Dodaj do ulubionych

Gawrony w parku przy ul.Dąbrowskiego

30.05.05, 19:32
Onegdaj emerytki narzekały na nadmiar ptaków w Ogrodzie miejskim przy ul. Dąbrowskiego. Magistrat stanął w obronie starców i zapowiedział nowoczesne rozwiązanie - krzyki jastrzębia nagrane na taśmie miały odstraszyć znienawidzone zwierzęta. Urzędnicy piali z zachwytu nad urządzeniem i sobą, że nie będą ptakom strącać gniazd, gdyż to niehumanitarne.
Zauważyłem mizerny rezultat tego pomysłu (ciekawe kto zainkasował pieniądze za osprzęt) - ptaki nauczyły się, że 3 te same okrzyki ptasie przez miesiąc to raczej podpucha i same naśladowały drapieżnika. Sprzęt wyłączono.

Dzisiaj, gdy szedłem przez ten park uderzył mnie straszny smród padliny i widok wielu chorych gawronów chodzących między drzewami. Czyżby jakaś choroba nagle je dopadła? Proszę Dziennikarzy by zainteresowali się tą sprawą.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Gawrony górą IP: *.tehnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 19:40
      A mnie się te egzotyczne odgłosy podobały :)) Brakowało tylko skrzeku małp :)))
      Zastanawiający ten mizerny efekt nagłosnień i chyba jakiś koszt tego
      eksperymentu poniesiony przez miasto.
      A ten smród w parku - fakt :(( - może równolegle jakieś trucizny podkładano ???
      Ja byłbym raczej skłonny sądzić że to efekt nieudolnych prób latania
      podejmowanych przez młode pokolenie wron parkowych :))))
      • Gość: zenon Re: Gawrony górą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 20:24
        Gawrony podobno są strasznie wkurzone i szykują drobną zemstę na urzędnikach.
        Podobno sprezentowały sobie celowniki z laserowym namierzaniem głów
        przechodzących po parku.
        • morse Re: Gawrony górą 30.05.05, 22:22
          Ja tam wole kataryniarza niz jakies urzadzenia dla gawronow. Co komu jakies
          ptaki szkodza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka