Dodaj do ulubionych

"przycinanie" drzew - Gazeto, POMÓŻ!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:58
"Przycinanie" drzew w Rzeszowie to koszmar, po zabiegu zostają ogołocone pale,
które ledwo odrastają i już są "przyninane" na nowo. Jest wiosna i służby
tnące wyjechały w miasto. Proszę pomóżcie...
Obserwuj wątek
    • Gość: grin Re: "przycinanie" drzew - Gazeto, POMÓŻ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:28
      To ESTETYKA panie, rzeszowska pożal sie Boże ESTETYKA!
      • Gość: ds16 Re: "przycinanie" drzew - Gazeto, POMÓŻ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:44
        Ratujcie drzewa przed tymi bezmózgimi bandytami ! zostaną niedługo same
        kikuty !!!!!!!!!
        • Gość: Mati Re: "przycinanie" drzew - Gazeto, POMÓŻ!!! IP: *.cmc.co.denver.comcast.net 03.03.06, 22:01
          Mam pytanko komu przeszkadzaly topole przy stadionie RESOVIA.Typowa glupota
          drzewa stojace daleko od drogi <dajace chlod kibicom w lecie zostaly wyciete w
          pien.
          • nina40 Re: "przycinanie" drzew - Gazeto, POMÓŻ!!! 03.03.06, 22:09
            A ja pytam komu przeszkadzały cztery piękne drzewa rosnące do niedawna między
            blokami przy ul.Krakowskiej 18 ??? Wycięto je miesiąc temu tylko po to, aby
            odsłonić widok z kontenerami na śmieci. Innego uzasadnienia,jak narazie, nie
            widzę.
            • jetpilot1 Re: "przycinanie" drzew - Gazeto, POMÓŻ!!! 03.03.06, 23:10
              może korzenie były zagrożeniem dla fundamentów czy coś takiego-skoro je wycięli
              to na pewno był jakiś powód ważny-aczkolwiek też jestem przeciwko bezsensownemu
              wycinaniu drzewek
              • Gość: ds16 Re: "przycinanie" drzew - Gazeto, POMÓŻ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:23
                i wyobrazcie sobie ,że jakiś tuman co kieruje tą wycinką bierze jeszcze za to
                dobrą kasę !!!!!!!!!!!!! trzymajcie mnie !!!
              • nina40 Nie było zagrożenia dla bloków 04.03.06, 08:42
                bo drzewa te rosły w odległości 30,40 metrów od bloków. Dowiedziałam się już,że
                podobno jakiś pociotek kogoś ze spółdzielni będzie budować tam pawilon handlowy.
                Dlatego drzewa musiały umrzeć.
        • townmaker Re: "przycinanie" drzew - Gazeto, POMÓŻ!!! 04.03.06, 00:22
          Gość portalu: ds16 napisał(a):

> Ratujcie drzewa przed tymi bezmózgimi bandytami ! zostaną niedługo same
          > kikuty !!!!!!!!!

ale sie wytnie i drewno będzie. Może Pan v-dyrektor Nowak w MZDiZ jakoś
          skomentowałby to co robia podległe mu od lat slużby?
          • Gość: NIE MA CO PŁAKAĆ Re: Dobrze się stało IP: *.res.pl 04.03.06, 07:56
            Ja jestem zadowolony podobnie jak wszyscy mieszkańcy zajmujący lokale na
            parterze i I szym piętrze u których w mieszkaniach przez te drzewa była
            wilgoć. Poza tym nie ma co rozpaczać po LIPACH które są najbardziej dokuczliwe
            dla alergików. Przecież ADMINISTRACJA w miejsce tych spróchniałków nasadzi nowe
            piękne i ekologiczne drzewka i za trzy cztery lata będzie dużo ładniej niz
            teraz. BEZ PANIKI STARSZE KOBITKI--BEZ PANIKI:WY zawsze tam na górze miałście
            słońce w mieszkaniach a my na dole NIGDY. TAK TRZYMAĆ PANI DUCH.
            • Gość: aron Re: Dobrze się stało IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 04.03.06, 08:02
              to po to żeby w czasie burzy gałęzie ludziom nie spadały na głowy
            • mjot1 Re: Dobrze się stało 04.03.06, 08:33
              „...nie ma co rozpaczać po LIPACH /.../ ADMINISTRACJA w miejsce tych
              spróchniałków nasadzi nowe piękne i ekologiczne drzewka...”

Hm... EKOLOGICZNE.
              Baaardzo to interesujące. Może by tak Waść rozwinął to pojęcie?

Najniższe ukłony!
              Zaciekawiony M.J.
              • Gość: Nie ma co płakac Re: Dobrze się stało IP: *.res.pl 04.03.06, 13:10
                A nie widziałeś na mieście ładnych nowych gatunków drzew które nie rosną na 20
                czy 30 metrów ale najwyżej do 8-10 metrów.Podejdź do zieleni miejskiej to
                zobaczysz prospekty.
                Zadne drzewo po przycince nie umiera z tego powodu.POWODEM JEST PODLEWANIE
                DRZEW KWASAMI NP: SOLNYM I T O po takim syfie drzewa umierają.
                • Gość: NM Zle się dzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:34
                  na zapałkę to się sami możecie strzyc debile ,a nie drzewa ,na Nowym Mieście
                  cała masa kołków stoi ...
    • Gość: zieleniarz Re: "przycinanie" drzew - Gazeto, POMÓŻ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 15:51
      To dlatego ,że pielegnacją zieleni zajmują sie amatorzy,bez wykształcenia
      ogrodniczego.
      ESTETYKa panie ESTETYKA!!!!!,griiiiiiin!!!
    • Gość: las Re: "przycinanie" drzew - Gazeto, POMÓŻ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:11
      i proszę o dziennikarskie śledztwo-kto tak potrzebuje DREWNA w Rzeszowie..moze
      decydenci od ochrony zieleni?
      • po.prostu.ona Masakra parku przy Pułaskiego 04.03.06, 17:25
        Tam też wycięto wiele starych, pięknych i okazałych drzew. Nie były to jakieś
        spróchniałki, lecz dorodne drzewa. :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka