Gość: hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 22:49 Kultys, żyjesz z podatków ludzi którzy coś robią , coś reklamują,z biznesmenów, a nie z bereciarzy ze starych blokowisk darmozjadzie, więc zamilcz, a Pola Elizejskie to nie Rzeszów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a pacz e GRUNWALDZKA króluje IP: 81.15.189.* 16.11.05, 00:32 Najohydniejszy odcinek jest na ul.Grunwaldzkiej od salonu jubilerskiego do hexeline.Powinni te szyldy spalić miotaczem ognia!! syf i ukraina (bez obrazy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knz Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:26 moja opinia co do kultysa jest podobna, ale akurat z szyldami ma racje... sa ochydne... tylko jak to rozwiazac? kto mialby decydowzac, ktore sa ladne a ktore nie? kolejny urzednik? kolejne pozwolenia? a czy decydowac beda ci sami urzednicy, ktorzy odpowiadaja za to, ze nasze miasto wyglada jak duza wioska? bloki pomalowane w paski jak wiejskie chalupy, a jesli pojawi sie cos bardziej odwaznego to zaraz krzyk rozpaczy, ze socreal wraca... ps. mam pytanie (nie zlosliwe) do wlascicieli tych zakladow, ktore sie "reklamuja" na kamienicach.. czy nie wystarczy nazwa firmy? czy trzeba powiesci 10 tabliczek, a naa nich wypisac caly asortyment? przeciez NIC NIE WIDAC na tym i tak.. czy na grunwaldziwj normalny czlowiek jest w stanie w tym gasczu cos wylowic? czy dla przykladu nie wystarczyu napis "artykuly metalowe"? tylko od razu musi byc : gwozdzie dlugie, gwozdzie krotkie, gwozdzie do papy, srubka taka, srubka sraka itd... zreszta to nie dotyczy tylko przecietnych zjadaczy chleba.. na rynku jeszcze niedawno wisiala (moze jeszcze wisi) chamska blacha z logiem PO w sposob najbardziej z mozliwych ordynarny przytwierdzona do gzymsu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 22:13 a może skoro takie wiszą to są potrzebne, przecież to weryfikuje rynek, a komu się nie podoba sklep z brzydkim szyldem to w nim nie kupuje,a skoro wisi więc komuś złuży, ulica jest taka jakie jest społeczeństwo, i radni też są tacy jakie społeczeństwo czego najlepszym przykładem jest Kultys - w życiu nie prowadził firmy za własne pieniądze, ale naród pcha go do rządzenia miastem - komuna wraca, tylko czarna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.cust.tele2.it 17.11.05, 17:55 Wreszcie ktoś to zauważył! Paskudztwo, nie widać kamienic, a to one jeśli ładnie wyremontowane powinny zdobić centrum. Jeśli chodzi o sklepy, usługi to przecież ładna, stylowa witryna też przyciąga uwagę, nie musi to być krzykliwe, kiczowate paskudztwo wywieszone na kazdym wolnym kawałku muru. Nauczmy się trochę klasy, elegancji, która sama za siebie mówi i nie potrzebuje dodatkowych reklam.Dobry sklep, profesjonalna obsługa, zadowolony klient i duża oferta to już reklama sama w sobie. Zainwestujmy czasem w taką a nie w kawałek rażąco czerwonej czy żółtej blachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:11 droga Aniu kamienice zostały wyremontowane za pieniądze najemców najemcy wiedzą, że reklama dźwignią handlu gdyby nie najemcy nie byłoby ani reklam ani ładnych elewacji z czasem "niewidzialna ręka rynku" wymusi poprawę estetyki reklam (dokonuje się to cały czas - przypomnij sobie tablice reklamowe sprzed 10lat) a dla kolegi proponującego umieszczanie na reklamie tylko nawy firmy - świetny pomysł. Wyobraź sobie takie oto reklamy: mietex - sp z o.o. ryszardex - s.j helena & córki wiesław & syn reklama ma funkcję informacyjną (a cel dotarcie z informacją) i takie informacje jak proponujesz będą użyteczne jedynie listonoszom a co do pana Kultysa i jego rewolucyjnych pomysłów - czyżby szwagier szukał pracy i trzeba koniecznie zrobić nowe miejsce pracy "oceniacz urody szyldów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knz Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:48 Chodzilo mi nie tylko o nazwe ale bardziej o profil dzialanowsci... Np wystarczy chyba napisa Jubiler... zamiast - , pierscionki, lancuszki, naszyjniki, kolie, bransolety, krzyzyki, medaliki, lancuszki komunijne, itd. itp.. Czy np APART na grunwaldzkiej nie wyglada fajnie? sama nazwa i wszystko jasne. I nie mowie o reklamach, tylko o szyldach. Po prostu postuluje powrot do szyldow. Bo jesli ktos w centrum miasta przywali kawal blachy 2 x 2 m i na niej wymaluje koslawo tysiace liter to uwazam, ze szkodzi estetyce (drugi sposob to tablica z sideingu z naklejonymi odlazacymi litarkami:)) Odpowiedz Link Zgłoś
oneway9 Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście 18.11.05, 12:58 oj ty albo najemca jestes, albo tym co najemcom wmawia ze im wiesze te szyldy i bardziej pstrokate tym lepsze, i dzieki takim jak ty ten mietex pozostanie podupadajacym mietexem; bo jak ktos ma pojecie o handlu (to ze straganu zrobi cudenko, a jak nie to i z salonu wyjdzie mu koszmar; powiedziec ze reklama dzwignia handlu.. to za malo!! trzeba wiedziec jak takiej dzwigni uzywac, i o tym dmorosli najemcy i reklamo/szyldowtorcy niestety nie maja pojecia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:19 dlatego napisałem, że z czasem poprawi się jakość reklam (tak jak poprawia się cały czas) a najemcą - owszem jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
oneway9 Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście 18.11.05, 15:27 no to powiedz gdzie 'najmujesz' a powim ci czy masz pojecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 18:43 ooo kolego, forum ma być anonimowe i nie mam zamiaru się ujawniać a o tym czy ja mam pojęcie decydują obecnie klienci a wcześniej profesor na uczelni Odpowiedz Link Zgłoś