Dodaj do ulubionych

Euro-Finanz

18.07.02, 07:51
Czy ktos mial do czynienia z ta firma.
Chodzi mi o prace w niej-na czym ona dokladnie polega?
Czy zapłacenie za szkolenie to nie strata pieniędzy?
Czy chodzi o "sprzedawanie ubezpieczeń"?
Jak wygladaja zarobki i kariera zawodowa w Euro Finanz?
Przosze o informacje.
Dziekuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: trigger Re: Euro-Finanz IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 08:53
      Proawdopodobnie to kolejna firma-krzak próbująca wyłudzić od naiwnych
      pieniądze. Słowo "Euro" w nazwie jest typowe dla tego typu tworów - ma zachęcić
      i oszołomić potencjalnego jelenia. Przyzwoita firma oferując pracę jasno
      określa co zatrudniony ma robić, a ewentualne szkolenia nigdy nie są płatne.
      Radzę więc uważać.
      • Gość: radek Re: Euro-Finanz IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 09:22
        Firma ta działa niezgodnie z prawem.

Szkolenie powinno być bezpłatne, a wręcz podczas szkolenia powinieneś dostawać
        normalne wynagrodzenie (za pracę).
        Jeśli szkolenie odbywa się poza miastem, w którym będziesz pracował powinieneś
        dostać dotatkowo "kasę" za delegację, ewentualnie zamiast "kasy" za delegację
        firma pokrywa koszty przejazdu, zakwaterowania i wyżywienia.

Jeśli firma na "dzień dobry" łamie prawo, to sam już wiesz co to za firma i czy
        warto dla niej pracować.
        • chris1_gazeta Re: Euro-Finanz 18.07.02, 09:36
          nie jestem pewien na 100%, ale zapewne chodzi tu o pośrednictwo w zawieraniu
          ubezpieczeń na życie i kredytach po lichwiarskich stopach procentowych.
          Pracownik taki nazywa się profesionalnym doradcą finansowym albo biznesowym.
          Takim nieocenionym specjalistą w dziedzinie planowania finansowego można się
          stać po 1 - 3 dniowym szkoleniu w tego typu firmach. Miałem kontakt z taką
          osobą i wiem, że taki doradca wie tyle co wykuje na pamięć materiały
          szkoleniowe i wie jak odczytać składki z tabel. Wciągnięcie takiej osoby w
          temat procentu składanego, stóp procentowych, obligacji i produktów bankowych
          nie ma sensu. Osoby, które wiedzą coś na ten temat nie występują w takich
          firmach, jeżeli już, to zawiadują tą grupą nieszczęśników liczących na każdy
          grosz z prowizji od naciągniętych.
    • bostonn Re: Euro-Finanz 18.07.02, 10:55
      Dziekuje Wam rzeszowscy forumowicze bardzo mi pomogliscie.
      Tak przypuszczałem ze Euro-Finanz to jakies dziadostwo.
      Dzieki i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka