Gość: Medyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 20:21 Nie pozwolmy sie tak dluzej wykorzystywac. Rozpocznijmy strajk!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alojzy Mrówka Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.rzeszow.mm.pl 10.02.06, 21:23 Niech spadają - za takie usługi dostają i tak za duzo kasy.Lekarze i nauczyciele to dwie grupy którym sie wydaje ze tylko oni cięzko pracują.JAk się nie podoba to niech otwieraja zieleniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lary Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 22:07 Pie..się Alojzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjo Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: 80.51.180.* 15.02.06, 16:25 alojzy twoje dzieci niech uczy gość z zieleniaka a lecz się u znachorów leczących ziołami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyrano Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 23:51 Jeżeli w Polsce są tacy słabi lekarze to dlaczego tak chetnie ich zatrudniają na zachodzie i placą im ogromne pieniądze - czy może mio to ktoś wyjasnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:48 Uważam, że nie można dyskryminować żadnego zawodu. Taka dyskusja nie załatwi niczego, podwyżki też niczego nie rozwiążą. Nie jestem nauczycielem ani lekarzem, ale potrafię się utożsamić z ich rolą i odpowiedzialnością. W przypadku nauczycieli wielokrotnie spotkałem się z opinią, ze nic nie robią, mają ferie, wakacje itd. Nikt jakoś nie widzi tego jak wielka odpowiedzialność na nich spoczywa, że kuratorium patrzy im na ręce, jak między sobą muszą rywalizować jeżeli chodzi o kwalifikacje. Pozwlę sobie dodać taką dygresje, że w naszym kraju często o ich losie decydują ludzie tak zdolni, że nawet mature zrobili w kilka miesięcy:) Co do lekarzy to równiż jestem zdania, że ich zawód jest bardzo odpowiedzielny, ale w tej grupie społecznej zróżnicwanie jest większe. Jestem przekonany, że nie protestują ci którzy, są ustawieni i przyzwyczajeni do starycch praktyk... .Jedno jest pewne, że musi nastąpić transformacja, ale ile ona będzie trwała to zależy od tego kiedy większości przestanie smakować kiełbasa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:58 Jak my pójdziemy sprzedawać warzywa to kto będzie leczył? Ale to chyba lepsze bo napewno zarobię wiecej niz 1600zł, a zreszta w Polsce i tak każdy się zna na medycynie, więc nie będzie problemu. Panie Mrówka lecz sie Pan sam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
starwalter Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 25.02.06, 22:27 Gdyby wszyscy mysleli tak jak twoja (ograniczona) glowa , to mielibysmy spoleczenstwo "Badylarzy" , z syfilisem do sniadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inżynier Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 21:45 Popieram, za ciężką i odpowiedzialną pracę konieczne jest dobre wynagrodzenie - do władzy może przemowić tylko radykalna forma protestu inaczej niczego lekarze nie dostaną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.mcon.pl 10.02.06, 21:57 Czy jak zwykle koniec protestów skutkować będzie zabraniem pieniędzy kontraktowym pielęgniarkom. A co do jakości usług to polecam film "Doktor z alpejskiej wioski" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolak Re: 24 godzinny strajk lekarzy w Atenach...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 22:09 W piatek rozpoczął się 24 godzinny strajk lekarzy w Atenach. Odpowiedz Link Zgłoś
lek4rz Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 12.02.06, 15:41 Gość portalu: Maniek napisał(a): > Czy jak zwykle koniec protestów skutkować będzie zabraniem pieniędzy > kontraktowym pielęgniarkom. A co do jakości usług to polecam film "Doktor z > alpejskiej wioski" Mam nadzieję że tym razem będzie to wspólny protest wszystkich pracowników ochrony zdrowia, lekarzy, pielęgniarek, diagnostów, techników itd. Jedziemy na tym samym wózku i musimy ze sobą współdziałać, a nie konkurować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:02 Protest lekarzy był zapowiadany dużo wcześniej, więc inne grupy mogły i POWINNE były się przyłączyć!!! Ale nic straconego.... do dzieła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:59 no pewnie najlepiej strajkować, mieć 400 godzin w miesiącu (teoretycznie), na 8 etatach w tych samych godzinach i brać coraz większe łapówy, albo najlepiej nic nie robić tylk brać łapówy, oto domena lekarska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Livia Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 00:35 Wypałuj się pacanie jeden. Spróbuj dyżurować 24 godziny na dobę, 8 razy w miesiący (do tego zmusza mnie obecny kodeks pracy), mieć jeden wolny weekend w miesiącu i brać za to jakieś 3 tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 17:04 śpisz przeciez przez caly dyżur!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dochtoor Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 00:34 jasne zapraszam na dużur do mnie - na ostatnim spałem 3,5 godziny - tępy dyżur ortopedy w 120 tysięcznym powiecie, sama bajka - a ile się nachapałem circa 180 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgan Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:12 Baranie wełniany! o czym Ty piszesz!? Jestem położnikiem.Mam ok 6-8 dyżurów w miesiącu.3 razy w tygodniu pracuję w tzw. gabinecie.Czy myślisz qr.a, że robię to dla przyjemności? Nie mam wolnych popoł. praca w weekendy.Po co to robię?Dla kasy! Zarabiam po 16 -tej.Cały dzień przyjmuję i operuję żony takich matołów jak Ty ,za symboliczne 780 zł netto.To nie wystarczy nawet na benzynę do mojego auta.Volvo V70. Tak! A kto ma q..a jezdzic takimi samochodami!Tak jest na całym świecie.Nie mam zamiaru udawać biedaka.Nie jestem.Bardzo ciężko pracuje i uważam ,że to nam się należy.Nie jestem Panem Bogiem.Jestem LEKARZEM !!!!!!!!! I zasługuję na szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 17:24 Na szacunek trzeba sobie zasłużyć konowale jeden!!! Jak przestaniecie brać łapówy i będziecie szanować pacjentów to i wy będziecie szanowani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:31 Też zapraszam na dyżur do mnie na ostatnim spałam 3 godziny z przerwami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.aster.pl 20.02.06, 21:57 Nie zbyt milo czyta sie taki post... po pierwsz nalezy zwrocic uwage na to ze zaden lekarz nie wzialby lapowki gdyby pacjenci go do tego nie przyzwyczaili... po drugie uwazam ze za 6 lat czestych nieprzespanych nocy w czasie studiow nalezy sie takiemu czlowiekowi, ktory ma duza wiedze i caly czas musi sie doksztalcac by byc na bierzaca ( inaczej nikt by go nie zatrudnil i na pewno nie mialby zadnych pacjentow) odpowiednia zaplata... Nikt nie moze oceniac lekarza jesli nie jest nim sam i nie pracuje w sluzbie zdrowia za (nie oszukujmy sie jest to domena wszystkich zawodow medycznych) marne grosze... Dlatego apeluje by kazdy sie zastanowil czy chcialby przejsc w czasie studiow tyle ile przejsc musi przyszly lekarz i przez cale zycie zawodowe dzwigac na sobie odpowiedzialnosc ze nawet jedna jego drobna pomylka moze skutkowac w pogorszeniu a nawet utracie zdrowia pacjenta ktory powierzyl mu siebie... nie jest to proste zadanie, ale Ci ludzie sie tego podejmuja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 08:26 Jak im sie nie podoba to niech zmienia zawód, place 2000zl rocznie na fundusz zdrowia i co z tego mam? NIC! bo jak ide do lekarza np. dentysty to i tak musze placic! Niech kazdy placi za siebie a nie na fundusz i wtedy bedzie sprawiedliwie Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek62 Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 11.02.06, 09:27 Zmieniają miejsca pracy wyjezdrzają a ty i tak będziesz płacił na administracje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 19:30 Sadzę, że lekarze i pielęgniarki powoli zmieniają miejsca praca najlepsi wyjeżdżają, jeżeli tak będzie dalej to bedziemy sie leczyc u tych najgorszych. A dlaczego placiś te 200 zl składki? Nie placiś na lekarzy tylko na całą armię urzędników. Ale większość spoleczenstwa o czym swiadczą wyniki kolejnych wyborów w kwestii ochrony zdrowia lubi żyć złudzeniami, że niby coś dostanie za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
lek4rz Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 12.02.06, 15:38 Za 2tyś. PLN rocznie nie kupisz dobrego ubezpieczenia samochodu, a ty chcesz żeby ktoś ci za to ubezpieczył zdrowie? Wolne żarty. Jak będziesz płacił 2 tyś. w 2 miesiąceto sobie możesz stawiać wymagania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEO Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 11:58 MY LEKARZE TYCH PIENIEDZY NIE WIDZIMY ALE WIEMY ZE Z PANA SKLADKI DOPLACA SIE ROLNIKOM 14 MLD ROCZNIE DO KRUZU .BEZROBOTNYM,ZALEGAJACYM ZE SKLADKAMI,URZEDNIKOM NFZ ITP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:34 a czy to wina LEKARZY myślisz że my cośz tego mamy ? Jak widzisz szacunek ZERO!!!!!! Pensja jakieś 985 bruttto ! Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia139 Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 11.02.06, 11:05 zarabiają 1500-1800 a ile biorą łapówek 2, 3 razy tyle ???? Mało im !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.mcon.pl 11.02.06, 12:17 U was to dopiero jest nepotyzm. A latorośla są coraz gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola obys zdechlleczony przez cyrulika ty niewdzieczna IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 12:37 swinio Odpowiedz Link Zgłoś
mouset Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 11.02.06, 15:31 Pie..sz jak potłuczona, dałas kiedys łapówkę 2-3 x tyle czyli 5,000? jeśli tak to jesteś maxi-jebnięta, bo w prywatnej klinice zrobiłabyś wszystko za pół tej kwoty i to na fakturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TaBi Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 11.02.06, 19:15 prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEO Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 12:02 W POLSCE OBOWIAZYWAL SYSTEM KELNERSKI WYNAGRADZANIA LEKARZY.NISKA PENSJA RESZTE DOPLACI PACJENT. OBECNIE PACJENT NIE CHCE PLACIC ANI NAPIWKU ANI WYSOKICH SKLADEK A LEKARZE NIE CHCA NISKICH PENSJI I NAPIWKOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.ostnet.pl 15.02.06, 19:43 A Ty znasz to z autopsji czy z gazet?? Jak z autopsji to zgłoś się do prokuratury, jak z gazet to już lepiej się nie odzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:38 Skąd masz te dane tylr to u mnie na oddziale ma ordynator a specjalista 1200 brutto mlody lekarz 985 brottto !!!! co Ty na to ? Na pewno nikt z forum w to nie wuierzy ! Proszę o mail zeskanuję dowód tego i wyślę !!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 18:28 Myślałby kto, biedni lekarze wypaleni zapracowani i pracują za miske zupy Ale dowcip , ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
attack Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 11.02.06, 18:30 Tak jak w kazdym zawodzie jest dobry fachowiec i kiepski.Nie każdy kto ma biały fartuch musi mieć kontrakt na 5,000. Trzeba skończyć z stereotypem zero odpowiedzialności - Izba Lekarska wybroni z każdej opresji. Nasi miejscowi fachowcy najpierw mówią że nic nie widać a potem za pózno przyszedłeś. Tylko sie za nich modlić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re Protest jest uzasadniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 19:33 Protest jest uzasadniony, bo ile lat mozna czarować lekarzy. Jesli jest tak żle z wykształceniem to dlaczego na zachodzie płacą im 10 razy tyle co w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Re Protest jest uzasadniony IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 11.02.06, 19:48 Gość portalu: Janek napisał(a): > Protest jest uzasadniony, bo ile lat mozna czarować lekarzy. Jesli jest tak >żle z wykształceniem to dlaczego na zachodzie płacą im 10 razy tyle co w >Polsce. Bo Polska jest biednym krajem. Kasjerka z marketu na zachodzie też zarabia 10 razy tyle co kasjerka w Polsce. Tak samo właściciel firmy busowej w Polsce zarabia tyle co kierowca na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piom Re: Re Protest jest uzasadniony IP: *.xcore.pl 16.02.06, 23:16 Tak ale na zachodzie lekarz zarabia 10 (albo i więcej) razy tyle co kasjerka a u nas praktycznie te dwa zawody są wynagradzane tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Doc Re: Re Protest jest uzasadniony IP: *.limes.com.pl 19.02.06, 20:45 Ale w Polsce lekarz zarabia tyle co kasjerka, a mniej niż kierowca autobusu. Majster po zawodówce, który postawił mi w mieszkaniu dwa 1,5 metrowe kawałki ścianki z kartono-gipsu, co zajęło mu 4 dni po 6 godzin pracy, zażądał za to 1300 zł- więcej niż ja zarabiam w miesiąc lako lekarz na etacie z szpitalu klinicznym- po 12 latach nauki i praktyki.A ten majster mówi, że planuje wyjazd do wIElkiej Brytanii, bo W Polsce nędznie zarabia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: 213.169.107.* 11.02.06, 22:43 Paskudni obludnicy. Jak wymacacie sobie byle guzek na cycku to od razu lecicie z rykiem do lekarza, plaszczycie sie i _wymagacie_ zeby za 1000 zl pensji wypruwal sobie zyly ratujac wasze zycie. Lekarz to _najbardziej odpowiedzialny_ zawod na tej planecie i jako taki powinien byc premiowany najwyzsza pensja, 10x wieksza od tego co biora prezesi panstwowych spolek, ktorzy bezposredniego wplywu na czyjes zycie i czyjas smierc nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik adm.s.z. Kolejny który widzi tylko koniec własnego nosa IP: 212.160.98.* 12.02.06, 00:18 "10x wieksza > od tego co biora prezesi panstwowych spolek, ktorzy bezposredniego wplywu na > czyjes zycie i czyjas smierc nie mają" to życzę powodzenia w zmianie pracy, kolejny bubek który myśli, że cały świat medycyną stoi Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: Kolejny który widzi tylko koniec własnego nos 13.02.06, 01:24 Kochanie, zwolnij sie z adm. szp. i zatrudnij w adm. pryw. firm. Wylecisz po dwoch tygodniach. Kto cie bedzie utrzymywac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (...) Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.osk.enformatic.pl 12.02.06, 00:18 Za malo zarabiasz ? A ci twoi koledzy ktorzy przyjmuja lapowki to nagle przestaną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mena Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.osk.enformatic.pl 12.02.06, 01:26 ale będzie wesoło w służbie zdrowia na podkarpaciu.Wielka bzdura,że lekarz tak mało zarabia -brutto....Jeśli będą te podwyżki dla BIEDNYCH lekarzy TO NAPEWNO KOSZTEM PIELĘGNIAREK ,które zasuwają jak czarne owce ,wykonując swoje obowiązki i W WIĘKSZOŚCI OBOWIĄZKI PRZEMĘCZONYCH LEKARZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.osk.enformatic.pl 12.02.06, 01:32 ciekawe oni zarabiaja 1800 a ja 2300 jak zrobie oplaty i wysle dzieci do szkoly to brak kasy na zycie tez sie uczylem cale lata nie mam merca ani najnowszego modelu toyoty ani willi ani gosposi chyba nie mam tez szans na lapowki . brak tez kasy na lapowki dla lekarzy.dziwny ten kraj Odpowiedz Link Zgłoś
yaninka1 Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 12.02.06, 01:42 Gość portalu: dyzio napisał(a): > ciekawe oni zarabiaja 1800 a ja 2300 jak zrobie oplaty i wysle dzieci do szkoly > > to brak kasy na zycie tez sie uczylem cale lata nie mam merca ani najnowszego > modelu toyoty ani willi ani gosposi chyba nie mam tez szans na lapowki . brak > tez kasy na lapowki dla lekarzy.dziwny ten kraj DYZIO TO ODKŁADAJ przecież wiesz ,ze nie ma nic za darmo . A Merce kosztuje i zgryw na pana doktora . Poziom zycia kosztuje. A narty w Alpach ? darmo sa , co powiedza kolegompo weekendzie , ze pod Rzeszowem zjezdzal jak i reszta motlochu . Jest cholota niech placi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oby nie pacjent Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 03:56 Tacy przemęczeni lekarze !!! bzdura. Wiem jak pracują tzw. specjaliści. rejestruje się do lekarza 4 - 5 osób a reszta won, zapisy za 6 miesięcy. Najdziwniejsze że nikt dotychczas nie pogonił tej lekarskiej bandy. Ciekawe dlaczego ekspedintka w sklepie nie powie .. 6 klientów dziennie a reszta do widzenia ? albo taksówkarz, albo urzędnik w banku ? Oni mogą pracować cały dzień, dlaczego lekarze nie? Efekt? Właśnie taki ... 6 etetów jednocześnie i olewanie roboty na 6 etatach, niestety za pieniądze podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 12.02.06, 07:55 bo to jest tak, że NFZ ma limity i płaci lekarzowi np. za 1200 porad rocznie. Czyli wychodzi mniej więcej 6 osób w każdy dzień roboczy. Lekarz nie może więcej przyjąć za darmo, bo NFZ mu za to nie zapłaci czyli wpędzałby swoją przychodnię w długi. Tu raczej możnaby napisać do NFZ żeby obniżył o połowę cenę porady lekarskiej i dał lekarzowi kontrakt na 2400 porad rocznie za taką samą kasę co teraz. To by było rozwiązanie, a jak lekarzowi się nie podoba to do wojska. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 13.02.06, 00:54 Aron, wypie..j do Abramowic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 08:19 Drodzy forumowicze, zwróćcie uwagę, że lekarze są grupą zawodową bardzo dyskryminowaną w Polsce jeżeli chodzi o czas pracy. W Polsce obowiązują przepisy niezgodne z prawem unijnym,gdzie lekarz jest zmuszony pracować nawet 80 godzin tygodniowo przy ogólnej normie maksymalnie 48 godzin ( tzw dyzur medyczny bedący według europejskiego orzecznictwa czasem pracy w Polsce nie jest wliczany do czasu pracy). Powoduje to, że lekarze są zmuszani do pracy nawet do 36 godzin bez przerwy. Wprowadzenie dyrektywy unijnej o czasie pracy spowoduje w Polsce ogromny niedobór lekarzy. Polska oraz Wielka Brytania bardzo mocno protestowały przeciw tej dyrektywie która wlączyła czas dyżuru medycznego do czsu pracy niemniej jednak stanowisko UE nie uległo zmianie. W najblizszym czasie Polska bedzie zmuszona dostosować sie do jej wymogów. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 12.02.06, 09:15 nikt lekarza nie zmusza do pracy 80 godzin tygodniowo. Może się zwolnić ze szpitala i otworzyć gabinet prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 13.02.06, 11:32 aron2004 napisał: > nikt lekarza nie zmusza do pracy 80 godzin tygodniowo. Może się zwolnić ze > szpitala i otworzyć gabinet prywatny. Piszesz bzdury. Lekarz to nie kieorwca busa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 13.02.06, 11:48 lekarz to taki sam zawód jak kierowca busa. Nie ma obowiązku pracy w szpitalu, może otworzyć gabinet prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEO Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 12:11 JEZELI JESTES AUTOBUSEM .WESOLEJ DROGI DROGI AUTOBUSIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Livia Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 00:58 Jak cię dopadnie zawał serca, udar mózgu lub zapalenie wyrostka robaczkowego to niech cię leczy lekarz w prywatnym gabinecie na leżance. Albo może lepiej pielęgniarka niech samodzielnie przeprowadzi operację na tobie, bo przecież "już odwala czarną robotę za lekarza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.osk.enformatic.pl 12.02.06, 11:47 oj jacy biedni wyspi se na dyzurku w tym czasie jest w krukierku medyku asklepiosie lub innym prywatnym gabinecie i zbiera od szpitala od pacjetow i z gabinetu prywatnego . a ogolnie jest zmeczony na dyzurku.trzeba im wspolczuc sa zmeczeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vince Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.plusgsm.pl 12.02.06, 13:20 Wiecie co, tak czytam co piszecie i z przykrością stwierdzam, że z Was do banda skundlonych burków. Szczekacie i szczerzycie te kły. Wykazujecie oczywiście najgorszą cechę Polaków: syndrom psa ogrodnika. Nie jestem lekarzem alewiem jak to wygląda w środku. I jak ktoś mi mówi, że sklepikarka powinna też dostawać 10 razy tyle, to jestem ciekaw co bedzie jak wylądujecie w szpitalu, rozumiem, że wtedy też powiecie lekarzowi prowadzącemu ,że mu się nie należy. Życzę wtedy powodzenia. Po drugie nie znam sklepikarza, który pracuje po 36h. Pewnie, napiszcie, że jak komuś się nie podoba to won. Tyle tylko moi mili, że akurat powoli to właśnie lekarze robią, właśnie won. I zobaczymy, co bedzie za 5 lat, jak któryś z Was bedzie chciał pójść z chorym dzieckiem, żoną, mamą do lekarza i wtedy usłyszycie won. Mam nadzieje, że ci co piszą takie głupoty, to po prostu ludzie ograniczeni, tudzież zmęczeni i cośsię im tam pomyliło. Z tego co wiem, to największą wartość ma życie. Z tego co wiem, to jak ktoś nie ma dokładnej wiedzy na dany temat to się nie powinien odzywać, bo naraża się na śmieszność. Acha, w prywatnych gabinetach się raczej nie operuje, to jest domena szpitali, więc jak ktoś już pisze coś to niech najpierw pomyśli, no chyba, że ma z tym problem. Pozdrawiam wszystkich tych, którzy rozróżniają jeszcze emocje od myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.rzeszow.mm.pl 13.02.06, 10:09 To jest skutek trwającej pół wieku PRL-owskiej propagandy, zniewolenia umysłowego przechodzącego z pokolenia na pokolenie. Wtedy właśnie wpajano ludziom, że liczy sie tylko praca fizyczna, nie szanowano ludzi wykształconych. I to zawsze podobało się motłochowowi- to nic, kretyni mieli kłopoty z ukończeniem podstawówki, i tak należeli do "przodującej siły narodu". Ten sposób mentalności słusznie był nazwany "homo sovieticus". Wszyscy przecież mamy jednakowe żołądki i nam się należy. Tyle, że w krajach normalnych nie płaci się za wielkość żołądka ale za kwalifikacje i umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 13.02.06, 10:26 i u nas też się płaci za kwalifikacje i umiejętności. Proponuję sprawdzić u najbliższego dealera czołowej firmy samochodowej ilu ma klientów lekarzy a ilu robotników od łopaty i sprzątaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.rzeszow.mm.pl 13.02.06, 11:20 Gość portalu: aron napisał(a): > i u nas też się płaci za kwalifikacje i umiejętności. Specjalista II st. w szpitalu w Rzeszowie: pensja podstawowa: 1500-1800 zł brutto, od tego odejmujemy 1/3 na ZUS i podatek, zostaje 1000-1200 zł. Może tą kwotę podwoić, jeżeli dostanie wysługę lat i weźmie 6-7 dyżurów, w tym 1 lud 2 w dni wolne (sobota lub niedziela). Pracuje w ten sposób tak na 1,8 etatu. za kwotę 2000-2300 zł. W większości oddziałów nie schodzi się do domu po dyżurze. Nie życzę ci, aby np. złamaną nogę operował ci ortopeda, który wcześniej stał przy stole całe popołudnie i noc operując połamańców, w większości zresztą w róznym stopniu upojenia. Sporą część z nich stanowią ci robotnicy od łopaty a jeszcze większą - jeszcze biedniejsi bezrobotni. Im wszystkim nie starczy, żeby odłożyc na wykup recept, ale na wódę- dziwnym trafem- nigdy im nie brakuje. Trudno sie dziwić, że lekarze próbują dorabiać prywatnie, pracując często do późnego wieczora. Zauważ też, że muszą się w przeciwueństwie od tych od łopaty dokształcać, a kursy- niestety kosztują dość drogo. > Proponuję sprawdzić u > najbliższego dealera czołowej firmy samochodowej ilu ma klientów lekarzy a ilu > robotników od łopaty i sprzątaczek. Podobnie jest w każdym normalnym kraju. Tylko, że tam samochody, które kupują lekarze są zupełnie inne, wielu takich modeli do Polski w ogóle się nie sprowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Livia Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 01:09 Jesteś widać przykładem nieskąplikowanej mentalności pewnego znanego mi górnika, który zdziwiony faktem, że ma trzykrotnie wyższą pensję od lekarza, wytłumaczył mi tę dysproporcję w następujący sposób: "no bo ja robia!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu pitu Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 13:48 i pewnie według Ciebie ten "motłoch" jest odpowiedzialny za tak niskie płące lekarzy? najpierw pomyśl zanim coś napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
lek4rz Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 12.02.06, 16:06 Gość portalu: oby nie pacjent napisał(a): > Tacy przemęczeni lekarze !!! bzdura. Wiem jak pracują tzw. specjaliści. > rejestruje się do lekarza 4 - 5 osób a reszta won, zapisy za 6 miesięcy. A nie przyszło ci do tego pustego łba że to nie jest wymysł lekarzy ale NFZ-u który zakontraktował 5 osób dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz z anglii Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: .1P3D* / 194.75.37.* 12.02.06, 13:34 Czytam te wasze wypociny szanowni forumowicze siedzac akurat na dyzurze w angielskim szpitalu. Od pol roku pracuje jak normalny i SZANOWANY czlowiek. Nie dosc, ze zarabiam okolo 60 000 zlotych miesiecznie (brutto- oddaje okolo 1/3 na podatek i ubezpieczenie), to dodatkowo jest norma, ze pacjenci sa bardzo grzeczni, za wszystko potrafia powiedziec dziekuje i nie udaja, ze nie znaja czlowieka na ulicy. Nikt tu nie wpadl na pomysl, ze wizyta lekarska moze byc krotsza niz 20 minut, albo ze lekarza mozna zmuszac do wykonania 50 porad dziennie obok pracy w oddziale. Srednio jesli robie wizyty to max 12 dziennie. Jak jest wiecej chetnych, to sa wpisywani do kolejki. Podobnie wyglada to z zabiegami. Wpisy tak debilne, jakie czytam przy okazji kazdej sprawy zahaczajacej o medycyne, sa tu po prostu poza skala. Zachecam wszystkich kolegow do rozwazenia wyjazdu z Polski. Zapotrzebowanie na lekarzy, szczegolnie specjalistow, jest bardzo duze i bedzie roslo zarowno w Wielkiej Brytanii, jak Irlandii, Norwegii, Danii, Szwecji, Niemczech. Ostatnio ogloszenia pojawiaja sie takze w coraz wiekszej ilosci z krajow frankonskich. Wystarczy komunikatywna znajomosc jezyka, dalej opanujecie na miejscu. Nawet jesli macie jakies domki i samochod, to nie zalujcie tego sprzedac. Tu zarobicie na lepsze w ciagu bardzo krotkiego czasu, a banki udziela wam preferencyjnych kredytow. I NIE PRZEJMUJCIE SIE TYMI PIENIACZAMI, CO IM SIE WSZYSTKO NALEZY ZA DARMOCHE. Zapewniam was, ze czytanie forum GW z Anglii powoduje jedynie usmiech politowania dla durnych nadwislanskich ludzikow. Zamiast sie frustrowac, poprawic troche jezyk i do dziela. Naprawde jestescie elita i szczekanie burkow nie powinno odebrac wam tego przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lekarza z angli Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 15:37 szanowny panie konował,tu w tym priwiśliańskim kraju wyuczyłeś się fachu,tu polski chleb jadłeś,na tych durnych nadwiślańskich ludzikach zdobyłeś jakie takie doświadczenie zawodowe i za nasze podatników pieniążki uczyłeś się(chyba że kupiłeś dyplom na bazarze Różyckiego),dlatego jako człowiek z wyższym wykształceniem,(podobno lekarz,)wstydziłbym się takie pierdoły wypisywać.Twoje wypociny dowodzą ni mniej ni więcej tylko tego że należysz do grupy tych co to cholernie lubią przyjmować dowody wdzięczności pod stołem lub w kopercie.Trzeba ci wiedzieć jedno:ażeby coś dać to trzeba mieć,a z kogo ty chcesz zdzierac ?,z babć i ledwo łażących o własnych siłach dziadków, którzy to nie dojedzą i oszczędzają na wszystkim ,zeby na wizytę u takiego jak ty szamana wystarczyło?, a gdzie piguły za co to wszysko wykupić?.Nie pisz więcej takich dyrdymał i pozostań w tej ANGLI NA CZAS NIEOKREŚLONY, lub jak wola twoja wyjedz na MADAGASKAR, tam ponoć czarownikom za uzdrawianie płacą w naturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz a anglii Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: .1P3D* / 194.75.37.* 12.02.06, 16:01 > szanowny panie konował < tak zaczyna wlasnie kazdy polski prostak, jak nie ma argumentow > takie doświadczenie zawodowe i za nasze podatników pieniążki uczyłeś < takie jest prawo w polsce i wszyscy studenci stacjonarni nie oplacaja kosztow czesnego, gdyby bylo inaczej, moi rodzice pokryliby koszta, chcecie zeby bylo inaczej, to zmiencie sobie prawo, a nie uzywacie kretynskich argumentow > wypociny dowodzą ni mniej ni więcej tylko tego że należysz do grupy tych co to cholernie lubią przyjmować dowody wdzięczności pod stołem lub w kopercie < one nic takiego nie dowodza, ty po prostu nie majac nic do powiedzenia probujesz zohydzic moja osobe nie majac do tego zadnych podstaw > ci wiedzieć jedno:ażeby coś dać to trzeba mieć,a z kogo ty chcesz zdzierac < gdybys pacanie zamiast sie zacietrzewiac ruszyl resztka mozgu, to bys moze wymyslil, ze w normalnym kraju nie wysyla sie wojsk na wojne za miliardy, gdy nie ma na szpitale - to nie wina staruszek, tylko wladzy, ze wydaje pieniadze zabrane staruszkom w podatkach na inne dziwne priorytety. nalezy zmienic bieg pieniedzy, ktore juz sa w budzecie, a nie wyrywac cos jeszcze biednym. jakos na placenie uczciwych pensji prokuratorom, sedziom i wielu innym to polske stac > pozostań w tej ANGLI NA CZAS NIEOKREŚLONY < o swoim zyciu zwyklem decydowac sam, gdybym liczyl na rady takich jak ty, to dalej bym za 1200 zlotych netto byl obrazany na izbie przyjec (w dodatku za nie swoje winy, tylko decyzje jakiegos pacana z nfz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lekarza z angli Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 16:58 to miej pretensje do NFZ a nie do nas pacjentów,i nie wyrażaj się w obraźliwy sposób.Jestem po siedmiu operacjach na staw kolanowy,i bez należytego rezultatu, brak pełnego zgięcia,ręcina z firmy(Z- znim U-mrzesz S-chudnij)nie pozwala na marną nawet egzystęcję,trzeba dorabiać w tzw.zakładzie pracy chronionej(czytaj roboty przymusowe),to jak ja i inni o podobnym statusie materialnym mamy się zachować,co wybrać jako pierwszą potrzebę,leczenie+ lekarstwa(ceny obaj znamy) czy też choćby trochę i byle czym zapchać kałdun.Gdyby stać nmie było na wizytę u specjalisty to ani chwili nie zastanawiałbym się,tak jak tam gdzie jesteś.Tymczasem pożegnam życząc sukcesów w U.K oraz głębokich przemyśleń nad tym, co się czasem człowiekowi niechcący przy pisaniu wypsnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz z anglii Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: .1P3D* / 194.75.37.* 12.02.06, 17:17 Mowiac o ludzikach z nadwislanskiego kraju nie mialem na mysli wszystkich Polakow. Z kontekstu wynikalo chyba dobitnie, ze chodzi mi o takich, co opluwaja lekarzy w dodatku za sprawy od nich niezalezne. Dzieki takiej atmosferze, wspoltworzonej zreszta przez media, nie ma atmosfery, aby w miare rzeczowo porozmawiac o sposobach wyjscia z takiej sytuacji. Dopoki zas nie poprawia sie place, dopoty w srodowisku bedzie przyzwolenie dla lapownictwa. I kolko sie zamknie. Co do Pana kolana, to jesli artroskopie nie daly pozadanych efektow, nalezy rozwazyc zabieg wstawienia endoprotezy stawu kolanowego i nastepujaca po nim intensywna rehabilitacje (okolo 3 miesiecy). Efektem jest zazwyczaj prawie calkowity powrot sprawnosci stawu i brak bolu. Po takim zabiegu w UK pacjenci wychodza na wlasnych nogach ze szpitala w 5-7 dniu po zabiegu (i potrafia pokonac schody). Prosze to rozwazyc. Pozdrawiam i prosze przemyslec moje argumenty. Na nienawisci miedzy lekarzami i pacjentami traca ZAWSZE pacjenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djerba Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:06 Jestem zbyt mało odważna by wyjechać,ale tobie życzę sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka am Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 14:28 A czy ktoś wpadł na pomysł, żeby panu prześwietlić staw biodrowy, bo może z niego biorą się te problemy z wyleczeniem kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu pitu Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 13:55 lekarzu z anglii niby wykształcony a wyraża się jak dresik z blokowiska wstyd mi za Ciebie mimo że jesteś w Anglii to i tak słoma wystaje Ci z butów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.dsl.lbcktx.swbell.net 12.02.06, 16:17 Lekarze protestujcie. 1600 zlotych miesiecznie to zarobek dla sprzataczek a nie dla lekarzy. Nie po to uczyliscie sie tak dlugo, aby teraz za wkladanie palca do du..y tym co rzadza dostajecie tyle ile oni placa swoim sluzacym. Strajkujcie do oporu, bo wladza nie rozumie co sie dzieje wokol nich. Niech Zyje Strajk Lekarzy Podkarpacia! Odpowiedz Link Zgłoś
lek4rz Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 12.02.06, 16:26 Mam nadzieję że akcja rozszerzy się na cały kraj. Tylko że żadania podwyżek płac nie będą wynosić 30, ale min. 300% obecnych zarobków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz z anglii Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: .1P3D* / 194.75.37.* 12.02.06, 16:32 Nie licz na to. Wladza spokojnie da sobie rade z kazdym protestem lekarzy, bo w spoleczenstwie jest nienawisc do naszego zawodu i zawolania Dorna o kamaszach znajduja poklask tluszczy. Jak masz watpliwosc, to poczytaj odpowiedz jednego prostaka na moj dosc spokojny post powyzej. Jedyna mozliwoscia poprawy swojego losu bez brania duzych lapowek jest wyjazd z tego chorego miejsca, gdzie byle ciec dostaje wiecej od lekarza specjalisty. A przy okazji nie trzeba leczyc chamow, ktorych jest okolo 30% wsrod pacjentow i ktorym sie wydaje, ze moga obrazac bezkarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 12.02.06, 16:33 Bez przesady ja myślę że płaca lekarza powinna wynosić lekarz po studiach - 1,5 średniej krajowej lekarz rodzinny - 1,75 średniej krajowej lekarz specjalista - 2 średnie krajowe lekarz specjalista z doktoratem - 3 średnie krajowe profesor - 4 średnie krajowe profesor zwyczajny - 5 średnich krajowych na więcej społeczeńśtwa polskiego NIE STAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
sqlap1 Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 12.02.06, 18:27 A czy społeczeństwo było stac na superemerytury dla górników, czy też becikowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 18:38 A czy stać społeczeństwo na to żeby prezes firmy Orlen za 19 dni urzedowania otrzymał 6 mln odprawę. Ktos powie że to firma prywatna i nikogo nie powinno obchodzic skąd ma pieniądze. Ale czy na cene paliwa nie składaja sie wszyscy podatnicy nie tylko ci którzy maja samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 12.02.06, 19:13 becikowe dostaną też lekarki i żony lekarzy, a górnicy nie jeżdżą na wczasy do Grecji i na narty w Alpy tak jak lekarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlek Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.acn.waw.pl 12.02.06, 20:07 jestem lekarzem 3 lata postudiach i nie tylko nie jezdze w Alpy, ale nawet nie stac mnie na weekend za miastem. Zarabiam 800zl za pelny etat i 400zł za dyzury co 4 dni. Kupuje w promocjach w supermarkecie i nie odkladam ani grosza. Za miesiac bede do Was pisal z zagranicy. A górnicy? Bardzo pokrzywdzeni. Niech sobie zarabiają ile wlezie, nie zaluje im. Ale jeden z drugim twardzeiel by sie posikal ze strachu, jakby mu dać skalpel do ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 12.02.06, 20:16 to czemu nie zostałeś lekarzem rodzinnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpitalnik Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 23:44 Jęzli wszyscy zostana lekarzami rodzinnymi lub wyjadą za granice to kto bedzie leczył w szpitalach Białorusini, Ukraincy, Hindusi?? - oni też wola pracować na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 13.02.06, 07:47 lekarz rodzinny możze wyleczyć 90% chorób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Livia Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 01:30 A skąd ty pacanie wiesz gdzie ja jeżdżę na wakacje ? Becikowe niech sobie PiS wsadzi głęboko w kaczą d...!!! NIECH ŻYJE PROTEST NA PODKARPACIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 11:23 Dla przykladu: jestem lekarzem 6 lat po studiach, miedługo będę bronił doktorat i specjalizację. Jestem juz po trzydziestce. Ciezko pracuję na oddziale operacyjnym (praca w ciaglym stresie - drobny blad moze kosztowac mojego pacjenta życie) i zarabiam tylko !!!! 60 procent sredniej krajowej!!!. To uwałacza mojej godności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 13.02.06, 11:49 no to zrobisz specjalizację, otworzysz gabinet prywatny i problemy finansowe masz z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.rzeszow.mm.pl 13.02.06, 12:06 Gość portalu: aron napisał(a): > no to zrobisz specjalizację, otworzysz gabinet prywatny i problemy finansowe > masz z głowy. I będzie w tym gabinecie operował? Proponuję, żebyś zgłosił się do niego jako pierwszy pacjent. Czy może ma w tym gabinecie pobierać opłaty za operacje, które będzie wykonywał w szpitalu? Ale wtedy napiszesz o nim, że jest łapówkarz. Czy zdajesz sobie sprawę z tego, jakie idiotyzmy wypisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 13.02.06, 12:22 wielu chirurgów ma gabinety prywatne i jakoś prosperują. A jak będzie pobierał w tym gabinecie opłaty za badanie pacjentów których będzie potem operował w szpitalu to przecież nie jest łapówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.rzeszow.mm.pl 13.02.06, 12:35 Większość prosperuje właśnie w ten sposób, że jeśli ktoś chce, aby operował go konkretny lekarz, to idzie do gabinetu prywatnego. Chirurg umawia się z nim na swoim dyżurze i operuje. Czy jeśli zapłaci za operację w prywatnym gabinecie (oczywiście znacznie więcej niż ceny wizyty) to wg Ciebie nie jest łapówka? Bo wg mnie jak najbardziej tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARON Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 13.02.06, 13:09 oczywiście że nie jest. Od kiedy to opłata za wizytę w prywatnym gabinecie to łapówka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 13:23 W takim razie niech ewidencjonują takie zdarzenia, i płacą za amortyzacje szpitalnego sprzętu-najlepiej kasa fiskalna i rachunki które pacjent mógłby w całości odliczyć. Dlaczego o to nie walczycie? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 13.02.06, 13:37 nie ma obowiązku posiadania kas fiskalnych przez lekarzy i chyba długo nie będzie bo Gilowska planuje zniesienie w ogóle kas fiskalnych w małych i średnich przedsiębiorstwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 13:48 Wiem, że nie ma ale chodzi mi tutaj o coś zupełnie innego-że są tacy co je mają a sprzedają pietruszke na rynku i też korzstają z waszych usług. Chodzi o uczciwość i proporcje. Zarabiajcie naprawdę dużo, tego Wam życzę tylko żeby to było uczciwe i czytelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.rzeszow.mm.pl 14.02.06, 23:35 Gość portalu: ARON napisał(a): > oczywiście że nie jest. Od kiedy to opłata za wizytę w prywatnym gabinecie to > łapówka? Jeżeli opłata za 1 lu b 2 wizyty wielokrotnie przekracza zwykłą cenę i tak naprawdę jest zapłatą za operacjęwykonaną w państwowym szpitalu, na państwoym sprzęcie i z pomocą opłacanego przez państwo personelu- to jest łapówka! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 15.02.06, 00:00 Gość portalu: rzeszowiak napisał(a): > Jeżeli opłata za 1 lu b 2 wizyty wielokrotnie przekracza zwykłą cenę jaka to jest zwykła cena? > i tak > naprawdę jest zapłatą za operacjęwykonaną w państwowym szpitalu, na państwoym > sprzęcie i z pomocą opłacanego przez państwo personelu- to jest łapówka! to jest opłata za badanie pacjenta a nie za operację. W prywatnym gabinecie lekarz nie operuje. Równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że Jaga Hupało bierze łapówki, bo u niej strzyżenie kosztuje 500 zł a u fryzjerki w Dynowie 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.rzeszow.mm.pl 15.02.06, 00:44 aron2004 napisał: > jaka to jest zwykła cena? Od 50 do 100 zł za wizytę. > to jest opłata za badanie pacjenta a nie za operację. W prywatnym gabinecie > lekarz nie operuje. Dobrze wiesz, że piszesz bzdury. Takich kwot za badanie pacjenta nie bierze nawet wybitny profesor. > Równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że Jaga Hupało bierze łapówki, bo u niej > strzyżenie kosztuje 500 zł a u fryzjerki w Dynowie 30. Nie piszę o wybitnych nazwiskach, tam stawki są znacznie większe, ale o zwykłych lekarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy 15.02.06, 20:29 Gość portalu: rzeszowiak napisał(a): > Od 50 do 100 zł za wizytę. Czy jest jakieś prawo, które mówi że lekarz nie może brać więcej? > Dobrze wiesz, że piszesz bzdury. Takich kwot za badanie pacjenta nie bierze > nawet wybitny profesor. Ty piszesz bzdury. To ile zapłaci pacjent za wizytę w prywatnym gabinecie lekarza to jest sprawa między pacjentem a lekarzem. Podobnie jest z płaceniem za strzyżenie u fryzjera. Można strzyc się za 30 zł w Dynowie i można za 500 zł u Jagi Hupało. > Nie piszę o wybitnych nazwiskach, tam stawki są znacznie większe, ale o > zwykłych lekarzach. Dlaczego "zwykły" lekarz nie może się uważać za wybitnego? Może. I może żądać 150 zł za wizytę. Równie dobrze ja mogę żądać za publikację 5 linijek tekstu na mojej stronie 500 zł. Tak samo fryzjerka w Dynowie może żądać 500 zł za strzyżenie. I jak ktoś jest chętny to czemu jej tego zabraniać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Livia Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 01:36 Proponuję zimny okład na głowę, bo bredzisz jak w gorączce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: 213.77.14.* 12.02.06, 20:16 A ja proponuję, że skoro służba zdrowia to SŁUŻBA, to wszystkim pracującym w tej służbie nalezy odebrac pensje. Powinni za darmo wypełniać swe powołanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz z anglii Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: .1P3D* / 194.75.37.* 12.02.06, 20:26 Debil czy debilka? Sluzba to nazwali komunisci, na calym swiecie to opieka zdrowotna (health care). A poza tym sluzbie to sie DOBRZE placi. Wiem cos o tym, bo mam gosposie i nianke do dziecka. Lekarze polscy - wyjezdzajcie z tego kraju. Niech sie sami lecza, albo u tramwajarzy. Jeden taki jak aaa mi kiedys powiedzial, ze tramwajarz ma bardziej odpowiedzialna prace niz lekarz, bo wozi ludzi i odpowiada za ich bezpieczenstwo. I mial facet racje, w koncu tramwajarz moglby gdzies nieopatrznie skrecic... Jedyna metoda na polskie wladze jest wyjezdzac jak najszybciej z kraju. A za granica polscy lekarze maja bardzo dobra marke i sa przyjmowani chetnie do pracy. I nie musza wysluchiwac idiotyzmow o SLUZBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeeeeee Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 23:51 Pomysł przedni wprowadźmy powszechną słuzbę we wszystkich dziedzinach życia - w sklepach towary za darmo, kolejarze i taksówkarze za darmo wożący pasażerów, właściciele gospodarstw za darmo rozdający płody rolne ..... itd. To chyba kiedyś przerabialiśmy??? Nie macie takiego wrażenia? Nie sądziłem, że w Rzeszowie są zwolennicy komuny, przecież tutaj zawsze była ostoja prawicy. Co to się porobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.rzeszow.mm.pl 13.02.06, 10:14 Gość portalu: beeeeeee napisał(a): > Pomysł przedni wprowadźmy powszechną słuzbę we wszystkich dziedzinach życia - w > > sklepach towary za darmo, kolejarze i taksówkarze za darmo wożący pasażerów, > właściciele gospodarstw za darmo rozdający płody rolne ..... itd. A zacznijmy od księży- oni podobno mają powołanie... Ani grosza za pogrzeb, ślub, mszę, miejsce na cmentarzu. > To chyba > kiedyś przerabialiśmy??? Nie macie takiego wrażenia? Do perfekcji opanowała to Korea Północna. > Nie sądziłem, że w > Rzeszowie są zwolennicy komuny, przecież tutaj zawsze była ostoja prawicy. Co > to się porobiło. Raczej kretynicy, a nie prawicy. Taka jest zresztą ta Polska prawica- skrzyżowanie skrajnego socjalizmu z klerykalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Doc Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.limes.com.pl 19.02.06, 21:05 Nie jestem żadną twoją łużbą!!!!!! Jestem profesjonalistą, wykształconą lekarką , z ogromną wiedzą. Jak chcesz mieć służbę, to weŹ sobie sprzątaczkę, lokaja, oddźwiereego i kucharkę. Ciekawe, czy będą pracować za darmo!!!! A przy okazji- zmuszanie do pracy za darmo to niewolnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djerba Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:11 tak,tak,tak i wreszcie mój mąaż nie będzie jęczał,że z moich 4 miejsc pracy tyle pitów i podatku!!!, będzie mnie utrzymywał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczółka Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.rsk.pl / *.rsk.pl 13.02.06, 17:33 nie tylko lekarze,działy niektóre w administracji pracują niekiedy od rana do wieczora za kiepskie pobory w ZOZ-ach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glość Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 23:05 Bidulki lekarze, jak oni mogą wyżyć w tych swoich lepiankach i w tych swoich złomach samochodach za takie nędzne pensje. Całe społeczenstwo powinno popierać protest lekarzy, przecież im się należy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.chello.pl 13.02.06, 23:27 nikt z biorących udział w dyskusji, tak namiętnie krytykujących lekarzy nie zamieniłby się na te bagienną robotę, nikt tak naprawde nie wie jak to ciężko bo ma ten swój zieleniak i go wszystko p.....l, i nikt nawet na oczy nie widział i na uszy nie słyszał o łapówkach (poza prasą i tv oczywiście), ale stereotypy rządzą i dlatego niedługo to wszystko szlag trafi, a czy bedzie wam się podobać czy nie bedą musieli was leczyć koledzy zza wschodniej granicy. a wątpie żeby byli bardziej wykwalifikowani niż nasi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (...) ciekawostka IP: *.osk.enformatic.pl 14.02.06, 21:27 protestujcie i czytajcie : Pijany lekarz może leczyć? PRZEMYŚL Prokurator umorzył śledztwo wobec pani ginekolog. Ginekolog Iwona C. z Przemyśla nie stanie przed sądem za to, że po pijanemu przyjmowała pacjentki. Na razie ma zawieszone prawo wykonywania zawodu, ale chce wrócić do pracy. Na początku sierpnia ub. roku do gabinetu ginekologicznego Iwony C. w Przemyślu wkroczyli policjanci. Lekarka, jak się później okazało, był pijana. Miała 2,31 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. Sprawą zajęła się prokuratura. Stwierdziła, że zachowanie lekarki było naganne. Nie poniesie jednak żadnych konsekwencji karnych. - Umorzyliśmy śledztwo – poinformowała wczoraj prokurator Elżbieta Więcław, zastępca prokuratura rejonowego w Przemyślu. - Lekarka nie naraziła pacjentek na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty zdrowia lub uszczerbek na zdrowiu. Prokuratura oparła się na opinii biegłego z zakresu ginekologii i położnictwa. Jego zdaniem Iwona C. prawidłowo leczyła chore, zaleciła im właściwe leki, nie popełniła błędu w sztuce lekarskiej. - Chcę wrócić do pracy - zapewnia Iwona C. w rozmowie z Nowinami. - Jeszcze nie wiem, kiedy to nastąpi, ponieważ mam zawieszone prawo wykonywania zawodu. Odwołałam się od tego postanowienia i czekam na ostateczne rozstrzygnięcie. Po sierpniowym incydencie Okręgowa Izba Lekarska w Krakowie zawiesiła lekarce prawo wykonywania zawodu. Byli współpracownicy Iwony C. nie chcą wypowiadać się na jej temat. W latach poprzednich przemyska ginekolog była już karana za przyjmowanie pacjentów pod wpływem alkoholu oraz za kierowanie samochodem po pijanemu. Otrzymała wówczas roczny zakaz wykonywania zawodu. Ponadto sąd zabronił jej prowadzić auta i zobowiązał do podjęcia leczenia odwykowego. Potem wróciła do pracy. Dariusz Delmanowicz d.delmanowicz@gcnowiny.pl 07. Lutego 2006 04:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ciekawostka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 22:35 A te informacje co to są na pierwszych stronach gazet o lekarzach? I w Wyborczej i Nowinach na jutro ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: ciekawostka IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.02.06, 22:37 no i niestety może dojść do tego że nie będzie można takiej baby wsadzić bo kto będzie leczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ciekawostka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 22:41 No moze tak być bo kilku lekarzy ma juz troche problemów karnych. kto mas będzie leczył ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz_z krakowa Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.02.06, 21:38 brawo popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.star.net.pl 14.02.06, 23:19 Niech mnie nawet nie wku..ają! Nieroby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.02.06, 23:40 To bardzo dobrze że rozpocznie się protest, może politycy zwrócą uwagę na problem niedofinansowania ochrony zdrowia. W ogólnym rozrachunku wyjdzie to na dobre nam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale kjestes balwa Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.spektrum.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:16 Bałwan jestes z tym niedo finansowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.ostnet.pl 15.02.06, 19:59 Lekarze - wszyscy na L4 na 3-4 dni, bez wyjątku. Potem dyktujcie warunki jak w holandii w 68r. To skandal, robotnik budowlany tzw. prywatna inicjatywa ma dniówkę 200 zł bez podatku i jest na ryczałcie ( bo biedny jest ), a ludzie wykształceni dymają za 1400 zł miesięcznie + 10-12 dyżurów. Za wpis do rejestru działalności gospodarczej trzeba 100 zł zapłacić, wam za debilne zaświadczenia jak 10 zł rzucą na stół to przez tydzień nie mogą przeboleć. Dlaczego do ZUS-u nie wysyłacie kopii L4 na koszt ZUS? Dlaczego nie stwierdzacie niezdolności do pracy na zaświadczeniu tylko na L4? Co was obchodzi rozliczenie ZUS względem ubezpieczonego?-niech ZUS płaci za wypełniaqnie tych swoich przekazów pieniężnych! Wszystko w tym chorym kraju kosztuje, tylko nie pieczątka lekarska. Dopóki pozwolicie na takie traktowanie to tak będzie- nie liczcie na to, że ktoś się za wami ujmie. Rzesza emerytów 9 mln to większa siła głosu niż 150 tys. lekarzy. Albo stąd wyjedziecie albo zaczniecie walczyć o swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:56 Zgadzam sie przecież po to płaci się składki na zus, dodam że realnie znacznie większe niż na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balck orchid Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.02.06, 21:34 zgadzam sie tylko strajk nawet jak sie starzy nie dolacza to co sami beda prowadzic oddzialy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Pacjeci popieraja wasz protest, lekarze tez... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:40 Pacjeci też popierają protest lekarzy, górnicy maja prawo do strajku a lekarze maja pracować jak niewolnicy po 300 godzin miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 23:57 Protest to odpowiedz na niepoważne zachowanie liderów partyjnych. JAK DłUGO MOżNA WYKORZYSTYWAć SłUZBę zDROWIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 17:27 A jak długo "SŁUŻBA" zdrowia będzie wykorzystywać pacjentów????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBYWATEL BEZMYSLNOŚĆ RZĄDU IP: *.resetnet.pl 19.02.06, 16:13 STRAJK! ZA KILKA DNI ODBEDZIE SIĘ W CAŁEJ POLSCE!!! LEKARZE WYJEŻDZAJĄ, RZĄD NIC NIE ROBI BY ZATRZYMAĆ ICH ODPŁYW. NIEDŁUGO NASZE ZDROWIE BĘDZIE ZAGROŻONE Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: BEZMYSLNOŚĆ RZĄDU 19.02.06, 16:38 myślę że wejdzie ustawa o dopłacaniu do pensji lekarzy przez gminy. I wtedy państwo da lekarzowi 1500 zł, gmina dopłaci 1500 zł i jakośtam się to będzie kręcić. Gmina będzie miała ból ale cóż - najwyżej trzeba będzie pozwalniać trochę urzędników. Bo przecież jak lekarz wyjedzie to ludzie w wyborach wójta poślą na zieloną trawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IG Re: BEZMYSLNOŚĆ RZĄDU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:59 Kiedy odbędzie się ogólnopolski strajk lekarzy? Kiedy będziemy solidarni? Czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Dzialaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:28 Nie czekaj tylko dzialaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.chello.pl 21.02.06, 15:41 jak masz takie zdanie o lekarzach jeden z drugim to obiecaj mi ze nigdy juz nie pojdziesz do lekarza ani nikogo nie przyprowadzisz. i bedzie spokoj...ufff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: relista Lekarze od łapówek IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:09 WAM KONOWAŁY TO SIĘ CHYBA W DU.... POPRZEWRACAŁO JAKIE PODWYZKI !!! ZA CO !!! - NAJPIERW ODDAJCIE ŁAPÓWKI KTÓRE ZA WSZYSTKO BIERZECIE, A CO DO WASZYCH KOMPETENCJI I FACHOWOSCI TO NIE JEDEN PACJENT MOZE SIE POCHWALIS SPIEPRZONA OPERACJĄ, A WY OCZYWISCIE ZA NIC NIE ODPOWIADACIE - CZY KTÓRYKOLWIEK LEKARZ ZA SPIEPRZONA OPERACJE ( A NIEJEDNOKROTNIE KOŃCZĄCĄ SIE ŚMIERCIĄ PACJENTA ) STRACIŁ PRAWO WYKONYWANIA ZAWODU ???!!!! NIE !!!!!!!. NAJPIERW OPODATKUJCIE ŁAPÓWKI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba studenci juz wyjezdzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:20 a ja nie bede na nikogo przeklinal bo to ponizej poziomu statystycznej malpy. po prostu dodam od siebie ze w tym roku koncze studia, robie staz i wyjezdzam do Niemiec. w Lublinie na 120 osob na roku, 90 zglosilo papiery na staz do Wielkiej Brytanii. Juz w tej chwili brakuje lekarzy i dojdzie do tego ze nie bedzie mial kto leczyc. BRAWO!!! i ci ze wschodu tez nie przyjada!!!!!!!!!!!!! bo po co jak lepiej beda mieli w Niemczech - w koncu to tez UNIA! a niedowiarkow zapraszam do Niemiec czy Holandii. Jakbyscie zobaczyli jak tam traktowana jest osoba, ktora przetyrala swoja mlodosc to by wam rura zmiekla. No ale coz dopoki samemu sie nie sprobuje to sie nie wie, wiec stanowczo zabraniam wypowiadac sie o ciezkosci pracy w sluzbie zdrowia osobom ktore nigdy tam nie pracowaly. slyszycie???? ZABRANIAM!!!!! u nas spoleczenstwo jest przyzwyczajone ze im sie wszystko nalezy i ze sluzba zdrowia to sluzba a nie uslugi medyczne. Socjalizm!!!! szkoda gadac... a ja i tak sie smieje i to bardzo glosno bo mnie juz tu niedlugo nie bedzie, mnie i moich kolegow po fachu!!! HA, HA, HA, HA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivo Re: Na Podkarpaciu może wybuchnąć protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 07:11 lekarze przyjmują dziennie 5 - 10 paclentów. za taką pracę 30% podwyżki? Pacjenci oczekują w kolejkach po 1 - 1,5 roku, a na sprzęcie szpitalnym po godzinach wykonywane są badania z prywatnych praktyk lekarskich. Czy to uczciwe? Odpowiedz Link Zgłoś