Gość: Kjub IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.06, 19:31 I tak będzie jedno wielkie G, bo jak zwykle powaleni z prawicy powiedzą nie bo coś tam!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek30 Czy w Rzeszowie powstanie największe we wschodn... IP: *.krak.tke.pl 09.02.06, 19:34 no i bardzo fajnie, niech sie buduje, choc ile razy bedziemy na to narzekac,ze nie ma zgody prawicy, to tylko sama prawica wie:-)) Mnie sie pomysl podoba, zbudowac w 1 miejscu takie cos i bedzie dobrze dla wszystkich, dla radnych, mieszkancow i inwestora... tylko ile bedziemy na to czekac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja jak chcecie wybudować to lepiej zaczekajcie do... IP: *.ostnet.pl 09.02.06, 22:04 ... wyborów może uda się nam nie wybrać bandyterke z korzeniami myślowymi z torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 19:46 OT TAKIE JANKI RZESZOW A W NICH: OBI, IKEA, GEANT, Electroworld Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yapa Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 19:51 taa, oczywiście nikt nie będzie blokowal........... fajnie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ wiadomo jakie sklepy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 16:08 dzwonilem do cast polska i dowiedzialem sie od milej panie ze bedzie sie tam znajdowało : 6,700 decathlon - sport 17,000 praktiker - budowlany 23,000 ikea - meblowy 12,000 carrefour - hipermarket uwaga !!! prawdo podobnie : saturn lub electro world o pow.10,000 na prawde 12,000 cinema city - kino 8-11 sal galeria handlowa z nastp . sklepami : carry deichmann czy jeszcze inne m in. h&M c&a czy cubus i kappahl. centrum to bedzie najwiekszym z polski sieci casta - ikea bo az ok.122,000mk bedzie wieksze niz promenada !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomarańczka Re: wiadomo jakie sklepy !!! IP: *.rzeszow.mm.pl 10.02.06, 16:11 Oj - myślałam że będzie Geant i GO Sport =( Przynajmniej będzie H&M i KappAhl no i Cinema City - Praktiker też może być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yapa Re: wiadomo jakie sklepy !!! IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 20:21 fajnie, tylko kiedy i czy w ogole, czekam na Kappahl dobre fińskie lachy- mam nieco i większość się "nie przeterminowuje". czekam na inwestycję:)))- pozdro dla @- ciekawe info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: wiadomo jakie sklepy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:19 to skoro tam bedzie carefour to teraz bez-radni ciekawe co urzadza na bloniach gdzie mial planowo powstac ten hipermarket moze kolejny kosciol lub sklep pana p. no oczywiscie priorytet inwestycji maja inwestycije pana p. ale ciekawi mnie jakim cudem ci sie udalo dowiedziec jakie tam beda sklepy skorro nawet nie wiadomo czy on powstanie, a co wy widzicie w tej IKE-I ja raz bylem w tym sklepie i nic specjalnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: wiadomo jakie sklepy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:51 JA NIE WYMIENILEM WSZYSTKICH SKLEPOW. BEDZIE ZARA , GO SPORT, CZY SUPERPHARMI INNE SUPER MARKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej k Re: wiadomo jakie sklepy !!! IP: *.dnet.pl / *.crowley.pl 11.02.06, 21:51 Sadzę, że urzeczywistnienie budowy jest bardzo prawdopodobne. Miasto chcąc cokolwiek zbudowac na błoniach papieskich musi wreszcie dogadać się z Carrefour. Z tego, co wiem Casta Invest jest bardzo mocno powiazana z inwestycjami Carrefour. Kuriozalne jest to, że tym razem mistu zależeć będzie aby dogadać się z Carrefour. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rapidshare Re: wiadomo jakie sklepy !!! IP: *.rzeszow.mm.pl 13.02.06, 18:02 Decathlon to nieznana marka w Polsce bo ma tylko 4 sklepy : Warszawa x2 , Wrocław i Kraków -----> Rzeszów moze byc następny =D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżordż Re: wiadomo jakie sklepy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:08 już to widze jak na podkarpaciu dadzą żydom wybudować kino!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulka =* Re: wiadomo jakie sklepy !!! IP: *.rzeszow.mm.pl 17.02.06, 19:18 Gość portalu: dżordż napisał(a): > już to widze jak na podkarpaciu dadzą żydom wybudować kino!!!!!! Żydzi? Czesi do nie żydzi =P. Powiedzialabym nawet ,że chociaż mają język taki śmieszny to są bardziej "zzachodowani" niż Polacy. Niech budują ... =P. Co do tych sklepów : 1. IKEA w Rzeszowie ma plany wybudowania swojego sklepu. Dokładnie na rok 2010 =P. 2. Decathlon w Rzeszowie nie miał powstać , jednakże w związku z tą inwestycją , zdecydowali się do nas przyjść. 3. Z tego co się dowiedziałam Cinema City będzie w Galerii Nowe Miasto =P. 4. Carrefour , Praktiker , Electro World --> a może sklepem RTV/AGD będzie Media Markt ? ---------------------------- Pozdrawiamy Czech Republik !!! =* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: wiadomo jakie sklepy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:25 to sie zle dowiedzialas . powtorze poraz trzeci dzwonilem do casty i wiem ze w ikei bedzie : decathlon prkatiker carrefour electro world cinema city ikea oraz galeria handnlowa niemasz sie co sprzeczac poniewaz wiem to i sa to info prawdziwe. a nie zmyslone takie jak ty zmyslilas. a wogole co to znaczy to przyslowoiowe : P. : czy to jest twoje przyzwyczajenie czy jakijs stan uniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulka =* Re: wiadomo jakie sklepy !!! IP: *.rzeszow.mm.pl 20.02.06, 19:33 To przysłowiowe ": P" to buźka z wystawionym języczkiem =P (w pozytywnym znaczeniu). P.S. - Nie zmyślam =P, tylko próbuje rozważyć każdą możliwość =P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.dami / 81.15.189.* 09.02.06, 19:54 Trzeba brać udział w wyborach i głosować na mądrych ludzi a nie na kretynów z pisuaru i lpru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 10:46 Pawełku,sama prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 19:56 bardzo dobrze ! tam musi powstac centrum !! blisko lotniska , miasto w tamta strone sie rozbudowuje. w tamtych rejonach niema zadnego cetrum tego typu !! Jak sie radni nie zgodza to PRECZ z NIMI !!! a rozwiazania komunikacyjne ... smieszna sprawa - w krakowie jest M1 - 5razy wieksze od grafiki i jakos normalne 2 wyjazdy sa i tyle - zadnych przebic pod ulica.haha. nasi radni w dupie byli i gó.. widizeli :x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphiphura Konkurs TAK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:03 Trzeba rozpisać konkurs na bryłę centrum! Wtedy inwestor nie pojedzie po kosztach tak, że powstanie największy klocek świata w krzaczkach. Pamiętajcie, że koncerny typu TESCO zarabiają więcej niż marzy się największym polskim firmom, stać ich na zatrudnienie najlepszych architektów, wykorzystanie najlepszych materiałów. Decyzja zeleży od nas- albo zaczniemy wymagać albo postawią nam makabryczne blaszaki. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Konkurs TAK! 10.02.06, 00:46 > Trzeba rozpisać konkurs na bryłę centrum! Wtedy inwestor nie pojedzie po > kosztach tak, że powstanie największy klocek świata w krzaczkach. A może tak rozpisać konkurs na to, w jakich butach będziesz chodzić? A może jaką kiełbasę będziesz jeść? Albo którego producenta podpaski będzie używać Twoja matka/żona/dziewczyna/? To są prywatne pieniądze prywatnego inwestora! I urzędnikom nic do tego, jak ma być zaprojektowane to centrum, oprócz tych elementów, które są zapisane w planie miejscowym! Conres to krańcowi frajerzy którzy dali się wpuścić w konkurs. Takich obiektów w konkursie się nie projektuje. Nie ma w tym kraju ani jednego biura projektowego, które SAMODZIELNIE (czyli bez pomocy doradców wynajmujących i zarządzających takimi obiektami) potrafiłoby zaprojektować prawidłowo centrum handlowe. Takie obiekty są połączeniem architektury/inżynierii, licznia kosztów i bardzo specjalistycznej wiedzy o planowaniu handlu, regułach zachowania klientów itp. Jak ktoś tego nie rozumie, to niech uwierzy tym, którzy się na tym znają. Co do samego projektu - niech budują. Ale... te liczby są z księżyca - nie powstanie kino o pow. 12tyś m2, bo wtedy 3/4 sal byłoby puste. Chyba że autobusami dowoziliby widzów od Komańczy po Lublin i od przemyśla po Tarnów. Codziennie. Pozostałe powierzchnie - też z czapy. Więc albo Pan Redaktor się walnął, albo Pan Architekt nie wie co mówi. Sklepu sportowego pod ziemią nie będzie, bo to podraża koszt inwestycji, ludzie nie lubią schodzić pod ziemię jeśli moga na parterze, wyjątkiem są ścisłe centra miast. Dachu jako stok saneczkowy nie będzie, bo to drogie w utrzymaniu. Z centrami handlowymi jest trochę jak z bolidami F1 albo samolotami - można sobie wymyślać dowolnie fantazyjne kształty, ale aerodynamika i inżynieria są nieubłagane, w efekcie wszystki bolidy F1 są podobne do siebie, tak samo jak pasażerskie jety. Z obiektami handlowymi jest tak samo, z tym że tu rządzi inżynieria i księgowi. Nie buduje się rzeczy "z czapy", nie przynoszących dochodu, szczególnie w biednym (tak, niestety) regionie i w zespołach dużych hal sklepowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt Re: Konkurs TAK! IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:32 w zasadzie nic dodać nic ująć! Konkurs na taki obiekt to bzdura, żeden śWIADOMY ryzyka Inwestor nie zaryzykuje pracy z biurem które może i zrobi fajne elewacje ale nie ma pojęcia jak ten obiekt ma działać! Można wysoką jakość na Inwestorze wymusić (w granicach opłacalności - czyli budżet inwestycji musi jakoś się złożyć) ale konkurs to njgorsza metoda ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphiphura Re: Konkurs TAK! IP: 82.160.26.* 10.02.06, 12:50 a po co są warunki konkursu? Można zrobić konkurs, który będzie odpowiadał wszystkim a nie tylko interesom wąskiej grupy zainteresownych. Można też samą koncepcję urbanistyczną wyłonić. Chcecie 20 hektarowego parkingu? proszę bardzo ale nie na Staromieściu. Nie w Rzeszowie. Działając po najniższej lini oporu inwestorzy, architekci działają na szkodę miasta, mieszkańców. @architekt i zzzxxxyyywwwzzzwwww, chcielibyście mieszkać koło takiego parkingu? czy naprawdę nie stać projektantów na nieco lepszą koncepcję? a może inwestycja ma sie zwrócić pół roku, rok wcześniej? Może faktycznie konkurs to przesada, ale błagam, nie gódźmy się na rozwiązania, które odpowiadają interesom kilku firm, które oprócz zysku dla właściciela nie niosą pożytku dla miasta. Centrum w takiej formie- nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Konkurs TAK! 10.02.06, 16:38 > a po co są warunki konkursu? Problem w tym, że żaden urzędnik ani Kultys ani inny przedstawiciel SARP nie jest w stanie tak napisać warunków konkursu, żeby spełniając oczekiwania lokalnej społeczności jednoczesnie narzucić ramy nie krępujące części technicznej i komercyjnej, bo po prostu nikt z nich się na tym nie zna. > Może faktycznie konkurs to przesada, ale błagam, nie gódźmy się na rozwiązania, > które odpowiadają interesom kilku firm, które oprócz zysku dla właściciela nie > niosą pożytku dla miasta. Centrum w takiej formie- nie. Zgoda. dlatego właśnie Cushman od 2 lat negocjuje z radnymi, którzy nie mają pojęcia o czym mówią, rozwiązania jednocześnie korzystne dla inwestora i dla miasta. ale zapeniam Cię, że nie zgodzi się na wszelkie fanaberie producentów paluszków i pracownic konkurencji. Ostatnio bez-radny Ramski chciał estakady nad torami od Borelowskiego do Sróla Augusta - w miejscu, gdzie jadą 4 pociągi dziennie i gdzie będzie przejeżdżać kilkanaście samochodów na godzinę. Dawno nie słyszałem większego idiotyzmu. Co do projektu firmy Casta - jeszcze raz: uważam że powierzchnie sklepów są z księżyca. Żadnej IKEI nie będzie, jeśłi nie ma jej w Łodzi, drugim mieście pod względem ludności w Polsce, to nie łudźcie się, że powstanie w Rzeszowie. Elektroworld nie ma Rzeszowa w planie wczesniej jak 2009-2010. Jeśli w Cushamanie 7 sal kinowych wchodzi na 2,500m2 to wychodziłoby tutaj ponad 20! To jest bzdura, żaden zdrowy psychicznie operator kinowy nie zrobi czegoś takiego w mieście, gdzie piwo w knajpie kosztuje 1/3 tego co w Wawie. Autobusy z Komańczy na seanse nie będą w cenie biletu, zapenwniam Was. To jest program maksimum, obliczony albo na sprawdzenie reakcji radnych, władz wreszcie lokalnej społeczności albo też jako docelowa wielkość kilku etapów za 8-10 lat. Janki pod Wawą mają porównywalną powierzchnię. Tylko że obsługują półtoramilionową aglomerację a dojeżdżają do nich ludzie z Radomia, Łodzi i Piotrkowa Trybunalskiego. Zejdźcie na ziemię i przestańcie się łudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Konkurs TAK! 10.02.06, 16:43 > [...] do Sróla Augusta Bardzo przepraszam, to nie zamierzona literówka. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphiphura Re: Konkurs TAK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 16:47 teraz przyznaje Ci 100% racji. Zareagowwałem dość nerwowo biorąc pod uwagę to co przeczytałem, nie uwzględniłem REALIÓW, jak ktoś mi wciska, że chce wylać 14 ha asfaltu, żeby w mieście było lepiej to mnie szlag trafia. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomarańczka Re: Konkurs TAK! IP: *.rzeszow.mm.pl 10.02.06, 16:59 IKEI nie ma w Łodzi , a w Lublinie będą budować podobno dwa sklepy tej sieci =/ Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Konkurs TAK! 10.02.06, 17:02 > IKEI nie ma w Łodzi , a w Lublinie będą budować podobno dwa sklepy tej sieci Jeśli tak, to w Rzeszowie na pewno dłuuuugo nie będzie. Trzeba będzie jeździć do Krakowa albo może do Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomarańczka Re: Konkurs TAK! IP: *.rzeszow.mm.pl 10.02.06, 18:05 Ale jeśli użytkownik "@" mówi prawdę to oznacza że Casta Invest już zawarła umowę z IKEA ze jesli centrum powstanie to ten sklep tam sie znajdzie ... choc watpie =/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Konkurs TAK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:49 co ty gadasz pomarańczkA. PRZECIEZ W-WA MA DWA SKLEPY IKEII A LUBLIN TEZ BY MIAL DWA. lubina ikea i cadta nie wybala. wybrala tylko szczecin lodz oraz w planach rzeszow. tyle a i jeszcze rozbudowe kazdego centrum ikeai o e.lecletro world oraz do 100000mk kazde centrum w polsce mam miec 100000mk wszystkie.nie wierzysz dwon do casty czy ikei . ja mam prawdziwe info. nie klamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomarańczka Re: Konkurs TAK! IP: *.rzeszow.mm.pl 11.02.06, 15:01 Ależ ja nie mówie że kłamiesz ... ;) Po prostu gdzieś na forum Lublina przeczytałam ,że mają budować dwa te sklepy , jakaś użytkowniczka to pisała ale to tylko plotka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rapidshare Re: Konkurs TAK! IP: *.rzeszow.mm.pl 13.02.06, 20:03 IKEA do takiej wiochy nigdy nie przyjdzie ... =/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniak Handlowy Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:06 Dokładnie tak jest =) W Du*** byli i gó*** widzieli. I jak zwykle Radny Ramski ulubieniec rzeszowskiej społeczności zabłysnął wypowiedzią o rozwiązaniach komunikacyjnych i o rozpisaniu przetargu na projekt. Osobiście proponuje rozpisac przetarg na obiekty Pana Ramskiego bo one bardzo szpecą dzielnice w których sie znajdują. P.S No comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taziu Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:30 Może wystawić na przetarg dom Ramskiego, który stoi na ulicy Wiktora niedaleko Reala (on tam mieszka dlatego real czekał na zgode 3 lata a wybudował się w pół roku) do tego przy chacie mają małą piekarnię, którą się żona zajmuje. O ile nie upadła bo 2-3 lata temu byli w kiepskiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yapa Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 20:24 A znasz takie określenie jak LuPanaRy ;-))) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cys Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:07 "Czy nie myślicie o przebiciu pod ulicą, by tamtędy wyprowadzić ruch z parkingu" nai radni mają jakąś fobie na punkcie przebić nad lub pod ulicą. le nie ma się co im dziwić. to są prości ludzie i sądzą że takie przebicia bedą ładnie wyglądały i zrobiąz rzeeszowa wielkie miasto na styl amerykański. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.netcontrol.pl 09.02.06, 20:09 a jakby inwestor sie zgodzil na przebicie to tez bylbys przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frenchman Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.pata.pl 09.02.06, 20:29 Akurat przebicie pod Lubelską to dobre i wręcz konieczne rozwiązanie. W przeciwnym razie na Lubelskiej powstaną 2 nowe skrzyżowania ze światłami a'la Mróz Chemal a tego chyba wszyscy nie chcemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.netcontrol.pl 09.02.06, 20:37 no wiec mowie, nawet jezeli radny taki czy owaki sie wypowiada to celowo czy przypadkowo moze powiedziec, podpowiedziec cos dobrego, ale rozumiem ze wiekszosci sie nie chce myslec i agreguja wszystko co robia radni do jednego wora z napisem spalic, ja bym wolal wyjezdzac z tego ch nie czekajac az mnie ktos laskawie przepusci tylko wlaczyc sie plynnie do ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I love lpr Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.autocom.pl 09.02.06, 20:12 Niech Ramski, Piekło i Dzierżak zrobią wszystko by ta sadoma i gomora konsumpcji nie powstała. Do tego jakieś kino w którym pojawią się deprawujące filmy z Ameryki, fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makemefeel Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.06, 20:22 I love lpr ty żartujesz prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentos Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.dnet.local / 217.153.194.* 09.02.06, 22:02 cushman TAK CZESI NIE przynajmniej nie taki moloch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yapa Przebicie IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 20:26 Najlepsze przebicie, to przebicie dziury w pustych lbach, po to by wlać odrobinę oleju. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferenc_funclub Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.06, 20:28 Sklep sportowy - GO SPORT Sklep budowlany - PRAKTIKER Sklep meblowy - IKEA Hipermarket - E.Leclerc Galeria Handlowa - CUBUS , RESERVED , H&M , SMYK Sklep Rtv&Agd - MEDIA MARKT Kino - CINEMA CITY Czyli dokładnie to samo co na www.centrum-janki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taziu Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:33 Jakby sie uparł to takie janki mamy na powstańców warszawy, rejtana i armii krajowej :) tesco, leclerc, castorama, plaza, respan, full market, rejtan, media markt, jysk, BP, champion, a heliosa na siłe można podpiąc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yapa taaa IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 20:37 I klimat porażkowo/miniaturowy, dwa lachy na kolku w plazie wiszą i oferta. Np. w "Factory" w Wa-wie Ursus kupujesz Diversy na "akcjach" za 1/4 ceny promowanego ubrania tej samej firmy w rzeszowskiej Grafice. W dodatku w tych naszych dotychczasowych "pięknych galeriach" (pseudo) jako nową serię pchają tę, z której kupowalem rok wcześniej w wawie na przecenie. Kiedy przestaną nam rzeszowianom wciskać ciemnote, że sprzedaja taniej w sytuacji, gdy naklejają fikcyjną wyższą cenę i ją przekreślają myśląc, że o godzinie 12 cena 200 zl będzie nam sie wydawać niższa niż 200 zl o godzinie 10 ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iro Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.06, 20:56 ...trzeba się mocno zastanowić co zrobić aby radny Ramski i Kultys uniknęli kolejnego paraliżu...mózgu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tym.on Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho 09.02.06, 21:50 Skoro inwestor jest otwarty na propozycje miasta w sprawie rozwiazan komunikacyjnych, to moim zdaniem radni powinni sporzadzic projekt tych rozwiazan,zeby nie bylo jak z cushmanem, co on zrobil to bylo zle... mozna pertraktowac takie kwestie, ale postawic sprawe jasno i nie robic z siebie blaznow jak to osttnio czynia radni prawicy.. Mam nadzieje ze to centrum powstanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYKACZKA Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 22:01 MASZ RACJĘ SZKODA, ŻE W RZESZOWIE SEJMIK OPANOWAŁY KACZKI KWACZKI I LPR-OWE BERETY. BEZ NICH RZESZÓW BYŁBY INNY. ZOBACZCIE JAK ZMIENIŁ SIE RZESZÓW PRZEZ OSTANIE KILKA LAT, LAT PRZEZYDENTURA P. FERENCA, LAT KIEDY WYBUDOWANO CENTRA HANDLOWE, KINA. RZESZÓW STAŁ SIE OSTANIĄ WSCHODNIA EUROPEJSĄ METROPOLIĄ. NIECH POWSTANIE 102 HIPERMARKETY, 102 KINA, 102 SALE KONFERENCYJNE.. 103 UPADNIE, ALE WYKORZYSTAJMY MAX. KONIUNKTURE. NIECH MIASTO SKORZYSTA NA INWESTORACH. NIECH ROZBUDUJA SKRZYRZOWANIA, PRZEDSZKOLA. DO WSZYSTKICH ANTYEUROPEJSKICH APARATCZYKÓW! JAK WYGLĄDAŁOBY NASZE WOJEWÓDZTWO BEZ MILIONÓW DOTACJI Z UNII, NASZE WSIE BEZ KANALIZACJI, MIASTA BEZ OCZYSZCZALI CZY POTRAFILIBYŚCIE RZĄDZIĆ BEZ TYCH PIENIĘDZY.?MOŻE POWINNIŚCIE! DAJCIE ŻYĆ NASZEMU MIASTU!!!NIE WIDZIAŁEM SKLEPIKARZA WŁAŚCICIELA, KTÓRY PRACVOWAŁBY WE WŁASNYM SKLEPIE!!! DZIAŁANIE RADNYCH PIS I LPR OCENIAM JAKO SKANDALICZNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentos Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.dnet.local / 217.153.194.* 09.02.06, 22:09 bzdury bzdury ludziska nie podniecajcie sie nowym sklepem to nie komuna wiem że wiekszość ma poglądy michnola czyli socjo-demoliberała ale to nie znaczy że wy macie racje wrecz przeciwnie Gazeta wyborcza manipuluje waszymi małymi móżdzkami- nie jestem przeciwnikiem blacho molochów ale wszystko z umiarem kiedyś wasi tatusiowie z pzpr wybudowali supersamy a teraz to straszy tak samo bedzie z tesco realem itp żelaziwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 22:18 Nowe obiekty na staromieściu? Kto to widział? Wszystko jak z jakiegoś czeskiego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina_kałucka Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.06, 23:00 Przydałoby się coś nowego w Rzeszowie - gdzie indziej. Cały czas jeżdżę w stronę Nowego Miasta na zakupy , a może teraz stara dzielnica Rzeszowa może odrzyć kulturalnie (choćby ze względu na kino) a IKEA przyciągnęłaby do Rzeszowa turystów z Ukrainy =P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 23:05 jak radni czworokąta PIS-LPR-Samoobrona-O.Rydzyk teraz to czytają to się omal nie zesikają pewnie ze szczęścia, że mogą kolejną inwestycje zablokować i zrobić ładną burde i szum Odpowiedz Link Zgłoś
bi_lucas Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho 10.02.06, 00:17 sklep sportowy - Go Sport sklep budowlany - Obi sklep meblowy - Ikea hipermarket - Geant sklep rtv i agd - ElectroWorld kino - CinemaCity galeria handlowa - m.in. H&M, Benetton, Tatuum, Pizza Hut, KFC Poza tym skoro to 38 ha to ja proponowalbym jeszcze: - Aquapark - stacja benzynowa, np. JET (Conoco Philips) - ze wzgledu na bliskosc lotniska moze jakis Hotel, np. Holiday Inn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 16:48 a gdzie ZARA , C&A , H&M , AE , itd / niema w rzeszowie takich sklepów - dlatego kazdy w rzeszowie chodzi ubrany jak burak - szaro , niemodnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student I tak barany z PiSu zablokują inwestycje.. IP: *.abaco.com.pl 10.02.06, 09:38 . Odpowiedz Link Zgłoś
alication1 Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho 10.02.06, 09:52 Te duze firmy co planuja budowac takie obiekty w naszym kraju nie naleza do Polakow, wiec gdy cos takiego powstanie nie bedziemy pracowac u siebie ani dla siebie ale dla obcego kapitalu. Poza tym przy takich wielkich obiektach wlascicele malych sklepow, obojetnie czy to spozywczych, odziezowych nie maja szans na utrzymanie sie. Celem prawicy przez sprzeciw, ktory krytykujesz, jest ochrona Polakow, ich wlasności. Gdyby to bylo poslkie przedsiewziecie nie sprzeciwialiby sie. Tak samo bylo z supermarketami. Prawica ich nie chciala, bo to oznacza klape polskich przedsiebiorcow, wyzysk przecietnego kowalskiego ktory idac pracowac pracowac do supermarketu haruje tam ponad sily za marne grosze i mowi potem jaka ta prawica jest beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooj Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 10:10 Pierdo..lenie w bambus! A jakie masz polskie duze firmy, ktore by cos fajnego wybudowaly w rejonie staromiescia? Jedynka? respan? Mnie to wali kto to wybuduje- wazne ze bede mogl z tego korzystac. Nie czarujmy sie - zadna polska firma nie ma takiego potencjalu! A co za roznica czy taki pracownik na kasie wezmie 600 zlotych od prezesa jedynki czy prezesa GEANTA? Odpowiedz Link Zgłoś
alication1 Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho 10.02.06, 10:43 Masz racje ze malo jest polskich firm o takim potencjale, a moze nawet nie ma bo KOMUS zalezalo zeby poupadaly i zebysmy teraz nie mieli wyjscia. Ja nie jestem przeciw temu zeby w rzeszowie nie bylo takich centrow, zwlaszcza ze wschod Polski zawsze byl spychany na maargines i uwazany za gorsza czesc tego kraju, ale wiem ze bywaja nasze firmy, ktore bylyby w stanie wylozyc kase na taka inwestycje (przynajmniej w czesci), ale Polakow sie blokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 13:10 Generalizujesz. Jest wiele polskich firm, które odnoszą sukcesy ale jak to w życiu bywa nie można mieć wszystkiego. Nie ma polskich hipermarketów i pewnie długo (albo nigdy) nie będzie. Nasi "burżuje" inwestują w innych sektorach (oczywiście są wyjątki) a ci którzy są na rynku nieruchomości nie chcą się na rzeszów nawet zesr.ć. Pomijając naszego kochanego polskiego inwestora pana P., który buduje tylko tak jakoś często ma to znamiona nieczystej gry (choćby skandal z Castoramą, piękna architektura przy Słowackiego itd.). Albo skoncentrujemy się na tym żeby być dobrym w kilku dziedzinach albo będziemy leszczami we wszystkich. Jak słyszę, że obcy kapitał nas wykupi to mi się śmiać chce - wystarczy nie kupować w Tesco, Obi, Madia Markcie itp. i sami się stąd wyniosą !!! Jeżeli gmina ich stamtąd wyrzuci to zostaniemy z pięknymi pejzażami na Lubelskiej okraszonymi walącymi się altankami i hektarami chwastów. Przecież ten teren stoi tam od kilkudziesięciu lat i można było tam bez przeszkód inwestować - ale po co skoro można wyrywać działki w centrum i ładować podstępem markety. A jak przychodzi firma i chce coś w końcu tam zrobić to jest larum, że polscy inwestorzy nie mają szans. LUDZIE PRZEJŻYJCIE NA OCZY!!! Polski kapitał ma was jeszcze głębiej w du... niż ci z zachodu (w tym przypadku południa). Więcej, polscy kapitaliści w większości (zastrzegam nie wszyscy) zbudowali fortuny na przekrętach, za które teraz wspólnie płacimy. Osobiście nie widzę powodu, dla którego nie mieli by tam inwestować Czesi, Niemcy czy Chińczycy. To nam powinno zależeć na tym żeby takie inwestycje wyganiać pod granice miasta a nie ładować hipermarkety w centrum i zabijać małe sklepy. Pytanie za 100 pkt.: kto rano pogiegnie po bułki i mleko na Lubelską?? Mniej szowinizmu a więcej logiki i będzie nam się żyło dużo lepiej i dostatniej. To by było na tyle wykładu :-) Z poważaniem polski przedsiębiorca. P.S. alication1 przypomij nam kogo z polskiech inwestorów zablokowano na Lubelskiej bo chyba mam już luki w pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 13:17 chyba Makro tam chcialo budowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 10:14 Spokojnie zanim dojdzie do głównych rozmów, w radzie miasta nie będzie już tak wielu "wizjonerów" z prawicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyczna Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.ostnet.pl 10.02.06, 10:38 A kiedy w Rzeszowie powstaną wreszcie oprócz hipermarketów jakies miejsca pracy??? mam wrażenie ze w stolicy Podkarpacia jest zachwiana zasadnicza równowaga - nie ma zakładów, w których mozna zarobic godziwe pieniądze (takie zarobki sa w Rzeszowie zarezerwowane dla nielicznych, niekoniecznie prezentujących odpowiedni poziom wiedzy), natomiast jak grzyby po deszczu wyrastaja sklepy o coraz wiekszych powierzchniach. Jest dość przykrym doświadczeniem wieczne odmawianie sobie lub dzieciom kupna wiekszości towarów, które zalegają na hiper-regałach. Milo byloby wreszcie przeczytac, jak nasz region na pierwszych stronach gazet chwali sie innymi inwestycjami niż budowa kolejnych centr handlowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 14:46 I gowno prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatar Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 10:47 kolejne gowno na galicyjskim zadupiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphiphura Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 10:51 na www.gcnowiny.pl jest wizualizacja. Jeśli centrum ma mieć 40 hektarów to jakieś 20 zajmie parking, paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Rzeszów - Las Vegas południowej Polski!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.02.06, 11:04 a może by tak jakąś fabryke by wybudowali na obrzeżach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Rzeszów - Las Vegas południowej Polski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:26 co wy narzekacie ze zaden polak niebuduje takiego centrum a wlascicel grafiki plazy i agory to kto jak nie polak?? a mowicie o miejscach pracy nie w hipermarkecie to moze jak dobrze pojdzie powstanie baza rayanaira w jasionce i bedzie troche nowych miejsc pracy a co za tym idize rozwoj lotnoska pojawianie sie nowych przewoznikow i tras a tym samym rozoj gastronomi i hoelarstwa co tez powiekszy liczbe miejsc pracy a co do takiego centrum - jestem za nareszcie powstalo by nowe kino a nie tylko sam Helios bo innego normalnego kina w rzeszowie nie ma!!! wiec nie cofajmy sie w rozwoju tylko pozwolmy wybudowac im to centrum przynajmniej troche kasy w rzeszowie zostawia tak samo jak moglo byc z carrefourem i parkem papieskim to tez by bylo fajne ale niestety pomazyc dobraz rzecz, a tak (a zaczelo sie to ponad 6 lat temu) to dzis ten park z tymi calymi hablaziami byl by miejscem gdzie mozna by sobie spokojnie odpoczac a jak ktos y potrzbowal to i na zakupy lub do koscialoa poszedl a teraz mamy tylko puste pole i nic opzatym no moze poza dnaexem ktory sie tam wybodowal :) wiec pomysly o jesieni i o wyborach !!!! bo nie mozemy tkwic w takim punkcie jak obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferenc_funclub Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.rzeszow.mm.pl 10.02.06, 11:33 Inwestycja będzie podzielona na dwie części : A - Geant , ElectroWorld , CinemaCity i Galeria Handlowa (jak dobrze pójdzie - otwarcie marzec 2007 lub wcześniej) B - IKEA , Obi , Go Sport (otwarcie pod koniec 2007 lub początek 2008) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.rzeszow.mm.pl 10.02.06, 21:28 dajcie sobie spokój z tymi blaszakami i tak prawica się nie zgodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Chodzi o wykup za grosze terenów... IP: 213.77.14.* 10.02.06, 11:32 ..które odsprzeda się z odpowiednim zyskiem spółdzielniom mieszkaniowym i developerom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abelard Re: Chodzi o wykup za grosze terenów... IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:07 Tak rzeczywiscie bo ten projekt firmy Casta podzie w ramach wieloletniego programu dla całego Podkarpacia Innowacyno Technopogicznego Programu Technopol Karpaty.To następna zagrywka z centrum usługowym oprócz Cushmana ,Koordynatora tego programu Janusza Kołodzieja.To jest gracz z wyższej półki i zaraz też rozpocznei się inwestycja bfabryki etanolu na zalęzu za 70 mil Euro z amerykanami z Norcon International w opraciu o technologię Pentagonu,bo już powstała społka docelowa do wdrażania całego programu Technopol Karpaty S.A i ma kasę i to dużą też na stare projekty składowe w układzie Bieszczad,Stalowej Woli,Rzeszowa,Dębicy,Jasła,Tarnobrzega,Niska i Prtzemyśla. Gra prawdziwa o przyszłość Podkarpacia w układzie Sciany Wschodniej dopeiro się rozpoczyna i gra gospodarcza idzie o budowę drugiego Technologicznego COP II. Wiem że ten Kolodziej to facet po Cambridge i ma solidne kontakty z kasą międzynarodową.Zobaczymy po owocach jak to edzie szło ,ale na pewno będzi eciekawie i dobrze dla Podkarpacia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inv Podziwiam investora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:16 Ja bym już dawno dał sobie siana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 12:24 tez jestem za konkursem na projekt, jak obserwuje jaki jarmark sie zrobil w Jankach bez skladu i ładu. taka inwestycja jak najbardziej ale z głową nie moze to wygladac jak np Tesco nie zgodze sie z kims tam kto wyzej sie wypowiadał ze inwestor powinien stawiac warunki i budowac co chce, miasto powinno nakreslic co che i w jakiej formie architektonicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektorat Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.dab.tke.pl 10.02.06, 14:12 Dopóty "prawiczkowe" bezradne bedą jak marionetki sterowane z katedry głosować za inwestycjami w moim kochanym mieście RZESZÓW to NIKT nie ma szans na inwestycje.Na pewno każda inwestycja będzie udupiona. Mam pomysł !!! galicja to galicja zaorać cały rzeszów i niech prawiczki WYJOMMMMMMMMM !!!!!! do RM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomarańczka Re: Czy w Rzeszowie powstanie największe we wscho IP: *.rzeszow.mm.pl 10.02.06, 16:08 Randi zrolibi soibe rakning kto więecj zablkojue inwseytjci =/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom OJ BANANY! ŻEBYŚCIE SIĘ NIE POSIKALI! IP: 82.177.97.* 10.02.06, 17:39 Lepiej postawcie sobie blaszany garaz za stajnią i zaświećcie czerwoną świeczkę jak Was tak kuszą te neonki. Bo widze że dla niektórych estetyka nie ma znaczenia. No ale jak ktoś jest bananem i sie nie uczył, a rodzice nie pokazali że architektura to nie tylko blacha to cięzko się dziwić takim opiniom. Odpowiedz Link Zgłoś