Dodaj do ulubionych

Oj.... to podkarpacie to chyba wymarło... :(

18.01.06, 10:38
Co Wy na to? Straszna cisz na tym forum
Obserwuj wątek
    • gadmadzia Re: Oj.... to podkarpacie to chyba wymarło... :( 18.01.06, 13:44
      zaglądam tu,ale rzeczywiście nic sie nie dzieje... a szkoda................
    • ela696 Re: Oj.... to podkarpacie to chyba wymarło... :( 18.01.06, 14:00
      Trzeba rozreklamowac to forum!
    • 3anek oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZIEŁA! 18.01.06, 22:15
      cicho, głucho. szkoda, szkoda... bo wydaje mi się że na forum tylko dziewczyny
      z Krakowa, W-wy wymieniają się opiniami na temat szpitali, lakarzy itp a
      informacje z naszego regioniu bardzo ciężko znaleźć.
      A może to tylko ja jestem taka gaduła z podkarpacia??:) Mam nadzieję, że znajdę
      następne!!:)
      • msoszka Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 19.01.06, 10:11
        No to do dzieła!!!!
        A dlaczego Warszawa czy Kraków mają być lepsze od Rzeszowa?
      • gadmadzia Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 19.01.06, 11:42
        Jestem gadułą z podkarpacia!!! Melduje sie!!!!
        • msoszka Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 19.01.06, 12:31
          Hej! A jak tam Twój aerobik?
        • 3anek Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 19.01.06, 16:30
          no - od razu się przyjemniej zrobiło:)
          Rzeszów rośnie w siłę:) A właśnie a'propos tego aerobiku, to gimnastykujecie
          się w ciąży jakoś specjalnie? No i jeszcze jedno, czy jesteście w ciąży bo nic
          o Was nie wiem:) A może już jesteście mamami? Mnie to dopiero czeka:)
          tak na marginesie to mam na imię Anka i właśnie mi stuknął 21 tydzien -
          Dzidaczek ma się pojawić końcem maja:)
          • gadmadzia Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 09:11
            O kurcze... wiedziala, ze kiedys sie to pytanie pojawi, bo wiecie......hmmm.....ciężko sie samemu zmobilizowac....ale na poczatku kazdego tygodnia obiecuje sobie, ze wlasnie zaczynam....tylko od poniedzialku wracam do pracy i wtedy, to juz calkiem nie wiem jak to bedzie!!! ;) A tak przy okazji, to jestem mamą 4.5 miesia\ecznego mężczyzny! Pozdrawiam!
            • nalow Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 09:25
              o proszę, widze postępy :)
              wychodzi na to, że dużoo nas tu zagląda tylko milczy.
              pora to zmienić
              a propo aerobiku, nie wiecie czy gdzieś w rzeszowie są prowadzone zajęcia dla
              ciężarnych??
              • 3anek Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 10:19
                hehehee, ja sobie tak samo obiecuję z tymi ćwiczeniami. Wczoraj nawet przez
                całe 10 minut udało mi się trochę powyginać:)
                Co do aerobiku to niestety nic nie słyszałam:( Jedyny to chyba w szkole
                rodzenia hehehe nikt w Rzeszowie chyba o nas nie pomyślał:)
              • pilchowa Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 11:04
                wiem, ze kiedyś był aerobik dla kobiet w ciąży w Małej Akademii Ruchu,
                przed ciążą tam chodziłam, a teraz na nowo planuję,
                tzn, już w poniedziałek idę:)
                trzeba zacząć zrzucać oponkę:):)
          • msoszka Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 10:24
            Cześć!!! Jak miło, że w końcu jakiś ruch sie tutaj zrobił :)
            Aniu! To ja pewnie jestem troszkę od Ciebie grubsza, bo to mój 24 tc, a termin mam na 11 maja i będę rodzić na Lwowskiej. Powoli zaczynam się czuć jak mała chipopotamica ;) A tak w ogóle to mam na imię Gośka.
            Kiedyś myślałam sobie, że jak będę w ciąży to będę ćwiczyć codziennie żeby kondycje utrzymać - ale jak przyszło co do czego to - aż wstyd się przyznać - wielki klops!...
            Także Madziu nie łam sie z tym aerobikiem, wrócisz do pracy to ciągły bieg i stres zrobi swoje.
            Aniu napisz jakiego masz lekarza, jaki szpital no i jak tam brzuszek?
            • 3anek Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 12:12
              Z tym brzuszkiem to jest tak, że wydaje mi się że jestem lekka jak piórko,
              dopiero jak patrzę do lustra i w spodnie się nie dopinam to widzę, że brzuszek
              już całkiem całkiem jest:) Zaczełam już smarować brzuch, żeby się rozstępy nie
              robiły i tego pilnuję, ale do ćwiczeń coś się nie mogę przemóc:) Wielkie
              lenistwo mnie ogarnia jak mam się powyginać trochę:) Już wolę wziąść Gienka -
              mojego super psa na spacer i z nim poszaleć:) Mój mąż - wielce delikatny facet
              już od jakiegoś czasu mówi do mnie per "ty wielki klocu" vel "grubasku":)
              milusio:)
              Co do szpitala to mamy zamiar rodzić na Szopena i właśnie chodzę do lekarza,
              który tam pracuje. Nazywa się Tomasz Kluz i jestem z niego bardzo zadowolona.
              Zaraz przed ciążą zaczełam chodzić do Dr Haliny Wróbel, która przyjmuje w
              przychodni studenckiej - bardzo dobry specjalista. I teraz chodzę i do niej do
              przychodni i do Kluza prywatnie. Jak się czegoś nie dowiem u jednego to dopytam
              u drugiego:)
              p.s. dziewczyny piszcie o czymkolwiek, bo wszystko się fajnie czyta:)
              • msoszka Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 13:52
                Oj to Ci zazdroszcze tego piórka :( Napisz ile przytyłaś, ja 10 kg - aż wstyd się przyznać...- waże teraz 61 albo już 62 kg, 170 cm wzrostu. Aż boję się pomyśleć co w maju będzie...
                Ale ogólnie nie jest żle, też sobie spacery złożyłam, ale różnie to wygląda. Wczoraj i dzisiaj na przykład siedzę w domku bo jakoś "niewyraźnie się czuję". Ale średnio trzy razy w tygodniu na godzinkowy spacerek staram się wybrać. Na ostatnim chyba troszkę za bardzo zmarzłam i stąd to moja "niewyrazistość".
                A poza tym to mam wrażenie, że mój brzusio to rośnie teraz z dnia na dzień, stąd może ta moja ociężałość - uff.. Mam wrażenie że żołądek zaczyna mi się zaraz pod biustem - trochę to śmieszne zważywszy na to, że przy próbach skłonu (zwykłego schylania się) mój biuścik -zawsze skromne i naciągane B, teraz poważne C- trafia na spory opór w postaci brzuszyska :)
                A macie może jakieś fajne "specjalne" dania czy potrawy na okres ciąży - nietuczące ale zdrowe dla maleństwa? Jeśli tak to napiszcie!!!
                Moim lekarzem jest Piękoś. Zaczęłam ciążę u Kluzy ale Romana - porażka. Z obecnego lekarza jestem zadowolona.

• 3anek Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 16:53
                  hehehe, ja tylko jak piórko się czuję, ale wyglądam już konkretnie:) przytyłam
                  5 kg, brzuszek już mi czasem przeszkadza w różnych czynnościach i tak np mój
                  ukochany ubiera i ściąga mi buty:) powoli zaczynam go wykorzystywać - a niech
                  się przyzwyczaja:)
                  co do potraw to przez 4 pierwsze miesiące miałam ochotę na biały ser i to pod
                  każda możliwą postacią - umieszany ze szczypiorkiem najczęściej jami jami.
                  Teraz mam znowu apatyt na płatki śniadaniowe, które wsuwam rano. Pomiędzy
                  posiłakami jakieś jogurciki, a ponieważ siedzę w domku i mam dużo czasu robię
                  sobie codziennie sok z marchewy. Hmmmm pozostałe rzeczy, które jem już raczej
                  zdrowe nie są to może ich nie będę wymieniać:)
                  p.s. to Twój pierwszy dzidziuś?
                  • jooasian Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 21.01.06, 12:56
                    Witajcie dziewczyny! Ja jestem z okolic Rzeszowa a to mój 26 tc. Co do brzuszka to ładnie się zaokrąglił ale jakoś specjalnie duży to nie jest.Owaszem przeszkadza już i ciężko się schylać ale jest ok. Na plusie mam 8 kg, a do ko nca kwietania daleko.
                    Pozdrawiam - Asia
                    • nalow do 3anek 23.01.06, 09:52
                      na kiedy masz termin? ja też wybieram się rodzić na szopena. ostatnio wyszło
                      mi, że bedzie to 15 czerwca. może się spotkamy :)
                      • nalow Re: do 3anek 23.01.06, 09:54
                        przepraszam, teraz widzę - koniec maja. ale to bliziutko, tak więc jesteśmmy
                        prawie rówieśnicami :)
                        • 3anek Re: do 3anek 23.01.06, 10:49
                          cześć:)
                          bardzo możliwe, że się spotkamy, bo w sumie lekarze jak dotąd podali mi 3
                          terminy: 31 maja, 22 maja i 1 czerwca. Różnie to może być - mogę urodzić po
                          terminie, Ty trochę przed i jak nic się spotkamy na Szopena:) jakby co to Cię,
                          w sumie Was będę wypatrywać:) masz już jakieś typy imion dla Maluszka??
                          Dziewczyny, a Wy już macie swoje typy na imiona? Dajcie znać jakie:)
                          Mnie się marzy Kubuś vel Szymuś vel Oleńka vel Iza
                          • nalow Re: do 3anek 23.01.06, 13:15
                            u mnie to prawdopodobnie bedzie chłopiec, więc skupiam się na męskich. franio
                            (po dziadku i po troszę po sinatrze, hihi), jakub, mikołaj
                            • 3anek mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was chce 23.01.06, 15:50
                              Franio jest obłędne!! Szkoda, że mój mąż nie za bardzo zgadza się na imiona
                              tego typu.... Dobrze, że chociaż Kubuś mu się w miarę podoba:) To Twój pierwszy
                              dzidziuś?
                              Znalazłam w necie książkę "JĘZYK NIEMOWLĄT" Tracy Hogg - REWELACYJNA!!! Właśnie
                              ją drukuję. Jest w formie pdf'a - jakby któraś miała ochotę to podeśle, tylko
                              podajcie maila. Książka jest po prostu super, przeczytałam dopiero 30 stron ale
                              już się czuję taka mądra:) Wiele fajnych i użytecznych porad.
                              • aro0204 Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 23.01.06, 18:59
                                witam
                                bardzo proszę podaj mi strone na której znalazłaś "Jezyk niemowląt" bedę
                                wdzięczna . pozdr
                                • 3anek Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 23.01.06, 20:30
                                  tutaj możesz ściągnąć:) www.torun.mm.pl/~wakietka/pliki.htm
                                  • aro0204 Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 24.01.06, 10:41
                                    wielkie dzieki i pozdrawiam
                                    a co do herbatki to chetnie
                              • nalow Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 23.01.06, 21:00
                                Owszem, to mój pierwszy dzidziuś !
                                A co do książki to ja ją już ściągnęłam. Mam jeszcze coś takiego o usypianiu-
                                tytułu nie pamiętam, mam na drugim komputerze. Jak będe pisać z niego to wam
                                podam. Też podobno super.

a swoją drogą dziewczyny pracujecie?? Ja ograniczam się do dwóćh dni, które mam
                                na etacie, resztę mogę sobie odpuscić, co robię

Może jak miną mrozy umówimy się na herbatkę??
                                • 3anek Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 23.01.06, 21:44
                                  to jak będziesz miała namiary na tą drugą książkę to podaj, mam teraz dużo
                                  czasu to chętnie poczytam:)
                                  Co do pracy, to musiałam zrezygnować bo firma przeniosła się do Krakowa, a nie
                                  bardzo mi się chciało w ciąży dojeżdzać tam pociągami... natomiast robię różne
                                  projekty w domu, co jest o niebo wygodniejsze, bo robię to kiedy mam siły i
                                  ochotę:) no i mam pełno czasu, żeby się dokształacać na forum:D
                                  a herbatka bardzo chętnie, może jeszcze jakieś chętne znajdziemy:)
                                  miłego wieczorku
                                • aro0204 Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 24.01.06, 21:56
                                  witam
                                  ja jestem mamą od prawie dziesieciu miesięcy cudownego chłopca i narazie
                                  siedzimy sobie w domu , ale myślę , że około kwietnia wrócę do pacy bo narazie
                                  ciągnę wychowawczy pozdrawiam
                                  p.s.
                                  z jakiego rejonu miasta pochodzicie??
                                  • 3anek Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 25.01.06, 10:14
                                    ja mieszkam na Baranówce. Napisz gdzie rodziłaś, ok? i jak możesz to stopień
                                    zadowolenia ze szpitala:) No i oczywiście jak synek ma na imię:)
                                    • aro0204 Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 26.01.06, 11:21
                                      Mój synek ma na imie Areczek i takze mieszkamy na Baranówce, rodziłam w
                                      szpitalu woj. nr 2 na Pobitnym i wszystko było o.k. Trafiłam na dobrą położną i
                                      ona strasznie mi pomogła , bo sam poród był fatalny, ale wszystko zakończyłko
                                      sie dobrze . Moja przyjaciółka we wtorek (24,01,06)tez rodziła w tym szpitalu i
                                      także jest zadowolona chociaż jej córeczka Hania miała przyjśc na swiat dopiero
                                      ok. 16 lutego.
                                      pozdrawiam
                    • msoszka Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 23.01.06, 10:01
                      Asiu! a gdzie będziesz rodzić?
                      • kasiekw1 Re: oj niedobrze się dzieje..... 25.01.06, 12:49
                        witam!
                        a ja jestem w 34 tygodniu a termin mam na 7 marca
                        i mam nadzieję,ze wtedy będzie trochę cieplej niż teraz:)
                        aby spokojnie chodzić z maluszkiem na spacerki.
                        Mieszkam na osiedlu Kmity całkiem blisko Reala,
                        może jest ktoś z okolic??
                        Pozdrawiam.Kasia
                        • jndrk Re: oj niedobrze się dzieje..... 25.01.06, 17:25
                          Cześć ! Ja jestem w 33 tygodniu ciąży, termin mam na 13 marca a mieszkam na
                          Baranówce ;-).
                          • 3anek będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 25.01.06, 21:24
                            Baranówka rośnie w siłę! fajnie - może jak nas będzie więcej to nam super plac
                            zabaw wybudują:)
                            A ja niedawno wróciłam od lekarza i najprawdopodobniej nasze pierwsze maleństwo
                            będzie synkiem:) Mąż strasznie się cieszy bo to on właśnie
                            wypatrzył "oprzyrządowanie" maleństwa na usg, a lekarz potwierdził:)
                            • jndrk Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 09:45
                              U mnie też ma być chłopczyk ;-).
                            • ankawojcik Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 09:49
                              Witam
                              Ja mam termin na kwiecień, a mieszkam na Kr. Augusta więc może spotkamy się
                              kiedyś na spacerze w parku na Pułaskiego- bo to niedaleko os. Kmity i mojego :)
                              Poza tym jest tam fajny plac zabaw.
                              Pozdrawiam Anka i ...............(jeszcze niespodzianka)
                              • msoszka Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 10:49
                                Cześć dziewczyny!!!
                                Ja w poniedziałek idę do gina i mam nadzieje, że w końcu płeć maleństwa przestanie być tajemnicą - już nie mogę się doczekać.
                                Wczoraj poprawił mi się chumorek bo zrobiłam badania i wyszły ok, ostatnio mocz miałam nienajlepszy - ale już jest ok. Robiłam też glukoze, ale niestety nie znam się na wynikach - może ktoś mi pomoże? dawka wypitej glukozy to 50 czegośtam
                                glukoza (surowica odbiałczona) - 87,0 mg/dl
                                glukoza (surow. odbiał. po 1 godz.) - 132,0 mg/dl
                                Pierwszy wynik jest ok, bo wiem żę się w normach mieści, ale nie mam pojęcia jak drugi?
                                Oj handra mnie dopada bo z internetem mam problemy (cholerna radiówka) raz działa a raz nie :( Tylko gg działa 6388247
                                • 3anek Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 12:10
                                  Gosia, ja jeszcze nie miałam robionego tego badania, ale właśnie czytam, że
                                  górna granica glukozy to 140, więc wszystko wydaje się być ok:) na moje oko
                                  wynik jest jak najbardziej dobry i nie masz co się martwić:) A podobno jeżeli
                                  wynik jest trochę za wysoki i przekracza normę nie oznacza to od razu, że ma
                                  się cukrzycę, tylko że trzeba przejść na dietę odpowiednią.
                                  a tak na marginesie, świetna dzisiaj pogoda - wypadałoby na jakiś spacerek się
                                  wybrać:) a nóż widelec uda mi się mojego ukochanego zaciągnąć, bo z psem na
                                  pewno nie będzie problemu:)
                                • ankawojcik Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 12:10
                                  Ja jutro jadę na Lwowską do mojego gina i pewnie znów da mi skierowanie na
                                  jakieś badanka :)
                                  Ostatnio były O.K nawet hemoglobinka nie jest tragiczna jak na mnie
                                  bo 11,9 to w moim przypadku jest spoko.
                                  Wczoraj byłam w szkole rodzenia i pani prowadząca ćwiczenia wykończyła nas chyba
                                  bo dziś siedze palckiem w pracy i nawet nie chce mi się myśleć o wyjściu :)
                                  Pozdrawiam Anka
                                  • 3anek Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 12:16
                                    to jakaś babka - sadystka, że przyszłe mamy tak męczy??:) Ania a mam jeszcze
                                    takie pytanie, czy zamierzasz mieć poród rodzinny? i napisz mi czy Twój mąż
                                    jest zadowolony z zajęć w szkole - czy coś mu dają, czy raczej nie bardzo.
                                    miłego dnia!
                                    • ankawojcik Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 14:03
                                      Tak !! zmierzamy rodzić razem. Mąż twierdzi iż zawsze to lepiej iż ktoś będzie
                                      przy mnie przy mękach bo w takim układzi położna inaczej będzie do mnie podchodzić.
                                      Mąż jest coraz bardziej zadowolony ze szkołu rodzenia.
                                      Pierwsze zajęcia nie były może zbyt absorbujące, ale im dalej tym lepiej :)
                                      Poznajemy się i innymi parami, wymieniamy poglądami.
                                      Zajęcia prowadzi Pani Bogusia która jest SUPPER
                                      Od razu powiedziała iż służy pomocą gdybyśmy potrzebowały porad po porodzie-
                                      karmienie itp....... wystarczy tylko zadzwonic do niej na wew. tel i napewno
                                      przyjdzie.
                                      Będziemy zwiedzać sale porodową i oswajać się z wszystkim.
                                      Poza tym inaczej się będe czuła wiedząc iż w razie czego moge liczyć na pomoc
                                      kogoś ze szkoły rodzenia.Bożenka bardzo dużo tłumaczy nam jakie mamy prawa przy
                                      porodzie i na co możemy liczyć ze strony położnej. Ogólnie zachęcam bardzo do
                                      szkoły rodzenia. Ja mam termin na 29 kwietnia więc mam nadzieje iż skończe ją
                                      bez problemu i przydadzą mi się te lekcje.
                                      • jndrk Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 19:37
                                        Ja też zamierzam rodzić z mężem. Córcię też rodziliśmy razem. Mąż do dziś jest
                                        z tego dumny ;-).
          • 79ania Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 04.02.06, 09:41
            Ja też jestem Anka :) MIło poznać :) Z brzuszkiem chodziłam w tamtym roku, a
            teraz zajmuje sie moim synkiem. za kilka dni kończy już 6 miesięcy!!! POzdrwiam
            przyszłą mamusię
    • 3anek ojć...... 27.01.06, 03:42
      czy Was też bolą plecy?? jak tak to napiszcie jak sobie z tym radzicie. to moja
      2ga noc z rzędu nie przespana i nie bardzo wiem co robić, tym bardziej że
      lekarka powiedziała, żeby niczym nie smarować... ćwiczenia nie bardzo na to
      pomagają, ale może Wy znacie jakąś super metodę:)
      pozdrawiam - Anka podkrążone oczy:)
      • jndrk Re: ojć...... 27.01.06, 09:21
        Mnie strasznie bola nogi. Pocieszam się, że zostalo już mi tylko około 7
        tygodni ;-).
        • ankawojcik będzie dobrze !! 27.01.06, 09:45
          Aniu na pocieszenie powiem Ci iż mnie plecy bolały w 6 miesiącu.
          Dochodziło do tego iż budziłam się w nocy około 2 i juz było po spaniu. Nie
          mogłam znaleść sobie wygodnej pozycji do spania. Nie wiem jednak jak to się
          stało i z czego to wynika ale po 2 tygodniach męki ustąpiły bóle- ODPUKAĆ.
          Zastanawiałam się czym jest to spowodowane ale nie znam odpowiedzi.
          Lek. mówił mi iż był to okres gdy najbardziej rozciąga się nasza macica i może
          to przejść.
          Wynikiem tego może też być iż chodze na szkołe rodzenia gdzie mamy różne
          ćwiczenia połączone z masarzami - uczą mężów jak mają nas masować :D
          Trzymaj się i bądź dobrej myśli.
          Pozdrawiam Anka
          • 3anek Re: będzie dobrze !! 27.01.06, 10:08
            to mnie pocieszyłaś:) mam dokładnie tak samo - zaczął mi się 6 mies. i budzę
            się o 2 w nocy i za chiny ludowe nie mogę się wygodnie ułożyć:) w takim razie
            mam nadzieję, że mnie również niedługo przejdzie.
            dzięki:)
          • msoszka Re: będzie dobrze !! 27.01.06, 10:08
            Witam!!! Miła niespodzianka z samiutkiego rana - net u mnie działa :) - mała rzecz, a cieszy!
            Aniu! chodzisz do szkoły rodzenia na Lwowskiej? Ja byłam tam wczoraj na pierwszych zajęciach organizacyjnych. Kiedy zaczęłaś chodzić? Słyszałam że Bogusia jest super, większość moich zajęć będzie prowadzić Filomena - też bardzo fajna po pierwszym spotkaniu.
            Ja mam termin na 11 maja - mam nadzieję że zdążę zaliczyc wszystkie zajęcia.
            • ankawojcik Re: będzie dobrze !! 27.01.06, 13:15
              Zaczeliśmy chyba po świętach ale jeszcze w grudniu. Zajęcia prowadzi Bogusia i
              jest wspaniała - jak narazie :D
              Zajęcia mamy raz w tygodniu w środy o 16.30 oczywiście na Lwowskiej
              Dziś byłam na USG dzidzia rośnie bardzo bo w 27tc waży już 1400 gr
              Pozdrawiam
              • nalow Re: będzie dobrze !! 28.01.06, 16:06
                do ankawojcik - moi rodzice mieszkają na kr.augusta i ja tam wieki mieszkałam,
                teraz przeniosłam się w samo centrum, ale sentyment pozostał. może się nawet
                znamy :)

do dziewzyn rodzących na szopena! gdzie zapisujecie się, jeśli w ogóle , do
                szkoły rodzenia??
                • 3anek szkoła.... 28.01.06, 16:45
                  cześć:)
                  ja nie zapisuję się do szkoły, podjęliśmy decyzję, że sobie poradzimy bez niej
                  i mam nadzieję, że tak będzie:) Z tego co słyszałam dużo dziewczyn, które chcą
                  rodzić na Szopena zapisuje się do szkoły do Medyka na Szopena - koszt 200zł.
                  • nalow Re: szkoła.... 28.01.06, 18:07
                    też o tym myślałam...
                    • ankawojcik Re: szkoła.... 29.01.06, 20:49
                      Do Nalow - Na Kr. Augusta mieszkam od czasów studenckich czyli od 6 lat.
                      Pokochałam to osiedle i w ogóle Rzeszów. Mieszkam w 27 :)
                      • nalow Re: szkoła.... 29.01.06, 22:06
                        ja mieszkałam w domkach, a kiedyś pewnie tam wrócę. a w bloku nr 27 mieszka
                        wiele moich koleżanek :)))
                        • kasiekw1 Re: szkoła.... 30.01.06, 11:08
                          a czy któraś z Was rodziła lub zamierza rodzić na Rycerskiej?? Ja tam zamierzam rodzić i chciałam sie dowiedzieć czegoś więcej, jaka atmosfera i w ogóle...
                          • ankawojcik Tydzień urlopiku 02.02.06, 07:55
                            Jutro jadze z mężem, braciszkiem i całą bandą ok. 12 osób na tydzień do
                            Słowacji. Lek uznał iz moge jechać gdyż na nartach i tak nie będe jeździć a
                            odpoczynek jest wskazany.A jak tam u Was ?? planujecie ujeszcze jakieś wyjazdy
                            odpoczynkowe :) ?
                            • zgnisia Re: Tydzień urlopiku 03.02.06, 12:49
                              Ja tez sie do Was przyłączę, wprawdzie jestem dopiero na początku ciąży, a Wy
                              już pod koniec, ale co tam - wszystkie jesteśmy ciężarówkami;) Mieszkam w
                              centrum Rzeszowa:)
                              • nalow Re: Tydzień urlopiku 03.02.06, 14:47
                                są i te na półmetku , hihi. ja też mieszkam w centrum...
                                • zgnisia Re: Tydzień urlopiku 03.02.06, 15:04
                                  ja jestem w 13 tc.;) i mieszkam na os. 1000lecia.. a Ty, Nalow?:)
                                  • nalow Re: Tydzień urlopiku 03.02.06, 20:41
                                    21tc, mieszkam za zusem :)
                                    • zgnisia Re: Tydzień urlopiku 06.02.06, 10:13
                                      no to całkiem niedaleko:)
    • 3anek Położna śridiwuskowa - wiecie coś??? 06.02.06, 19:50
    • 3anek POŁOŻNA ŚRODOWISKOWA miało być:) 06.02.06, 19:55
      widać, że się wziełam za pisanie na laptopie - zjadło mi cały post:) jeszcze
      raz napiszę o co miałam się pytać, może teraz będę wymachiwać mniej rękami i
      się nie skasuje:)

dzisiaj moja mamcia mnie uświadomiła, że istniała kiedyś instytucja położnej
      środowiskowej. Wiecie coś na ten temat?? Czy macie zamiar skorzystać z jej
      usług? Gdzie się umawia i jak się wybiera taką położną? - w swojej przychodni
      czy można wybrać z dowolnej placówki??
      Jeżeli, któraś z Was wie czekam na odpowiedź:)
      pozdrawiam
      Anka
      • gadmadzia Re: POŁOŻNA ŚRODOWISKOWA miało być:) 07.02.06, 08:01
        ja mieszkam w lancucie a rodzilam w reszowie i bylo tak, ze to szpital zglasza i położna przychodzi 3 razy, co ok. 3 tyg. Ja nie musialam juz nigdzie zglaszac!
        • e_madziq Re: POŁOŻNA ŚRODOWISKOWA miało być:) 07.02.06, 12:54
          Jest tak jak pisze poprzedniczka, czyli w szpitalu pytają o zameldowanie i
          kierują ci położną z przychodni rejonowej. Moze być jednak i inaczej, jak było
          u mnie. Pewnego dnia po prostu do mnie zapukała, przedstawiłą sie i
          zaproponowała swoje "usługi". Nie wiem skąd sie dowiedziałąm o mnie, ale jakoś
          do mnie trafiła. Przyszła do mnie jeszcze w ciaży, chyba ze trzy razy,
          poprzynosiła ulotki, mogłam wypytać sie o kwestie porodu, słuchałysmy razem
          bicia serduszka itp. Bardzo przyjemnie ją wspominam. Po porodzie ma obowiązek
          przyjsć chyba 6 razy co tydzien w ciagu 6 tygodni. Ogląda malucha, sprawdza
          pepek, rozwiewa wątpliwości itp., itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka