Dodaj do ulubionych

Ryanair chce wybudować u nas bazę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:14
Mówiłem to nikt nie wierzył
Obserwuj wątek
    • Gość: Rzeszowianin Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:15
      Największy sukces Rzeszowa? Już bardzo blisko.
    • Gość: andrzej Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.dnet.pl / 80.51.180.* 22.09.05, 20:50
      Uważam, że może to być nizwykłe, przełomowe wydarzenie w historii Rzeszowa.
      Trzymam kciuki i głegoko wierzę, że nasze miasto otrzyma, to na co zasługuje.
      • skydiver_rzeszow Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 22.09.05, 20:51
        Myślę że jest na to szansa, po głębszej analizie można dojść do wniosku że
        jednak więcej atutów przemawia za Rzeszowem. Kiedyś, miesiąc temu czytałem na
        forum Onet że to właśnie tu powstanie hub Ryanair, ciekawe skąd ten facet to
        wiedział...
        • Gość: lokalny patriota Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 21:07
          Tak trzymać i nie pękać.
    • Gość: tim Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.acn.waw.pl 22.09.05, 21:24
      Radość z tego powodu może wydawać się przedwczesna, jednak myślę, że już teraz
      mogę to napisać - gratuluję miastu i jego mieszkańcom!!!
      • dkuki Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 22.09.05, 23:09
        To dla Rzeszowa duża szansa i nie należy jej marnować. Oby tylko państwo
        odpowiednio wsparło starania miasta, bo bez tego szanse są małe. Choć dla tej
        inwestycji dużym plusem jest pas startowy to trzeba mieć również nadzieję, żeby
        brak infrastruktury drogowej (autostardy) nie zaważył o przegranej.
        • airlover Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 22.09.05, 23:12
          Konkurencyjna Ryga też nie posiada rewelacyjnej komunikacji. A baza powstanie
          pewnie w roku 2008-2009. Autostrada jest planowana na 2010 rok. Rzeszów ma
          naprawdę sporo atutów - strategiczne położenie, pas startowy, przyszły park
          technologiczny, dolina lotnicza... Musi wygrać.
    • Gość: mieszkaniec Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:13
      Spokojnie spokojnie po wyborach wszystko może się zmienić i baza powstanie pod
      Krakowem a nie unas bo Jan Maria ... załatwi sprawe :(.
      • airlover Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 22.09.05, 23:15
        Oby tak nie było. Kraków protestował już przeciw rozbudowie lotniska i
        wygraliśmy. My też mamy coś do powiedzenia.
    • tomekhimself Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 22.09.05, 23:40
      A czy ktoś może wie jakie atuty ma Ryga?
    • Gość: podkarpacki Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:45
      Trzymam kciuki! To miasto (region) zasługuje na poważną inwestycję. Ciągle
      słyszymy o poważnych inwestycjach na zachodzie Polski. Może wreszcie i dla nas
      nadejda lepsze czasy. Mam nadzieję, że tak się stanie i nikt nie będzie
      przeszkadzał w realizacji tego przedsięwzięcia. Musi się udać!
      • styro Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 23.09.05, 00:35
        Ludzie spokojnie - nie mylcie bazy technicznej z baza ogolnie pojeta jaka ma Fr
        w Gironie czy we Frankfurcie - to, ze byc moze powstanie tu baza techniczna nie
        znaczy ze nagle FR zacznie latac rozkladowo z rzeszowa na kilkunastu
        trasach..... Trzymam kciuki za rzeszow
        • Gość: joł Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.autocom.pl 23.09.05, 09:18
          Czekam na protesty LPR jak to obcy kapitał wykupi naszą ojczystą ziemię pod
          budowe jakiś hangarów.
    • Gość: max Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 09:23
      Nasi rządcy powinni zrobić wszystko, żeby ich do nas zachęcić, bo to jest nasza ogromna szansa, ciężka do przecenienia. Nie chciałbym usłyszeć że czegoś tam nie dopilnowali, albo ktoś nas wyprzedził bo cośtam.
      • Gość: Rzeszowianin Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 09:43
        Dobrze że port lotniczy nie jest administracyjnie w mieście bo na pewno
        znaleźliby się radni którzy zablokowaliby inwestycję.
        • macius_pe Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 23.09.05, 10:08
          > Dobrze że port lotniczy nie jest administracyjnie w mieście bo na pewno
          > znaleźliby się radni którzy zablokowaliby inwestycję.

jak to? to nie jestes za przylaczeniem Jasionki do Rzeszowa?? ;)
          • airlover Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 23.09.05, 10:11
            A jakieś argumenty za przyłączaniem jej? Nie pytam złośliwie tylko nie wiem czy
            to ma sens.
            • macius_pe Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 23.09.05, 13:01
              > A jakieś argumenty za przyłączaniem jej? Nie pytam złośliwie tylko nie wiem
              > czy to ma sens.

ja takowych nie znam (tzn. znam, ale jakos do mnie nie trafiaja).
              tez nie wiem czy to ma sens i tez nie o zlosliwosc mi chodzi.

Ale w tym co napisal Rzeszowianin cos jest. Ciekawe np czy gdyby
              Krasne bylo juz w Rzeszowie, to hipermarkety by tam powstaly czy
              zostalyby uwalone przez Rade Miasta. (nie wspominajac o kanalizacji,
              oczyszczalni sciekow, nowych chodnikach, rozbudownie/remoncie szkoly itp).

• tomikus1 !!!!!!!!! 23.09.05, 10:48
      PO PIERWSZE:
      głosujmy na wyborach na ludzi z Rzeszowa, na lokalnych patryjotów, bo tylko oni
      będą mocno lobbować na rzecz tej inwestycji i innych podobnych.
      Pamietajcie, ludzie z Przemyśla, Krosna czy Mielca sa okropnie zazdrośni o
      Rzeszow i chętnie będą rzucać nam kłody pod nogi!

PO DRUGIE:
      To rząd i przyszły parlament muszą wspomóc nasz region oraz przekonać Rayanera
      o przewadze Rzeszowa!

więc pamietajmy - im wiecej przedstawicieli naszego miasta w parlamencie tym
      lepiej.
      Zwolennicy PO - Skowrońska jest z Mielca a nie z Rzeszowa!!!
      • Gość: Rzeszowianin Re: !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 10:51
        Dokładnie tak.
      • Gość: znk Re: !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:26
        to kto jest z rzeszowa? mozna prosic o jakas podpowiedz?
        • airlover Re: !!!!!!!!! 23.09.05, 13:30
          I na ludzi którzy robili coś dobrego a nie tylko blokowali inwestycje - np
          Konrad Fijołek.
        • Gość: podkarpacki Re: !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 16:47
          Wystarczy zerknąć do dzisiejszych (piątek) Nowin, w których są przedstawieni
          kandydaci na posłów i senatorów z okręgów Rzeszowsko- Tarnobrzeskiego i
          Krośnieńsko-Przemyskiego. Przy nazwisku jest napisane gdzie dany kandydat
          mieszka.
      • Gość: combo1978 Re: !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 16:57
        W ogole sie z Tobą nie zgadzam.
        Jestem z Mielca i z calego serca zycze Rzeszowowi realizacji tej inwestycji.
        Jezeli mowiac o ludziach z Mielca, myslisz wylacznie o kibicach Stali, to masz troszke ograniczone myslenie.
        W tym miescie mieszkaja tez ludzie myslacy.
        Pozdrawiam
        • Gość: Rzeszowianin Re: !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:20
          W Mielcu też dużo się dzieje, ładne i gospodarne miasto, na pewno zasługujące
          na szacunek. Pozdrawiamy
      • pio300 Re: !!!!!!!!! 25.09.05, 01:51
        tomikus1 napisała:

> PO PIERWSZE:
        > głosujmy na wyborach na ludzi z Rzeszowa, na lokalnych patryjotów, bo tylko
        oni
        >
        > będą mocno lobbować na rzecz tej inwestycji i innych podobnych.
        > Pamietajcie, ludzie z Przemyśla, Krosna czy Mielca sa okropnie zazdrośni o
        > Rzeszow i chętnie będą rzucać nam kłody pod nogi!
        >
        > PO DRUGIE:
        > To rząd i przyszły parlament muszą wspomóc nasz region oraz przekonać
        Rayanera
        > o przewadze Rzeszowa!
        >
        > więc pamietajmy - im wiecej przedstawicieli naszego miasta w parlamencie tym
        > lepiej.
        > Zwolennicy PO - Skowrońska jest z Mielca a nie z Rzeszowa!!!

Naprawde jak sie czyta takie posty to szczęka opada,co za wieśniactwo i
        prostactwo,w dodatku jak widać po postach poniżej że nie jednostkowe.Patrze na
        to bezstronnie bo mnie to nie dotyczy,ale o ile się orientuje to Krosno i
        Przemyśl są w innym okręgu wyborczym,więc nie macie sie czego obawiać buraki z
        ich strony.
        Po drugie od razu widać nastawienie Rzeszowiaków do sąsiednich
        miejscowości,widac to z kontekstu.Zamiast wspomagać sąsiadów to buractwo chce
        wszystko dla siebie wyrwać,ile się tylko zmiesci do "garści",nieważne kto byle
        z Rzeszowa. Prawde mówiąc wcale sie nie dziwie tym ościennym miejscowościom,że
        próbują coś "wydrzeć" od Rzeszowa, bo napewno od niego nic nie dostaną.Mają do
        czynienia z zachłannym buactwem.A to znam z kolei z bliższych doświadczeń.

Tak naprawde to szkodaa słów- no albo wogóle gadam z małolatami,bo nie wierze
        że rozsądny człowiek i nie burak może tak myśleć.
        • Gość: Gość Re: !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 01:57
          Żałosny jesteś. Wyżyłeś się, poprawiłeś sobie humor, podleczyłeś wrocławskie
          czy tam lubelskie kompleksy? To idź spać. I naucz się czytać ze zrozumieniem.
    • Gość: DODO Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: 193.151.68.* 23.09.05, 11:35
      jak rzeczywiście dojdzie do tej inwestycji to będzie początek nowej ery dla
      Rzeszowa, jego obszaru metropolitarnego jak i całego Podkarpacia...
      • Gość: Rzeszowianin Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 11:45
        Decyzja już w listopadzie... W bazę w Rydze zaangażował się łotewski rząd, a
        polski? Co ich tam obchodzi Rzeszów... Trzymam kciuki.
        • airlover Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 23.09.05, 13:12
          1500 miejsc pracy w tym większość dla inżynierów - to już coś. Wiele się teraz
          zmieni w Rzeszowie i regionie. Sprawdziły się prognozy ekspertów, że tylko
          regiony i miasta posiadające lotniska mają szansę na prawdziwy dynamiczny
          rozwój.
          • Gość: VS Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.09.05, 13:36
            Mam nadzieje,że rząd Polski szybko odniesie sie do propozycji Ryanair,bo do
            inwestycji LG pod Wrocławiem czy MAN-a pod Krakowem szybko zdecydował się na
            dopłaty(chyba nawet zbyt wysokie),a na razie o Rzeszowie cisza,politycy olewają
            Wschód Polski,a później chca tworzyć jakieś fundusze pomocowe i inne chore
            pomysły które napychają im kabzę,zamiast za wczasu myslec o infrastrukturze i
            inwestycjach.
            • airlover Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 23.09.05, 15:34
              To o czym pisze VS jest smutne i prawdziwe. Jeśli rząd teraz oleje Rzeszów, to
              wyprowadzam się z kraju. Powaznie. Wokół inwestycji LG pod Wrocławiem był
              wielki szum, a gdy jest szansa ruszyć nieco biedniejszy region (PKB niższe o
              9%) to cisza. Na Łotwie nawet premier zajął się sprawą.
              • Gość: VS Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.09.05, 16:53
                Na Łotwie zapewne jest łatwiej bo to państwo wielkości dużego województwa w
                Polsce i jest mniej barier administracyjnych do pokonania.Sprawą powinni się
                zająć posłowie z Podkarpacia robiąc pozytywny lobbing.Na razie sprawą
                zainteresowała się tylko Gazeta Wyborcza,a jak miała być inwestycja pod
                Wrocławiem to trąbiły o tym wszystkie media w Polsce.Nie pamiętają nas,nie
                zauważają nas,więc powinniśmy im o sobie przypominać!!
                • Gość: Rzeszowianin Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:00
                  Masz rację. Dobrze że chociaż GW i lokalne dzienniki zrobiły jakiś rozgłos.
                  • alekr Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 23.09.05, 17:14
                    możliwe że rozgłos Wrocławskiego LG to właśnie wynik lobbowania. Czasem lepiej
                    ciszej podejść do sprawy, żeby inwestor się nie wypłoszył i nie odleciał:) W
                    każdym razie cieszę się, że Rzeszów walczy o inwestycję z europejską stolicą:)
                    • Gość: Rzeszowianin Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:19
                      Alek widziałem cię dziś na 3-go maja :) (Znam cię ze zdjęć w GW i kojarzę ze
                      szkoły:)) Nie mieszkasz w Bristolu już? Wracasz tam jeszcze? Pytam bo
                      zainteresowałeś mnie tym miastem i rozważam wyjazd tam.
                      • alekr Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 23.09.05, 17:29
                        hej. wróciłem już. jeśli chcesz wiedzieć więcej o Bristolu to napisz maila.
                        miasto bardzo fajne- do mieszkania idealne. pozdro
                      • Gość: wroclawianin trzymam za was kciuki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:30
                        lg pod wroclawiem to wynik kombinacji

a-bliskosc niemiec i dobry dojazd do reszty ue
                        b-osrodek techniczny ksztalcacy setki inzynierow rocznie
                        c-wspolpraca kobierzyc z wro, naciski, lobby
                        zawodowy management naszego magistratu-naprawde daja rade
                        sa swietni w pisaniu wnioskow, dlatego zgarnelismy hp poznaniowi, volvo i volvo
                        it, lg i to nie koniec

mam nadzieje szczerze ze za 2/4 lata bedzie autostrada juz z granicy niemiec za
                        Rzeszow i ze to wy dostaniecie te baze remontowa, wszak jestescie regionem z
                        ogromnymi tradycjami lotniczymi a ta inwestycja przyciagnie inne.
                        mam nadzieje jednak ze przesiadkowy hub bedzie we wro.

pozdr.
                        nasz rzad powinien wziac sie do roboty i powspierac szansze Rzeszowa na te
                        inwestycje
                        bo to szansa dla calej polski
    • Gość: lolek Tylko czekać jak przyjedzie Rydzyk z Lepperem... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.05, 17:32
      i będa palić opony na pasie startowym w protescie przeciw wyprzedazy majątyku
      narodowego :-)))
      • styro Oby, ale.... 24.09.05, 01:13
        Jak podaje Super nowosci i obawiam sie, ze moga miec wiele racji :

- Na Łotwie do rozmów z azjatyckim inwestorem przystąpili ministrowie i
        premier tamtego kraju - mówi Jan Straż, dyrektor rzeszowskiego portu
        lotniczego. W Polsce negocjacje prowadzi na razie zespół składający się z
        przedstawicieli władz rzeszowskiego lotniska w Jasionce i Rzeszowskiej Agencji
        Rozwoju Regionalnego. Wykonaliśmy sporo pracy. Między innymi, mamy przygotowaną
        wizualizację przyszłej bazy. Przy opracowywaniu szczegółowej oferty
        współpracujemy z dyrekcją Polskich Portów Lotniczych i Państwową Agencją
        Inwestycji Zagranicznych. To na razie musi wystarczyć. Niestety, mamy okres
        przedwyborczy. Stoimy w przededniu zmiany władz państwowych i na decyzje, które
        muszą zapaść na najwyższych szczeblach, będzie trzeba troszkę poczekać.

Problem w tym, że singapurski inwestor nie chce już tracić więcej czasu.
        Ostateczną decyzję w sprawie lokalizacji bazy podejmie jeszcze w tym roku i
        przystąpi do budowy. Baza ma rozpocząć działalność już pod koniec przyszłego
        roku. Czy powstanie w Rzeszowie? Odpowiedź na to pytanie poznamy być może już
        na początku października.

Koniec cytatu :-)

Co Wy na to??? - to moze byc problem - wiceprezes RARR ocenia szanse Rzeszowa
        na 50% a Wy juz swietujecie jakby zostala ogloszona oficjalna decyzja o budowie
        bazy technicznej FR w Rzeszowie - chyba troszke za wczesnie... Calosc na:

www.pressmedia.com.pl/sn/wydarzenia/d2.asp?u_file=a%2Etxt
        • styro Re: Oby, ale.... 25.09.05, 01:09
          styro napisał:

> Niestety, mamy okre
          > s
          > przedwyborczy. Stoimy w przededniu zmiany władz państwowych i na decy
          > zje, które
          > muszą zapaść na najwyższych szczeblach, będzie trzeba
          > troszkę poczekać.
          >
          > Problem w tym, że singapurski inwestor nie chce już tracić wi
          > 81;cej czasu.

Mi to zdanie mowi bardzo wiele - zobaczcie, aby przygotowac dobra oferte, dac
          upusty podatkowe itp decyzje musza zapasc na najwyzszym szczeblu - czyli moze
          je podjac tylko rzad, tymczasem nowy rzad bedzie mogl je podjac dopiero za
          kilka miesiecy - tymczasem singapurski inwestor nie chce tracic czasu i nie
          bedzie czekal kilku miesiecy, az zbierze sie nowy rzad i nastepnych kilku az
          ten nowo wybrany rzad podejmie decyzje. Czyli sprawa wydaje sie byc jasna -
          najprawdopodobniej Ryga wygra bo beda w stanie przygotowac atrakcyjniejsza
          oferte i mimo szczerych checi Pana Straza, lokalnych wladz itd nic z tego nie
          wyjdzie, bo maja rece zwiazane. I nie mozna tu w razie porazki mowic o winie
          wladz lokalnych czy rzadu - po prostu pech, ze akurat w tym okresie mamy zmiane
          rzadu w Polsce. Nic na to nie poradzimy. Mam wielka nadzieje sie mylic i
          chcialbym, aby moj czarny scenariusz sie nie sprawdzil - ale sami pomyslcie i
          wyciagnijcie wnioski - w tym miejscu smieszy mnie euforia i posty niektorych
          forumowiczow mowiacych o tym, ze Rzeszow ma juz najwieksza inwestycje ostatnich
          lat w kieszeni. Ja osobiscie oceniam szanse Rzeszowa na 20% - obym nie mial
          racji....
          • Gość: Rzeszowianin Re: Oby, ale.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 01:13
            Smutna prawda. Niestety to nie Wrocław i LG.
    • Gość: tyrorz Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.rzeszow.mm.pl 24.09.05, 09:44
      jeśli nie chcecie aby Wam jakieś samoloty przeszkadzały w modlitewnj zadumie
      lub jakiś nidowiarki latały nad głowami wybierzcie Szlachtę na posła ,prezdenta
      i wszystkie inne wpływowe i dobrze płatne stanowiska a nie będziecie
      pracować /bo pracy nie będzie/i życie doczesne jak wieczne upłynie Wam w ciszy
      i spokoju.
    • tomikus1 Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 24.09.05, 10:14
      DLACZEGO POLSKI RZĄD MILCZY W TEJ SPRAWIE!!!
      TO NA SZCZEBLU RZĄDOWYM POWINNA TRWAC WALKĄ O TĘ INWESTYCJĘ!!!
      • Gość: Rzeszowianin Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 10:42
        Szkoda słów, ten kraj ma nas w dupie, olewam taki kraj. Pakuję walizki i
        wyjeżdżam. Polska nie jest godna tego by tu mieszkać.
        • Gość: Frenchman Dzień DOBRY RZESZÓW!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 14:30
          A ja ciągle mam nadzieję - dyrektor Straż to naprawdę łebski facet, i jeżeli
          tak mocno zaangażował się w sprawę to znaczy że jest to naprawdę do ugrania...
          mamy ostatnio w Rzeszowie szczęście do ludzi - Szlachta który jako prezydent
          sprawował się bardzo dobrze (to co wyprawia teraz to niestety zupełnie inna
          bajka)Ferenc z zupełnie innym podejściem do prezydentury( uważam że te dwie
          kadencje - Szlachty i Ferenca świetnie się uzupełniły)i teraz Straż -
          prawdopodobnie jeden z najskuteczniejszych managerów jakich mamy w Polsce...oby
          się udało...
    • krzysiek_rze Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 26.09.05, 17:33
      "- Jesteśmy w trakcie rozmów i mogę zapewnić, że propozycje inwestorów traktowane są bardzo poważnie. Rozmawiamy o rodzaju wsparcia - podkreśla prezes Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych Andrzej Zdebski. - A na inwestorze z Singapuru zależy nam szczególnie. To strategiczny rynek."

A jednak ktoś oprócz władz samorządowych i lotniska włączył się do walki o tą inwestycję:)
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33205,2928547.html
      • styro Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 27.09.05, 12:30
        Cytat z SN:

Warunki terenowe i potencjał fachowców z lotniczej branży, to niewątpliwie
        nasze atuty. To jednak nie wystarczy. Inwestor przede wszystkim analizuje, jak
        dużą pomoc otrzyma od państwa, w którym ulokuje swoje pieniądze. Formy tej
        pomocy mogą być różne: ulgi i zwolnienia podatkowe, ulgi inwestycyjne, granty
        inwestycyjne, czyli wkład własny. Decyzje w takich sprawa mogą zapaść tylko na
        najwyższym szczeblu rządowym.

Niestety, ofertę inwestorom trzeba przedstawić do połowy października. W tym
        czasie nowy rząd nie zdąży rozpocząć normalnej pracy. Decyzje muszą więc podjąć
        władze ustępujące. Czy wystarczy im na to odwagi i perspektywicznego myślenia?

No i tutaj jest pies pogrzebany - czy zdolaja przekonac inwestora do rzeszowa i
        najwazniejsze - czy zdolaja przekonac ustepujacy rzad zeby mial odwage podjac
        te tak wazne dla RZE decyzje???? Niestety - jestem sceptykiem - ale trzymam
        kciuki za Rzeszow i mam nadzieje miec kupe radosci za pare miesiecy przy
        ogloszeniu decyzji.... Calosc na
        www.pressmedia.com.pl/sn/wydarzenia/d2.asp?u_file=a%2Etxt
        • styro Re: Ryanair chce wybudować u nas bazę 27.09.05, 13:02
          I jeszcze jedno - szukalem informacji o lotnisku w RIX - a konkretnie o ich
          pasie, na stronie lotniska nic nie znalazlem, ale na stronie Boeinga jest
          podane, ze ten pas ma 7772 stop czyli niecale 2369 metrow - pas w rzeszowie
          jest blisko o kilometr dluzszy - mam nadzieje, ze wezma to pod uwage....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka