Gość: pacjent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 00:20 W głowach się poprzewracało od kasiory. Lekarzom w POZ ciągle mało i mało Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: EREM Re: Rodzinni zamkną gabinety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 05:46 Przestańcie wreszcie pisac o lekarzach rodzinnych.Negocjują właściciele niepublicznych ZOZ , którzy nie zawsze są lekarzami. Taki właściciel, może być to lekarz, zatrudnia innych lekarzy i nie zapłaci im więcej choćby wynegocjował najwyższą kwotę.Poza tym lekarz rodzinny to SPECJALISTA MEDYCYNY RODZINNEJ, lekarz z trudną specjalizacją poprzedzoną specjalizacją z interny lub pediatrii. A w przychodniach pracują różni lekarze-specjalistów medycyny rodzinnej jest mało. 90 % lekarzy z przychodni nie ma z tymi negocjacjami nic wspólnego. Na całej trwającej kilkanaście lat reformie, lekarze stracili. Właściciele przychodni to inna sprawa-nie wiemczy dużo zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Rodzinni zamkną gabinety IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 08:15 Lekarze tak trzymać!!! W tym kraju są pieniądze na wszystkie afery i nikt tego nie rozlicza. Nie ma natomiast złotówki (z mojej składki) na moje zdrowie. Wypowiedzi prezesa NFZ i ministra zdrowia są głupawe i żenujące. Wstyd mi za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Rodzinni zamkną gabinety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 20:52 PODOBNO TO WBREW PRAWU ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Rodzinni zamkną gabinety IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.12.05, 21:01 Jestem Z Zielonej Góry i my tu na codzień wiemy co to jest Porozumienie Zielonogórskie lekarzy rodzinnych. Wiemy co to za ludzie reprezentują tą organizacje, wszystkim którzy nie wiedzą radzę to poznać jakie majątki posiadają i jakimi samochodami jeżdżą.Religa miał racje mówiąć że lekarz rodzinny nie może zarabiać wiecej niż ordynator w szpitalu.A już teraz bez podwyżek niektórzy lekarze POZ zarabiają na czysto kilkakrotnie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZ Re: Rodzinni zamkną gabinety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 21:09 Porozumienie Zielonogórskie to hańba polskiej słuzby zdrowia. Oni reprezentują tylko interesy 14 tys. lekarzy (i to nie wszystkich). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marmurek Re: Rodzinni zamkną gabinety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:48 Jak kto ma czas i ochotę to niech zajrzy na stronę Urzędu Miasta, gdzie ci z porozumienia są radnymi Są tam ich dochody - nie obroty! A to się można zadziwić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadą na urlopy? Re: Rodzinni zamkną gabinety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 17:26 Odpowiedz Link Zgłoś