Dodaj do ulubionych

Giełda psów

IP: 195.117.192.* 05.10.05, 11:04
chciałabym się dowiedzieć gdzie dokładnie znajduje się w rzeszowie giełda
psów???
a może ktos ma do oddania pieska jakiegos owczarka albo cosik w tym stylu...
mam domek podwórko piesek by miał dobrze...

i jeszcze dobrze by było by piesek nie był za groźny..
bo będzie małe dziecko w domu...
żeby się przyzwyczaił...

Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • luk181 Re: Giełda psów 05.10.05, 11:32
      kiedys była obok giełdy samochodowej. jak pojedzieszna giełde to zobaczysz po
      lewwj stronie
      • gwiazda_podkarpacia Re: Giełda psów 05.10.05, 15:31
        w soboty i niedziele rano w rz-owie na ul.dołowej sprzedają psy, koty, kurki
        nawet-jak masz podwórko, to będą miały dobrze ;) dzieci też lubią ;)
    • ksiezniczka_aniolek Re: Giełda psów 07.10.05, 22:07
      no wlasnie, ja tez szukam gieldy psow bo kiedys byla na Dolowej a teraz juz
      podobno gdzies przeniesli...Mam do sprzedania slicznego szceniaczka owczarek
      niemiecki po rodowodowych rodzicach, sliczny!!!ma teraz 8 tygodni....jesli
      jesates zaintersowany zadzwon 696-075-926
    • Gość: fen Re: Giełda psów IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 08.10.05, 10:05
      Uważaj na owczarki, sa b. grozne. jezeli jest dziecko w domu lepiej kup
      jakiegoś małego albo z ras przyjacielskich, nie obronnych. Zapobiegniesz
      tragedii pod tytulem - pies pogryzł....
      • tisassi Dajcie sobie spokój z gielda!!! 08.10.05, 16:31
        Jesli chcecie psa "wielorasowego" - wybierzcie sie do Kundelka na
        Ciepłowniczej. Tam są psy przynajmniej normalnie karmione, zaszczepione i
        przyzwoicie traktowane. Opłata za wzięcie psa jest symboliczna. Na giełdy
        przychodzą rozmnażacze, którzy chcą zbijać kasę na kundlach i wciskają je
        jako "rasowe bez rodowodu", psy są często bardzo chore, zarobaczone,
        niedożywione, bez szczepień - jedna wielka makabra. Z takiego psa z giełdy
        naprawdę nie wiadomo co wyrośnie (o ile nie zdechnie po tygodniu - znam takie
        przypadki) Sto razy lepiej wziąć nawet podrośniętego psa ze schroniska - moi
        znajomi wzięli dorosłą sukę, która jest naprawdę świetna, bardzo mądra i super
        bawi się z dziećmi, niż kupować za nie wiadomo jaką kasę psa z giełdy i
        napędzać interes handlarzom żywym towarem. Teraz w Kundelku jest sporo fajnych
        psów - naprawdę zachęcam by tam się wybrać.
        • tisassi Link do Kundelka 08.10.05, 16:34
          www.rsoz.superhost.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=58&catid=4
          Obejrzyj i się zastanów. Zawsze możesz zadzwonić i popytać.
          • viinga Re: Link do Kundelka 21.10.05, 12:09
            co oznacza ta liczba trafień przy zdjęciach piesków??
        • Gość: wlascicielka psa Re: Dajcie sobie spokój z gielda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 19:55
          Co do pieskow z giełdy to się zgadzam. Znajomi kupili pieska na giełdzie -
          sprzedajacy zapewnial ze wszystkie szczepienia zrobione, piesek super zdrowy
          ale przy sprzedazy nie szukal ksiazeczki psa wsrod innych tylko dał pierwsza z
          brzegu! To juz bylo zastanawiajace.. po tygodniu pies zdechl, od pierwszego
          dnia bylo z nim cos nie tak. Kupili wiec nastepnego tez na gieldzie i sytuacja
          sie powtorzyla, pies zyl ze dwa tygodnie i tez zdechl. Oszusci i naciagacze -
          znam goscia ktory sprzedawal owczarki bez rodowodu, obok samochodu stala piekna
          suka rodowodowa.. ale te szczeniaczki wcale nie byly jej malymi! Tylko polowal
          na naiwnych. Pies ze schroniska to dobry pomysl z tym ze takie psy sa "po
          przejsciach"... moze byly bite, glodzone i moga byc trudne do ulozenia,
          agresywne, nieufne wobec ludzi.
          • tisassi Re: Dajcie sobie spokój z gielda!!! 08.10.05, 22:21
            W dobrym schronisku (a za takie uchodzi "Kundelek") jeśli ktoś przyjdzie po psa
            i określi czego po tym psie oczekuje, to raczej się nie zawiedzie, bo
            pracownicy schroniska znają już zachowanie zwierząt, które mają pod opieką.
            Oczywiście mogą być pewne problemy, ale jeśli się bierze do domu szczenię
            niewiadomego pochodzenia, to też nie wiadomo, co z niego wyrośnie. Zwłaszcza z
            takiego kupionego od byle handlarza.
            • Gość: elninio Re: Dajcie sobie spokój z gielda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 13:57
              nie dawajcie zarobić barbarzyńcom giełdowym - schroniska przepełnione (są psy
              rasowe, w różnym wieku).
              Ale najpierw pomyśl po co, jaki pies, pogadaj z hodowcami, poczytaj np tu:
              dogomania.pl

i wybierz świadomie, to decyzja na kilkanaście lat i duża odpowiedzialność - za
              psa, za swoje dzieci, za innych
      • ksiezniczka_aniolek Re: Giełda psów 10.10.05, 16:40
        nie zgadzam sie ! bzdura!kazdego psa musisz sobie ulozyc i od ciebie zalezy na
        ile psu pozwolisz/czyt.pies musi znac swoje miejsce w szeregu, inaczej nawet
        mamy kundelek wlezie ci na glowe/; a owczarki to najmadrzejsze, najladniejsze i
        najlepsze psy na swiecie!!!!
    • ksiezniczka_aniolek Re: Giełda psów 10.10.05, 16:33
      hej,nie wiem czy to ty do mnie dzwoniles odnosnie pieskow, w kazdym razie sa do
      ogladniecia i serdecznie zapraszam.
      Chcac nie chcac bede zmuszona wystawic je na tej nieszczesnej gieldzie psow, bo
      to juz 2-gi miesiac ja mam ta gromadke i pomimo ze sa przeslodkie...to ogromny
      obowiazek, poza tym zaczynaja sie gryzc miedzy soba...pozdrawiam
      • magenta1000 Re: Giełda psów 10.10.05, 23:10
        To po cholere krylas suke?????Zeby teraz szczeniaki na gieldzie sprzedawac?
        • tisassi Rodowodowy pies na giełdzie? 11.10.05, 11:47
          Halo, coś mi tu nie gra. Szczenięta z metrykami nie znalazły nabywców? I na
          giełdę z nimi? Nie zamierzasz sprawdzić, komu sprzedajesz psy? Profesjonalny
          hodowca tak nie postępuje. Oczywiście te szczenięta MAJĄ metryki? Czy może nie,
          bo pochodzą z lewego krycia, albo któreś z rodziców (lub oboje) nie ma
          uprawnień hodowlanych?
          • ksiezniczka_aniolek Re: Rodowodowy pies na giełdzie? 12.10.05, 18:32
          • ksiezniczka_aniolek Re: Rodowodowy pies na giełdzie? 12.10.05, 18:35
            oczywiscie ze sprawdze komu sprzedam pieski i chcaialbym miec kontakt z tymi
            ludzmi, dlaczego od razu taki atak???ludzie, spokojnie...nie oddam moich psow
            w "pierwsze lepsze rece"!!!!milego wieczoru mimo wszystko!
        • ksiezniczka_aniolek Re: Giełda psów 12.10.05, 18:31
          dla zdrowia mojej suki....a to gdzie i komu je sprzedam to juz
          moj "problem"...jesli nie jestes zainteresowany, nie wypowiadaj sie
          • Gość: tisassi KRYCIE DLA ZDROWIA SUKI???????????????? IP: 195.136.92.* 13.10.05, 12:40
            Hallo, mamy XXI wiek i już od dawna wiadomo, że krycie suki NIE SŁUŻY jej
            zdrowiu, a wręcz przeciwnie. No po prostu wierzyć się nie chce, że jeszcze
            ludzie wierzą takie bzdury. W trosce o zdrowie suki należałoby ją po pierwszej
            cieczce wysterylizować - jeśli nie ma uprawnień hodowlanych. Ale horror. Szok
            :-((((((((((((((( Poza tym niepotrzebnie wyprodukowane szczeniaki odbierają
            szansę na adopcję zwierzętom ze schroniska i same - sprzedane za grosze w
            niepewne ręce - mogą tam trafić.
            I jeszcze jedno - to jest forum dyskusyjne, a nie rubryka ogłoszeniowa, więc
            wypowiadać się może każdy. Szczególnie zainteresowani dobrem zwierząt.
            • ksiezniczka_aniolek Re: KRYCIE DLA ZDROWIA SUKI???????????????? 13.10.05, 20:57
              doprawdy nie wiem skad w ludziach tyle zlosliwosci i nienawisci...nie mozna z
              gory zakladac najgorszego i podejrzewac wszystkich o nieuczciwosc i niecne
              zamiary...

pozdrwaiam ;)
              • tisassi a ja nie wiem 14.10.05, 16:49
                doprawdy, skąd u ludzi tyle hipokryzji, obłudy, i pazerności. Nie mozna z góry
                zakladac, ze slowa prawdy sa wyrazem zlosliwosci i nienawisci. Milego
                handelku. :-)
                • Gość: ksiezniczka_aniole cd IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 14.10.05, 17:10
                  ok, oceniaj sobie wszystko i wszystkich wedle swoich kategorii, powodzenia!
                  a pieski dziekuje, juz znalazly nowe, mam nadzieje ze DOBRE domy!!
                  nadspodziewanie szybko sie sprzedaly :)!!!
                  pozdrowionka dla wszystkich!
                  • tisassi wiadomo czyją matką jest nadzieja 14.10.05, 19:00
                    "pozdrowionka"
    • Gość: Babsi Re: Giełda psów IP: *.mt.pl / *.mt.pl 12.10.05, 16:28
      Jestem zainteresowana kupnem psa - szczeniaka owczarka niemieckiego. Prosze o
      kontakt - 504-993-564. Z góry dziękuję :)
      • Gość: mam owczarka Owczarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:10
        Polecam hodowle p.Piwowar - Alhambra. Maja piekne owczarki i sa to ludzie w
        pelni godni zaufania!:) Natomiast nie kupujcie owczarkow u p.Dworaka - to jest
        oszust i kretacz, niezle przejechalam sie kiedys przy kupnie szczeniaka.
        • magenta1000 Re: Owczarki 14.10.05, 00:57
          Moze cos blizej na temat tego przejechania sie?
        • comsi Re: Owczarki 14.10.05, 15:30
          Proszę o jakieś szczegóły dotyczące p. Dworaka, bo sama kupiłam u niego pieska.
          • Gość: mam owczarka Re: Owczarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 13:37
            Totalnie nie polecam hodowli Dworaka! To on wlasnie nalezy do tej grupy
            sprzedawcow gieldowych, ktorzy przyjezdzaja z piekna rodowodowa suka lub psem i
            sprzedaja pieski nierodowodowe, niby ich potomstwo.. sama widzialam na wlasne
            oczy! a co do mojego przypadku to bylo tak: kupilam szczeniaka owczarka
            niemieckiego, z metryka, wszystko bylo niby w porzadku tylko ze byl to jedyny
            piesek w miocie. To juz troche dawalo do myslenia ale wiele razy widzialam
            Dworaka na wystawach i darzylam goscia zaufaniem a do tego zapewnial ze to w
            niczym nie przeszkadza. Pies juz przy zakupie nie mial jąder ale sprzedawca
            mowil ze zejda mu w ciagu nastepnych tygodni. Nie mialam zadnego doswiadczenia
            bo to pierwszy moj pies i nie wiedzialam ze jak w tym wieku piesek nie ma jąder
            to jest to już duża wada... Jak pies byl u mnie to b. niechetnie jadł, trzeba
            było mu pokarm podawać z ręki tak nie mial apetytu.. Niby był zdrowy ale od
            poczatku zachowywal sie dziwnie. I pozniej, w 4 mcu zycia pies nagle zdechl.
            Zupelnie bez wyraznej przyczyny. Mial robiona sekcje ktora jedynie stwierdzila
            ze mial zator w tętnicy.. ale nadal nie wiadomo dlaczego tak sie stalo.
            Sprzedawca gdy dowiedzial sie ze pies nie ma jąder i są z nim takie problemy
            nie chciał wcale oddac pieniedzy! a zaplacilam za niego jak za zdrowego,
            normalnego pieska. Kilka stówek poszło w błoto i mam za to żal do gościa. Na
            szczescie sa w Rzeszowie inne hodowle, w ktorych klient jest zupelnie inaczej
            traktowany. Gdy pies nie jest taki jak byc powinien sa gotowi nawet przyjac go
            z powrotem i zwrocic kase. Jednak nie wszyscy tak sie przejechali jak ja.
            Znajomi maja owczarka od Dworaka i jest zdrowy:)
            • tisassi Re: Owczarki 16.10.05, 16:08
              To o czym piszesz, w głowie się nie mieści. To nie hodowca a "chodoffca" :-( Te
              praktyki ze sprzedażą na giełdzie należałoby zgłosić w Związku Kynologicznym.
              Co zaś się tyczy kupna szczenięcia z wadą - jeśli masz świadków, możesz domagać
              się odszkodowania przed sądem. Możesz też skontaktować się z Federacją
              Konsumentów: ul. Jagiellońska 4 tel. 017 852-28-27 otwarte poniedziałek,
              wtorek, środa 8-15,
              czwartek 9-13
            • comsi Re: Owczarki 20.10.05, 15:02
              W moim przypadku było podobnie, rodzice "niby" z papierami, a szczeniak bez.
    • Gość: Lukasz Re: Giełda psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 18:41
      Mamy boksery jeśli jesteś zainteresownay pisz na adres uniu@o2.pl,
      Idealne dla dzieci, zero agresji.
      Pozdrawiam
      • tisassi Re: Giełda psów 21.10.05, 11:46
        Boksery są bardzo żywiołowe, potrafią zdewastować mieszkanie, zniszczyć meble.
        Mają zwyczaj skakania na ludzi w zabawie - więc nie jest dobrym pomysłem
        kupowanie boksera do domu z małym dzieckiem. Potrzebują dużo ruchu, wybiegania.
        W wieku szczenięcym - wymagają dobrej karmy i suplementacji - inaczej będą
        miały problemy z układem kostnym. Są - szczególnie te z pokątnego rozmnażania -
        podatne na choroby skóry, oczu, nowotwory, dysplazję, problemy z układem
        pokarmowym. Jesli bokser - to tylko z DOBREJ hodowli i z metryczką.
        • viinga Re: Giełda psów 21.10.05, 12:10
          co oznacza liczba trafień przy zdjęciach piesków ( dotyczy linku schroniska
          kundelek)
          • tisassi Re: Giełda psów 21.10.05, 12:26
            To chyba chodzi o to, ile razy dane zdjęcie było wyświetlone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka