Dodaj do ulubionych

dobre przedszkole

02.02.06, 22:16
Witajcie Drogie Mamy!

W tym roku planujemy przeprowadzke do Rzeszowa i w zwiazku z tym szukam
fajnego przedszkola dla mojego 3-letniego synka (w jakim terminie zapisywac
dziecko?), co mogłybyscie mi polecic?
z góry dziekuje i serdecznie pozdrawiam

ed
Obserwuj wątek
    • agulec.majulec Re: dobre przedszkole 04.02.06, 17:59
      Witam, zapisy do przedszkoli to mniej wiecej od połowy marca do połowy
      kwietnia. A Jaki rejon Rzeszowa cię interesuje? Z tym że nie mając obecnie
      zameldowania w Rzeszowie(przy składaniu dokumentów)zapisanie dziecka jkest
      raczej nierealne, pozdrawiam agulec
      • lisabetta Re: dobre przedszkole 06.02.06, 00:20
        Witam,
        Przeprowadzamy sie na osiedle Projektanta-Strzyzowskie, ale maz pracuje w
        centrum wiec mógłby synka dowozic.A o co dokładnie chodzi z zameldowaniem?
        pozdrawiam

ed
        • ewik1974 Re: dobre przedszkole 07.02.06, 20:53
          Witaj! Ja też niedawno przeprowadziłam sie do Rzeszowa:) Z tym zameldowaniem to
          jest tak, że osoby spoza Rzeszowa tzn. nie zameldowane w Rzeszowie moga zapisac
          dziecko do rzeszowskiego przedszkola, ale płacą MIESIĘCZNIE dodatko około 490
          zł! + oczywiscie stała opłata za przedszkole.

Ja polecam przedszkole muzyczne na Chmaja:)
          • agulec.majulec Re: dobre przedszkole 08.02.06, 17:34
            Zgadza sie , ale chyba jest róznica w opłacie 150 zł a 650?-To juz chyba
            przegięcie lekkie płacić tyle za przedszkole?????(no moze jak na Wa-wę to nie
            dużo ;))Jeśli jest ludzka Pani dyrektor w przedszkolu to musisz z nią omawiać
            te kwestie.W każdym razie przy składaniu podania musisz podać adres rzeszowski-
            inaczej nie przyjma wogóle takiego podania.Lub dołączyc do podania zgode
            własnej gminy na finansowanie pobytu dziecka w przedszkolu rzeszowskim.Ja
            przerabiałam ten temat na początku września wiec wiem jak to wygląda,
            pozdrawiam agulec
    • reges Re: dobre przedszkole 08.02.06, 13:55
      Najbliżej Ci będzie do przedszkola nr 40 (ul. Rataja), ale teraz nie ma tam
      grupy 3-latków, więc niewiadomo jak bedzie w przyszłym roku. W karcie zaznacz
      kiedy się przeprowadzacie i chyba nie będzie problemów z dodatkowymi opłatami.
      Poza tym czytałam, że będą obok Was budować nowe przedszkole i że ma tam być
      przeniesione p-le nr 3 (obecnie w centrum miasta obok Hotelu), więc możesz
      zapisać synka do 3-ki, a jak przedszkole przeniosą będziecie mieli bardzo
      blisko:-) .
      • lisabetta Re: dobre przedszkole 18.02.06, 00:10
        Dziękuje za wszystkie informacje, czy mozecie napisac cos jeszcze o
        wymienionych przedszkolach, jaka maja opinie? Planuje sie wybrac i zobaczyc te
        polecane, ale mam jeszcze w domu malutka córeczke, a pogoda nie sprzyja ;-((
        pozdrawiam serdecznie
        ed
        • reges Re: dobre przedszkole 07.03.06, 16:08
          Dzisiaj przeczytałam ogłoszenie, że od września będzie przedszkole na ul.
          Krośnieńskiej (na os. Projektant). Po kartę trzeba się zgłosić do Przedszkola
          nr 3 (obok hotelu Rzeszów), bo będą je przenosić, tak jak wczesniej pisałam.
          Jeśli chodzi o opinie... ile osób tyle opinii. Moim zdaniem najważniejsze żeby
          dziecku się spodobało. Ja zapisałabym do tego, które mam najbliżej, bo
          prawdopodobnie pójdą tam tez nasi sąsiedzi i dziecku będzie łatwiej jeśli
          spotka w nowym środowisku kolegę z podwórka. Poza tym nie trzeba jechać po
          dziecko w godzinach szczytu na drugi koniec miasta. A poziom w przedszkolach
          jest porównywalny, zajęcia dodatkowe to już standard. Nie widze powodu, żeby
          szukać po całym mieście "czegoś specjalnego" jeśli ma się przedszkole ( z
          tradycjami, bo to jedno z najstarszych w Rzeszowie) pod oknem:-). Takie jest
          moje zdanie, a wybór należy do Ciebie:-).
          P.S. Rozpoczął się nabór do przedszkoli, więc powinnaś i tak przyjechać, wybrac
          kartę, a przy okazji popytać o to co Cię interesuje.
          Pozdrawiam. Rege

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka