Gość: piecyk gazowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 11:15 images.secureie.com/mcafee_p1/lp_nak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piecyk gazowy PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 11:22 Moim zdaniem trochę naciągny (żeby wcisnąć program :-) Odpowiedz Link Zgłoś
convaliaa Re: Test na bezpieczeństwo IE 24.06.04, 11:42 no nie wiem, wszystko mam UNPROTECTED :( Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Test na bezpieczeństwo IE 24.06.04, 13:11 convaliaa napisała: > no nie wiem, wszystko mam UNPROTECTED :( Ja też :) , ale wydaje mi się że ten test tak ma . Nawet na Netscape pokazuje UNPROTECTED . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Test na bezpieczeństwo IE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 13:37 Zauważyłem to w PS. ;-) Niepotrzebnie wklejałem linka. Według tego testu każdy jest "unprotected" i musi kupić tamten program. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
broch Re: Test na bezpieczeństwo IE 24.06.04, 13:42 Nie przejmowalbym sie tym testem: 1. Twierdzi ze mam "Unprotected" ActiveX na... FreeBSD 2. Pozostale testy bazuja na aktywnym javascript (ktore kazda przegladarka ma wlaczone), bez wdawania sie w szczegoly: - popups i adware sa blokowane nawet przy wlaczonym javascript ale tester podaje "Unprotected" - Web bugs: uzywam firefox w ktorym nie wpisuje sie adresu email program twierdzi ze jest niebezpieczenstwo spamowania przez ekstrakcje mojego adresu email - cookies ustawione na session only oraz "from originating sites only" mimo to wg McAfee stanowia powazne niebezpieczenstwo. W miare przyzwoite miejsca do testowania przegladarki: gemal.dk/browserspy/ www.cyscape.com/showbrow.asp?bhjs=0&bhcp=1 webtest.scanit.be/bcheck/sid-f25594eede7c05e9775ea6cc2605e0 skrypt ponizej pokaze jaka informacje Wasza przegladarka ujawnia (typ przegladarki, OS, IP adres itp) www.learnasp.com/learn/test/servereach.asp Osobiscie uwazam ze tego typu testy nie maja wiekszego sensu: 1. wylacz ActiveX 2. ogranicz javascript 3. zmodyfikuj zarzadzanie cookies 4. wylacz WSH 5. wylacz instalacje oprogramowania 6. zainstaluj Sun java dodatkowo dla rozsadnych: 7. nie loguj sie jako administrator 8. zmien prawa dostepu do 5 kluczy w registry wynik = koniec problemow powodowanych przez IE (nigdy nie bedzie potrzebny HijackThis, CWSshredder itp) Powyzsza metoda nie chroni przed innymi wirusami (choc to tez mozna latwo rozwiazac bez antywirusow... i ciagle uzywac windowsNT lub wyzej) Odpowiedz Link Zgłoś