Dodaj do ulubionych

Bieszczady już nie w modzie?

IP: *.nat.student.pw.edu.pl 17.01.06, 03:41
Szkoda,Bieszczady to piękne góry.Kocham je bardzo.
Obserwuj wątek
    • Gość: daniel Re: Bieszczady już nie w modzie? IP: 213.17.168.* 17.01.06, 08:07
      Musimty postawić na rozwój, na infrastrukturę, nowoczesne bazy narciarskie. A
      nie bronić tylko Parku Narodowego który to powoduje rujnowanie ekonomiczne
      Bieszczadów, gdyz nie może byc tam żadnych inwestycji.
      • Gość: Anioł Bieszczadzki Bieszczady IP: 213.25.45.* 17.01.06, 08:46
        I bardzo dobrze, że tacy warszawscy "turyści" nie zaleją Bieszczad. Jeżeli ktoś
        naprawdę koch ate góry to b ędzie zawsze tam wracał bez względu na różnie
        niedogodności
        Tak więc huć na zachód marsz!
        • po.prostu.ona Re: Bieszczady 17.01.06, 08:48
          Ja również uważam, że to dobrze. A gazety są niekonsekwentne - jednym tchem
          mówią i o rozdeptanych połoninach i o niedoborach turystów. Prawda zapewne jak
          zwykle leży po środku
          • Gość: don Re: Bieszczady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 09:06
            bez nartostrad bez hoteli i bez dobrej drogi po co tam jechać agroturystyka to
            za mało potrzebne hotele z basenami i kortami.Mieszkańcy bieszczadów miłością
            do gór nie nakarmią dzieci i nie zapłacą za światło. A bieszczady miały być
            atutem podkarpacia,tysiące turystów miliony euro. I CO ???
            • Gość: Smok Tysiące turystów, miliony euro... Powiało grozą :) IP: 62.29.248.* 17.01.06, 13:19
              .
            • sceptyk31 Re: Bieszczady 17.01.06, 18:00
              W Bieszczadach są obszary chronione i takie gdzie mozna budowaś infrastrukturę
              turystyczną. Ale kjeśli będzie sie budować to co w Cisnej i Wetlinie a potem
              żadąc nie wiadomo ile , to i tak tam nikt nie przyjedzie. Przecież nikt nie
              broni budować hoteli z basenami w północno-zachodniej części Bieszczadów, ale
              jakos nikt nie buduje, za tosą chętni na budowanie w parku narodowym lub w jego
              otulinie. Jak sie zabetonuje park, to potem będzie to ruina, jakich wiele w
              Bieszcvzadach i Beskidzie Niskim. Z Warszawy kto ma przyjechać to i tak
              przyjeżdża. A ci co nie przyjeżdżaja to może i lepiej, mniej smieci.
    • olias Re: Bieszczady już nie w modzie? 17.01.06, 09:06
      zapytajcie Mazurów co im warszawa zrobiła z jeziorami. Wszystko obs.ane, nawet
      warszawiacy przyznają że zostawili tam tylko śmiecie.
    • Gość: maj-a Re: Bieszczady już nie w modzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 09:18
      Nie o modę lecz o cenę chodzi!
      Jeśli w BiesZczadach cena jest 1,5 raza wyższa od Zakopanego - to najpierw
      trzeba stuknąć się w głowę, policzyć, a nie zaraz narzekać.
      Poza tym Słowacja także dużo tańsza.
      • Gość: D Re: Bieszczady już nie w modzie? IP: 213.25.45.* 17.01.06, 09:35
        To co zabija urok takich miejsc jakim są Bieszczady to KOMERCJA!!!
        Szczerze mówiąc wolę pomaszerować szlakiem, który jest dziki i mało przetarty,
        niż oglądać wyścigi motorów tudzież innych pojazdów mechanicznych albo oglądać
        hałdy śmieci tak jak na Mazurach
        Ludzie, szanujmy siebie...!
      • Gość: Yacho Re: Bieszczady już nie w modzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 09:37
        Właśnie to samo miałem napisać
        Ja jeżdżę w Bieszczady tylko z sentymentu i nie patrzę na ceny.
        Ale nie dziwię się ludziom ,że wybierają atrakcyjniesze cenowo miejsca.
        Sam przez kilka lat jeździłem do Tatrzańskiej Łomnicy zamiast do Zakopanego.
        • Gość: don Re: Bieszczady już nie w modzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 10:19
          ktoś kto chodzi po szlakach to prowiant przywozi w plecaku mieszka w namiocie i
          na miejscu kupi szklankę wody bo herbatke ma z hiper marketu a tam potrzebne są
          pieniądze bo ktoś tam wkońcu mieszka a przemysłu nie ma
    • Gość: Smok Ja nie żałuję. Jeżdzę tam w zasadzie co rok i nie IP: 62.29.248.* 17.01.06, 13:17
      muszę oglądać szpanerów, pozerów, lanserów. To jest prawdziwy odpoczynek.
      Zakopane się chowa.
      • Gość: show Re: Ja nie żałuję. Jeżdzę tam w zasadzie co rok i IP: 193.59.95.* 17.01.06, 13:23
        tak, tylko że mieszkańcy Zakopanego są bogaci a Bieszczad biedni wręcz ubodzy,
        Ty się rozkoszujesz ciszą i spokojem a oni nie mają czym nakarmić dzieci!!!!
        dlaczego wszyscy myślą tylko o sobie!!!! bez odpowiedniej bazy turystycznej nie
        ma szans na rozwój regionu a jednocześnie wyciągnięcia tamtejszych ludzi z
        ubóstwa!!!!
        • Gość: Anioł Bieszczadzki Re: Ja nie żałuję. Jeżdzę tam w zasadzie co rok i IP: 213.25.45.* 17.01.06, 13:35
          Bez przesady z tym ubóstwem. Zresztą to nie jest bolączka wyłącznie
          Bieszczad....
          Nadal wolę ciszę i spokój, a przynajmniej kulturę w korzystaniu z takich
          przybytków aniżeli hordę ludzi zajeżdżających najpiękniejsze miejsce w tej
          częsci Polski.
          Czy to jest egoizm?? Raczej zdrowy rozsądek
          Co znaczy przygotować infrastrukturę?
          Wyciąć drzewa, żeby było łatwiej dojechać? Wypłoszyć zwierzynę, żeby aby czasem
          nie przeszkadzała w przechadzkach? A może lepiej wystrzelać ją - tak dla
          zabawy - taki sport.(???!!!)
          A co do dróg to nawet w Rzeszowie są ulice, które nie widziały remontu ad
          kilkunastu lat.
        • Gość: Smok Z jednej strony masz rację, z drugiej baza IP: 62.29.248.* 17.01.06, 13:38
          np. noclegowa jest w Bieszczadach raczej kiepska i co więcej ośrodki
          turystyczne nie pozwalają u siebie skorzystać z łazienki, choćby odpłatnie.
          Czytaj nie pozwalają dać im zarobić. Pozostaje więc namiot i strumyk, choćby
          pod mostem w Ustrzykach Górnych, i to jest cudowne. A co do pseudoturystów
          jeżdżących na quadach i terenówkami po BPN, to choćby mieli wydawać codziennie
          w Bieszczadach po 1000plnów, to ja osobiście dziękuję. Mieszkańcy Bieszczad
          może teraz nie zarabiają wiele ale po działalności lanserów mogą już nie mieć
          na czym zarabiać.
    • Gość: ~ziutek Bieszczady sa dla twardzieli IP: 80.179.114.* 17.01.06, 15:58
      Warszawiaki / zostancie w Warszawce
      • Gość: autor Re: Bieszczady sa dla twardzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 18:44
        ceny!!!
        bieszczady nigdy nie będą popularne jak ceny będą wyższe niż w wielu innych
        miejscach w Europie.
        Infrastruktura jest ok, jakie góry takie stoki - te które są są całkiem ok, a
        wielokilometrowych nartostrad raczej nie będzie. Park nie jest żadną przeszkodą
        a wręcz magnesem - ja jeżdżę BO jest park a nie dla np Hotelu Górskiego (wiecie
        ile kosztuje nocleg w Zatwarnicy czy w hotelu Górskim?)
        po pierwsze niższe ceny - znajdą się chętni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka