Gość: PIERRE IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 24.06.02, 15:46 Co jest z tą cholerną IDEĄ !!!! Siadła i siedzi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL !!! IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 09:16 Gość portalu: PIERRE napisał(a): > Co jest z tą cholerną IDEĄ !!!! > Siadła i siedzi !!!! A czego się spodziewałeś po firmie, w której udziały ma TP SA? Chyba każdy zna "wysoki" poziom usług telekomuny. Co powiesz na SMS'y dochodzące po kilku godzinach (to norma w tej sieci)? Albo na brak sterowania pocztą głosową z menu terminala (aparatu telefonicznego)? Wiem co mówię, bo używałem już ERY i PLUSA prywatnie. Niestety teraz dostałem służbowy telefon w sieci IDEA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL !!! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 10:20 Tak się składa, że w dniach 18. i 19. ubiegłego tygodnia IDEA nie działała w Kielcach. W skleach i przedstawicielstawch tłumy zdezorientowanych ludzi. A obsługa IDEI na to, "proszę się nie martwić, to awaria systemu". Mam też telefony w ERZE i nigdy takich jaj nie zaliczyłam. A BOA w IDEI nawet głupiego SMS-a do zdezorientowanych ludzi nie puści. To jest dopiero OPERATOR!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL !!! IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 25.06.02, 10:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIERRE Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL !!! IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 25.06.02, 10:46 Pardon za to "Pi" powyzej! Dorzucę tutaj jeszcze skromną uwagę. Otóż w IDEI (POP) spotkałem się z włączaniem poczty głosowej nawet wtedy, gdy uzytkownik nie ma aktywowanej tej usługi, ale ma za to wyłączony telefon lub jest poza zasięgiem. Po prostu ludzie dzwonią i nagrywają się na pocztę, która nie może być odsłuchana, bo nikt jej nie aktywował. Skandal po raz wtóry! Oczywiście w Idei umywają ręce-oni są niewinni. Ciekawe kto w takim razie?! Odpowiedz Link Zgłoś
roma4 Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL !!! 25.06.02, 11:10 Cholera, rzeczywiście nie działa. Coś z tym trzeba zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajss+ Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL ! IP: *.intertele.pl 19.07.02, 15:23 Gość portalu: x napisał(a): > Gość portalu: PIERRE napisał(a): > > > Co jest z tą cholerną IDEĄ !!!! > > Siadła i siedzi !!!! > > > A czego się spodziewałeś po firmie, w której udziały ma TP SA? > Chyba każdy zna "wysoki" poziom usług telekomuny. > > Co powiesz na SMS'y dochodzące po kilku godzinach (to norma w tej sieci)? > Albo na brak sterowania pocztą głosową z menu terminala (aparatu telefonicznego > )? > > Wiem co mówię, bo używałem już ERY i PLUSA prywatnie. > Niestety teraz dostałem służbowy telefon w sieci IDEA. Ponadto IDEA w przypadku opóźnienia w zapłacie rachunku natychmiast blokuje mozliwość wybierania numerów i wysyłania sms-ów. ERA natomiast po 14 dniach uprzejmie informuje sms-em, że zapomniał Pan/Pani zapłacić za f-rę nr ... Sam tego doświadczyłem w czasie dłuższej nieobecności w miejscu zamieszkania. Po powrocie zapłaciłem i natychmiast wypowiedziałem umowę. Teraz mam tylko ERA-ę i słuzbowego PLUS-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: federal Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL ! IP: 213.195.132.* 20.07.02, 15:55 w takim zadupiu nic nie bedzie działać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df bez przesady! IP: *.dnet.pl / 10.1.18.