Dodaj do ulubionych

Reklamy i szyldy szpecą śródmieście

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 22:49
Kultys, żyjesz z podatków ludzi którzy coś robią , coś reklamują,z
biznesmenów, a nie z bereciarzy ze starych blokowisk darmozjadzie, więc
zamilcz, a Pola Elizejskie to nie Rzeszów.
Obserwuj wątek
    • Gość: a pacz e GRUNWALDZKA króluje IP: 81.15.189.* 16.11.05, 00:32
      Najohydniejszy odcinek jest na ul.Grunwaldzkiej od salonu jubilerskiego do hexeline.Powinni te szyldy spalić miotaczem ognia!! syf i ukraina (bez obrazy)
    • Gość: knz Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:26
      moja opinia co do kultysa jest podobna, ale akurat z szyldami ma racje... sa
      ochydne... tylko jak to rozwiazac? kto mialby decydowzac, ktore sa ladne a ktore
      nie? kolejny urzednik? kolejne pozwolenia? a czy decydowac beda ci sami
      urzednicy, ktorzy odpowiadaja za to, ze nasze miasto wyglada jak duza wioska?
      bloki pomalowane w paski jak wiejskie chalupy, a jesli pojawi sie cos bardziej
      odwaznego to zaraz krzyk rozpaczy, ze socreal wraca...
      ps. mam pytanie (nie zlosliwe) do wlascicieli tych zakladow, ktore sie
      "reklamuja" na kamienicach.. czy nie wystarczy nazwa firmy? czy trzeba powiesci
      10 tabliczek, a naa nich wypisac caly asortyment? przeciez NIC NIE WIDAC na tym
      i tak.. czy na grunwaldziwj normalny czlowiek jest w stanie w tym gasczu cos
      wylowic? czy dla przykladu nie wystarczyu napis "artykuly metalowe"? tylko od
      razu musi byc : gwozdzie dlugie, gwozdzie krotkie, gwozdzie do papy, srubka
      taka, srubka sraka itd... zreszta to nie dotyczy tylko przecietnych zjadaczy
      chleba.. na rynku jeszcze niedawno wisiala (moze jeszcze wisi) chamska blacha z
      logiem PO w sposob najbardziej z mozliwych ordynarny przytwierdzona do gzymsu...
      • Gość: hahaha Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 22:13
        a może skoro takie wiszą to są potrzebne, przecież to weryfikuje rynek, a komu
        się nie podoba sklep z brzydkim szyldem to w nim nie kupuje,a skoro wisi więc
        komuś złuży, ulica jest taka jakie jest społeczeństwo, i radni też są tacy
        jakie społeczeństwo czego najlepszym przykładem jest Kultys - w życiu nie
        prowadził firmy za własne pieniądze, ale naród pcha go do rządzenia miastem -
        komuna wraca, tylko czarna
    • Gość: Ania Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.cust.tele2.it 17.11.05, 17:55
      Wreszcie ktoś to zauważył! Paskudztwo, nie widać kamienic, a to one jeśli
      ładnie wyremontowane powinny zdobić centrum. Jeśli chodzi o sklepy, usługi to
      przecież ładna, stylowa witryna też przyciąga uwagę, nie musi to być krzykliwe,
      kiczowate paskudztwo wywieszone na kazdym wolnym kawałku muru. Nauczmy się
      trochę klasy, elegancji, która sama za siebie mówi i nie potrzebuje dodatkowych
      reklam.Dobry sklep, profesjonalna obsługa, zadowolony klient i duża oferta to
      już reklama sama w sobie. Zainwestujmy czasem w taką a nie w kawałek rażąco
      czerwonej czy żółtej blachy.
      • Gość: autor Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:11
        droga Aniu
        kamienice zostały wyremontowane za pieniądze najemców
        najemcy wiedzą, że reklama dźwignią handlu
        gdyby nie najemcy nie byłoby ani reklam ani ładnych elewacji

z czasem "niewidzialna ręka rynku" wymusi poprawę estetyki reklam (dokonuje się
        to cały czas - przypomnij sobie tablice reklamowe sprzed 10lat)

a dla kolegi proponującego umieszczanie na reklamie tylko nawy firmy - świetny
        pomysł. Wyobraź sobie takie oto reklamy:
        mietex - sp z o.o.
        ryszardex - s.j
        helena & córki
        wiesław & syn
        reklama ma funkcję informacyjną (a cel dotarcie z informacją) i takie
        informacje jak proponujesz będą użyteczne jedynie listonoszom

a co do pana Kultysa i jego rewolucyjnych pomysłów - czyżby szwagier szukał
        pracy i trzeba koniecznie zrobić nowe miejsce pracy "oceniacz urody szyldów"?
        • Gość: knz Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:48
          Chodzilo mi nie tylko o nazwe ale bardziej o profil dzialanowsci... Np wystarczy
          chyba napisa Jubiler... zamiast - , pierscionki, lancuszki, naszyjniki, kolie,
          bransolety, krzyzyki, medaliki, lancuszki komunijne, itd. itp..
          Czy np APART na grunwaldzkiej nie wyglada fajnie? sama nazwa i wszystko jasne.
          I nie mowie o reklamach, tylko o szyldach. Po prostu postuluje powrot do
          szyldow. Bo jesli ktos w centrum miasta przywali kawal blachy 2 x 2 m i na
          niej wymaluje koslawo tysiace liter to uwazam, ze szkodzi estetyce (drugi sposob
          to tablica z sideingu z naklejonymi odlazacymi litarkami:))
        • oneway9 Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście 18.11.05, 12:58
          oj ty albo najemca jestes, albo tym co najemcom wmawia ze im wiesze te szyldy i
          bardziej pstrokate tym lepsze, i dzieki takim jak ty ten mietex pozostanie
          podupadajacym mietexem; bo jak ktos ma pojecie o handlu (to ze straganu zrobi
          cudenko, a jak nie to i z salonu wyjdzie mu koszmar; powiedziec ze reklama
          dzwignia handlu.. to za malo!! trzeba wiedziec jak takiej dzwigni uzywac, i o
          tym dmorosli najemcy i reklamo/szyldowtorcy niestety nie maja pojecia!!
          • Gość: autor Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:19
            dlatego napisałem, że z czasem poprawi się jakość reklam (tak jak poprawia się
            cały czas)

a najemcą - owszem jestem:)
            • oneway9 Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście 18.11.05, 15:27
              no to powiedz gdzie 'najmujesz' a powim ci czy masz pojecie
              • Gość: autor Re: Reklamy i szyldy szpecą śródmieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 18:43
                ooo kolego,

forum ma być anonimowe i nie mam zamiaru się ujawniać

a o tym czy ja mam pojęcie decydują obecnie klienci a wcześniej profesor na
                uczelni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka