Dodaj do ulubionych

VI LO - dobra szkoła?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:44
Mój syn w tym roku kończy gimnazjum i upiera się żeby iść właśnie do tego
liceum. Warto? Ja osobiście radzę mu III albo IV LO.
Obserwuj wątek
    • Gość: były uczen Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 23:00
      najlepsze jest II lo sama tam chodziłam i wiem wysoki poziom i duzo punktów
      trzeba miec
    • Gość: Lepper Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 14:49
      szkoła dobra lecz jedna taka nauczycielka jest tam ze sie wszystkiego
      odechciewa a na imie ma Renata :D
      • Gość: G Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.krak.tke.pl 02.06.06, 17:21
        skonczylem ta szkole teraz jestem na 2 roku prawa :) bardzo przyjemna atmosfera
        :) i wysoki poziom ..
    • Gość: ada Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 22:46
      chodze do VI LO i nie jest tak źle - są lepsi i gorsi nauczyciele, uczyć się
      trzeba ale to wszędzie tak jest; od przyszłego roku wchodzi tu nowy ciekawy
      profil menadżersko-turystyczny i jak pani syn upiera się przy tym liceum to nie
      ma mu co ganić, bo w innych szkołach jest często gorzej (mam tam kolegów i
      opowiadają różne rzeczy o swoich szkołach) np. w III LO jest dużo dilerów
      narkotyków(nie polecam) a o IV mało wiem, do II LO chciałam sama chodzić, bo
      tam prawie wszyscy zdają tam mature, ale mnie nie przyjęli choć miałam 148 pkt,
      a poprzyjmowali z 80 pkt (słyszałam, że za łapówki), ale do niego też może pani
      syn się starać o przyjęcie; może się uda/ I LO też dobre choć tam dzieci bogatej
      elity rzeszowskiej chodzą i nie lubią biednych a szczególnie ze wsi - mają kase
      to też tam ćpają (może nie wszyscy, ale duża część)
      Sory jak kogoś z tych LO uraziłam, ale to są opinie waszych kolegów (moich
      znajomych) o waszych szkołach (ich szkołach)- chodzą tam i tak je widzą.
    • Gość: Blanka Re: VI LO - dobra szkoła? IP: 62.93.41.* 11.04.06, 07:57
      jesli lubisz zakuwac to zasuwaj do 6,ale ogólnie mowiąc to w budzie,wszystko jedno czy jest to 1 czy 8 trzeba sie uczyc,aha i nie słuchaj rodziców ani znajomych,to ma byc twoja decyzja,zebys pózniej nie załowała
    • Gość: ps-Nobert Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 08:54
      Hm.... VI - nie jest złe, ale ja radziłbym II lub III LO (jak ktoś myśli o
      dobrych studiach)^^ chociaż i z VI - wiele osób się dostaje. No, ktoś tam pisał
      o dilerach w III LO (oni są w każdym liceum nie tylko w III),a przynajmniej tam
      dobrze nauczyciele potrafią nauczyć i panuje sprawiedliwość - nie to co w IV LO
      (skąd uciekłem), bo tam się dużo wymaga a mało w szkole nauczą i jest się zdanym
      na samego siebie; pozatym z niektórych przedmiotów już wybitne jednostki mogą
      mieć najwyżej 3, bo wyższe oceny są chyba zarezerwowane dla profesorów i
      doktorów nauk; a pozatym zdaje mi się że nie liczy się tam jednostka tylko jak
      najwyższe osiągnięcia całości - stanowczo odradzam.
      • Gość: Shade Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.gniewczyna.sdi.tpnet.pl 29.04.06, 00:08
        A ! Jeszcze jedno : w rankingau njlepszych liceów (po ktorych najwięcej ossób
        dostaje się na studia) w roku 2005 VI L.O było na drugim miejscu (po
        Katoliku ;).Jak będzie w tym roku ? Zobaczymy-ja własnie będę próbowac sie
        dostać :)
        • kuba10051 Re: VI LO - dobra szkoła? 30.04.06, 15:10
          6 LO jest według mnie najleprzą szkołą w Rzeszowie.
          jestem na bardzo ciekawym profilu humanistycznym historyczno-prawny.
          Nauczyciele są raczej fajni { może prócz pani z biologiii polskiego}
          ,poziom wysoki .
          nie ma co iść np. do katolika {zresztą i tak trzeba tam płacić - około 5
          tysiecy za rok!!!} a IV, i II oraz I są przereklamowane + chodzą tam ludzie
          ceniący siebie za bardzo i wyśmiewają , męczą psychycznie innych .

a I i III LO są i tak to niczego - złodziejstwa , narkotyki oraz niski poziom.
          co do 6LO można mieć tylko zastrzerzenia do szatni, , a szkoła jest obecnie
          powoli odnawiana.
          miejsce też jest dobre- niedaleko do dworców PKS i PKP

oprócz tego nie ma tu ani narkotyków , ani nie piją ani też nie męczą za wygląd
          czy pochodzenie{ nie ma kotów} , no jedynie palą w kiblach na przerwach
      • Gość: Wojtek Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.ostnet.pl 06.05.06, 16:09
        Głupie gadanie. Nie chciało się systematycznie uczyć, to się ma i już... Na
        studiach w 1/100 nikt Ci tak nie pomoże, jak w LO. W mojej klasie w IV LO było
        sporo osób, łącznie ze mną, ze średnią konkretnie przekraczającą 4,0 (ja miałem
        4,6). Po prostu trzeba się postarać. Ale faktem jest, że mit IV LO powoli
        zanika, odchodzi stara, sprawdzona kadra i prawdę powiedziawszy, średnio widzę
        przyszłość osiągnięć tej szkoły. Zobaczymy!
      • Gość: steppenwolff ...IV LO IP: *.dami / 81.15.189.* 06.05.06, 20:37
        za moich czasów liczyły się tam głównie osiągnięcia, średnie, średnie klas. Ale
        nie jest prawdą, że nikt tam niczego nie uczył - a wymagano. Miałam świetną
        chemiczkę (prof. Myszka, niestety już tam nie uczy), biologiczkę (prof. Kot),
        polonistkę (prof. Kobryń...mimo wszystko:) wspominam dobrze te lekcje - dużo
        się nauczyłam)...Po prostu trzeba się było uczyć - jak wszędzie. Ale faktem
        jest, że nie siedziałam nigdy po nocach. Nie musiałam.
        A jak jest tam teraz? Byłam tak jako studentka jeszcze na praktykach
        pedagogicznych - wrażenie pozytywne, myślący uczniowie, kadra po części
        wymieniona, ale ciągle wieczna Pani Dyr. urzęduje jak prawie 10 la temu :-)

pozdrawiam czwartolicealistów :-)
        Anna
        • Gość: sover Re: ...IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 15:32
          mnie teraz uczy prof. S. Kot i powiem szczerze iz wymaga, ale biologie mam w
          małym paluszku. bez trudu omawiam tematy nawet z poczatku pierwszej klasy. inni
          nauczuciele tez sa w porzadku. polecam IV LO!!
          pozdrawiam steppenwolf!
    • Gość: feminii Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.spektrum.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:26
      Nie zgodzę się co do opinii o 1 LO,gdyż obecnie jestem w pierwszej klasie i 3/4
      ludzi jest z wiosek otaczających Rzeszów ;d snobizm w 1 był jeszcze moze jakies
      6 lat temu,ale teraz to zanikłe zjawisko,wiec prosze nie generalizuj jeśli nie
      wiesz :D

Pozdrawiam :D
      • Gość: monixiak Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 16:35
        Polecam 2 liceum :) Chodzę tam i uważam, ze to świetna szkoła - dużo się
        wymaga, ale nie zostawia ucznia samemu sobie. Dodatkowo specyficzna atmosfera
        tego liceum - mówią szkoła osobowości- bo naprawde można tam spotkać ciekawych
        ludzi. A co do 6 to osoby, które w tym roku zdają maturę nardzo mi odradzały tę
        szkołę i za ich namowami poszłam do mojej szkoły.
        • Gość: Aga Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 22:08
          Jestem po szóstym ale skończyłam go w 1994 roku, czyli dośc dawno. Skończyłam
          też geografię na uniwerku w Warszawie, bez problemów. Liceum było w porządku,
          może poza hmm, geografią..., ale ogólnie bardzo dobrze wspominam a p. Kalandyk
          to najlepszy polonista w Rzeszowie. Od mojej matury pewnie dużo się tam
          zmieniło, ale atmosfera chyba podobna czyli ok.
        • Gość: k Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 28.04.06, 22:34
          To chyba ja źle trafiłam.Mał wymagają,uczniowie zdolni są pozostawieni samym
          sobie w II liceum,o którym mówi się,że jest dobre.
    • Gość: hmm Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 22:20
      ja bym polecala VI,skonczylam je w tamtym roku i jestem bardzo zadowolona,fajna
      atmosfera i nauczyciele dobrze ucza,co do III i IV to uwazam ze te szkoly jada
      na tej opini ktora zdobyli pare dobrych lat temu ale teraz to tam jest
      nieciekawie,no i wlasnie te narkotyki,slyszalam ze najwiecej jest ich w I,III i
      Iv, takze polecam VI i ewentualnie II-ale to juz syn powinien zadecydowac
      • Gość: rybka Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.res.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:02
        za kilka dni kończę tą szkołę a za miesiąć będę już po maturze, z perspektywy 3
        lat polecam szkołę i jakw każdej trzeba się uczyć. Opinia o tym, że poziom jesy
        niski jest jakąs brednią, bo przez te trzy lata ogrom czasu spędziłam na
        nauce :) Nauczyciele jak naucziciele lepsi i gorsi, jeśli chodzi o profile to z
        teg oco się orientuję są dość niepostykane i warte zainteresowania :)
    • blowers_daughter Re: VI LO - dobra szkoła? 25.04.06, 12:47
      za 3 dni kończe I LO i powiem tak -nic szczególnego. Szkoła jak każda inna ja sie tam nie zacharowałam ale też i nic nie nauczyłam ale przynajmnniej jak ktos słyszy że chodzę do I to robi wielkie oczy i uważa mnie za geniusza. Myslę że start w dalszą edukację też może być prostszy, chociaż teraz to i tak dostają sie na studia Ci co mają znajmości, Ja polecam głównie I, II, III, IV i VI według mnie najlepsze licea w Rzeszowie każde ma jakies plusy i minusy.Wybór nalezy do Was, powodzenia.
      • Gość: X LO Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 10:50
        A ja polecam X, jeśli chodzi o atmosfere i nastawienie nauczycieli do uczniów
        to liceum jest najlepsze. A co do poziomu to jak już ktoś wcześniej napisał,
        uczyć się trzeba wszędzie. Mogę tylko napisać, że większość ludzi z mojej byłej
        klasy kończy właśnie studia na uczelniach w całym kraju.
        • Gość: gien Re: w sprawie X LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 00:14
          z X LO kończą studia, ale jakie i gdzie - czy ktoś z tamtąd jest na uniwerku w
          Wawie lub na tamtejszej Polibudzie , a może na Jagielońskim , a jak już to chyba
          na najmniej obleganych kierunkach.
      • Gość: j Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 28.04.06, 22:37
        A na jakim profilu jesteś?
    • Gość: Shade Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.gniewczyna.sdi.tpnet.pl 29.04.06, 00:05
      Dzisiaj skończyłam naukę w ww.liceum. Nie zauważyłam,żeby było inne niż
      wszystkie(w pozytywnym tego słowa znaczeniu :). Na plus : ciekawe profile
      (np.dziennikarski,teraz dodali jakiś profil,po którym można bezpośrendio zdawac
      na wiedzę o kulturze),własna gazetka,rdiowęzeł,blisko II L.O (za
      płotem :D),Uniwersytetu Rzeszowskiego (po drugiej stronie ulicy :D) i
      Katolika.I "Myszki" ;) Nauczyciele ? Jak wszędzie-są i Ci fajni,i Ci mniej
      fajni :) Zależy od punktu widzenia.
      Szatnia to koszmar.Był nawet o tym w gazetce szkolnej cały artykuł...Wydostanie
      z niej kurtki przypomina armagedon...albo coś jeszcze gorszego....
      I woźny potrafi pogonić po szkole za nie zmienione buty ;) I to by było
      właściwie na tyle...Jak syn chce się uczyć,to wyjdzie z liceum wyedukowany po
      uzy i na odwrót :) Czyli ogólnie rzecz biorąc : b.dobrze jest :)

P.S : uczniowie są kapitalni :D
    • Gość: belfer Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:28
      mysle ze szkola jak szkola!!!! ale jezeli chodzi o tzw"klimat" i przyjazna
      atmosferke to uwazam ze V LO jest bardzo dobra i przyjemna szkolaa!!!!!!!! tam
      nauczyciele przynajmniej interesuja sie uczniami!!! a jakies mity o szkole ze
      100 letnia tradycja sa jedna wielka bzduraa!!! i tak wszystko zalezy opd nas
      samych i od kadry!!! czyz nie???
    • Gość: jlljh Re: VI LO - dobra szkoła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 22:51
      pewnie ze dobra:P:P:D:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka