Dodaj do ulubionych

Autobusy MPK cd..

IP: 82.160.22.* 31.08.05, 23:19
Był już kiedyś założony wątek o zakupie nowych solarisów. A mam pytanie czemu
te co są mają jak takie brudne szyby?? i czemu w niektórych oknach często
jest woda?;oooo
Obserwuj wątek
    • slavres Re: Autobusy MPK cd.. 01.09.05, 00:09
      Problem jest w tym, że tamte Solarisy mają podwójne klejone szyby, ktore na
      dziurawych drogach się rozszczelniły. Dostała się tam wilgoć, która w postaci
      pary wodnej powoduje słabszą widoczność. Podwójne szyby były też w skasowanych
      jeszcze w końcu lat 90 Volvach.
    • skydiver_rzeszow Re: Autobusy MPK cd.. 01.09.05, 09:39
      Mnie ciekawi raczej dlaczego jest tak mało linii MPK. Najlepszą komunikację
      mają Poznań i Gdynia moim zdaniem, Gdynia to miasto porównywalne do naszego.
      Jest tam 110 linii autobusowych. Rzeszów ma tylko 42. Powinno powstać ok. 10
      linii dziennych, szczególnie w związku z budową nowych dróg i powiększeniem
      obszaru miasta. Do tego rozwinięta powinna być komunikacja nocna - krótsze
      linie, ale więcej. Z samych linii 100 i 101 dałoby się wydzielić co najmniej 4
      nowe linie, jadące po krótszych trasach. Do tego mogłyby powstać linie
      prywatne, dowożące np do Tesco czy Reala w przyszłości.
      • Gość: voy Re: Autobusy MPK cd.. IP: *.osk.enformatic.pl 01.09.05, 14:54
        Jakby miasto dawało więcej pieniędzy na komunikację to byłoby trochę inaczej...
        Moim zdaniem liczba linii nie jest tak ważna, jak taryfa przewozowa.
        • skydiver_rzeszow Re: Autobusy MPK cd.. 01.09.05, 14:57
          To może mała podwyżka cen biletów? MPK Rzeszów ma dobre autobusy, w dużej
          cześci nowe, więc komfort jazdy jest większy. Gdyby podwyższyć do 2,10 i 1,20
          to byłoby lepiej dla MPK. W końcu pensje rosną, ludzie są bogatsi, mogą dać 10
          groszy więcej dziennie.
          • Gość: voy Re: Autobusy MPK cd.. IP: *.osk.enformatic.pl 01.09.05, 15:18
            I kto to mówi? Jeżeli jesteś taki bogaty to dofinansuj komunikację; najłatwiej
            zwiększać ceny biletów w nieskończoność i irytować pasażerów. Beznadziejne
            myślenie przedstawiasz. Może powinni Ci pensje obciąć - bo po co Ci tyle
            pieniędzy?
            • skydiver_rzeszow Re: Autobusy MPK cd.. 01.09.05, 15:19
              Ceny biletów pójdą w górę po rozszerzeniu granic miasta. Wielu pasażerów z
              prsyzłączonych terenów będzie od teraz płacić mniej. Logicznie patrząc, MPK
              musi jakoś to zrekompensowac.
              • krzysiek_rze Re: Autobusy MPK cd...IRONIA 01.09.05, 15:35
                No tak, MPK niech się wzbogaca podnosząc ceny biletów. Ja myślę, że jakby
                wszyscy kierownicy i dyrektorzy obniżyli sobie pensje to po jakimś czasie MPK
                wyszło by na prostą. A jak mam płacić za przejazdy tytmi autobusami, to niech to
                będzie w miarę komfortowo. Bo co ztego, że kupują nowe autobusy, skoro potem
                paskudzą je tymi reklamami oklejając szyby, że prawie nic nie widać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka