mr.elwood 18.09.03, 13:46 poznan.naszemiasto.pl/wydarzenia/300478.html elwood: Wyglada na to ze autostrady sa bezpieczne ale nie w Polsce. Moze lepiej ze nie mamy autostrad? PS: opisana autostrada to nowootwarta obwodnica Poznania - 13 km pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Polska autostrada 18.09.03, 13:55 "Spacerują po autostradzie, jeżdżą po niej na rowerach. Ludzie zachowują się tak, jakby nie zauważyli, że A2 została uruchomiona - mówią pracownicy spółki Autostrada Eksploatacja." Jednym słowem, tłuszcza bez wyobraźni. Ale to nie ich wina - tak zostali ukształtowani przez komunę. "Zdarza się, że kierujący samochodami przejeżdżają zjazd i się cofają. Przejeżdżają, bo nie znają dość dobrze autostrady i nie są przyzwyczajeni do prędkości jakie na autostradzie się rozwija. Droga hamowania okazuje się dłuższa niż przypuszczają - mówią policjanci." Nie ma się czemu dziwić. W końcu mówimy o państwie bez autostrad. "- Pewna pani w samochodzie, której zabrakło paliwa udała się piechotą na stację w okolicach Dębiny." Feministki powinny stanąć w obronie tej ofiary męskiego szowinizmu. "Tam dzieciaki okupują barierki energochłonne schodzą z wiaduktu schodami w kierunku jezdni - mówi Tomasz Janczak." A potem będzie płacz i procesy o odszkodowania. Ciemne masy. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: szczurek Re: Polska autostrada IP: 5.3.1R* / *.pg.com 18.09.03, 14:01 W zasadzie zgoda, ale: > Ale to nie ich wina - tak zostali ukształtowani przez komunę. To ich wina. To ich życie. To oni mogą to życie stracić. Pozdrawiam, Link Zgłoś
Gość: Artek Re: Polska autostrada IP: 195.136.95.* 18.09.03, 14:14 Drogi Zielono-czarny Kurcze wiele razy udowadniałeś swoją dużą wiedzę i szczerze mówiąc imponowałeś mi tym , ale tak "komuna" nie no przeginasz. Co ma do tego komuna, to ludzie sa tępi. Rozumiem, ze jak ktos wchodzi do nowego wieżowca i ma pojechac na 5 pietro nowoczesną windą to może się z lekka zakrecić, ale można popytać, popatrzyć jak inni to robią i już. Ale u nas króluje Polsat czyli zero pomyślunku, więc może postawić jakąś strażnice przy drutach i .... a właśnie autostrady mają to do siebie że są ogrodzone (?) Pozdrawiam Artek Generalnie to myślenie boli!!! Link Zgłoś
greenblack Re: Polska autostrada 18.09.03, 15:06 Gość portalu: Artek napisał(a): > Drogi Zielono-czarny > > Kurcze wiele razy udowadniałeś swoją dużą wiedzę i szczerze mówiąc imponowałeś > mi tym , :) ale tak "komuna" nie no przeginasz. > > Co ma do tego komuna, to ludzie sa tępi. Nie będę tu wchodził w polityczne spory, ale czy naprawdę nie widzisz zależności między półwieczem komuny a miernym poziomem intelektualnym aszych rodaków? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Artek Re: Polska autostrada IP: 195.136.95.* 18.09.03, 15:13 Oczywiscie , ze k. miala pewien wplyw, ale moj prykladowy "polsat" jest lepszy Przecież , ja produkt wybitnie komunistyczny, nie lawiruję na rolkach (sport modny w kregach 30-40 latkow) po lewym pasie autostrady (inna sprawa , ze w okolicach Warszawy brak takowej) Wszytko to kwestia woli, checi do poznawania i MYŚLENIA. A to jak poprzednio zauważyłem : BOLI Pozdrawiam Artek Link Zgłoś
greenbrown Re: Polska autostrada 18.09.03, 15:22 Gość portalu: Artek napisał(a): > Drogi Zielono-czarny > > Kurcze wiele razy udowadniałeś swoją dużą wiedzę i szczerze mówiąc > imponowałeś mi tym , ale tak "komuna" nie no przeginasz. I'm starting to see the light? Link Zgłoś
Gość: Artek Re: Polska autostrada IP: 195.136.95.* 18.09.03, 15:34 IGNORE OR DELETE ???????????????? Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: Polska autostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 22:51 chyba nie ta w Wielkopolsce. Ale Kraków-Katowice jest cała ogrodzona. Nawet zwierzęta mają zrobione przejścia pod drogą (podziemnie hihihihhi) Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Polska autostrada 18.09.03, 15:29 pod koniec lat 80-tych do mojego kolegi przyjechal kuzyn z francji. ktoregos wieczoru udali sie do lokalnej mordowni celem spozycia pewnej ilosci alkocholu. tak sie zlozylo ze francuz nie przypadl do gustu lokalnemu wirazce, ktory postanowil sklepac mu ryja. francuz przytomnie wyciagnal gaz lzawiacy i prysnal miesniakowi po oczach. jak opowiadal pozniej najbardziej zaskoczylo go, ze nagle cala gromada ziomali rzucila sie na niego mimo chmury gazu, zamiast zgodnie z prawami cywilizowanej spolecznosci uciekac jak najdalej. no i to jest polska wlasnie. autostrada autostradą, ale krowy na pastwisko trzeba bedzie jakos przepedzic. Link Zgłoś
styrospain Re: Polska autostrada 18.09.03, 20:50 a ciekawy jestem czy na kursach nauki jazdy instruktorzy ucza jak jezdzic na autostradzie - zakladam sie ze nie... Mowia, ze nie nalezy hamowac na autostradzie - dopiero na zjezdzie?, mowia, ze nie wolno cofac? a moze tylko wspominaja??? Nie dziwi mnie fakt, ze nie wszyscy potrafia z tej autostrady korzystac jak pèwnie wiekszosc z nich pierwszy raz w zyciu autostrada jedzie, a reszta na wyczucie bo niby gdzie sie mieli nauczyc... Pozdrawiamz Tenerife Link Zgłoś
przemo_c Re: Polska autostrada 18.09.03, 21:48 Niech ktoś zginie, to dopiero się zacznie... Ale może to reszty kretynów czegoś nauczy... A i podpisuję się pod GB, homo sovieticus jednak cały czas górą... Link Zgłoś
Gość: Marek Darwin o to zadba IP: *.atlanta.ga.us 18.09.03, 21:57 Spokojnie, Darwin zadba o bezpieczenstwo. Tylko trzeba troszke poczekac. Link Zgłoś
marekggg Re: Polska autostrada 19.09.03, 10:41 mi kiedys jakis kretyn chcial na lewym pasie zawrocic przed nosem na "autostradzie" kolo piotrkowa trybunalskiego - padalo, bylo slizko, ale jakos wyhamowalem, obtrobilem goscia (trabilem juz podczas hamowania zeby sie opamietal), facet niezawrocil a jeszcze dodatkowo wymachiwal cos... Link Zgłoś
muchatsetse Re: Polska autostrada 19.09.03, 11:52 hi, Zapamietał twój numer rejestracyjny i pewnego pięknego dnia mozesz spodziewac sie wizyty tego pana (wendetta, dintojra). pozdr. Link Zgłoś