Dodaj do ulubionych

wzory na blokach

15.11.05, 14:03
Witam
Jestem studentka V roku grafiki na ASP w Krakowie. W tym roku realizuje prace
dyplomowa z fotografii. Moim tematem jest archutektura przecietnych polskich
osiedli a scislej blokow i wiezowcow. Szukam budynkow, ktorych fasady sa
pomalowane w nietypowy sposob (sloneczka,
rybki, kwiatki, tecza itp.). Niestety nie ma ich wiele dlatego szukam w
calej Polsce. Jesli widzieliscie takie bloki (a moze w nich
mieszkacie) to bardzo prosze o informacje z dokladnym adresem i krotkim
opisem wygladu, a jesli ktos bedzie mial mozliwosc nawet ze zdjeciem
(manbar@buziaczek.pl) serdecznie dziekuje i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • emsih Re: wzory na blokach 15.11.05, 14:05
      Na Nowym Mieście w Rzeszowie bloki są tak pomalowane jak nigdzie na swiecie,
      trafiły nawet na wystawę w Paryżu latem.
      • manu81 Re: wzory na blokach 22.11.05, 13:31
        wielkie dzieki! bloki w rzeszowie sa naprawde super! barzdo mi sie
        przydadza :)! pozdrawiam!
        • Gość: nie-ryba Re: wzory na blokach IP: 81.15.189.* 22.11.05, 17:02
          Taki hotel jest w Stalowej Woli. Tuż koło głównego dworca PKS. Ma na sobie
          wielka tęczę, wielką bo ma 10 pięter. Wygląda normalnie jakbys się w Holandii
          znalazł ;)
          • Gość: res Re: wzory na blokach IP: 82.177.98.* 22.11.05, 17:19
            W Rzeszowie nie ma natomiast żadnych słoneczek, rybek...............na fasadach
            bloków.
      • Gość: kzn Re: wzory na blokach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 17:38
        dokladnie tak.. na nowym miescie, ulica podwislocze, za sklepem biedronki... dla
        Ciebie sa super, a dla mnie to prawdziwy koszmar... (jestem architektem:)
        • emsih Re: wzory na blokach 22.11.05, 18:26
          Kultys też jest architektem i co z tego :) To kwestia gustu i upodobań choć też
          przyznam że te bloki nie są rewelacją.
          • Gość: res Re: wzory na blokach IP: 82.177.98.* 22.11.05, 20:03
            zdecydowanie lepiej wygladaja teraz niz jak byly szare i obdarte!!!
            • Gość: m22 Re: wzory na blokach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:22
              Mam te fajnie pomalowane bloki obok siebie(Nove Miasto), więc jak chcesz, to
              jutro machnę fotki :)
            • Gość: knz Re: wzory na blokach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:10
              ale dlaczego mialy by byc szare i obdarte? powalajaca logika... czy nie mozna
              ich odnowic NIE malujac w ciulowe wzorki? uwazam, ze dobrym przykladem sa bloki
              przy slowackiego, na przeciw filharmonii
          • Gość: knz Re: wzory na blokach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:16
            Kultys jest przede wszystkim politykiem...
            i masz rzeczywiscie racje - to rzecz gustu. a jaki gust ma przecietny
            rzeszowianin kazdy widzi. i dlatego nasze miasto wyglada jak wies, bo 3/4
            mieszkancow z tej wsi sie wywodzi. i wiejskie wzorce w miescie realizuje.. boli,
            ale taka jest prawda...
    • manu81 Re: wzory na blokach 02.12.05, 11:02
      moze jeszce ktos napisze swoje zdanie na temat malowania na blokach? bardzo
      mnie ciekawi jak to jest powszechnie oceniane> pozdrawiam!
      • Gość: res Re: wzory na blokach IP: 82.177.98.* 02.12.05, 11:04
        pozytywnie, tylko co do niektórych przypadków to o projekcie powinien decydować
        jaiś plastyk. oglnie jest ok zniknęły przynajmniej te szarości z miasta.
        • diar86 Re: wzory na blokach 02.12.05, 11:06
          www.projektant.rzeszow.pl/
          Tu są zdjęcia bloków zbudowanych i wizualizacje. Swoją drogą w cholere sie
          teraz buduje w Rzeszowie. Nie to co za Szlachty.
          • Gość: kolega Re: wzory na blokach IP: *.iscnet.pl 02.12.05, 11:11
            diar86, czyżbyś miał aż 19 lat ? twórczość twojej wielopostaciowej osobowości
            sugeruje wiek w okolicach 12 lat.
          • Gość: knz Re: wzory na blokach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 11:12
            przeciez nie o tym mowa.. mowa o blokach, ktore po renowacji elewacji uzyskaly
            "wpsaniale" fale i inne wzorki..
            • diar86 Re: wzory na blokach 02.12.05, 11:18
              Autorka postu mówiła że szuka informacji o pomalowanych na różne wzory blokach.
              Więc niekoniecznie muszą to byc bloki odmalowane, tylko mogą być tez bloki
              nowe. Polecilem strone SM Projektant bo oni budują najfajniejsze moim zdaniem
              osiedla.
              • Gość: knz Re: wzory na blokach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 18:42
                ja wiem, ze niekoniecznie odnawiane.. ale bloki projektanta (owszem, moga byc,
                choc wg mnie najlepsze bloki w rzeszowie to ten na wincentego pola i bloki obok
                biblioteki urz) sa "normalne", a dziewczynie chodzilo chyba o te nasze slynne na
                pol polski "pasiaki".. tak to przynajmniej zrozumialem:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka