Gość: autor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 12:22 czyżby powrót socjalizmu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: linka Re: Marcinkiewicz expose - najgorsze po 1990 roku IP: 81.15.190.* 10.11.05, 14:57 takich frazesów dawno nie słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek expose - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 16:38 Pan premier miał bardzo dobre expose - o wszystkim i o niczym...Brakło mi tylko tematu czystości toalet publicznych i o podnoszeniu wydajności kukurydzy z jednego hektara i przenoszenia jej na drugi... Ale On to nadrobi - w następnych przemówieniach... No i w jednym przypomina mi samego Churchila - krzywieniem buski w charakterystyczne kółeczko - wymarzone na trzymanie cygara. Mam nadzieje że faceci od imagu i pp mu to podpowiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: expose - 10.11.05, 16:52 Premier? Aha, ten Marcin Kiewicz, tak? No to on coś tam mówił, ale Kaczuś był lepszy. Po jego przemówieniu zjąłem z półki Alana Bullocka Hitler - studium tyranii". Czas odkurzyć tą książkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Marcinkiewicz expose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 23:03 No i co , taki sam tekst jak każdego innego premiera, a co z tego wyjdzie to zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abel Re: Marcinkiewicz expose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 23:25 śmiechu warte a ktoś słyszał ten gag w wykonaniu Chomika Wszystkich Polaków o nowej misji telewizji publicznej ,TVP1 dla rządu ,TVP2 dla opozycji ,ale jaja ,teraz dopiero bedzie o nas głośno w świecie ,choć na miano meksyku europy już dawno zapracowaliśmy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Marcinkiewicz expose IP: *.pl / *.skyware.pl 11.11.05, 13:43 już po samych postach widze że głosowaliście na Tuska,dajcie szanse Panu Premierowi,czas pokaże co wyniknie z jego rządów,jego expose było dobre Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: Marcinkiewicz expose 11.11.05, 13:51 tak.. tylko że część jego programu to podpięcie się pod wyniki rządzenia SLD :-) btw. jakoś do tej pory nie wiadomo jakim to cudem zmarnowano 77 % środków pochodzących z UE ?? skąd te wyliczenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Marcinkiewicz expose IP: *.pl / *.skyware.pl 11.11.05, 13:58 o jakim "podpięciu" mówisz ??to prawda, że polityka zagraniczna ma być kontynuowna tak jak polityka za czasów SLD,a co do zmarnowanch 77% śródków pochodzących z UE, to SLD i reszta bandy z ulicy Wiejskiej ją "przejadła" i nie mam na mysli nowego Premiera i nowego Sejmu bo oni dopiero zaczną rządzić i czas pokaże co zrobią z pieniędzmi z UE Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: Marcinkiewicz expose 11.11.05, 14:21 podpięcie?? choćby ułatwienia przy rozpoczynaniu działalnosci gospodarczej. premier zapowiadał obniżenie opłat. otóż według obowiązującego prawa możliwe jest nawet zniesienie tych opłat - zależy to tylko i wyłącznie od władz gminy. a jakoś nie słyszałem żeby na przykład w woj podkarpackim, gdzie większość wójtów popiera pis lub lpr, któraś gmina z tego skorzystała. kolejnym przykładem jest ograniczenie formalności - według obowiązującej już ustawy(!!) niedługo nastąpi zmiana przepisów odnośnie rejestracji działalności gospodarczej. a ja nadal nie wiem skąd się to 77 % wzięło? raz tylko było to wspomniane jak marcinkiewicz u rydzyka występował. a gdzie fakty? jakoś słowo tego pana mi nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek .ale Bubel. Re: Marcinkiewicz expose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:42 Oj ale nie dobrze . Taki TALENT jak Rakieta Maria Jaś na ławce opozycji niech to szlak trafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Marcinkiewicz expose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:35 Blanko ,czy ja daję szansę czy nie to sprawa drugorzędna ,ten rząd jak każdy inny mas szansę i co więcej ma OBOWIĄZEK ją wykorzystać DLA POLSKI i moje wątpliwości nie mają tu nic do tego . Tusk ,Rokita ci panowie NIE RZĄDZĄ ,a więc przywoływanie ich przy okazji wszelkich zgrzytów ,a i zapewne nieuniknionych potknięć rządowych w najbliższej przyszłości jest po prostu błazeństwem . Sytuacja jest taka ,iż za rządzenie odpowiada sam PIS . LPR ,Leppery i Pawlaki są tak samo w środku jak i na zewnątrz ,wygodna sytuacja nieprawdaż ...i niezwykle dobrze wróżąca temu gabinetowi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Marcinkiewicz expose IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:47 Tusk jest odpowiedzialny za negatywne nastawienie społeczeństwa do idei IV Rzeczypospolitej. To po ich stronie leży wina-gdyby zgodzili się wziąć odpowiedzialność za rządy nie byłoby problemu z utworzeniem koalicji. Strach odpowiedzialności zajrzał w oczy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Marcinkiewicz expose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 16:13 dobre ...że jakie nastawienie !? Zwycięzca wyciąga dłoń ,mam Ci przypomnieć wyniki niedawnych głosowań ,to było na zgodę ? p.s. Śmierdzi GSMem czy mi się wydaje ? Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: Marcinkiewicz expose 11.11.05, 16:23 No, Ds-ie słowo daję, jesli nawet nie on, to jego pojętny uczeń - zwolennik HIV Rzeczpospolitej Obojga Kaczorów. :-) Jak to ładnie wszystko wraca. Za komuny, winnym wszelkiego zła byli pospołu Truman, zrzucający stonkę, kułak i spekulant. Disiaj winni Tusk i Rakieta. To co, że nie rządzą. Ale winny musi być! Oczywiście nikt z rządu, zawsze "wrogowie ludu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds16 Re: Marcinkiewicz expose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 16:26 Ta logika dzisiaj triumfuje ,co zresztą dawno przewidziano ...skrajność miała zwyciężyć i tego świadkami jesteśmy dzisiaj ,choć pytanie czy może być gorzej ? wcale nie jest nieuzasadnionym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: God Re: Marcinkiewicz expose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 16:13 Bubel-dokładnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Marcinkiewicz expose 11.11.05, 18:20 Jak to jest: Podkarpacie poparło Kaczki i PiS w sposób wręcz sztandarowy, a tu opluwa się Marcinkiewicza i jego rząd. Obłęd jakiś czy co???? Odpowiedz Link Zgłoś