Dodaj do ulubionych

Ile na wesele?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:29
Proszę poradźcie!!! Mam byc świadkiem i drużbą na weselu mojego przyjaciela.
Zastanawiam sie w jakiej wysokości powinien kupić prezent albo jaka
równowartość w gotówce przygotowac, tak aby nie popełnic gafy a jednoczesnie
zachować się z rozsadkiem :) wobec swojej kieszeni. Proszę napiszcie i
doradźcie mi.
Obserwuj wątek
    • Gość: h Re: Ile na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:31
      800
      • Gość: i Re: Ile na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:05
        500
      • Gość: fac Re: Ile na wesele? IP: *.rzeszow.mm.pl 19.07.05, 21:14
        1500
    • Gość: banan123@gazeta.pl Re: Ile na wesele? IP: 62.93.43.* 20.07.05, 07:27
      wystarczy 800,-zł
      • Gość: Maximus Re: Ile na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 08:03
        600
        • Gość: wafel Re: Ile na wesele? IP: 195.117.241.* 20.07.05, 08:43
          400 powinno wystarczyć
    • des4 Re: Ile na wesele? 20.07.05, 11:12
      Powyższe posty dowodzą kompletnej niewiedzy w tym temacie. Autorzy niech dsię
      podszkolą w dobrych obyczajach, bo kiedyś zbłaźnią się wychodzacą z butów
      slomą. Zresztą jak to się mówi, aby frak dobrze leżał trzeba go nosić trzy
      pokolenia. A teraz do rzeczy. Jesteś świadkim i drużbą więc kimś specjalnym,
      innym niż reszta gości weselnych. Przyjaciel obdarzył cię pewnego rodzaju
      zaufaniem i zaszczytem proszą cię o świadkowanie. Powinieneś to docenić, ale
      nie na zasadzie materialnej refundacji, twoj przyjaciel o ile ma jakie takie
      pojęcie o dobrych obyczajach też tego nie oczekuje. Wręcz powinien być obrażony
      jeśli dałbyś mu pieniądze. Rozważ kupno jakiegoś eleganckiego drobiazgu czu
      souvenitu powinieneś znać jego gusty więc wiesz co by mu się podobało i
      przydało jemu i jego zonie na dalszej drodze życia...są sklepy z tego typu
      rzeczami, na powno ci doradzą co wybra, i wcale nie musi być to drogie...
    • gwiazda_podkarpacia Re: Ile na wesele? 20.07.05, 14:03
      zgadzam sie w pełni z des4. elegancki prezent jest jedynym, godnym
      rozwiazaniem. możesz np. kupić elegancką lampę u Lisa. cenowo wychodzi
      przyzwoicie, a i prezent pożyteczny, przyciągajacy uwagę i będzie im o Tobie
      przypominał. pomyśl, moim zdaniem lampa to niezły pomysł, chyba, że ktoś ma
      lepszy.
    • Gość: karamba Re: Ile na wesele? IP: *.pl / *.skyware.pl 20.07.05, 21:53
      Pustą kopertę najlepiej (najtaniej) :-))
      • Gość: gucio Re: Ile na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 16:35
        EEEeee nie ostatnia wypowiedź to nic innego jak "buraczane" zarty. Dziękuje za
        wszystkie odpowiedzi, dały mi pewne wskazówki. Jeśli by ktoś chciał się jeszcze
        na ten temat wypowiedzieć to serdecznie zapraszam.
        • Gość: asik Re: Ile na wesele? IP: *.osk.enformatic.pl 25.07.05, 20:52
          może zestaw eleganckich otwieraczy (komplet - korkaciag, "dziadek" do orzechow
          itp.) od 100 zł w górę
    • Gość: marika Re: Ile na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 12:58
      kupuje się rózne rzeczy; do modnych należy: zestaw garnków, zestaw porcelany,
      żelazko, express do kawy, komplet sztućców; równie chętnie kupowana jest
      pościel, miksery, malaksery i inne roboty domowe; przed zakupem warto podpytać
      delikatnie państwa młodych, co by im sie przydało by unikną potem kłopotliwych
      10 żelazek sprezentowanych przez weselnych gości; za wyscoce pragmatyczny pomysł
      uważam omysł z listą na której para młoda wypisuje co by chciałą dostać, a
      goście kupują z niej, wykreslając wybrane przez siebie pozycje
    • Gość: Bolek Re: Ile na wesele? IP: 195.117.152.* 26.07.05, 13:10
      Z jednej strony elegancki prezent byłby dobry. Lampa to dobry pomysł. Są tez
      takie ładne skórzane obrazo-zegary ze tak to nazwe. Cena nie jest jakos
      strasznie wygórowana a prezent wydaje sie być porządny i praktyczny. Z drugiej
      zas strony w dzisiejszych czasach młodzi przewaznie liczą na kase bo nie chcą
      zeby im sie prezenty powtórzyły. w Takim wypadku kwota rzędu 400-500 zł powinna
      wystarczyć.
      Pozdro
      • Gość: asia Re: Ile na wesele? IP: *.osk.enformatic.pl 26.07.05, 14:13
        Mi osobiscie takie zegary się nie podobają- rzecz gustu, a jak młodzi będą mieć
        nowoczesne mieszkanie??? Zegar z kukułką ???? Bzdura
        • Gość: Bolek Re: Ile na wesele? IP: 195.117.152.* 26.07.05, 14:26
          To chyba mylisz zegary. Te o których mówie to są własnie do nowoczesnego
          mieszkania. To są obrazy z ramą a w srodku zegar a wszystko obszyte skórą.
        • Gość: Bolek Re: Ile na wesele? IP: 195.117.152.* 26.07.05, 14:29
          Nie obraz sie Asiu ale chyba mamy do czynienia z niezrozumieniem mojego postu
          przez Ciebie. Czy ja gdzies wspominałem o zegarach z kukułką? Przejdz sie do
          Full'a i oglądnij jakie ciekawe rzeczy są teraz do kupienia... Pozdro
    • Gość: A ile? Re: Ile na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:35
      A jak jest twoja kieszeń? Ile zarabiasz netto miesiecznie?
      • Gość: gucio Re: Ile na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:10
        Myslisz ze zarobki az tak bardzo decydują o "wysokości" prezentu? Nie chodzi mi
        o zastawianie się, ale o smak i takt.
        • Gość: obiektywny Re: Ile na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:11
          1000 zł, proste.
          • Gość: sos Re: Ile na wesele? IP: *.dami / 81.15.189.* 26.07.05, 20:35
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=619
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka