Gość: GPS IP: *.rzeszow.mm.pl 06.01.06, 20:26 "zgarneli" - hi hi hi alez to jak z filmy o Al Capone:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mac Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:07 Tyle są warte gazety, na zamówinie można wszytko a ludzie czytają i wierzą. popieram PiS, ze coś zrobi z tzw. etyką i uczciwością niektórych dziennikarzy, co piszą na zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponoć Re: Resbud oskarża Supernowości IP: 82.177.97.* 06.01.06, 22:19 tylko ryba nie bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.krak.tke.pl 07.01.06, 00:10 to prowokacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadziwiona Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.osk.enformatic.pl 07.01.06, 11:23 Jak nie masz pojęcia co napisać to najlepiej nie pisz. Bo to co wymyśliłeś jest tak płaskie i bezsensu, że aż nie ma czego komentowć. Co ty wiesz o byciu dziennikarzem?pracowałeś kiedyś w tym zawodzie? iwesz jakie są realia?Podejrzewam, że nawet nie miałbyś pojęcia jak napisać prosty artykuł!!!Więc nie zabieraj głosu w spraiw o której nic nie wiesz. Nie ma czystych gazet. zawsze ma na nie ktoś wpływ. Jezeli uważasz, że PIS to lekarstwo na całe zło to się grubo mylisz i rozumjesz jak dziecko. Obudż się !!! ędzie to wyglądało na takiej zasadzie, że nie będzie można nic opublikowac niezgodnego z polityką medialną PISu. Będzie to powrót do ustroju, który już kiedyś był. A zreszto to juz sie zaczeło. Jakbyś uważnie czytał gazety już bys wiedział, że za rzekomo nieprzychylny materiał w TVP o polskich żołnierzach w Iraku dostało się dziennikarzowi, który robi dobre materiały(w końcu wychowali go w TVN i TWN24). Ciekawe jak będzie wyglądała "prawda" w wydaniu PiSu obyś sie nie zdziwił i szybciutko nie zmienił zdania!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Hors Re: Resbud oskarża Supernowości/Pytanie z nagrodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:47 Pytanie za które wyznaczam nagrodę Czy ktoś pamięta gdzie mieściła się pierwsza firma właściciela Super Nowości i jej nazwa - może to być ekscytujace odkrycie !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 00:15 Tak PiS napewno Ci pomoże. Sam jest umoczony w afery. Proponuję bojkotować i nie kupować Super Nowości. Niech padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etyka dziennikarza Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 07.01.06, 01:57 Będą tu pewnie wpisy prześmiewcze ale mnie nie jest do śmiechu bo to jest żenada. Są zawody w których trzeba być czystym jak łza a 90% dziennikarzy o tym zapomina biorąc łapówki czy na przykład będąc stronniczym. Moim skromnym zdaniem gazeta "Super Nowości" powinna popełnić medialne samobójstwo bo tylko takie jest wyjście z honorem z tej sytuacji. Z pewnością w redakcji jest kilku dobrych i "czystych" dziennikarzych lecz gazeta powinna być zamknięta. Panowie którzy są podejrzani powinni mieć dożywotni zakaz wykonywania zawodu dziennikarza. Czytam "Gazete Wyborczą" bo odpowiada mi jej styl, poruszane tematy chociaż w wielu sprawach nie zgadzam się np. konflikt palestyńsko-izraelski. Jednak to nie ważne bo każdy może mieć własne zdanie. Wierze może naiwnie ale wierze, że w Gazecie Wyborczej jednak pracują dziennikarze, którzy zasługują na miano DZIENNIKARZY i to chyba najważniejszy powód dla którego sięgam po "Gazete Wyborczą". Dziękuje Panie Michnik za ten dziennik. Od dzisiaj dla mnie "Super Nowości" nie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
styro Re: Resbud oskarża Supernowości 07.01.06, 03:31 Ja mysle ze przesadzasz, ze az 90% dziennikarzy jest do bani - mysle ze mozna powiedziec o 30% Powinien skurczybyk w pierdlu siedziec za takie cos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 08:53 Strasznie lubie takie bzdurne pisanie. Skąd chłopie wiesz, że akuratnie 90 procent - jak zwykle w internecie można napisać wszystko bez konsekwencji. Może napisz jeszcze, że 99 procent uczestników rzeszowskiego forum to złodzieje. Zobaczysz czy nie urazisz uczciwych ludzi. Okropny z Ciebie prostak. Bez pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Budowniczy Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 03:43 archiwum.pressmedia.com.pl/d.asp?u_file=2005/2005-12-27/!p.txt A brzmi to calkiem sensownie. Przynajmiej dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Budowniczy Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 03:45 Albo to: archiwum.pressmedia.com.pl/d.asp?u_file=2005/2005-12-14/d.txt Prawda w oczy kole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ase Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 07.01.06, 09:02 Na razie dwaj panowie są podejrzani, do oskarżenia jeszcze daleko, a jeszcze dalej do skazania. Nawet jakby byli skazani, to nie wolno zamykać gazety z powodu jednego czy dwóch dziennikarzy, nawet gdyby popełnili o wiele poważniejsze przestępstwa. Dziennikarzy, którzy tropią afery mało kto lubi, są spaleni w lokalnym środowisku i tylko się czeka na ich chwilę słabości. A są dziennikarze, którzy latami potrafią jechać na niezłej pensyjce, podlizywac się czerownym i czarnym, robić teksty pod zamówienie, nikomu nie podpaść i jeszcze nieźle żyć z innych profitów niż łapówki. Przykład: fotorepeporterzy lokalnych gazet często robią zdjęcia dla samorządu (są tak beszczelni, że nawet w powiatowych biuletynach podpisują się swoim nazwiskiem) - powiatów, władz miejskich, katalogów medycznych itp. - prawnie to nie jest łapówka, ale etycznie chyba się jej równa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ius Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 09:26 a pieniądze wzięły malutkie krasnoludki nie dziennikarze, prawda Ase? Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Resbud oskarża Supernowości 07.01.06, 12:50 Dla mnie ta cała sprawa wydaje się być szyta grubymi nićmi. Bo skoro Super Nowości publikowały nieprawdziwe artykuły i nie zamieszczały sprostowań, dlaczego oczerniana firma nie wstąpiła na drogę sądową? To wydaje się być najbardziej logicznym posunięciem. Nie mieści mi się też w głowie, że wytrawny, doświadczony dziennikarz, mający swoje lata w tak idiotyczny sposób ryzykuje cały swój dorobek, dobre imię swoje i rodziny, wreszcie wolność osobistą. To jakaś dziwna sprawa :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 13:05 Qrka, a ja myślałem że to tylko lekarze biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Resbud oskarża Supernowości 07.01.06, 13:19 Gość portalu: g napisał(a): > Qrka, a ja myślałem że to tylko lekarze biorą. no to zapraszam do lektury www.abw.gov.pl/Raporty/R_Korupcja.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala laleczna 2 Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 16:21 Kiedyś miałem problem z Gazeta Wyborczą Artykuł pisany pod zamówienie oczerniał firmę w której pracowałem Wszystko bardzo uogólnione zadnych konkretów Pozostało tylko udowodnić że się nie jest wielbłądem Ciekawy jestem czy gdybym publicznie postawił teze że w Gazecie Wyborczej pracuje ,KURW.....dzinnikarki wyrywne byłby mówić że i owszem ale to nie ja Wiecej pokory Dziennikarzem się bywa a człowiekiem sie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba Aga Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 18:52 Krzysztof Z. to nie czasem z Wyborczej Dziennikarz? A ten pan Pierwszy to zplotek po mieście chodzących to już od dawna miał szczęście, że nie wpadł na róznych machlojkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etyka dziennikarza Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 08.01.06, 00:17 Co do Pawła to pisze, że dziennikarze powinni być czyści jak łza i podałem Ci przykład: nie powinni brać w łape, powinni być obiektywni itp. ja nie napisalem, że 90% bierze łapówki ale chodziło mi o to, że nie wywiązują się ze swoich dziennikarskich obowiązków. Tal na marginesie skończyłem studia kierunkowe i pracowalem w tym zawodzie kilka lat więc wiem jakie durnie i po jakich znajomościach piszą w gazetach tych lokalnych. problem nie tylko dotyczy gazet on dotyczy wszystkich mediów. Dlatego nie obrażaj mnie bezpodstawnie chociaż z drugiej strony sądząc po Twoim wpisie to jesteś właśnie takim pseudo pismakiem, który cos skrobie w redakcji i wydaje mu się, że jest wielkim żurnalistą. po prostu ona napisałaś, że nie wierzysz w to, że ten dziennikarz wziął łapówkę bo ma ugruntowaną pozycję w tym zawodzie i marnuje swój dorobek. Nie wiem czy ten dziennikarz wziął jakieś pieniądze czy nie to się okaże w trakcie sprawy sądowej ale wiem jedno jak się zarabia takie marne grosze jak w gazetach to ma sie daleko gdzieś dorobek i nawet połakomi się na kilkanaście czy kilkadziesiąt tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 06:17 Pseudopismakiem to ty jesteś i to na dodatek bardzo kiepskim. Sam nie wiesz o czym piszesz. O to cytat z twojego poprzedniego tekstu: " Są zawody w których trzeba być czystym jak łza a 90% dziennikarzy o tym zapomina biorąc łapówki czy na przykład będąc stronniczym." Przeczytaj sobie jeszcze raz i sam odpowiedz na pytanie, co chciałeś prze to powiedzieć. Bez pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Resbud oskarża Supernowości 08.01.06, 11:21 Wiesz, trudno powiedzieć co dla kogo jest marnym groszem. Ja na przykład jestem zadowolona ze swoich zarobków, choć być może zdaniem innych dla takiej kwoty nie warto byłoby wstać z łóżka. To akurat jest względne. Ale "jest jedna rzecz, w życiu narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor". Dlatego nawet za dużo wyższą kwotę nie narażałabym się na utratę dobrego imienia, nie mówiąc o wolności osobistej. Z tego właśnie powodu jakoś trudno mi uwierzyć, że ta cała sytuacja jest tak prosta i oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.wsiz.rzeszow.pl 08.01.06, 12:13 Nie rozumiem dlaczego caly czas przywolujesz pojecie wolnosci osobistej. Niestety, trzeba spojrzec prawdzie w oczy. Zastepca rewdaktora naczelnego SN chcial wyludzic pieniadze z prywatnej firmy. Krzysztof Z. mu w tym pomagal. Rzeczywiscie od kilku tygodni krazyly po miescie plotki, ze swiatek dziennikarski w Rzeszowie nie jest taki czysty na jaki wyglada. Bierzecie tez pod watpliwosc, ze nie oplaca sie wychylac karku, aby dorobic. Ale przeciez ci panowie chcieli "dorobic" 25 tysiecy zlotych. To spora suma, na ktora w redakcjach musza zarabiac kilka dobrych miesiecy. pozdr grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eustacio Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.dnet.pl / 87.239.0.* 08.01.06, 20:25 Piszesz: "Zastepca rewdaktora naczelnego SN chcial wyludzic pieniadze z prywatnej firmy. Krzysztof Z. mu w tym pomagal." To z oświadczenia prokuratury. Czyli jest to jakaś wersja. Prawda nie ma wersji, ale od rzstrzygnięcia tego jest sąd, a nie zdanie anonimowego internauty. Najlepiej poczekać, a nie wychylać się przed szereg. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etyka dziennikarza Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 08.01.06, 16:25 po prostu ona piszesz o tym, że trzeba mieć honor ale wiesz co to raczej pojęcie z baśni itp. to nie te czasy. Jesli jednak postępujesz zgodnie z zasadami honorowymi to chwała Ci za to, a jak napisał grzegorz 25 tysięcy nie leży na ulicy i trzeba się napocić przez ładnych pare miesiecy żeby coś takie go zarobić. W przypadku współpracownika to trzeba na to ładnych paru lat. Podam Ci malutki cennik. W pewnej gazecie w naszym regionie artykuł na całą stronę przy którym trzeba było się najeździć samochodem, a co za tym idzie spalić wiele paliwa, trzeba było także dzwonić ze swojego telefonu wyceniony jest na średnio 70-80 zł. A zapytaj się ilu dziennikarzy jest choćby na pół etatu lub ćwierć etatu. Naprawdę nie mysli sie o honorze klepiąc biedę i mając szansę zarobienia dużej kasy. To samo tyczy się policjantów. Czy uważasz, ze oni biorąc w łapę 50 zł w wiekszości są tak zdegenerowani ? Wątpie. Oni zarabiają grosze i dlatego biorą w łapę. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Resbud oskarża Supernowości 08.01.06, 19:29 25 tysięcy nie jest dla mnie żadną ceną za zszargane dobre imię, groźbę więzienia, kompromitację w środowisku. Smutne, że dziennikarz z wieloletnim stażem prezentuje tak niski poziom moralny. I intelektualny - bo to prymitywny i z góry skazany na porażkę szantaż. O ile - zakładamy - że prawda jest taka jak to malują media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak2 Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.krak.tke.pl 08.01.06, 22:55 Przestańcie się rozczulać; jak w każdej grupie, tak i wśród dziennikarzy są porządni ludzie i s...syny. Są odzwierciedleniem społeczeństwa. Nie ma samych dobrych księży i lekarzy, i samych złych polityków czy biznesmenów. Moralność jest wszędzie i wszędzie jej brakuje - wśród dziennikarzy nie mniej niż wśród polityków o których dziennikarze piszą z reguły bardzo źle. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Resbud oskarża Supernowości 08.01.06, 23:00 Racja, ale ja mam na myśli tego konkretnego gościa, którego teksty czytywałam. Zresztą pożyjemy - zobaczymy, co wyjdzie w śledztwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 23:41 Dlaczego nikt nie zwócił uwagi na to,że poniedziałkowy artykuł utrzymany jest w zupełnie innym tonie. Kto będzie odpowiadać za bzdurne wiadomości, które poszły na całą Polskę, że dziennikarz żądał łapówqki, że szantażował itp. Z dzisiejszych informacji wyłania się całkiem inny obraz sprawy. Czyżby PAP się nie postarał, prokuratura (celowo?) przekazała mylny obraz, dziennikarze nie mieli czasu na zebranie informacji? Na miejscu Kulczyckiej byłoby mi trochę głupio - przeczytajcie i porównajcie oba teksty, no i artykuły Stachiewicza. Jedno się Resbudowi udało na 100 procent. Więcej artykułów nie będzie. Skutecznie zakneblowali dziennikarzowi usta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.zelmer.pl / *.zelmer.pl 09.01.06, 08:10 Mnie nazwisko nowego presesa Resbudu wystarcza za wszelkie wyjaśnienia. Pomyślcie skąd on się wywodzi jakie są jego umiejętności, co w życiu zdziałał i jakimi metodami. Trochę znam to towarzystwo i ich metody działania. To jest ich pomysł na życie. Ponieważ tak zostali wytresowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Hors Re: Resbud oskarża Supernowości/Pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:54 Pytanie do doświadczonego >? Jeśli tak dobrze znasz wszystko co jest związane z f-mą Resbud to może opowiesz na forum gdzie była pierwsza Firma właściciela Super Nowości , jak się nazywała i kto z kim w tym czasie był na TY. !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małowiedzący Re: Resbud oskarża Supernowości/Pytanie ? IP: *.man.rsk.pl 09.01.06, 10:11 Własnie może warto ujawnic niektóre sprawy i powiązania.Oraz za jakie wynagrodzenie /to formalne i to płacone pod stołem /pracują dziennikarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinokio Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 10:39 Mieciu Moczar szybko wyjasnil by sprawe A dziś spłynie to jak po kaczce A moze to tylko kaczka dziennikarska Sorry żartowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.dab.tke.pl 09.01.06, 14:35 kaczki i ich zgraja ciem chcą załatwić niezależną lokaną gazetę. Od dziś to jako biedny emeryt będę kupował po dwa egzemplarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 10:40 A podobno to taka uczciwa gazeta, jedyna polska na podkarpaciu, której dziennikarze są jak żona cezara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinokio Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:21 Masz na myśli Messalinę żonę Klaudiusza Odpowiedz Link Zgłoś
tqm4 Re: Resbud oskarża Supernowości 11.01.06, 21:14 Coż zdaje mi sięze nie szkoda róz gdy płona drzewa. Ja bym temu dziennikarzowi jeszcze medal dał , a co , chciał tylko 25 tysiecy a wyszło przynajmniej na wierzch, a ktos tego załatwił taka firmę i nic. a wy sie podnicacie dziennikarzem. Ludzie pujdą pewnie na bruk. a ten Gawlik zamiast tak w panstwie tego prawa coż pewnie znalazł by swe miejsce odpowiednie. A to majsterszytk jeszcze wyszedł na pokrzywodzonego hi hi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex. Re: Resbud oskarża Supernowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:30 A najzabawniejsze jest to jak dziennikarze mówią o tych podejrzanych, poczekajmy na wyrok sądu, nie wolno nikogo oskarżać przed wyrokiem, jeszcze niewiadomo jak było itp. A zabawne jest to że zasada domiemania niewinności przez dziennikarzy zaistniała chyba tylko w tym przypadku, wobec innych dziennikarzy. najczęściej różne gazety są szybsze niż sądy i ferują słowami Pomijam oczywiście kwestie oskarżania kogokolwiek o coklowiek, tu jest miejsce właśnie na wyrok sądu lub chociaż akt oskarżenia Odpowiedz Link Zgłoś