* 25.06.02, 11:20 Juz tak nie nazekajcie - ja mam Idee od grudnia i nie nażekam, fakt - smsy z internetu przychodzą po kilku godzinach - ale przynajmniej jest w idei tanio. W erze sms kosztuje 50 gr, a tu 24 gr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIERRE Re: bez przesady! IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 25.06.02, 11:26 Gość portalu: df napisał(a): > Juz tak nie nazekajcie - ja mam Idee od grudnia i nie nażekam, fakt - smsy z > internetu przychodzą po kilku godzinach - ale przynajmniej jest w idei tanio. W > > erze sms kosztuje 50 gr, a tu 24 gr!!! Że jak ??? Raczej w Erze kosztuje 60 groszy, a w Idei 40 gr. Na jakim świecie żyjesz? Poza tym skoro nawet jest taniej, to nie znaczy, że mogą sobie wyłączać telefony jak im sie podoba. Zresztą żeby wysłali jakąś informacje, słowo wyjasnienia, przeprosin - nic - głucha cisza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: bez przesady! IP: *.dnet.pl / 10.1.18.* 25.06.02, 11:55 Mam idee na abonament - sms kosztuje 24 gr netto (we wszystkich taryfach), koledzy w pracy mają erę - różne taryfy - smsy mają po 50 gr. Nie wiem jak w tel. na karty. Tak naprawdę jedno co w idei mnie czasem denerwuje to słabszy zasięg (era jest bezkonkurencyjna). Mam nadzieje, ze to szybko zwiekszą zasięg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL !!! IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 16:37 Gość portalu: PIERRE napisał(a): > Co jest z tą cholerną IDEĄ !!!! > Siadła i siedzi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztaszek Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL !!! IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 17:02 Gość portalu: PIERRE napisał(a): > Co jest z tą cholerną IDEĄ !!!! > Siadła i siedzi !!!! Nie płacz chłopcze, nie płacz. Taki twardziel i taki zaślamany. Po ciula takiego szrota kupiłeś :))) Biedactwo, jak pójdziesz\pojedziesz do domu to mama na pewno coś poradzi. Nie przejmuj się, taka prosta sprwawa i tak ślamiesz? GDZIE TY ZYJESZ CHŁOPAKU ? Może załóż kółko poszkodowanych przez IDEĘ vel. TP-sę ? Powodzenia CHŁOPAKU. :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pal_lad Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL !!! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 17:50 oj Pierre, nie przesadzaj, ani nie przesądzaj w Nowy Rok też siadło sama IDEA jest ważniejsza niż jakieś drobiazgi!!! a rok temu całkiem siadło na Wielkanoc (nie dało się wysyłać SMS-ów) no zatem tak co pół roku chyba może,co nie?;-) no choćby z powodu rozpoczęcia gorRRrących wakacji... przegrzało się i już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIERRE Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL !!! IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 08.07.02, 18:06 Znalezli sie szlachetni rycerze, wielcy obrońcy wielce pokrzywdzonej IDEI. Zastanówcie się matoły - ta firma szczyci się niewiadomo czym, a daje wielkie G. Takie firmy trzeba zwalczać wszelkimi sposobami. Życzę wszystkim obrońcom PTK Centertel i TPSA, aby gdy siądą im ich telefony ERY i Plusa - wielkich i niby znacznie lepszych sieci, aby spotkało ich takie samo przyjęcie w salonach obsługi. Abyście usłyszeli pytanie - Po co pan kupował telefon u nas? Trzeba było iść gdzie indziej! A zresztą stul pan ryj i czekaj spokojnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
chris1_gazeta Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL !!! 08.07.02, 19:55 Nie rozumiem, obrońcy Idei i TP SA mają telefony w Erze i Plusie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIERRE Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL ! IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 12.07.02, 17:17 Ja tez tego nie rozumiem, ale tak własnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1_gazeta Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL ! 12.07.02, 17:38 Gość portalu: PIERRE napisał(a): > Ja tez tego nie rozumiem, ale tak własnie jest. Ja raczej jesetem lojalny wobec mojej sieci i cudzych nie chwalę, bo nie wiem zwyczajnie jakie zalety mają wobec mojej. Ale faktycznie, jak dzwonie do kogoś, kto ma numer w Idei, to muszę się łączyć kilka razy aby dostać połączenie. A tak to tylko ciszę słychać. Nie dzieje się tak w przypadku wybierania numerów do Plusa czy Ery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL ! IP: *.dami / 192.168.2.* / *.dami-rz.pl 13.07.02, 11:48 Wybraliśmy się niedawno ze znajomymi w Bieszczady, zasięg "wspaniałej" IDEI kończy się na Lesku, dalej czarna dziura, a PLUS GSM działa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIERRE Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL ! IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 18.07.02, 17:57 Dzisiejsza burza, wlasciwie deszczyk letni i juz... znowu siadła - cudem, że tylko na 30 minut! Odpowiedz Link Zgłoś
truskawusia Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL ! 18.07.02, 21:18 ja by dawno napisala reklamacje, ze z komorki pogotowia nie mogla wezwac i ze przez idea mogla zycie stracic, co by mi powiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIERRE Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL ! IP: 217.153.103.* 19.07.02, 13:48 Dzwoniłem już dwa razy do biura "obsługi" klienta i poobiecywali, że się zajmą tym i innymi problemami jakie mam od poczatku z telefonem w sieci IDEA i ... i oczywiście na obietnicach się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reformat Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL ! IP: 217.153.103.* 20.07.02, 00:00 Nie tylko ty masz z nimi problemy. Ale największym jest „darmowa” poczta głosowa. Idea jest tak mila, ze aktywuje ją za ciebie, jednak ty nie możesz odsłuchiwać nagranych wiadomości, ale dzwoniący traci pieniądze. A co do rzeszowskich punktów sprzedaży to odradzam je szczerze, jeżeli chcecie kupić telefon, jaki zobaczyliście na ich internetowej stronie. Po prostu go nie ma. Nawet w salonie firmowym, gdzie teoretycznie powinny być wszystkie oferowane modele było tylko kilka telefonów, a obsługa ma gdzieś klienta stojącego od kilku minut, trzeba samemu zagadywać do zajętego prowadzeniem rozmowy towarzyskiej pracownika. Który spokojnie stwierdza, ze danego modelu nie ma. Ale jego sprowadzenia nie zaoferuje. Pewnie nie ma to jak dobra obsługa. Ale nie tylko zakup telefonu jest problemem, same usługi są też dziwne. Np. godziny szczytu trwają od 13-22!!!!!!! Zamiast od 9-18. A wybór taryfy(3 pierwsze zmiany gratis) też jest niezły mamy taryfę A, B i C. Teraz, aby z A(ustawiona standartowo) przejść do B muszę najpierw przejść do C, a dopiero później do B. I tym sposobem 2 zmiany gratisowe znikają. A gdy ostatnio zajrzałem do jednego z salonów(tydzień temu) i wziąłem ulotkę było na niej napisane „tanie telefony w maju” czy jakoś tak!!!!!! Czy to normalne ulotka sprzed 2 miesięcy. Taka właśnie jest cudowna Idea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reformat Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL ! IP: *.dami / 192.168.1.* 13.08.02, 01:33 Kolejny przykład na jak niskim poziomie stoją usługi świadczone przez TPSA, a właściwie Idee. Od ponad godziny nie mogę wykonywać połączeń i słyszę tylko tekst „nie posiadasz wystarczającego limitu, by skorzystać z naszych usług”. Przy czym nie tylko ja słyszę ten komunikat, inni posiadacze telefonów w tej sieci także. Chyba, że 60zł jest za małym limitem dla Idei! Pisałem już do BOK(biuro obsługi klienta), a odpowiedź, jaką otrzymałem była czymś, co oni tylko wklejają i wysyłają każdemu. A oto ten tekst. „Witam. W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy podziękować za przekazane informacje dotyczące działania sieci Idea POP. Opisywane przez Pana problemy zostały przekazane do odpowiednich komórek Firmy. Za powstałe niedogodności przepraszamy. Z poważaniem Mikołaj Reda Sekcja Reklamacji Technicznych” Na pierwszy rzut oka widać, ze mają gdzieś problemy klienta i liczą się dla nich tylko pieniądze. Stanowczo odradzam zakup usług oferowanych przez Idee!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: IDEA NIE DZIAŁA !!! SKANDAL SKANDAL SKANDAL ! 13.08.02, 17:28 thx thx ;-)))) wlasnie podjelam decyzje.. i zegnam sie z Idea :-))))) dzieki wam, dlatego dziekuje :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś