msoszka 18.01.06, 10:38 Co Wy na to? Straszna cisz na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gadmadzia Re: Oj.... to podkarpacie to chyba wymarło... :( 18.01.06, 13:44 zaglądam tu,ale rzeczywiście nic sie nie dzieje... a szkoda................ Odpowiedz Link Zgłoś
ela696 Re: Oj.... to podkarpacie to chyba wymarło... :( 18.01.06, 14:00 Trzeba rozreklamowac to forum! Odpowiedz Link Zgłoś
3anek oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZIEŁA! 18.01.06, 22:15 cicho, głucho. szkoda, szkoda... bo wydaje mi się że na forum tylko dziewczyny z Krakowa, W-wy wymieniają się opiniami na temat szpitali, lakarzy itp a informacje z naszego regioniu bardzo ciężko znaleźć. A może to tylko ja jestem taka gaduła z podkarpacia??:) Mam nadzieję, że znajdę następne!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
msoszka Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 19.01.06, 10:11 No to do dzieła!!!! A dlaczego Warszawa czy Kraków mają być lepsze od Rzeszowa? Odpowiedz Link Zgłoś
gadmadzia Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 19.01.06, 11:42 Jestem gadułą z podkarpacia!!! Melduje sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
msoszka Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 19.01.06, 12:31 Hej! A jak tam Twój aerobik? Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 19.01.06, 16:30 no - od razu się przyjemniej zrobiło:) Rzeszów rośnie w siłę:) A właśnie a'propos tego aerobiku, to gimnastykujecie się w ciąży jakoś specjalnie? No i jeszcze jedno, czy jesteście w ciąży bo nic o Was nie wiem:) A może już jesteście mamami? Mnie to dopiero czeka:) tak na marginesie to mam na imię Anka i właśnie mi stuknął 21 tydzien - Dzidaczek ma się pojawić końcem maja:) Odpowiedz Link Zgłoś
gadmadzia Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 09:11 O kurcze... wiedziala, ze kiedys sie to pytanie pojawi, bo wiecie......hmmm.....ciężko sie samemu zmobilizowac....ale na poczatku kazdego tygodnia obiecuje sobie, ze wlasnie zaczynam....tylko od poniedzialku wracam do pracy i wtedy, to juz calkiem nie wiem jak to bedzie!!! ;) A tak przy okazji, to jestem mamą 4.5 miesia\ecznego mężczyzny! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nalow Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 09:25 o proszę, widze postępy :) wychodzi na to, że dużoo nas tu zagląda tylko milczy. pora to zmienić a propo aerobiku, nie wiecie czy gdzieś w rzeszowie są prowadzone zajęcia dla ciężarnych?? Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 10:19 hehehee, ja sobie tak samo obiecuję z tymi ćwiczeniami. Wczoraj nawet przez całe 10 minut udało mi się trochę powyginać:) Co do aerobiku to niestety nic nie słyszałam:( Jedyny to chyba w szkole rodzenia hehehe nikt w Rzeszowie chyba o nas nie pomyślał:) Odpowiedz Link Zgłoś
pilchowa Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 11:04 wiem, ze kiedyś był aerobik dla kobiet w ciąży w Małej Akademii Ruchu, przed ciążą tam chodziłam, a teraz na nowo planuję, tzn, już w poniedziałek idę:) trzeba zacząć zrzucać oponkę:):) Odpowiedz Link Zgłoś
msoszka Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 10:24 Cześć!!! Jak miło, że w końcu jakiś ruch sie tutaj zrobił :) Aniu! To ja pewnie jestem troszkę od Ciebie grubsza, bo to mój 24 tc, a termin mam na 11 maja i będę rodzić na Lwowskiej. Powoli zaczynam się czuć jak mała chipopotamica ;) A tak w ogóle to mam na imię Gośka. Kiedyś myślałam sobie, że jak będę w ciąży to będę ćwiczyć codziennie żeby kondycje utrzymać - ale jak przyszło co do czego to - aż wstyd się przyznać - wielki klops!... Także Madziu nie łam sie z tym aerobikiem, wrócisz do pracy to ciągły bieg i stres zrobi swoje. Aniu napisz jakiego masz lekarza, jaki szpital no i jak tam brzuszek? Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 12:12 Z tym brzuszkiem to jest tak, że wydaje mi się że jestem lekka jak piórko, dopiero jak patrzę do lustra i w spodnie się nie dopinam to widzę, że brzuszek już całkiem całkiem jest:) Zaczełam już smarować brzuch, żeby się rozstępy nie robiły i tego pilnuję, ale do ćwiczeń coś się nie mogę przemóc:) Wielkie lenistwo mnie ogarnia jak mam się powyginać trochę:) Już wolę wziąść Gienka - mojego super psa na spacer i z nim poszaleć:) Mój mąż - wielce delikatny facet już od jakiegoś czasu mówi do mnie per "ty wielki klocu" vel "grubasku":) milusio:) Co do szpitala to mamy zamiar rodzić na Szopena i właśnie chodzę do lekarza, który tam pracuje. Nazywa się Tomasz Kluz i jestem z niego bardzo zadowolona. Zaraz przed ciążą zaczełam chodzić do Dr Haliny Wróbel, która przyjmuje w przychodni studenckiej - bardzo dobry specjalista. I teraz chodzę i do niej do przychodni i do Kluza prywatnie. Jak się czegoś nie dowiem u jednego to dopytam u drugiego:) p.s. dziewczyny piszcie o czymkolwiek, bo wszystko się fajnie czyta:) Odpowiedz Link Zgłoś
msoszka Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 13:52 Oj to Ci zazdroszcze tego piórka :( Napisz ile przytyłaś, ja 10 kg - aż wstyd się przyznać...- waże teraz 61 albo już 62 kg, 170 cm wzrostu. Aż boję się pomyśleć co w maju będzie... Ale ogólnie nie jest żle, też sobie spacery złożyłam, ale różnie to wygląda. Wczoraj i dzisiaj na przykład siedzę w domku bo jakoś "niewyraźnie się czuję". Ale średnio trzy razy w tygodniu na godzinkowy spacerek staram się wybrać. Na ostatnim chyba troszkę za bardzo zmarzłam i stąd to moja "niewyrazistość". A poza tym to mam wrażenie, że mój brzusio to rośnie teraz z dnia na dzień, stąd może ta moja ociężałość - uff.. Mam wrażenie że żołądek zaczyna mi się zaraz pod biustem - trochę to śmieszne zważywszy na to, że przy próbach skłonu (zwykłego schylania się) mój biuścik -zawsze skromne i naciągane B, teraz poważne C- trafia na spory opór w postaci brzuszyska :) A macie może jakieś fajne "specjalne" dania czy potrawy na okres ciąży - nietuczące ale zdrowe dla maleństwa? Jeśli tak to napiszcie!!! Moim lekarzem jest Piękoś. Zaczęłam ciążę u Kluzy ale Romana - porażka. Z obecnego lekarza jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 20.01.06, 16:53 hehehe, ja tylko jak piórko się czuję, ale wyglądam już konkretnie:) przytyłam 5 kg, brzuszek już mi czasem przeszkadza w różnych czynnościach i tak np mój ukochany ubiera i ściąga mi buty:) powoli zaczynam go wykorzystywać - a niech się przyzwyczaja:) co do potraw to przez 4 pierwsze miesiące miałam ochotę na biały ser i to pod każda możliwą postacią - umieszany ze szczypiorkiem najczęściej jami jami. Teraz mam znowu apatyt na płatki śniadaniowe, które wsuwam rano. Pomiędzy posiłakami jakieś jogurciki, a ponieważ siedzę w domku i mam dużo czasu robię sobie codziennie sok z marchewy. Hmmmm pozostałe rzeczy, które jem już raczej zdrowe nie są to może ich nie będę wymieniać:) p.s. to Twój pierwszy dzidziuś? Odpowiedz Link Zgłoś
jooasian Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 21.01.06, 12:56 Witajcie dziewczyny! Ja jestem z okolic Rzeszowa a to mój 26 tc. Co do brzuszka to ładnie się zaokrąglił ale jakoś specjalnie duży to nie jest.Owaszem przeszkadza już i ciężko się schylać ale jest ok. Na plusie mam 8 kg, a do ko nca kwietania daleko. Pozdrawiam - Asia Odpowiedz Link Zgłoś
nalow do 3anek 23.01.06, 09:52 na kiedy masz termin? ja też wybieram się rodzić na szopena. ostatnio wyszło mi, że bedzie to 15 czerwca. może się spotkamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
nalow Re: do 3anek 23.01.06, 09:54 przepraszam, teraz widzę - koniec maja. ale to bliziutko, tak więc jesteśmmy prawie rówieśnicami :) Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: do 3anek 23.01.06, 10:49 cześć:) bardzo możliwe, że się spotkamy, bo w sumie lekarze jak dotąd podali mi 3 terminy: 31 maja, 22 maja i 1 czerwca. Różnie to może być - mogę urodzić po terminie, Ty trochę przed i jak nic się spotkamy na Szopena:) jakby co to Cię, w sumie Was będę wypatrywać:) masz już jakieś typy imion dla Maluszka?? Dziewczyny, a Wy już macie swoje typy na imiona? Dajcie znać jakie:) Mnie się marzy Kubuś vel Szymuś vel Oleńka vel Iza Odpowiedz Link Zgłoś
nalow Re: do 3anek 23.01.06, 13:15 u mnie to prawdopodobnie bedzie chłopiec, więc skupiam się na męskich. franio (po dziadku i po troszę po sinatrze, hihi), jakub, mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
3anek mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was chce 23.01.06, 15:50 Franio jest obłędne!! Szkoda, że mój mąż nie za bardzo zgadza się na imiona tego typu.... Dobrze, że chociaż Kubuś mu się w miarę podoba:) To Twój pierwszy dzidziuś? Znalazłam w necie książkę "JĘZYK NIEMOWLĄT" Tracy Hogg - REWELACYJNA!!! Właśnie ją drukuję. Jest w formie pdf'a - jakby któraś miała ochotę to podeśle, tylko podajcie maila. Książka jest po prostu super, przeczytałam dopiero 30 stron ale już się czuję taka mądra:) Wiele fajnych i użytecznych porad. Odpowiedz Link Zgłoś
aro0204 Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 23.01.06, 18:59 witam bardzo proszę podaj mi strone na której znalazłaś "Jezyk niemowląt" bedę wdzięczna . pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 23.01.06, 20:30 tutaj możesz ściągnąć:) www.torun.mm.pl/~wakietka/pliki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
aro0204 Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 24.01.06, 10:41 wielkie dzieki i pozdrawiam a co do herbatki to chetnie Odpowiedz Link Zgłoś
nalow Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 23.01.06, 21:00 Owszem, to mój pierwszy dzidziuś ! A co do książki to ja ją już ściągnęłam. Mam jeszcze coś takiego o usypianiu- tytułu nie pamiętam, mam na drugim komputerze. Jak będe pisać z niego to wam podam. Też podobno super. a swoją drogą dziewczyny pracujecie?? Ja ograniczam się do dwóćh dni, które mam na etacie, resztę mogę sobie odpuscić, co robię Może jak miną mrozy umówimy się na herbatkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 23.01.06, 21:44 to jak będziesz miała namiary na tą drugą książkę to podaj, mam teraz dużo czasu to chętnie poczytam:) Co do pracy, to musiałam zrezygnować bo firma przeniosła się do Krakowa, a nie bardzo mi się chciało w ciąży dojeżdzać tam pociągami... natomiast robię różne projekty w domu, co jest o niebo wygodniejsze, bo robię to kiedy mam siły i ochotę:) no i mam pełno czasu, żeby się dokształacać na forum:D a herbatka bardzo chętnie, może jeszcze jakieś chętne znajdziemy:) miłego wieczorku Odpowiedz Link Zgłoś
aro0204 Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 24.01.06, 21:56 witam ja jestem mamą od prawie dziesieciu miesięcy cudownego chłopca i narazie siedzimy sobie w domu , ale myślę , że około kwietnia wrócę do pacy bo narazie ciągnę wychowawczy pozdrawiam p.s. z jakiego rejonu miasta pochodzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 25.01.06, 10:14 ja mieszkam na Baranówce. Napisz gdzie rodziłaś, ok? i jak możesz to stopień zadowolenia ze szpitala:) No i oczywiście jak synek ma na imię:) Odpowiedz Link Zgłoś
aro0204 Re: mam "Język niemowląt" - jeżeli któraś z Was 26.01.06, 11:21 Mój synek ma na imie Areczek i takze mieszkamy na Baranówce, rodziłam w szpitalu woj. nr 2 na Pobitnym i wszystko było o.k. Trafiłam na dobrą położną i ona strasznie mi pomogła , bo sam poród był fatalny, ale wszystko zakończyłko sie dobrze . Moja przyjaciółka we wtorek (24,01,06)tez rodziła w tym szpitalu i także jest zadowolona chociaż jej córeczka Hania miała przyjśc na swiat dopiero ok. 16 lutego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
msoszka Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 23.01.06, 10:01 Asiu! a gdzie będziesz rodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekw1 Re: oj niedobrze się dzieje..... 25.01.06, 12:49 witam! a ja jestem w 34 tygodniu a termin mam na 7 marca i mam nadzieję,ze wtedy będzie trochę cieplej niż teraz:) aby spokojnie chodzić z maluszkiem na spacerki. Mieszkam na osiedlu Kmity całkiem blisko Reala, może jest ktoś z okolic?? Pozdrawiam.Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
jndrk Re: oj niedobrze się dzieje..... 25.01.06, 17:25 Cześć ! Ja jestem w 33 tygodniu ciąży, termin mam na 13 marca a mieszkam na Baranówce ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
3anek będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 25.01.06, 21:24 Baranówka rośnie w siłę! fajnie - może jak nas będzie więcej to nam super plac zabaw wybudują:) A ja niedawno wróciłam od lekarza i najprawdopodobniej nasze pierwsze maleństwo będzie synkiem:) Mąż strasznie się cieszy bo to on właśnie wypatrzył "oprzyrządowanie" maleństwa na usg, a lekarz potwierdził:) Odpowiedz Link Zgłoś
jndrk Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 09:45 U mnie też ma być chłopczyk ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
ankawojcik Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 09:49 Witam Ja mam termin na kwiecień, a mieszkam na Kr. Augusta więc może spotkamy się kiedyś na spacerze w parku na Pułaskiego- bo to niedaleko os. Kmity i mojego :) Poza tym jest tam fajny plac zabaw. Pozdrawiam Anka i ...............(jeszcze niespodzianka) Odpowiedz Link Zgłoś
msoszka Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 10:49 Cześć dziewczyny!!! Ja w poniedziałek idę do gina i mam nadzieje, że w końcu płeć maleństwa przestanie być tajemnicą - już nie mogę się doczekać. Wczoraj poprawił mi się chumorek bo zrobiłam badania i wyszły ok, ostatnio mocz miałam nienajlepszy - ale już jest ok. Robiłam też glukoze, ale niestety nie znam się na wynikach - może ktoś mi pomoże? dawka wypitej glukozy to 50 czegośtam glukoza (surowica odbiałczona) - 87,0 mg/dl glukoza (surow. odbiał. po 1 godz.) - 132,0 mg/dl Pierwszy wynik jest ok, bo wiem żę się w normach mieści, ale nie mam pojęcia jak drugi? Oj handra mnie dopada bo z internetem mam problemy (cholerna radiówka) raz działa a raz nie :( Tylko gg działa 6388247 Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 12:10 Gosia, ja jeszcze nie miałam robionego tego badania, ale właśnie czytam, że górna granica glukozy to 140, więc wszystko wydaje się być ok:) na moje oko wynik jest jak najbardziej dobry i nie masz co się martwić:) A podobno jeżeli wynik jest trochę za wysoki i przekracza normę nie oznacza to od razu, że ma się cukrzycę, tylko że trzeba przejść na dietę odpowiednią. a tak na marginesie, świetna dzisiaj pogoda - wypadałoby na jakiś spacerek się wybrać:) a nóż widelec uda mi się mojego ukochanego zaciągnąć, bo z psem na pewno nie będzie problemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
ankawojcik Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 12:10 Ja jutro jadę na Lwowską do mojego gina i pewnie znów da mi skierowanie na jakieś badanka :) Ostatnio były O.K nawet hemoglobinka nie jest tragiczna jak na mnie bo 11,9 to w moim przypadku jest spoko. Wczoraj byłam w szkole rodzenia i pani prowadząca ćwiczenia wykończyła nas chyba bo dziś siedze palckiem w pracy i nawet nie chce mi się myśleć o wyjściu :) Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 12:16 to jakaś babka - sadystka, że przyszłe mamy tak męczy??:) Ania a mam jeszcze takie pytanie, czy zamierzasz mieć poród rodzinny? i napisz mi czy Twój mąż jest zadowolony z zajęć w szkole - czy coś mu dają, czy raczej nie bardzo. miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
ankawojcik Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 14:03 Tak !! zmierzamy rodzić razem. Mąż twierdzi iż zawsze to lepiej iż ktoś będzie przy mnie przy mękach bo w takim układzi położna inaczej będzie do mnie podchodzić. Mąż jest coraz bardziej zadowolony ze szkołu rodzenia. Pierwsze zajęcia nie były może zbyt absorbujące, ale im dalej tym lepiej :) Poznajemy się i innymi parami, wymieniamy poglądami. Zajęcia prowadzi Pani Bogusia która jest SUPPER Od razu powiedziała iż służy pomocą gdybyśmy potrzebowały porad po porodzie- karmienie itp....... wystarczy tylko zadzwonic do niej na wew. tel i napewno przyjdzie. Będziemy zwiedzać sale porodową i oswajać się z wszystkim. Poza tym inaczej się będe czuła wiedząc iż w razie czego moge liczyć na pomoc kogoś ze szkoły rodzenia.Bożenka bardzo dużo tłumaczy nam jakie mamy prawa przy porodzie i na co możemy liczyć ze strony położnej. Ogólnie zachęcam bardzo do szkoły rodzenia. Ja mam termin na 29 kwietnia więc mam nadzieje iż skończe ją bez problemu i przydadzą mi się te lekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
jndrk Re: będzie chłopczyk!!!! miodzio:) 26.01.06, 19:37 Ja też zamierzam rodzić z mężem. Córcię też rodziliśmy razem. Mąż do dziś jest z tego dumny ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
79ania Re: oj niedobrze się dzieje..... DZIEWCZYNY DO DZ 04.02.06, 09:41 Ja też jestem Anka :) MIło poznać :) Z brzuszkiem chodziłam w tamtym roku, a teraz zajmuje sie moim synkiem. za kilka dni kończy już 6 miesięcy!!! POzdrwiam przyszłą mamusię Odpowiedz Link Zgłoś
3anek ojć...... 27.01.06, 03:42 czy Was też bolą plecy?? jak tak to napiszcie jak sobie z tym radzicie. to moja 2ga noc z rzędu nie przespana i nie bardzo wiem co robić, tym bardziej że lekarka powiedziała, żeby niczym nie smarować... ćwiczenia nie bardzo na to pomagają, ale może Wy znacie jakąś super metodę:) pozdrawiam - Anka podkrążone oczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
jndrk Re: ojć...... 27.01.06, 09:21 Mnie strasznie bola nogi. Pocieszam się, że zostalo już mi tylko około 7 tygodni ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
ankawojcik będzie dobrze !! 27.01.06, 09:45 Aniu na pocieszenie powiem Ci iż mnie plecy bolały w 6 miesiącu. Dochodziło do tego iż budziłam się w nocy około 2 i juz było po spaniu. Nie mogłam znaleść sobie wygodnej pozycji do spania. Nie wiem jednak jak to się stało i z czego to wynika ale po 2 tygodniach męki ustąpiły bóle- ODPUKAĆ. Zastanawiałam się czym jest to spowodowane ale nie znam odpowiedzi. Lek. mówił mi iż był to okres gdy najbardziej rozciąga się nasza macica i może to przejść. Wynikiem tego może też być iż chodze na szkołe rodzenia gdzie mamy różne ćwiczenia połączone z masarzami - uczą mężów jak mają nas masować :D Trzymaj się i bądź dobrej myśli. Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: będzie dobrze !! 27.01.06, 10:08 to mnie pocieszyłaś:) mam dokładnie tak samo - zaczął mi się 6 mies. i budzę się o 2 w nocy i za chiny ludowe nie mogę się wygodnie ułożyć:) w takim razie mam nadzieję, że mnie również niedługo przejdzie. dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
msoszka Re: będzie dobrze !! 27.01.06, 10:08 Witam!!! Miła niespodzianka z samiutkiego rana - net u mnie działa :) - mała rzecz, a cieszy! Aniu! chodzisz do szkoły rodzenia na Lwowskiej? Ja byłam tam wczoraj na pierwszych zajęciach organizacyjnych. Kiedy zaczęłaś chodzić? Słyszałam że Bogusia jest super, większość moich zajęć będzie prowadzić Filomena - też bardzo fajna po pierwszym spotkaniu. Ja mam termin na 11 maja - mam nadzieję że zdążę zaliczyc wszystkie zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ankawojcik Re: będzie dobrze !! 27.01.06, 13:15 Zaczeliśmy chyba po świętach ale jeszcze w grudniu. Zajęcia prowadzi Bogusia i jest wspaniała - jak narazie :D Zajęcia mamy raz w tygodniu w środy o 16.30 oczywiście na Lwowskiej Dziś byłam na USG dzidzia rośnie bardzo bo w 27tc waży już 1400 gr Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nalow Re: będzie dobrze !! 28.01.06, 16:06 do ankawojcik - moi rodzice mieszkają na kr.augusta i ja tam wieki mieszkałam, teraz przeniosłam się w samo centrum, ale sentyment pozostał. może się nawet znamy :) do dziewzyn rodzących na szopena! gdzie zapisujecie się, jeśli w ogóle , do szkoły rodzenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
3anek szkoła.... 28.01.06, 16:45 cześć:) ja nie zapisuję się do szkoły, podjęliśmy decyzję, że sobie poradzimy bez niej i mam nadzieję, że tak będzie:) Z tego co słyszałam dużo dziewczyn, które chcą rodzić na Szopena zapisuje się do szkoły do Medyka na Szopena - koszt 200zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ankawojcik Re: szkoła.... 29.01.06, 20:49 Do Nalow - Na Kr. Augusta mieszkam od czasów studenckich czyli od 6 lat. Pokochałam to osiedle i w ogóle Rzeszów. Mieszkam w 27 :) Odpowiedz Link Zgłoś
nalow Re: szkoła.... 29.01.06, 22:06 ja mieszkałam w domkach, a kiedyś pewnie tam wrócę. a w bloku nr 27 mieszka wiele moich koleżanek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekw1 Re: szkoła.... 30.01.06, 11:08 a czy któraś z Was rodziła lub zamierza rodzić na Rycerskiej?? Ja tam zamierzam rodzić i chciałam sie dowiedzieć czegoś więcej, jaka atmosfera i w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
ankawojcik Tydzień urlopiku 02.02.06, 07:55 Jutro jadze z mężem, braciszkiem i całą bandą ok. 12 osób na tydzień do Słowacji. Lek uznał iz moge jechać gdyż na nartach i tak nie będe jeździć a odpoczynek jest wskazany.A jak tam u Was ?? planujecie ujeszcze jakieś wyjazdy odpoczynkowe :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
zgnisia Re: Tydzień urlopiku 03.02.06, 12:49 Ja tez sie do Was przyłączę, wprawdzie jestem dopiero na początku ciąży, a Wy już pod koniec, ale co tam - wszystkie jesteśmy ciężarówkami;) Mieszkam w centrum Rzeszowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
nalow Re: Tydzień urlopiku 03.02.06, 14:47 są i te na półmetku , hihi. ja też mieszkam w centrum... Odpowiedz Link Zgłoś
zgnisia Re: Tydzień urlopiku 03.02.06, 15:04 ja jestem w 13 tc.;) i mieszkam na os. 1000lecia.. a Ty, Nalow?:) Odpowiedz Link Zgłoś
3anek POŁOŻNA ŚRODOWISKOWA miało być:) 06.02.06, 19:55 widać, że się wziełam za pisanie na laptopie - zjadło mi cały post:) jeszcze raz napiszę o co miałam się pytać, może teraz będę wymachiwać mniej rękami i się nie skasuje:) dzisiaj moja mamcia mnie uświadomiła, że istniała kiedyś instytucja położnej środowiskowej. Wiecie coś na ten temat?? Czy macie zamiar skorzystać z jej usług? Gdzie się umawia i jak się wybiera taką położną? - w swojej przychodni czy można wybrać z dowolnej placówki?? Jeżeli, któraś z Was wie czekam na odpowiedź:) pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
gadmadzia Re: POŁOŻNA ŚRODOWISKOWA miało być:) 07.02.06, 08:01 ja mieszkam w lancucie a rodzilam w reszowie i bylo tak, ze to szpital zglasza i położna przychodzi 3 razy, co ok. 3 tyg. Ja nie musialam juz nigdzie zglaszac! Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: POŁOŻNA ŚRODOWISKOWA miało być:) 07.02.06, 12:54 Jest tak jak pisze poprzedniczka, czyli w szpitalu pytają o zameldowanie i kierują ci położną z przychodni rejonowej. Moze być jednak i inaczej, jak było u mnie. Pewnego dnia po prostu do mnie zapukała, przedstawiłą sie i zaproponowała swoje "usługi". Nie wiem skąd sie dowiedziałąm o mnie, ale jakoś do mnie trafiła. Przyszła do mnie jeszcze w ciaży, chyba ze trzy razy, poprzynosiła ulotki, mogłam wypytać sie o kwestie porodu, słuchałysmy razem bicia serduszka itp. Bardzo przyjemnie ją wspominam. Po porodzie ma obowiązek przyjsć chyba 6 razy co tydzien w ciagu 6 tygodni. Ogląda malucha, sprawdza pepek, rozwiewa wątpliwości itp., itd. Odpowiedz Link Zgłoś