Warto pisać o tym, jaki jest, by młodzi ludzie nie marnowali pieniędzy swoich
                rodziców i nie otrzymywali nic nie wartego dyplomu.
                • Gość: wawa22 Re: Rektor Wssg Stachowski ..to K..... IP: *.zabki.waw.pl / *.crowley.pl 20.04.05, 14:08
                  Ciemnota to slowo w sam raz chrakteryzuje wypowiadajacych sie tutaj ludzi..
                  jestescie ktorkowzorcznymi ciemniakami? Niczego nie potraficie interpretowac,
                  wszystko musicie brac doslownie???
                  A ten kto sie nie zgadza z linia dyskusji to jest albo czerwonym pajakiem,
                  betonem albo idiota..?
                  Idiota jest ten kto nie potrawi uszanowac odmienngo zdania...
                  zastanowcie sie nad powyzszym, a podejrzewam ze nawet nie spojrzycie w
                  nastepnym posie bedzie to samo co byl wczeasniej "nastepny poplecznik
                  rekora...cos tam"
                  To forum daje wam mozliwosc anonimowej wypowiedzi i kozystacie z tej mozliwosci
                  jak tchorze, gdybyscie byli odwazni rozmawialibyscie inaczej

• Gość: obserwator Re: Rektor Wssg Stachowski ..to K..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:31
                    a tę spiewkę to też już znam, działa na zsadzie zdartej płyty, cóz moze
                    córeczka, a moze sam to wpisuje lub ,,wybitna" kadra mieszkajaca w warszawiwe i
                    okolicach, oj ludziska cóż bez niego byście poczeli, jesteście nic nie warci i
                    mozecie wrócić z tad skąd przyśzliście
                    , jedno jest pewne, ten biznes wkrótce się skończy
                  • dizkret Re: Rektor Wssg Stachowski ..to K..... 20.04.05, 19:53
                    Forum kolego istnieje własnie po to by sie wypowiadać ..zanim zaczniesz osądzać
                    ludzi za to ,że sie tutaj wypowiadaja ..zwróć uwagę na sibie samego ..CO TUTAJ
                    ROBISZ ? Nie potrafisz sie wypowiadac gdzie indziej , tylko na forum ? Jestem w
                    kolejnym szoku po opisanym przypadku z 2000 roku ..Panie Stachowski ? Jakim
                    cudem wyklada Pan religjioznastwo ? Obraża Pan też Buddystów , Islamistów ,
                    żydów , katolików ? Idz Pan wykładaj płytki w kiblu a nie nauki teologiczne ..
                • Gość: Internauta Re: Rektor Wssg Stachowski ..to K..... IP: *.man.rsk.pl 20.04.05, 22:00
                  Uderz w stół, nożyce się odezwą. Przecież nie pisałem o kogo personalnie mi
                  chodzi, bo przypuszczałem, że to jakiś oblany student się odgrywa.
                  • Gość: janek Re: Rektor Wssg Stachowski ..to K..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:30
                    Wy tak gadacie, ze on niby taki niedobry a ja Pana rektora i tak kocham! Nic
                    tego nie zmieni.
    • Gość: aaa Re: Prof. ..robak IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.04.05, 11:36
      atakuje na WSIZ-ie
    • Gość: Patigol Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.autocom.pl 24.04.05, 12:22
      Brawo Stachowski! Tak trzymać!
      • Gość: stefan Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.rzeszow.mm.pl 24.04.05, 12:44
        wujek stalin będzie na niego czekał kiedy będzie zdychał jak pies:))))(sorry
        ale nie mogłem się powstrzymać)co do tytułów to taka jest prawda,że połowa
        partyjnych wysoko postawionych ma doktoraty,habilitacje wiadomo skąd! Gdyby ten
        pan tak naprawde był taki mądry i oczytany to by nigdy sie nie wywyższał ani
        nie mówił o tytułach przed nazwiskiem,bo tak naprawde człowiek naprawde mądry
        nigdy Ci się do tego nie przyzna,bo wie,że im więcej wie tym niej bo nie
        ogarnie wszytskiego,tacy ludzie sa skromni!!!
        • Gość: stefan Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.rzeszow.mm.pl 24.04.05, 12:47
          ad wawa to dlaczego ten pan nam narzuca pewne rzeczy oraz obraża w
          sposóbbezpośredni czy Tobie trzeba nasikac na twarz żebyś sie poczuł ugodzony???
          no bo przeciez jeżeli Cię zwyzywam to zawsze później moge powiedzieć,że to źle
          zinterpretowałeś bo jesteś ciemny:) ehehe,wiem że to nielogiczne ale ide Twoim
          tokiem myslenia
          • Gość: stefan Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.rzeszow.mm.pl 24.04.05, 12:51
            a co tej odwagi to grozisz nam:))???? a gdybym tak nagle podał imię i nazwisko
            to co????? więzienie polityczne?zsyłka???roboty????hehe
          • Gość: ceres Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 12:58
            trudno milczeć,
            panie stachowski tak jak mawiał wasz premier jest pan zerem, w nauce, w
            społęczęństwie, na podakrpaciu o tym wszycy wiedzą

o tytulach nadanych przez partię i jego szlfach naukowych u Felka
            Dzierżyńskiego też wszystkim wiadomo, dla przypomnienia dostał tytuł doktora za
            pracę : Wojna i Pokój w nauce Jana Pawła II

kolejna rzecz, wiedzcie, iż córka zrobiła doktorat w lublinie, a jednym z
            recenzentów był Mariański, za piniądze nawet Mariański sprzeniewierzyłsię
            etyce, niestety takich mamy uczonych,

mawiał Dobrowolski wielki krakowski humanista, iż z ludźmi trzeba rozmawiac,
            trzeba ich poznawać niezależnie od stanu społęcznego, klasy społęcznej, to jest
            obowiazek humanisty, a z pana stachowskiego taki humanista jak z koziej
            tancerka
            można zadbać o swoją godność wybierajac pepiery z tej szkoły, wtedy stracą
            utrzymanie byli wojskowi, a z podkarpacia zostanie też usuniętym, kwestia
            zmiany władzy i odejscia ukłądiu SLD iPSL, który go jeszcze trzyma przy życiu
            • Gość: Student Re: Stachowski i Chrobak mają spółkę IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.05, 18:41
              Stachowski i Chrobak i inni mają spółkę Scientia, która jest właścicielem WSSG.
              Więc nie piszcie bzdur, że to szkoła Stachowskiego.
              • Gość: student Re: Stachowski i Chrobak mają spółkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:55
                ale co ma do tego chrobak którego dawno tam nie ma i bynajmniej niko nie
                obrażał,
                • Gość: stud Re: Stachowski i Chrobak mają spółkę IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 19:13
                  poza studentkami, ktore namietnie macał..ale to szczegoł
                • Gość: Student Re: Stachowski i Chrobak mają spółkę IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.05, 21:57
                  Chrobaka nie ma od roku, a przez 9 lat był wiernym kompanem Stachowskiego.
                  • Gość: olo [...] IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:05
                    • Gość: olo [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 07:47
                • Gość: x Re: Stachowski i Chrobak mają spółkę IP: 62.93.45.* 25.04.05, 09:28
                  a no nie wiem czy tak nikogo nie odrażał. Znam przypadki osób pracujących w
                  tejże uczelni do który prof. Chrobak miał dla zasady jakieś ale.
            • Gość: KUL-owiec Re: Manipulacja ceresa IP: *.man.rsk.pl 25.04.05, 21:44
              Manipulujesz faktami, by osiągnąć jakiś swój niecny cel.
              To nie jakiś Mariański, tylko ksiądz prof. dr hab. - profesor KUL, któremu ty
              do pięt nie dorastasz.
              • Gość: student Re: Manipulacja ceresa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:54
                chyba ceres ma rację, bo kongres religioznawczy był w tyczynie i dpoero później
                ten doktat przeszedł, a księża wiadome jacy są, podejżane, że jak to mówią
                zoologicznemu nienawidzącemu kościoła panu stachowskiemu poszedł na rękę pan
                mariański, no ale tam jarosz też ma osiagnięcia, nie rózni się ta uczelnia od
                jarsławia
                • Gość: KULowiec Re: Manipulacja ceresa IP: *.man.rsk.pl 25.04.05, 22:13
                  Pisząc w ten sposób o księżach, a zwłasza o księdzu profesorze Mariańskim,
                  pokazujesz, że jesteś nielepszy od Stachowskiego.
    • grazyna993 Re: Rektor Wssg Stachowski ..okłamał mieszkańców 26.04.05, 10:48
      Stachowski dostał budynek na uczelnię od burmistrza Tyczyna za darmo na 15 lat!
      W zamian za to publicznie obiecał na sesji Rady Gminy ,że co roku za darmo
      bedzie przyjmował 7 studentów z terenu gminy. W I roku onietnicę
      dotrzymał ,lecz w następnych latach juz o niej zapomniał- mimo ,ze nieraz radni
      mu o tym przypominali .Odpowiadał ,że nie jest instytucją charytatywną...
      Ale burmistrz Tyczyna nic się nie upomina o spełnienie tej
      obietnicy,gdyz ....sam studiuje obecnie o Stachowskiego! Ciekawe czy płaci...
      • Gość: ollo Re: Rektor Wssg Stachowski ..okłamał mieszkańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:08
        nasz rektor stachowski to porządny człowiek, złego słowa nie powie o studentach
        i w ogóle mieszkańcach podkarpacia, on jedyny dobry czlowiek daje szansę nam
        niedouczonym, niewykształconym na europejską edukcję na najwyższym pozimie
        on czyli nasz rektor postarał się o zatrudnienie sasmych najlepszych
        specjalistów z socjologii i politologii są to najwybitniejsze postacie nauki
        polskiej i światowej, dzięki jego troskliwej i merytorycznej selekcji
        zostaniemy w najlepszy spoób przygotowani do wywań nowoczesności, on to
        gwarantuje nam kariery i wysoką jakośćzycia,
        przecież on jest tak wspaniały i opiekuńczy, taki mądry i oczytany, taki
        elokwentny i kulturalny o ogromnej wiedzy humanistycznej, tak dobrze zna
        twórczosć Karola Wojtyły, tak pięklnie i mądrze się o nim wyraża, tak
        szczegółnie był dotknięty jego śmiercią
        niech nam ten wspaniały, wszystkich szanujacy rektor, który bardzo a to bardzo
        dba o pracowników, studentów, który nikogo nie wykorzystuje, niech nam długo
        panuje
        przecież on zakupił nam studentom żaglówkę, z której to korzystamy w wolnych
        chwilach, to on dba o nasze zdrowie i kondycję
        łubu dubu, łubu dubu niech nam żyje rektor stachowski, to ja piszę ł.k
    • Gość: max Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:33
      precz antychryście
      • Gość: malowany_ptak_12 Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 22:20
        nie cieszcie się przedwcześnie, stajnia augiasza jeszcze nie oczyszczona
        jeszcze, gdyż tam pozostało jeszcze ze dwóch kurdupli, którzy kąsali nie gorzej
        niż on, ich jeszcze trzeba załatwić, trzeba pozbyć się tych wszystkich
        hipokrytów spod znaku zielonej koniczyny, oni już przebierają do nowego
        rektora, ale koniec z pociotkami, koniec z partyjnictwem, towarzysze wylądują
        tam gdzie ich miejsce, nomenklatura won,
    • Gość: zdeb Re: Rektor Wssg Stachowski ..uraża uczucia studen IP: *.ostnet.pl 23.08.05, 23:21
      w 2000r. samorządy Doliny strugu postawiły 4 krzyże jubileuszowe.
      Jeden z nich stanął w Tyczynie przed uczelnią Stachowskiego.
      Ten podczas zajęć stał w oknie i powiedział: no burmistrz tyczyna Skotnicki
      postawił mi krzyż -myskli ,ze sie nawrócę.
      Mi parkingu potrzeba a nie krzyża!...
      (Fakt autentyczny)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka